Μαρία Γαλανάκη

Λιγότερη Ευρώπη;

Η ΕΕ δεν χρειάζεται απαραίτητα περισσότερα μέλη και βαθύτερη ολοκλήρωση. Όσο λιγότερα, τόσο το καλύτερο στο τέλος
Εμπόριο 09-07-2018

Η τακτική που πρέπει να ακολουθήσει ο Trump με την Κίνα

Όπως δείχνει το παράδειγμα της Κίνας, κάθε χώρα πρέπει να επενδύει στη μελλοντική της ευημερία. Παρ’ όλα αυτά οι δασμοί και οι φορολογικές περικοπές δεν πρόκειται να φέρουν αυτό το αποτέλεσμα.

Η ΕΕ πρέπει να διευρύνει τις συμμαχίες της για να διαμορφώσει τη νέα παγκόσμια τάξη

Οι διατλαντικές σχέσεις έχουν προκαλέσει ανάμεικτα συναισθήματα τον τελευταίο καιρό. Παρ’ όλα αυτά, είναι καιρός να πάμε παρακάτω, να γυρίσουμε σελίδα. Οι ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει ένα νέο ταξίδι και η ΕΕ πρέπει να κάνει το ίδιο, γράφει η Shada Islam.

Ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της ΕΕ;

Μόλις ένα χρόνο πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές του 2019, ο αγώνας, για το ποιος θα γίνει ο επόμενος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συνεχίζεται.

Μία συγκεκριμένη οικονομική συμφωνία για το Brexit μπορεί να ωφελήσει την ΕΕ

Αν η ΕΕ δεν στηρίξει τον Βρετανικό οικονομικό τομέα σε μια μελλοντική εμπορική συμφωνία, ενδέχεται οι παγκόσμιες αγορές να απομακρυνθούν από την Ευρώπη.
Πολιτικά 12-01-2018

2018: Τελευταία ευκαιρία για την ΕΕ να παραδώσει έργο

Αυτή είναι η χρονιά κατά την οποία η Επιτροπή «Τελευταίας Ευκαιρίας» του Jean-Claude Juncker πρέπει να κατορθώσει αξιόλογες επιτυχίες και να αποφύγει την αίσθηση της αδράνειας που κινδυνεύει ήδη να μετατραπεί σε πλήρη υποχώρηση. Οι διεργασίες του Brexit επισκίασαν ένα...