Σοφία Ελανίδου

Κόλαση: οδοιπορικό στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Μόρια

Οι συνθήκες διαβίωσης στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου, όπου βρίσκονται χιλιάδες πρόσφυγες, παραμένουν ιδιαίτερα δύσκολες, σύμφωνα με την Oxfam. Καθώς ο καιρός γίνεται περισσότερο κρύος, οι φορείς ανθρωπιστικής βοήθειας ζητούν μια άμεση αντίδραση από την Ευρώπη, αναφέρει η EURACTIV Γαλλίας.
Κόσμος 14-01-2019

Η Ρωσία ρίχνει το δολάριο, στοχεύει σε ευρώ και γουάν

Έκθεση της Τράπεζας της Ρωσίας που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη αποκαλύπτει ότι η χώρα απώλεσε 101 δισεκατομμύρια δολάρια σε αμερικανικές αποταμιεύσεις από τα αποθεματικά της, στρεφόμενη στο ευρώ και το γουάν την περασμένη άνοιξη, εν μέσω νέου γύρου αμερικανικών κυρώσεων.

Ο Όρμπαν ελπίζει σε ένα Ευρωκοινοβούλιο κατά της μετανάστευσης

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε την Πέμπτη (10 Ιανουαρίου) ότι ελπίζει πως το επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα κυριαρχείται από δυνάμεις κατά της μετανάστευσης.

Η απάντηση της Euractiv.com για τις δηλώσεις Βέμπερ

Μετά την δημοσίευση ενός ρεπορτάζ της EURACTIV της 10ης Ιανουαρίου, το οποίο αποκάλυψε δηλώσεις του Μάνφρεντ Βέμπερ αναφορικά με το ότι αποτελεί ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική υποστήριξη για τη συμφωνία των Πρεσπών, το ΕΛΚ αμφισβήτησε την ακρίβεια του ρεπορτάζ, διαψεύδοντας τα λεγόμενα του κειμένου και το εάν μάλιστα ειπώθηκαν ποτέ.
Διεθνή 11-01-2019

Νέα σελίδα στην Γαλλο-Γερμανική συνεργασία

Η Γαλλία και η Γερμανία δεσμεύθηκαν να ενισχύσουν τη συμμαχία τους και να εμβαθύνουν μια διμερή συνθήκη μεταπολεμικής συμφιλίωσης σε μια προσπάθεια να δείξουν ότι ο κύριος άξονας της ΕΕ παραμένει ισχυρός και έτοιμος να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο ευρωσκεπτικιστικό εθνικισμό στο μπλοκ.

Κομισιόν εναντίον Nike και Ολλανδίας για φοροαποφυγή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε χθες (10 Ιανουαρίου) την έναρξη διεξοδικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η Ολλανδία παραβίασε τους κανόνες της ΕΕ, επιτρέποντας στη Nike να μειώσει το φορολογικό της βάρος μέσω πολύπλοκων οικονομικών προγραμμάτων.

Οι τοπικές οργανώσεις καταπολεμούν την ανεργία των νέων στην Ευρώπη

Περισσότεροι από τρία εκατομμύρια νέοι στην ΕΕ είναι άνεργοι. Για την καταπολέμηση της ανεργίας στους νέους, η Ευρώπη, μεταξύ άλλων, αξιοποιεί τα Ταμεία Συνοχής. Η EURACTIV ταξίδεψε σε όλη την Ευρώπη για να μάθει τον τρόπο.

Ελεγκτικό Συνέδριο ΕΕ: «Πράσινη» ασάφεια Κομισιόν στη νέα ΚΑΠ

Η συμπληρωματικότητα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ με τους στόχους της κλιματικής αλλαγής μετά το 2020 παραμένει μια μεγάλη πρόκληση, καθώς οι στόχοι είναι ασαφώς καθορισμένοι και δεν υπάρχουν μετρήσιμες λεπτομέρειες, δήλωσε το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο (ECA) στη EURACTIV.com.
Διεθνή 30-11-2018

Ο Τραμπ κλονίζει τη G20 προ της άφιξης του στο Μπουένος Άιρες

Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν την Πέμπτη (29 Νοεμβρίου) στο πλαίσιο της G20, ενώ καυχήθηκε και για τους δασμούς που επιβλήθηκαν στην Κίνα, λίγο πριν από μια σημαντική συνάντηση με τον κινέζο ηγέτη Xi Jinping το Σάββατο.

Dobroslavić: τίποτε το «παραδοσιακό» εδώ, παρά μόνο η αξία της αλληλεγγύης της ΕΕ

Οι διαπραγματεύσεις σχετικά με τον επόμενο μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ θα ξεκινήσουν σύντομα, και οι μεταρρυθμίσεις στη Πολιτικής Συνοχής αποτελούν ένα από τα κύρια στοιχεία του επόμενου ΠδΠ.

Βιολογική γεωργία: Ο ευρωπαϊκός Νότος παράγει, ο Βορράς καταναλώνει

Λήψη PDF  

Οι βιολογικές καλλιέργειες σε τρεις χώρες της Νότιας Ευρώπης αντιπροσωπεύουν το 44,9% του συνόλου σε ολόκληρη την ΕΕ, αλλά όταν πρόκειται για την κατανάλωση βιολογικών προϊόντων, οι βόρειες χώρες βρίσκονται στην κορυφή της λίστας.
Οικονομία 14-06-2018

Πλησιάζουν σε συμφωνία Eurogroup και Ελλάδα για την ελάφρυνση του χρέους

Σε συμφωνία πλησιάζουν η Ελλάδα και οι πιστωτές της σχετικά με τη δέσμη μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους που θα σφραγιστεί κατά την επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup στις 21 Ιουνίου, δήλωσαν αξιωματούχοι της ΕΕ την Τετάρτη (13 Ιουνίου).
Διεθνή 11-05-2018

Η Κροατία επιταχύνει τα σχέδια ένταξης στην ευρωζώνη

Η κυβέρνηση της Κροατίας ξεκίνησε να σκέφτεται σοβαρά την ένταξή της στην ευρωζώνη την Πέμπτη (10 Μαΐου).
Διεθνή 11-05-2018

Έρευνα: οι Σέρβοι δεν είναι έτοιμοι να θυσιαστούν για το Κόσοβο

Η πλειοψηφία δεν είναι έτοιμη να προβεί σε προσωπικές θυσίες προκειμένου να ανακτηθεί ο έλεγχος της πρώην Σερβικής επαρχίας, ενώ ανησυχούν πολύ περισσότερο για τα οικονομικά ζητήματα.
Διεθνή 30-04-2018

Η Ισπανία στοχεύει σε μεγάλο ρόλο στην ευρωπαϊκή ναυτική άμυνα μετά το Brexit

Με τη ναυτική δύναμη της Βρετανίας στην πόρτα εξόδου της ΕΕ, η Ισπανία προχώρησε στην επίθεση ώστε να είναι ο επόμενος σημαντικός παίκτης στο πεδίο της υπεράσπισης των ευρωπαϊκών ακτών.

Γαλλία και Γερμανία δεσμεύονται για κοινό σχέδιο μεταρρύθμισης της ευρωζώνης

Η Γερμανία και η Γαλλία δεσμεύθηκαν στις 28 Απριλίου να υποβάλουν κοινή πρόταση για τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης για την Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου, παρά τις μεγάλες διαφορές μεταξύ τους αναφορικά με το μέλλον του μπλοκ.

Αγροτικά Νέα: μια ματιά στην Ευρώπη

Βραζιλία: Αντίθετοι στην αποψίλωση του Αμαζονίου οι παραγωγοί βιοκαυσίμων Η Γερουσία της Βραζιλίας εξετάζει την προοπτική άρσης της απαγόρευσης της παραγωγής ζαχαροκαλάμου για καύσιμο αιθανόλης στον Αμαζόνιο. Το σχέδιο, το οποίο υποστηρίζει ο Πρόεδρος της χώρας, προκάλεσε διαμαρτυρίες από τους...
Διεθνή 06-04-2018

Ιταλία: σε αναζήτηση συμμάχων παραμένει το Κίνημα Πέντε Αστέρων

Οι συνομιλίες για την επίλυση του πολιτικού αδιεξόδου της Ιταλίας δεν έχουν επιφέρει ακόμη αποτελέσματα. Την επόμενη εβδομάδα θα διεξαχθεί νέος γύρος διαβουλεύσεων, δήλωσε στις 5 Απριλίου ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα.
Πολιτικά 14-03-2018

Brexit, προϋπολογισμός και ασφάλεια οι προτεραιότητες της Αυστριακής Προεδρίας

Το Brexit, ο προϋπολογισμός και η ασφάλεια της ΕΕ θα είναι οι τρεις κύριες προτεραιότητες, όταν η Αυστρία αναλάβει την προεδρία της ΕΕ κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018

Αγροτικά Νέα: μια ματιά στην Ευρώπη

Γάλλος σύμβουλος πιέζει την Επιτροπή να ενεργήσει για την απώλεια τροφίμων Ο Arash Derambarsh, Γάλλος σύμβουλος του Courbevoie, γνωστός για τις εκστρατείες του κατά της σπατάλης τροφίμων, καλεί να εκδοθεί ευρωπαϊκή οδηγία αναφορικά με το ζήτημα αυτό πριν από τις...

Εναλλακτικές λύσεις αναζητούν οι Σοσιαλιστές κατά της «γερμανοποίησης» του Κοινοβουλίου

Σοσιαλιστές ευρωβουλευτές αναζητούν εναλλακτικές λύσεις στη γερμανική υποψηφιότητα του Udo Bullmann για την προεδρία της ομάδας, μετά την παραίτηση του Gianni Pittella που ακολούθησε την εκλογή του στην ιταλική Γερουσία. Ο Gianni Pittella, πρόεδρος της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των...

Jourová: «επαίσχυντες» οι μισθολογικές και συνταξιοδοτικές διαφορές μεταξύ γυναικών και ανδρών

Παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, η Věra Jourová, Επίτροπος για τη Δικαιοσύνη, τους Καταναλωτές και την Ισότητα των Φύλων, σε συνέντευξη της στην Αρχισυντάκτρια της EURACTIV, Daniela Vincenti, κατηγόρησε τα κράτη μέλη της ΕΕ για την αποτυχία τους να εξαλείψουν μισθολογικές και συνταξιοδοτικές διαφορές μεταξύ γυναικών και ανδρών.
Πολιτικά 07-03-2018

ΕΚ: Ζητά 427.000 ευρώ από τη Λεπέν για πιθανή κατάχρηση εξόδων

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ίσως απαιτήσει την επιστροφή 427.000 ευρώ από την πολιτική ομάδα της Marine Le Pen στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για «παράλογες» και «μη επιλέξιμες» δαπάνες, αναφέρει η EURACTIV.fr. Σύμφωνα με πληροφορίες που αποκάλυψε η Mediapart, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ίσως...
Διεθνή 07-03-2018

Στο χείλος του γκρεμού η Βρετανία για τις εμπορικές συμφωνίες με την ΕΕ

Η αντιμετώπιση των εμπορικών συμφωνιών της ΕΕ με τρίτες χώρες μετά το Brexit πρέπει να αντιμετωπιστεί ως «επείγουσα προτεραιότητα», προκειμένου το Ηνωμένο Βασίλειο να αποφύγει να φτάσει «στο χείλος του γκρεμού», προειδοποιούν οι Βρετανοί βουλευτές. Η προειδοποίηση, που συμπεριλαμβάνεται σε...
X