Πολιτικά

Έρευνα CohesionGR: Το διαδίκτυο επιλέγουν οι Έλληνες για την ενημέρωσή τους

30-08-2021

Οι προτιμήσεις στην ενημέρωση - Σημαντικό το ενημερωτικό περιεχόμενο - υπάρχει ανάγκη για εξειδίκευση; Σημαντικά ευρήματα για τη στάση των πολιτών προς τα ΜΜΕ σε έρευνα κοινής γνώμης για την Πολιτική Συνοχής

Διεθνή 17-09-2021

Μητσοτάκης για EUMED 9

Αναλυτικά το άρθρο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που δημοσιεύεται σήμερα στην ισπανική εφημερίδα «El País» με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής των κρατών-μελών του νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUMED 9), που πραγματοποιείται στην Αθήνα...
Διεθνή 17-09-2021

Σύνοδος Κορυφής του EUMED9 στην Αθήνα

Στην ατζέντα της Συνόδου που αποκτά ξεχωριστή γεωπολιτική βαρύτητα, βρίσκονται οι προκλήσεις ασφαλείας στη Μεσόγειο που θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα στην περιοχή, νέες εν δυνάμει κρίσεις, όπως η απειλή κύματος μεταναστευτικών ροών μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν αλλά και κρίσεις, των οποίων τις συνέπειες βιώνουν ήδη οι χώρες της Μεσογείου, όπως η κλιματική αλλαγή.

Ο κλάδος της φιλοξενίας ζητά την κατάργηση των μασκών

Πριν από τη συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής την Παρασκευή, ο φλαμανδικός κλάδος της φιλοξενίας έκανε έκκληση προς τη βελγική κυβέρνηση να άρει την υποχρεωτικότητα των προστατευτικών μασκών σε εστιατόρια και μπαρ.

Πρώην πρόεδρος της Σερβίας: Η Merkel γνωρίζει ότι ο Vučić υπονομεύει τη δημοκρατία

Ο πρώην πρόεδρος της Σερβίας, Boris Tadić, δήλωσε την Τετάρτη ότι όλοι οι Σέρβοι πολίτες που δεν επηρεάστηκαν από την κρατική προπαγάνδα και από τα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης...

Ρεκόρ υψηλών αμυντικών δαπανών για τη Σλοβακία;

Το υπουργείο Άμυνας της Σλοβακίας σχεδιάζει τις υψηλότερες δαπάνες για την αμυντική τεχνολογία στην ιστορία της χώρας.
Διεθνή 14-09-2021

Πορτογαλία: Ανησυχίες για το μέλλον των γυναικών συναδέλφων στο Αφγανιστάν

Η Διεθνής Ένωση Δικαστών (UIM) προειδοποίησε τη διεθνή κοινότητα για το «μεγάλο πρόβλημα» των γυναικών Αφγανών δικαστών, των οποίων η ζωή κινδυνεύει υπό το νέο καθεστώς των Ταλιμπάν στη χώρα- όπως δήλωσε ο πρόεδρος της UIM.

Τα δεξιά κόμματα ξεκινούν εκστρατεία κατά του ευρώ στην Κροατία

Το Croatian Sovereignists, ένα ριζοσπαστικό δεξιό πολιτικό κόμμα της Κροατίας, δήλωσε ότι δεν θα εγκαταλειφθεί το εθνικό νόμισμα kuna χωρίς δημοκρατικό αγώνα.
Διεθνή 13-09-2021

Η Τσέχικη Δημοκρατία δεν αναγνωρίζει τους Ταλιμπάν

Η Πράγα σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αναγνωρίσει την κυβέρνηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, όπως δήλωσε πρόσφατα ο Τσέχος υπουργός Εξωτερικών Jakub Kulhánek.
Εκλογές 13-09-2021

«Ταυτόχρονες» κοινοβουλευτικές και προεδρικές εκλογές για τη Βουλγαρία;

Στις 14 Νοεμβρίου πρόκειται να διενεργηθούν οι κοινοβουλευτικές και προεδρικές εκλογές για τη Βουλγαρία, ενώ βαθαίνει η πολιτική κρίση στη φτωχότερη χώρα της E.E.

Εν αναμονή της COP26

Δικαιολογημένα η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή 2021 (COP26) συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο κρίσιμων για την ιστορία του πλανήτη.

Το μεγαλύτερο κόμμα αντιπολίτευσης της Αλβανίας επιστρέφει στο κοινοβούλιο μετά από 30 μήνες απουσίας

Το Δημοκρατικό Κόμμα της Αλβανίας (DP) πρόκειται να επιστρέψει στο κοινοβούλιο μετά από δύο περίπου χρόνια απουσίας, αφού η αντιπολίτευση είχε αποφασίσει να μείνει εκτός κοινοβουλίου.

Υποχρεωτικό το COVID pass για τα σχολεία της Ιταλίας

Η ιταλική κυβέρνηση κατέστησε υποχρεωτική την επίδειξη του COVID pass για την είσοδο στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, με τους ανήλικους μαθητές να εξαιρούνται- σύμφωνα με σχετικό διάταγμα.

Συζητήσεις στη Σλοβενία για κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας της Ε.Ε.

Σε διακοινοβουλευτική διάσκεψη για την κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας της Ε.Ε., που έλαβε χώρα την Πέμπτη (9 Σεπτεμβρίου) στα πλαίσια της προεδρίας της Σλοβενίας στην Ε.Ε., εκφράστηκε από πολλούς το αίτημα για μια κοινή προσέγγιση από πλευράς της ένωσης απέναντι σε παγκόσμιες προκλήσεις.

Η πρόταση της Επιτροπής για οικονομικές κυρώσεις προκαλεί πολιτική αναταραχή στη Βαρσοβία

Οι σύμμαχοι του κυβερνώντος κόμματος στην Πολωνία «Νόμος και Δικαιοσύνη» (PiS) και πολιτικοί της αντιπολίτευσης, αντέδρασαν έντονα στο αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που προβλέπει την επιβολή χρηματικών προστίμων στη Βαρσοβία.

Η Σλοβενία «ποντάρει» στις διαπεριφερειακές συνεργασίες για την καταπολέμηση της διακίνησης πυροβόλων όπλων

Ο υπουργός Εσωτερικών Aleš Hojs δήλωσε ότι οι συνεργασίες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης πυροβόλων όπλων στη ΝΑ Ευρώπη, στα πλαίσια σχετικής διάσκεψης εκ μέρους της Σλοβενικής Προεδρίας.
Ενέργεια 07-09-2021

Παράταση συνεργασίας της Σερβικής Κυβέρνησης με τη Γερμανική Τράπεζα Ανάπτυξης (KfW) στον τομέα της ενέργειας

Η υπουργός Ενέργειας της Σερβίας Zorana Mihajlović συναντήθηκε με εκπροσώπους της Γερμανικής Τράπεζας Ανάπτυξης (KfW) τη Δευτέρα για να συζητήσουν το ενδεχόμενο παράτασης της μεταξύ τους συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας.

Το κόμμα USR PLUS αποχωρεί από τη ρουμανική κυβέρνηση

Όλοι οι υπουργοί από το κόμμα USR PLUS πρόκειται να υποβάλουν την παραίτησή τους από τη ρουμανική κυβέρνηση σήμερα.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης υπουργός Πολιτικής Προστασίας

Ο πρώην επίτροπος της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Χρήστος Στυλιανίδης, θα είναι, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο υπουργός στο νέο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Διεθνή 06-09-2021

Ρώσος Πρέσβης: Το NATO στέκεται ως εμπόδιο σε συνεργασίες

Ο Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου (NATO) διέλυσε κάθε πιθανότητα συνεργασίας με τη Ρωσία- όπως δήλωσε Ρώσος πρέσβης σε συνέντευξή του στο Slobodna Dalmacija, έταιρο της EURACTIV.
Εκλογές 02-09-2021

Η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής στον προεκλογικό αγώνα της Γερμανίας

Πρόσφατα, κατά την πρώτη τηλεμαχία εν όψει των Γερμανικών εκλογών, το θέμα των πολιτικών για το κλίμα φαίνεται να κερδίζει την πρώτη θέση στον προεκλογικό αγώνα
02-09-2021

Χάσμα μεταξύ των Φύλων: Πώς μπορούμε να επιτύχουμε μια οικονομική ανάκαμψη βασισμένη στην ισότητα

Η πρόοδος όσον αφορά την επίτευξη της ισότητας των φύλων έχει ανακοπεί, ενώ μάλιστα έχει οπισθοχωρήσει κατά την πανδημία του COVID-19.
02-09-2021

Μόλις το 15% των ευρωπαϊκών startups έχει γυναίκα ιδρυτή

Γένους αρσενικού παραμένει το οικοσύστημα των startups στην Ευρώπη.
02-09-2021

Η Ευρώπη γίνεται υπερδύναμη σε εταιρείες – “μονόκερους”

Τη θέση της στον παγκόσμιο χάρτη των startups ενισχύει η Ευρώπη, η οποία εξελίσσεται σε παγκόσμια υπερδύναμη στην παραγωγή εταιρειών - “μονόκερων” (unicorns), δηλαδή νεοφυών εταιρειών με αξία άνω του $1 δισ.
02-09-2021

Ήρθε η στιγμή για τις εταιρίες να δράσουν με στόχο τη βιωσιμότητα

Καθώς οι κυβερνήσεις και οι ηγέτες των επιχειρήσεων δεσμεύτηκαν το προηγούμενο έτος για μηδενικές εκπομπές, ένα από τα πιο σημαντικά ερωτήματα που δημιουργούνται είναι το πώς μπορεί να εξετασθεί η πρόοδος ως προς τις δεσμεύσεις αυτές.
X