Μαριάνθη Πελεκανάκη

Διεθνή 24-05-2022

Η ακροδεξιά της Ιταλίας προηγείται στις δημοσκοπήσεις και προκαλεί πονοκεφάλους στην ΕΕ

Το ακροδεξιό κόμμα Fratelli d'Italia (Αδέλφια της Ιταλίας) προηγείται πλέον του συνασπισμού των δεξιών κομμάτων στις δημοσκοπήσεις με 22,2%, σύμφωνα με τα στοιχεία δημοσκοπήσεων του Europe Elects.
Ενέργεια 24-05-2022

Εμπάργκο πετρελαίου της ΕΕ «εντός των ημερών»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πιθανότατα θα συμφωνήσει σε εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου «εντός των ημερών», σύμφωνα με τη Γερμανία, καθώς η Μόσχα δήλωσε ότι βλέπει τους οικονομικούς της δεσμούς να αυξάνονται με την Κίνα.
Διεθνή 24-05-2022

Τέσσερις χώρες της ΕΕ ζητούν τη χρήση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας

Η Λιθουανία, η Σλοβακία, η Λετονία και η Εσθονία θα ζητήσουν την Τρίτη την κατάσχεση των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων που έχουν δεσμευτεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να χρηματοδοτηθεί η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.
Διεθνή 24-05-2022

Το μπλοκάρισμα Ερντογάν στην επέκταση του ΝΑΤΟ θα βλάψει μόνο την Τουρκία

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τείνει να πυροβολεί πρώτα και να κάνει ερωτήσεις πολύ αργότερα, και κάνει σαφώς το ίδιο λάθος για άλλη μια φορά με το θέμα της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ.

Ο Αυστριακός πρόεδρος θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία

Ο πρόεδρος Αλεξάντερ φαν ντερ Μπέλεν, ο οποίος ανακοίνωσε την Κυριακή τη βούλησή του να θέσει υποψηφιότητα για επανεκλογή το φθινόπωρο, θα παραμείνει σε μεγάλο βαθμό αδιαμφισβήτητος.
Διεύρυνση 24-05-2022

Ρούτε: Δεν είναι πιθανό η Ουκρανία να λάβει σύντομα καθεστώς υποψήφιας χώρας στην ΕΕ

Οι πιθανότητες της Ουκρανίας να αποκτήσει σύντομα το καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην ΕΕ δεν είναι μεγάλες, διότι πολλές χώρες της ΕΕ αντιτίθενται στην ιδέα αυτή και θα ήταν άδικο για τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.
Ενέργεια 24-05-2022

Προσχέδιο συνόδου κορυφής: Οι χώρες της ΕΕ καλούνται να προετοιμαστούν για περικοπή φυσικού αερίου

Τα κράτη μέλη της ΕΕ πρέπει να εντείνουν τις προετοιμασίες για μια πιθανή σημαντική διακοπή των ρωσικών προμηθειών φυσικού αερίου, σύμφωνα με το σχέδιο συμπερασμάτων της συνόδου κορυφής της ΕΕ.

Κατηγορίες για βιασμό επισκιάζουν τη νέα κυβέρνηση της Γαλλίας

Η νέα κυβέρνηση υπό την πρωθυπουργό Ελιζαμπέτ Μπορν αντιμετωπίζει την πρώτη της αναταραχή, καθώς ο Νταμιέν Αμπάντ, ο προσφάτως διορισθείς υπουργός Αλληλεγγύης και Αναπήρων, αρνήθηκε σθεναρά τις κατηγορίες για βιασμό την Κυριακή.
Οικονομία 24-05-2022

Το πρώτο Ευρωπαϊκό Σεμινάριο Κώδικα και Προγραμματισμού στην Κύπρο

Η Λευκωσία φιλοξένησε την Παρασκευή (20 Μαΐου) τον πρώτο Ευρωπαϊκό σεμινάριο κώδικα και προγραμματισμού (European Coding Challenge), όπου οι νέοι της Κύπρου έλαβαν εκπαίδευση και γνώσεις από ειδικούς της τεχνολογίας.
Κόσμος 23-05-2022

Η παγκόσμια οικονομική ελίτ επιστρέφει στο Νταβός

Η σύνοδος κορυφής της παγκόσμιας πολιτικής και επιχειρηματικής ελίτ στο Νταβός επιστρέφει τη Δευτέρα (23 Μαΐου) μετά από ένα διάλειμμα δύο ετών που προκάλεσε o Covid για να αντιμετωπίσει μια άλλη σημαντική κρίση: Την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ευρωπαία Διαμεσολαβητής: Αρκετά ζητήματα διαφάνειας κατά τη διάρκεια του COVID θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί

Η ανταπόκριση της ΕΕ απέναντι στον COVID-19 ήταν μια πράξη ισορροπίας μεταξύ ταχύτητας και διαφάνειας.
Διεθνή 23-05-2022

Σερβία και Ουγγαρία επιβεβαιώνουν τη στρατηγική εταιρική σχέση

Οι ηγέτες της Ουγγαρίας και της Σερβίας επιβεβαίωσαν το Σαββατοκύριακο τη στρατηγική τους εταιρική σχέση, με τον πρόεδρο της Σερβίας να δηλώνει πως συμφώνησαν τη δυνατότητα της Σερβίας να αποθηκεύει μέρος της ενέργειάς της στο έδαφος του βόρειου γείτονά της.
Διεθνή 23-05-2022

«Ειδικό καθεστώς» για τους Πολωνούς στην Ουκρανία

Στους Πολωνούς στην Ουκρανία θα παραχωρηθεί «ειδικό νομικό καθεστώς» παρόμοιο με αυτό που λαμβάνουν οι Ουκρανοί που διαφεύγουν από τον πόλεμο της Ρωσίας όταν εισέρχονται στην Πολωνία.
Ενέργεια 23-05-2022

Η διακοπή του φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Φινλανδία δεν συνδέεται με την υποψηφιότητα για το ΝΑΤΟ

Η απόφαση της Ρωσίας να σταματήσει την πώληση φυσικού αερίου στη Φινλανδία δεν συνδέεται με την απόφαση της χώρας να υποβάλει αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ, δήλωσε το Σάββατο ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Μάτι Βάνχανεν.
Διεθνή 23-05-2022

Η Φινλανδία δεν θα εγκαταλείψει τη Σουηδία στο δρόμο προς το ΝΑΤΟ

Η Φινλανδία θα προχωρήσει προς την ένταξη στο ΝΑΤΟ στον ίδιο ρυθμό με τη Σουηδία, δήλωσε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Μάτι Βάνχανεν από το κόμμα Κέντρο σε συνέντευξή του στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο YLE το Σάββατο.
Διεθνή 23-05-2022

Πρώην Σλοβάκος υπουργός: Η Ουκρανία πρέπει να επιτεθεί στη Ρωσία και να ανακτήσει ακόμη και την Κριμαία

Η Ουκρανία μπορεί να νικήσει τη Ρωσία και να ανακτήσει ακόμη και τον έλεγχο της Ανατολικής Ουκρανίας και της Κριμαίας, δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας Ιβάν Μίκλος.
Διεθνή 20-05-2022

Η τσεχική προεδρία της ΕΕ θα επικεντρωθεί στη νομοθεσία για τα πράσινα κτήρια

Το κτηριακό απόθεμα της ΕΕ είναι υπεύθυνο για το 40% περίπου της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας της ΕΕ και το 36% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.
Διεθνή 20-05-2022

Η ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ «στην κορυφή της ατζέντας» στη Γερμανία

Η τρέχουσα γερμανική κυβέρνηση έχει καταστήσει την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ κορυφαία προτεραιότητα, καθώς η ένταξή τους είναι γεωπολιτικά σημαντική για την ΕΕ.
Διεθνή 20-05-2022

Βούλγαρος πρωθυπουργός: Η καταπολέμηση της διαφθοράς περιλαμβάνει και τη ρωσική επιρροή

Η καταπολέμηση της διαφθοράς περιλαμβάνει την αντιμετώπιση της ξένης επιρροής, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Κίριλ Πέτκοφ κατά τη διάρκεια κυβερνητικού επιχειρηματικού πρωινού με το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ.
Διεύρυνση 20-05-2022

Μακρόν: Η «ευρωπαϊκή πολιτική κοινότητα» δεν αντικαθιστά τη διεύρυνση

Η «ευρωπαϊκή πολιτική κοινότητα» συμπληρώνει τη διαδικασία ένταξης στην ΕΕ και δεν αποτελεί «εναλλακτική λύση», δήλωσε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στη Μολδαβή ομόλογό του Μάια Σάντου.

Ο Σολτς δεν «διασκεδάζει» με τις απειλές της Ευρωβουλής κατά Σρέντερ

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς αντιτίθεται στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ζητά να μπει ο πρώην καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών στον κατάλογο των κυρώσεων της ΕΕ λόγω των σχέσεών του με το Κρεμλίνο.
Ενέργεια 19-05-2022

Η εμπιστοσύνη στην αγορά άνθρακα «υπονομεύεται» από τα σχέδια της ΕΕ για τη Ρωσία

Αναλυτές κατακεραύνωσαν τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αντλήσει 20 δισ. ευρώ από το αποθεματικό για τη σταθερότητα της αγοράς άνθρακα της ΕΕ.

Έκθεση: Οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες δεν εκπληρώνουν τους κλιματικούς στόχους

Μόνο δύο από τις 12 κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου σχεδιάζουν να κατασκευάσουν αρκετά ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2030, ώστε να παραμείνουν σύμφωνοι με τους κλιματικούς στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού.
Ενέργεια 19-05-2022

Γερμανία, Δανία, Ολλανδία και Βέλγιο υπογράφουν σύμφωνο υπεράκτιας αιολικής ενέργειας ύψους 135 δισ. ευρώ

Οι αρχηγοί κυβερνήσεων των χωρών της Βόρειας Θάλασσας συναντήθηκαν για να υπογράψουν συμφωνία συνεργασίας για την ανάπτυξη της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας και του πράσινου υδρογόνου.