Πολιτικά

Διεθνή 24-05-2022

Σερβία: Δεν υπάρχουν υποκατάστατα για την ένταξη στην ΕΕ

Η πρόσφατη προσπάθεια του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για περαιτέρω ενίσχυση της ολοκλήρωσης και εμβάθυνσης της συνεργασίας Σερβίας-ΕΕ αφορά ξεκάθαρα «στην εμβάθυνση της συνεργασίας στο πλαίσιο των υφιστάμενων ενταξιακών συνομιλιών με τη Σερβία».
Διεθνή 24-05-2022

Επιτροπή: Καμία πρόοδος στις αξίες της ΕΕ και τη δημοκρατία στην Ουγγαρία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε λίγα θετικά λόγια να πει για τη δημοκρατία και τον σεβασμό των αξιών της ΕΕ στην Ουγγαρία, μετά την ακρόαση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (23 Μαΐου) σχετικά με την παρατεταμένη διαδικασία του άρθρου 7.
Διεθνή 24-05-2022

Τέσσερις χώρες της ΕΕ ζητούν τη χρήση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας

Η Λιθουανία, η Σλοβακία, η Λετονία και η Εσθονία θα ζητήσουν την Τρίτη την κατάσχεση των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων που έχουν δεσμευτεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να χρηματοδοτηθεί η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.
Διεθνή 24-05-2022

Κοινοτική πηγή: Η Τουρκία «δεν μπορεί να εκβιάσει» την Ελλάδα με το βέτο στο ΝΑΤΟ

Η Τουρκία δεν μπορεί να εκβιάσει για παραχωρήσεις από την Ελλάδα στο πλαίσιο του «παζαριού» που κάνει στο ΝΑΤΟ με το βέτο για την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας, είπε στη EURACTIV Ελλάδος κοινοτική πηγή κοντά στο θέμα. «Η Τουρκία έχει...
24-05-2022

Συνάντηση Οικονόμου με Γιούροβα στις Βρυξέλλες με φόντο την ελευθερία Τύπου

Συνάντηση στις Βρυξέλλες με την Αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βέρα Γιούροβα θα πραγματοποιήσει σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, με πηγές της Κομισιόν να επισημαίνουν ότι το ζήτημα της ελευθερίας του Τύπου θα είναι στο τραπέζι. 

Το 83% των Φινλανδών έτοιμο να υπερασπιστεί στρατιωτικά τη χώρα

Ο αριθμός των Φινλανδών που είναι πρόθυμοι να πάρουν τα όπλα για να υπερασπιστούν τη χώρα βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών.
Διεθνή 24-05-2022

Εκνευρισμός στο Όσλο για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Πολωνίας

Ο υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας Έιβιντ Βαντ Πέτερσον απέρριψε την επισήμανση του Πολωνού πρωθυπουργού Ματέους Μοραβιέτσκι, ο οποίος κατηγόρησε τη σκανδιναβική χώρα ότι επωφελείται από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Διεθνή 24-05-2022

Το μπλοκάρισμα Ερντογάν στην επέκταση του ΝΑΤΟ θα βλάψει μόνο την Τουρκία

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τείνει να πυροβολεί πρώτα και να κάνει ερωτήσεις πολύ αργότερα, και κάνει σαφώς το ίδιο λάθος για άλλη μια φορά με το θέμα της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ.

Ο Αυστριακός πρόεδρος θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία

Ο πρόεδρος Αλεξάντερ φαν ντερ Μπέλεν, ο οποίος ανακοίνωσε την Κυριακή τη βούλησή του να θέσει υποψηφιότητα για επανεκλογή το φθινόπωρο, θα παραμείνει σε μεγάλο βαθμό αδιαμφισβήτητος.
Διεθνή 24-05-2022

Σουηδή Πρωθυπουργός: «Θα πάρουν χρόνο» οι συζητήσεις με την Τουρκία

Σύμφωνα με την πρωθυπουργό της Σουηδίας Μαγκνταλένα Άντερσον, οι συνομιλίες με την Τουρκία σχετικά με την αντίθεσή της στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα συνεχιστούν, μετέδωσε το πρακτορείο TT.
Διεθνή 24-05-2022

Αμερικανοί αξιωματούχοι επισκέφθηκαν την Ιρλανδία εν μέσω εντάσεων για το πρωτόκολλο

Αμερικανοί αξιωματούχοι συναντήθηκαν με τον Ιρλανδό Πρωθυπουργό Μιχόλ Μάρτιν στο Δουβλίνο, στο πλαίσιο ενός ταξιδιού στην Ευρώπη που έχει επικεντρωθεί στις αυξανόμενες εντάσεις γύρω από το πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας.

Κατηγορίες για βιασμό επισκιάζουν τη νέα κυβέρνηση της Γαλλίας

Η νέα κυβέρνηση υπό την πρωθυπουργό Ελιζαμπέτ Μπορν αντιμετωπίζει την πρώτη της αναταραχή, καθώς ο Νταμιέν Αμπάντ, ο προσφάτως διορισθείς υπουργός Αλληλεγγύης και Αναπήρων, αρνήθηκε σθεναρά τις κατηγορίες για βιασμό την Κυριακή.
Διεθνή 23-05-2022

Η Ρωσία αναδεικνύεται πρωταθλητής στις θεωρίες συνομωσίας

Η Ρωσία βαδίζει στον δρόμο της σοβιετικής σχολής προπαγάνδας με σχετική μέχρι σήμερα επιτυχία.
Διεθνή 23-05-2022

Η νέα πρόεδρος της Ουγγαρίας εξοργίζει τη Ρουμανία

Το υπουργείο Εξωτερικών απάντησε αμέσως στα σχόλια της πρόσφατα διορισμένης προέδρου της Ουγγαρίας για την εκπροσώπηση των Ούγγρων ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους, λέγοντας ότι τέτοια σχόλια «δεν ανταποκρίνονται στα ευρωπαϊκά πρότυπα».
Διεθνή 23-05-2022

Σερβία και Ουγγαρία επιβεβαιώνουν τη στρατηγική εταιρική σχέση

Οι ηγέτες της Ουγγαρίας και της Σερβίας επιβεβαίωσαν το Σαββατοκύριακο τη στρατηγική τους εταιρική σχέση, με τον πρόεδρο της Σερβίας να δηλώνει πως συμφώνησαν τη δυνατότητα της Σερβίας να αποθηκεύει μέρος της ενέργειάς της στο έδαφος του βόρειου γείτονά της.
Διεθνή 23-05-2022

«Ειδικό καθεστώς» για τους Πολωνούς στην Ουκρανία

Στους Πολωνούς στην Ουκρανία θα παραχωρηθεί «ειδικό νομικό καθεστώς» παρόμοιο με αυτό που λαμβάνουν οι Ουκρανοί που διαφεύγουν από τον πόλεμο της Ρωσίας όταν εισέρχονται στην Πολωνία.
Διεθνή 23-05-2022

Τεχνογνωσία θα προσφέρει η Πορτογαλία στην Ουκρανία για την ένταξη της στην ΕΕ

Η Πορτογαλία θα παράσχει τεχνική υποστήριξη στην Ουκρανία στη διαδικασία ένταξής της στην ΕΕ και η ευρωπαϊκή επιλογή του Κιέβου θα πρέπει να γίνει δεκτή «με ανοιχτές αγκάλες», δήλωσε το Σάββατο ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα.

Σχεδόν οι μισοί «νοικάρηδες» στην Ισπανία κινδυνεύουν από φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό

Σχεδόν οι μισοί από όλους τους Ισπανούς που ζουν σε ενοικιαζόμενα σπίτια το 2020 κινδύνευσαν από τη φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό, ενώ η κατάσταση αναμένεται τώρα να είναι ακόμη χειρότερη.
Διεθνή 23-05-2022

Στόχος νέας ευρείας κυβερνοεπίθεσης η Ιταλία

Η φιλορωσική ομάδα χάκερ Killnet και η θυγατρική της Legion στόχευσαν χιλιάδες ιστότοπους, συμπεριλαμβανομένων κυβερνητικών, σε συντονισμένη κυβερνοεπίθεση την Παρασκευή, ανέφερε η ιταλική αστυνομία.
Διεθνή 23-05-2022

Η Φινλανδία δεν θα εγκαταλείψει τη Σουηδία στο δρόμο προς το ΝΑΤΟ

Η Φινλανδία θα προχωρήσει προς την ένταξη στο ΝΑΤΟ στον ίδιο ρυθμό με τη Σουηδία, δήλωσε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Μάτι Βάνχανεν από το κόμμα Κέντρο σε συνέντευξή του στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο YLE το Σάββατο.
Διεθνή 23-05-2022

Η Ιρλανδία υπέρ της ουκρανικής ένταξης στην ΕΕ

Οι επικεφαλής της άνω και κάτω Βουλής του ιρλανδικού νομοθετικού σώματος συναντήθηκαν με διάφορους Ουκρανούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του Ουκρανού προέδρου Zelenskyy, κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στο Κίεβο.
Διεθνή 23-05-2022

Η Αυστρία δέσμευσε περιουσιακά στοιχεία Ρώσων ύψους 254 εκατ. ευρώ.

Οι αυστριακές αρχές δέσμευσαν συνολικά 254 εκατ. ευρώ σε ρωσικό πλούτο σε 97 λογαριασμούς, συμπεριλαμβανομένων πέντε ακινήτων που συνδέονται με Ρώσους ολιγάρχες που βρίσκονται στο στόχαστρο των κυρώσεων.

Πρωθυπουργός: Δεν θα πω ψέματα στους Γάλλους για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Journal du dimanche (JDD) την Κυριακή 22 Μαΐου, η πρωθυπουργός της Γαλλίας θέλησε να υπερασπιστεί τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος που επιθυμεί να εφαρμόσει ο Εμανουέλ Μακρόν.
Διεθνή 23-05-2022

Πρώην Σλοβάκος υπουργός: Η Ουκρανία πρέπει να επιτεθεί στη Ρωσία και να ανακτήσει ακόμη και την Κριμαία

Η Ουκρανία μπορεί να νικήσει τη Ρωσία και να ανακτήσει ακόμη και τον έλεγχο της Ανατολικής Ουκρανίας και της Κριμαίας, δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας Ιβάν Μίκλος.