Πολιτικά

Στήριξη από ΕΕ για Σκριπάλ, επιφυλακτικός ο Μπορίσοφ

Την πλήρη υποστήριξή τους στη Βρετανία για την υπόθεση Σκριπάλ εξέφρασαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στη Σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, υποστηρίζοντας ότι η Ρωσία ενδέχεται να είναι υπεύθυνη για τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην κατασκόπου και της κόρης του.
Εμπόριο 23-03-2018

Στάση αναμονής από τους Ευρωπαίους ηγέτες για τους δασμούς των ΗΠΑ

Την προσωρινή αναστολή της επιβολής πρόσθετων δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την ΕΕ ενέκρινε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, με το συγκεκριμένο ζήτημα να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας στη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που ολοκληρώνονται σήμερα.

ΕΚ: Υπέρ της φορολόγησης ψηφιακών επιχειρήσεων

Την ικανοποίηση τους για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να προτείνει νέα μέτρα που αφορούν στη δίκαιη φορολόγηση των τεχνολογικών κολοσσών, εξέφρασαν μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Τετάρτη (21 Μαρτίου).
Διεθνή 23-03-2018

Κατρούγκαλος στη EURACTIV: To ισχυρότερο λεκτικό που έχει υιοθετηθεί ποτέ απέναντι στην Τουρκία

«Δεν μπορώ να μη πω ότι το λεκτικό των δηλώσεων στο προσχέδιο, που φαντάζομαι θα επιβεβαιωθούν, είναι το ισχυρότερο που έχει υιοθετηθεί ποτέ από την ΕΕ απέναντι στην Τουρκία,» είπε στην EURACTIV.com ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Κατρούγκαλος. Ο...
Ενέργεια 23-03-2018

Τις τουρκικές κινήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ συζήτησαν Αναστασιάδης-Τουσκ

Οι τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ συζητήθηκαν μεταξύ του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. Πληροφορίες του ΡΙΚ από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι, μετά τη συνάντηση, επικρατεί κλίμα ικανοποίησης στην κυπριακή αποστολή για το προσχέδιο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής.

Μπετέλ: Κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση για το Brexit

Κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση σε ό,τι αφορά το Brexit και οι θέσεις της Βρετανίας γίνονται πιο κατανοητές για εμάς, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ, προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ανδριάντας για τον Μιλόσεβιτς στη Σερβία;

Οι περισσότεροι Σέρβοι συνδέουν το όνομα Μιλόσεβτις με πόλεμο, κυρώσεις και νατοϊκούς βομβαρδισμούς. Μια νέα πρωτοβουλία τάσσεται τώρα υπέρ ενός ανδριάντα στη μνήμη του αμφιλεγόμενου πρώην πρόεδρου.

Το νόμισμα της παραγωγικής Ολλανδίας έχει δύο όψεις

Οι υψηλές επιδόσεις έχουν σοβαρό αντίκτυπο στο περιβάλλον και οδηγούν στον αφανισμό των μικρών αγροτικών εκμεταλλεύσεων.
Εμπόριο 23-03-2018

Εξαίρεση ΕΕ από τους δασμούς εισηγείται ο Γουίλμπουρ Ρος

Η Επίτροπος Εμπορίου Σ. Μάλμστρομ, η οποία συναντήθηκε με τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου στην Ουάσινγκτον, δήλωσε ότι ο Ρος θα προτείνει στον πρόεδρο να μη συμπεριλάβει την ΕΕ στους δασμούς.
Οικονομία 23-03-2018

Ζούκερμπεργκ: Το Facebook έκανε λάθη με την Cambridge Analytica

Ο διευθύνων σύμβουλος της Facebook Inc Μαρκ Ζούκερμπεργκ δήλωσε ότι η εταιρεία-κολοσσός των social media υπέπεσε σε σφάλματα που επέτρεψαν δεδομένα χρηστών να καταλήξουν στην εταιρεία αναλύσεων Cambridge Analytica, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές.

Κύπρος: Επιστολή στην Κομισιόν για την ελευθερία του Τύπου

Με κοινή επιστολή τους προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι έξι Κύπριοι ευρωβουλευτές θέτουν το θέμα των ανακρίσεων δημοσιογράφων από την Αστυνομία, σε σχέση με τα e-mails της τελούσας σε διαθεσιμότητα εισαγγελέως, Ελένης Λοϊζίδου.

Η ΕΕ καταδικάζει τις «παράνομες ενέργειες» της Τουρκίας στη Μεσόγειο

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα καταδικάσουν αυστηρά τις «παράνομες ενέργειες» της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με τη Ελλάδα και την Κύπρο, αναφέρεται στο σχέδιο δήλωσης που συντάχθηκε για τη σύνοδο κορυφής τους και του οποίου αντίγραφο έλαβε το Γαλλικό Πρακτορείο.
X