Κόσμος

Το 1/3 των Πολωνών κατά της χορήγησης χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης λόγω κράτους δικαίου

Ένας στους τρεις Πολωνούς πιστεύει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα πρέπει να δρομολογήσει τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ για την Πολωνία, όσο η κυβέρνηση δεν πληροί τους όρους.

Πολωνία: Ο κυβερνητικός συνασπισμός διχάζεται και πάλι για τα χρήματα του ταμείου ανάκαμψης

Το κυβερνών κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) απέρριψε κατηγορηματικά τη δήλωση που απονομιμοποιεί την Πολωνία, δήλωσε σε δήλωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Ζμπίγκνιου Ζιόμπρο.

Η Ρουμανία θέλει άλλα 3 δισ. ευρώ από το σχέδιο ανάκαμψης τον Οκτώβριο

Η ρουμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να ζητήσει από την Επιτροπή την εκταμίευση 3 δισ. ευρώ από το σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας τον Οκτώβριο.

Σε κίνδυνο λόγω πληθωρισμού τα τσεχικά χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ έργα ύψους 1,3 δισ. ευρώ

Έργα που συγχρηματοδοτούνται από την πολιτική συνοχής της ΕΕ ύψους 1,3 δισ. ευρώ κινδυνεύουν στην Τσεχική Δημοκρατία λόγω της αύξησης των τιμών και του πολέμου στην Ουκρανία.

Πώς σχολιάζεται η θετική γνωμοδότηση για το πολωνικό εθνικό σχέδιο ανάκαμψης

Η πολύμηνη διπλωματική διαμάχη μεταξύ της Βαρσοβίας και των Βρυξελλών έλαβε τέλος και το πολωνικό εθνικό σχέδιο ανάκαμψης (ΕΣΑ) έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
23-05-2022

Η παγκόσμια οικονομική ελίτ επιστρέφει στο Νταβός

Η σύνοδος κορυφής της παγκόσμιας πολιτικής και επιχειρηματικής ελίτ στο Νταβός επιστρέφει τη Δευτέρα (23 Μαΐου) μετά από ένα διάλειμμα δύο ετών που προκάλεσε o Covid για να αντιμετωπίσει μια άλλη σημαντική κρίση: Την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
21-12-2021

Κρίση στην Τουρκία: Ο Ερντογάν «χάνει» τους υποστηρικτές του

Οι πολιτικές του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχουν προκαλέσει πτώση της λίρας κατά 56% φέτος και έχουν οδηγήσει σε αύξηση του κόστους ζωής για τους απλούς Τούρκους.
05-10-2021

Τελικά που καταλήγουν όλα τα «Papers»;

Η κοινή γνώμη μοιάζει πια τόσο εθισμένη με αυτή την κατάσταση, που οι αντιδράσεις της είναι από υποτονικές έως ανύπαρκτες. Ειδικά σε χώρες όπως η Ελλάδα, το ενδιαφέρον εξαντλείται στο επίπεδο της κλειδαρότρυπας...
09-09-2021

Οι startups συνεισφέρουν στην απασχόληση περισσότερο από την παραδοσιακή οικονομία

Πιο σημαντικός από ποτέ στην ιστορία είναι σήμερα ο οικονομικός αντίκτυπος των νεοφυών επιχειρήσεων και ειδικά αυτών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τεχνολογίας, ο οποίος πλέον είναι μια βιομηχανία αξίας $35 τρισ.
16-12-2020

BofA: Επιστροφή των επενδυτών στις αναδυόμενες αγορές

Τι δείχνει η έρευνα Global Fund Manager του διεθνούς οίκου, στην οποία συμμετέχουν 217 asset managers, με $576 δισ. ενεργητικό υπό διαχείριση. Τα καλά νέα για τις αναδυόμενες αγορές που επηρεάζουν θετικά και τις εγχώριες μετοχικές αξίες.
15-09-2020

Ιστορικά χαμηλά η τουρκική λίρα έναντι ευρώ και δολαρίου – Υποβάθμισε την Τουρκία η Moody’s

Η τουρκική λίρα πραγματοποίησε βουτιά σε νέα ιστορικά χαμηλά την Τρίτη, καθώς η υποβάθμιση του αξιόχρεου της Τουρκίας από τη Moody's διατηρεί τις πιέσεις στο τουρκικό νόμισμα
The City of New York
30-04-2020

Έως και 100 εκατ. νεόπτωχοι στις πόλεις από την επιδημία

Περίπου 100 εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν σε πόλεις σε όλο τον κόσμο ενδέχεται να πέσουν στη φτώχεια εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, προειδοποίησαν χθες Τετάρτη ειδικοί, ζητώντας εργαλεία ταυτοποίησης για να εντοπίσουν τις πιο ευάλωτες κοινότητες και επενδύσεις που θα...
20-04-2020

Ποιες χώρες ξεκινούν την επιστροφή στην κανονικότητα

Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό, προειδοποιεί ο Γάλλος πρωθυπουργός - Στη Νορβηγία, όπου οι αρχές εκτιμούν ότι έχουν θέσει τον ιό υπό έλεγχο - Την Κυριακή ξεπεράστηκε το όριο των 40.000 νεκρών στις ΗΠΑ

Παροχή ιατρικού υλικού από την Ευρώπη στο Ιράν για τον κορονοϊό

Το Ιράν πλήττεται σκληρά από την επιδημία του κορονοϊού που έχει προσβάλει περισσότερους από 40.000 ανθρώπους και έχει προκαλέσει τον θάνατο 2.757.
27-03-2020

Oι πέντε λόγοι για τους οποίους η κρίση του κορονοϊού θα προκαλέσει ευρείες αλλαγές

Tο μέγεθος της κρίσης και ο κεντρικός χαρακτήρας του κράτους στην καταπολέμησή της καθιστούν αδύνατη την επιστροφή στο status quo των τελευταίων 40 ετών που χαρακτηρίζεται από μικρό κράτος και ελεύθερη αγορά
25-03-2020

ΗΠΑ: Νέο «Σχέδιο Μάρσαλ» ύψους 2 τρισ. για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού

Ο Λευκός Οίκος και η αμερικανική Γερουσία έκλεισαν τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη μια «ιστορική» συμφωνία, κατέληξαν σε ένα σχέδιο γιγαντιαίων διαστάσεων με στόχο να ανακάμψει η αμερικανική οικονομία, η οποία δέχεται βαρύ πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού, ανήγγειλε σήμερα ο επικεφαλής της Ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας
09-03-2020

Η στρατηγική της ΕΕ για την εταιρική σχέση με την Αφρική

Η νέα κοινή στρατηγική αναμένεται να εγκριθεί στη σύνοδο κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αφρικανικής Ένωσης τον Οκτώβριο του 2020.
Διεθνή 27-11-2019

The Capitals – Τα ευρωπαϊκά νέα της ημέρας από το δίκτυο της EURACTIV

Το “The Capitals” σας μεταφέρει τα τελευταία νέα από όλη την Ευρώπη μέσα από τη σκοπιά των δημοσιογράφων του δικτύου της EURACTIV.com.
Διεθνή 31-10-2019

The Capitals – Τα ευρωπαϊκά νέα της ημέρας από το δίκτυο της EURACTIV

Το “The Capitals” σας μεταφέρει τα τελευταία νέα από όλη την Ευρώπη μέσα από τη σκοπιά των δημοσιογράφων του δικτύου της EURACTIV.com.
Διεθνή 31-10-2019

Μάθημα «προπαγάνδας» χρηματοδότησε η Κίνα σε τσεχικό Πανεπιστήμιο

Στόχος του μαθήματος ήταν η ενημέρωση των φοιτητών για την πρωτοβουλία «Μια Ζώνη Ένας Δρόμος», αλλά οι εξωτερικοί ειδικοί το επικρίνουν ως προπαγάνδα.

Η προστασία των δασών νέα προτεραιότητα για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;

Αν και η ΕΕ απαιτεί από τους συμβαλλόμενους εταίρους της να προστατεύουν το περιβάλλον, δεν διαθέτει τα απαραίτητα μέσα επιβολής.
Οικονομία 03-09-2019

«Νέα γενιά παραπληροφόρησης» περιμένει την επόμενη Κομισιόν

Οι εκστρατείες παραπληροφόρησης εξελίσσονται ολοένα και περισσότερο και αναπτύσσονται χωρίς επαρκή νομική ρύθμιση, σύμφωνα με ακτιβιστές για τα πολιτικά δικαιώματα
Διεθνή 28-08-2019

Ο Μακρόν καθιστά τη Ρωσία κορυφαία διπλωματική προτεραιότητα

Ο Πρόεδρος Emanuel Macron έδωσε μεγάλη έμφαση στη Ρωσία κατά τη διάρκεια της ετήσιας ομιλίας του ενώπιον γάλλων διπλωματών την Τρίτη (27 Αυγούστου), λέγοντας στους πρεσβευτές ότι «η Ευρώπη θα εξαφανιστεί» εάν δεν ξανασκεφτεί τη στρατηγική της απέναντι στη Ρωσία, αναφέρει η EURACTIV Γαλλίας.
Οικονομία 28-08-2019

Καϊλή: Το GDPR θα μπορούσε να εμποδίσει την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης

Λίγο πριν την ομιλία της στο  ψηφιακό συνέδριο του EIT, η κ. Καϊλή απάντησε στις ερωτήσεις του Digital Editor της EURACTIV, Samuel Stolton.