Σπύρος Σιδέρης

Η Φινλανδία καταγράφει τον υψηλότερο αριθμό θανάτων από ναρκωτικά σε ηλικίες κάτω των 25 ετών στην Ευρώπη

Σε αναλογία με τον πληθυσμό της, η Φινλανδία καταγράφει τον υψηλότερο αριθμό θανάτων από ναρκωτικά στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 25 ετών.
Διεθνή 01-07-2022

Η Ρωσία δίνει τελεσίγραφο στη Βουλγαρία, απειλώντας με διακοπή των διπλωματικών σχέσεων

Η Ρωσία έδωσε προθεσμία στη Βουλγαρία μέχρι τις 12:00 της Παρασκευής (11:00 ώρα Ελλάδας) για να ανακαλέσει την απόφαση να διώξει 70 διπλωμάτες, διαφορετικά θα διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με τη χώρα της ΕΕ.
Διεθνή 01-07-2022

Η Ουκρανία «επιταχυντής» για την ευρωπαϊκή άμυνα

Καθώς η γαλλική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης έφτασε στο τέλος της την Πέμπτη (30 Ιουνίου), οι κύριοι παράγοντες και παρατηρητές της ευρωπαϊκής αμυντικής πολιτικής σημείωσαν τις σημαντικές προόδους που σημειώθηκαν στον τομέα αυτό.
Διεθνή 01-07-2022

Ο Ζελένσκι πραγματοποίησε την πρώτη ζωντανή ομιλία στην Αυστρία

Ενώ δεν έχει ακόμη προσκληθεί να μιλήσει στο αυστριακό κοινοβούλιο, ο Ουκρανός πρόεδρος πραγματοποίησε την πρώτη του ομιλία σε ζωντανή μετάδοση στη Βιέννη το βράδυ της Πέμπτης, ζητώντας αυξημένη υποστήριξη.

Οι συνοριακοί έλεγχοι στη Φινλανδία επιστρέφουν στις προ της πανδημίας διαδικασίες

Οι περιορισμοί στην είσοδο στα εξωτερικά σύνορα της Φινλανδίας που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας COVID-19 έληξαν σήμερα, Παρασκευή 1 Ιουλίου.

Το Δικαστήριο της ΕΕ καταδικάζει τις μεταναστευτικές πολιτικές της Λιθουανίας

Ο λιθουανικός νόμος που διατάσσει την αυτόματη κράτηση των ατόμων που εισέρχονται παράτυπα στη χώρα και αρνείται το δικαίωμα ασύλου είναι ασύμβατος με τη νομοθεσία της ΕΕ, διαπίστωσε την Πέμπτη το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μεταφορές 01-07-2022

Κόστα: «Σοβαρό λάθος» του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών

Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, δήλωσε την Πέμπτη ότι ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Πέδρο Νούνο Σάντος, έκανε ένα «σοβαρό λάθος» όταν ανακοίνωσε μια πολιτική σχετικά με ένα νέο αεροδρόμιο για τη Λισαβόνα,
Ενέργεια 01-07-2022

Η ιταλική κυβέρνηση θα αξιολογήσει την επανέναρξη των εγχώριων γεωτρήσεων φυσικού αερίου, δήλωσε ο Ντράγκι

Τις επόμενες εβδομάδες, η κυβέρνηση θα συζητήσει εάν θα επαναλάβει τις εγχώριες γεωτρήσεις φυσικού αερίου, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι στους δημοσιογράφους μετά το Συμβούλιο Υπουργών την Πέμπτη (30 Ιουνίου).
Διεθνή 01-07-2022

Ο Σάντσεθ ζητά την στήριξη των αριστερών για την αμυντική συμφωνία με ΗΠΑ

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, ανακοίνωσε την Πέμπτη (30 Ιουνίου) ότι θα ζητήσει την υποστήριξη του αριστερού εταίρου του συνασπισμού Unidas Podemos (Ενωμένοι Μπορούμε) για να εκπληρώσει τις νέες δεσμεύσεις της Μαδρίτης.

Η βιομηχανία φαρμακευτικών βοτάνων της Αλβανίας ανθίζει, αλλά οι ανησυχίες για το μέλλον παραμένουν

Η πανδημία COVID-19 έδωσε ώθηση στη βιομηχανία φαρμακευτικών βοτάνων της Αλβανίας, η οποία είδε την παραγωγή να αυξάνεται κατά 65% το 2021 σε σύγκριση με το 2020.

Αναμένονται μέτρα καθώς ο πληθωρισμός επιταχύνεται στη Σλοβενία σε υψηλό 24 ετών

Ο ετήσιος πληθωρισμός της Σλοβενίας επιταχύνθηκε στο 10,4% τον Ιούνιο, αυξημένος κατά 2,3 ποσοστιαίες μονάδες από τον Μάιο και το υψηλότερο ποσοστό από τον Ιούλιο του 1996.
Ενέργεια 01-07-2022

Η γεωθερμική ενέργεια θα λάβει ώθηση στη Σλοβακία με τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε κονδύλια της ΕΕ

Η σλοβακική κυβέρνηση αφαίρεσε ένα από τα κύρια εμπόδια για την ανάπτυξη της γεωθερμικής ενέργειας στη χώρα.
Ενέργεια 01-07-2022

Η EΕ προσβλέπει στην υποστήριξη του τσεχικού κράτους για νέα πυρηνική μονάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άρχισε να διερευνά κατά πόσον η σχεδιαζόμενη κρατική στήριξη για την επέκταση του τσεχικού πυρηνικού σταθμού Dukovany είναι σύμφωνη με τους κανόνες ανταγωνισμού της ΕΕ.

Γιούροβα: Το νομοσχέδιο για το Ανώτατο Δικαστήριο της Πολωνίας δεν πληροί τα ορόσημα του σχεδίου ανάκαμψης

Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βέρα Γιούροβα δήλωσε ότι ο νόμος που καταργεί το Πειθαρχικό Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να δρομολογήσει η Επιτροπή τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης.
Οικονομία 01-07-2022

Η Ρουμανία προστίθεται στα «μαύρα πρόβατα» της ΕΕ για την μείωση της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης

Η κοινότητα των ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης της Ρουμανίας αισθάνεται όλο και πιο απαισιόδοξη για μια σειρά από δημοσιογραφικές παραβιάσεις και την οπισθοδρόμηση προερχόμενη από πολιτικά πρόσωπα.
Διεθνή 30-06-2022

Η δαπανηρή αντίδραση της Ευρώπης κατά των κατασκόπων του Κρεμλίνου

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει αποκαλύψει τους δεσμούς των κρατών μελών της ΕΕ με τη Ρωσία, με λίγα πράγματα να τους υπογραμμίζουν πιο απτά από τις διπλωματικές απελάσεις που συνοδεύονται από κατηγορίες για κατασκοπεία.
Διεθνή 30-06-2022

Οι ευρωβουλευτές καλούν τη Γερμανία να βοηθήσει την Ουκρανία να νικήσει

Η Γερμανία θα πρέπει να αυξήσει σημαντικά τις αποστολές όπλων για να βοηθήσει την Ουκρανία να κερδίσει τον πόλεμο, απαιτεί διακομματική ομάδα ευρωβουλευτών σε ανοιχτή επιστολή της, η οποία καλεί επίσης να μην υπολογίζει στις διαπραγματεύσεις με τον Πούτιν.

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε κουπόνι τροφίμων αξίας 100 ευρώ για νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε «έκτακτη επισιτιστική βοήθεια» ύψους 100 ευρώ ανά νοικοκυριό και 50 ευρώ ανά παιδί, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου Olivia Gregoire.

Κοινοβουλευτική αβλεψία καθυστερεί τις αλλαγές σε αυστριακές κυβερνητικές υπηρεσίες

Επειδή το Εθνικό Συμβούλιο δεν είχε εκ παραδρομής ψηφίσει το πιο ενημερωμένο κείμενο του νόμου στα μέσα Ιουνίου, ο νέος νόμος περί ομοσπονδιακών υπουργείων για την αναδιάρθρωση των αρμοδιοτήτων δεν μπόρεσε να ψηφιστεί την Τετάρτη.

Επιπλέον μέτρα στην Ολλανδία για την προστασία της ελευθερίας του Τύπου

Η ελευθερία του Τύπου στην Ολλανδία δέχεται πιέσεις και πρέπει να εφαρμοστούν πρόσθετα μέτρα για την προστασία της, έγραψαν δύο υπουργοί σε επιστολή τους προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων την Τετάρτη.
Εμπόριο 30-06-2022

Τρεις μεγάλες φινλανδικές εταιρείες ανακοινώνουν την αποχώρησή τους από τη Ρωσία

Τρεις εξέχουσες φινλανδικές βιομηχανικές εταιρείες, η KONE, η Nokian Tyres και η Ponsse, ανακοίνωσαν την ίδια ημέρα, στις 28 Ιουνίου, την αποχώρησή τους από τη ρωσική αγορά.
Ενέργεια 30-06-2022

Τρίτη υποθαλάσσια καλωδιακή σύνδεση μεταξύ Εσθονίας και Φινλανδίας

Οι διαχειριστές συστημάτων μεταφοράς της Εσθονίας και της Φινλανδίας Elering και Fingrid υπέγραψαν επιστολή προθέσεων για την έναρξη του σχεδιασμού της τρίτης υποβρύχιας καλωδιακής σύνδεσης μεταξύ των χωρών.

Παγκόσμια Τράπεζα: Ο ταλαιπωρημένος γεωργικός τομέας της Αλβανίας, γεμάτος δυνατότητες

Η Αλβανία έχει ανεκμετάλλευτες δυνατότητες όσον αφορά τον τομέα της γεωργικής παραγωγής της, ιδιαίτερα σε αυτόν της ντομάτας, ο οποίος θα μπορούσε να αποτελέσει πηγή σημαντικού εισοδήματος για τους αγρότες.
Διεθνή 30-06-2022

Ο Πρόεδρος της Πορτογαλίας θεωρεί σημαντική την προσθήκη της Κίνας στη νέα στρατηγική του ΝΑΤΟ

Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας, Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, σημείωσε «μια σημαντική προσθήκη» για την Κίνα στη νέα στρατηγική αντίληψη του ΝΑΤΟ και έκρινε ότι η Συμμαχία θέλει «μια ισχυρή θέση για την επίτευξη ειρήνης» με τη Ρωσία.