Γεωργία Ευαγγελία Καραγιάννη

Ο γεωργικός τομέας επιφυλακτικός στη χρήση των κονδυλίων της ΚΑΠ για μείωση των ρωσικών ενεργειακών εισαγωγών

Την Τετάρτη (18 Μαΐου), η Επιτροπή παρουσίασε το νέο σχέδιό της ύψους 300 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο ονομάστηκε REPowerEU.
Ενέργεια 19-05-2022

Η ΕΕ προωθεί τη μόνωση των κτιρίων για να τερματιστεί η εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο

Τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εξάλειψη των ρωσικών εισαγωγών ορυκτών καυσίμων χαρακτηρίζονται από μεγάλη έμφαση στην ενεργειακή απόδοση.

Οι ευρωβουλευτές ζητούν να ανασταλούν οι απαιτήσεις της ΚΑΠ για τη βιοποικιλότητα εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία

Οι επικεφαλής της Επιτροπής Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζήτησαν από την Επιτροπή να εξετάσει το ενδεχόμενο προσωρινών παρεκκλίσεων από την ήδη εγκριθείσα μεταρρύθμιση της ΕΕ.

Η βιομηχανία σιτηρών της Υεμένης ζητά άμεση διεθνή δράση για την αποτροπή μαζικού λιμού

Χρειάζεται επείγουσα διεθνής δράση για να αποτραπεί ένας μαζικός λιμός στην Υεμένη σε πρωτοφανή κλίμακα που προκλήθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Αλβανία δεσμεύεται να επιτύχει τους στόχους της Πράσινης Συμφωνίας για τη βιολογική γεωργία έως το 2030

Η Αλβανία είναι πεπεισμένη ότι μπορεί να επιτύχει τον ευρωπαϊκό στόχο της Πράσινης Συμφωνίας για 25% των γεωργικών εκτάσεων υπό βιολογική γεωργία έως το 2030.

Σχεδόν ένα δισεκατομμύριο άτομα με αναπηρία δεν έχουν πρόσβαση στην υποστηρικτική τεχνολογία

Σχεδόν ένα δισεκατομμύριο παιδιά και ενήλικες με αναπηρία, καθώς και ηλικιωμένοι, δεν έχουν πρόσβαση στην υποστηρικτική τεχνολογία που χρειάζονται.

Η στήριξη της ΚAΠ προς τους αγρότες του «καναπέ» επηρεάζει αρνητικά τις αγροτικές κοινότητες

Η στήριξη της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής προς τους ιδιοκτήτες γης που δεν ασχολούνται ενεργά με τη γεωργία έχει επηρεάσει έμμεσα αρνητικά τις αγροτικές κοινότητες, σύμφωνα με νέα μελέτη της ΕΕ.
Ενέργεια 16-05-2022

Απομονώνουμε τον Πούτιν. Μονώνουμε τα σπίτια.

Στο πλαίσιο του σχεδίου για την απεξάρτηση από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα, το οποίο πρόκειται να κατατεθεί την Τετάρτη (18 Μαΐου), η Ευρώπη χρειάζεται νέα δράση για την ενεργειακή απόδοση, την εξοικονόμηση ενέργειας και το κύμα ανακαίνισης.
Ενέργεια 16-05-2022

Η θέρμανση παραμελήθηκε στο σχέδιο της ΕΕ για την απεξάρτηση από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα, σύμφωνα με τη βιομηχανία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να καταθέσει την Τετάρτη (18 Μαΐου) σχέδια για την απεξάρτηση από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα.

Οι νέοι νόμοι της ΕΕ κινδυνεύουν να προωθήσουν την «υποβαθμιστική ανακύκλωση» των πλαστικών μπουκαλιών, προειδοποιεί η βιομηχανία

Στο πλαίσιο της προσπάθειας της ΕΕ να δημιουργήσει μια πιο βιώσιμη οικονομία στην Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει να προτείνει υποχρεωτικές απαιτήσεις για ανακυκλωμένο περιεχόμενο.

Η Επιτροπή καταδικάζει την πρόταση της Σλοβακίας για περιορισμό των εξαγωγών σιτηρών και δημητριακών

Η Σλοβακία κατέθεσε πρόταση που θα περιόριζε τις εξαγωγές γεωργικών προϊόντων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, μια κίνηση που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταδίκασε.

Η Γερμανία πιέζει την ΕΕ να αναστείλει τους κανόνες αμειψισποράς

Ο Γερμανός υπουργός Γεωργίας Τζεμ Οζντεμίρ πιέζει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναβάλει την έκδοση ενός νέου κανονισμού για την αμειψισπορά.
Ενέργεια 12-05-2022

Οι εμπειρογνώμονες προτρέπουν να επανεξετάσουν τις ενεργειακές μετρήσεις για την πλήρη απανθρακοποίηση των κτιρίων

Η κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας είναι μια μέθοδος μέτρησης που χρησιμοποιείται παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι φωνές των πολιτών, η εμπιστοσύνη και η σταθερή νομική βάση απαιτούνται για την αποτελεσματική χρήση των δεδομένων υγείας

Οι ενδιαφερόμενοι φορείς στον τομέα της υγείας χαιρετίζουν τον Ευρωπαϊκό Χώρο Δεδομένων για την Υγεία (ΕΧΔΥ) ως μια φιλόδοξη πρωτοβουλία.

Η ΕΕ μεταθέτει την αξιολόγηση της γλυφοσάτης στα μέσα του 2023

Λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης των ενδιαφερόμενων φορέων, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕ ανακοίνωσαν ότι η αξιολόγηση των κινδύνων για τη γλυφοσάτη θα γίνει μόλις στα μέσα του 2023.

Αλβανία: Ο πληθωρισμός πλήττει τους πολίτες και τις αγροτικές επιχειρήσεις

Οι τιμές συνέχισαν να αυξάνονται στην Αλβανία, πλήττοντας τα πορτοφόλια των πολιτών και φέρνοντας τις μικρές γεωργικές επιχειρήσεις σε δύσκολη θέση, καθώς τα τρόφιμα και οι μεταφορές καταγράφουν τις υψηλότερες αυξήσεις.
Ενέργεια 10-05-2022

Διαρροή: Η Επιτροπή εξετάζει υψηλότερο στόχο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για το 2030

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιδιώκει να αυξήσει τον στόχο της ΕΕ για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για το 2030 στο πλαίσιο των σχεδίων που θα υποβληθούν την επόμενη εβδομάδα.

Το πείραμα της διαβουλευτικής δημοκρατίας απαιτεί τη συμμετοχή των Βρυξελλών στην εκπαιδευτική πολιτική

Καθώς ολοκληρώνεται η Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης (CoFoE), 49 προτάσεις παρουσιάστηκαν στην ηγεσία της ΕΕ.
Ενέργεια 10-05-2022

Ένα όριο τιμών θα διατηρούσε την «πολιτική σταθερότητα» της αγοράς άνθρακα της ΕΕ

Κάποια μορφή ρύθμισης των τιμών, όπως όρια τιμών για τους παίκτες της αγοράς, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες σχετικά με τις υψηλές τιμές στο σύστημα εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπών της ΕΕ.

Η Σουηδία πρόκειται να μειώσει τον ελάχιστο αριθμό λύκων, αψηφώντας την ΕΕ

Οι περισσότεροι βουλευτές στο Κοινοβούλιο της Σουηδίας θέλουν να μειώσουν τον αριθμό των λύκων στη Σουηδία σχεδόν κατά το ήμισυ.

Ήρθε η ώρα η ΕΕ να έρθει πιο κοντά στους πολίτες

Η παροχή μεγαλύτερης εξουσίας σε πόλεις και περιφέρειες στη διαδικασία λήψης αποφάσεων της ΕΕ θα βοηθούσε στην πιο παραγωγική ενσωμάτωση της κριτικής προς την ΕΕ.

Η ΕΕ δεν βρίσκεται σε καλό δρόμο για τη μείωση των αντιβιοτικών στην κτηνοτροφία, σύμφωνα με ακτιβιστές

Οι πολιτικές της ΕΕ και των κρατών μελών δεν είναι αρκετά φιλόδοξες για την επίτευξη του στόχου της ένωσης για μείωση της χρήσης αντιβιοτικών στην κτηνοτροφία κατά το ήμισυ έως το 2030, σύμφωνα με ακτιβιστές.
Ενέργεια 06-05-2022

Πώς τα μέτρα από την πλευρά της ζήτησης μπορούν να διασφαλίσουν την ενεργειακή ασφάλεια στην ΕΕ

Η ΕΕ μπορεί να συντονίσει τις προσπάθειες των κρατών μελών προκειμένου να προετοιμαστεί για την απαγόρευση των ρωσικών εισαγωγών φυσικού αερίου και πετρελαίου.
Ενέργεια 06-05-2022

Η βιομηχανία ηλεκτρολυτών της ΕΕ δεσμεύεται να δεκαπλασιάσει την παραγωγική της ικανότητα έως το 2025

Οι κατασκευαστές ηλεκτρολυτών στην Ευρώπη δεσμεύτηκαν την Πέμπτη (5 Μαΐου) να δεκαπλασιάσουν την παραγωγική τους ικανότητα - σε 17,5 GW έως το 2025.