Περιφερειακή Πολιτική

20-04-2018

Να μην εγκαταλειφθεί η ευρωπαϊκή εδαφική συνεργασία από τη Συνοχή ζητά η CPMR

Να διατηρήσει την ευρωπαϊκή εδαφική συνεργασία ως βασικό πυλώνα της Πολιτικής Συνοχής μετά το 2020 ζητά η Διάσκεψη των Απομακρυσμένων και Θαλάσσιων Περιφερειών (CPMR) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
20-04-2018

Διευθύντρια ​προγράμματος ​ESPON: Χρειαζόμαστε κοινά έργα για μια επιτυχημένη Πολιτική Συνοχής

Η εδαφική συνεργασία έχει περιορισμένο εύρος δαπανών και πρέπει να ενταχθεί στα ​κεντρικά κονδύλια της πολιτικής συνοχής, όπου υπάρχ​ει δυνατότητα​ σημαντικ​ών​ επενδύσε​ων​, ανέφερε σε συνέντευξή της στη EURACTIV η διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας (ESPON EGTC), Ilona Raugze.
19-04-2018

Οι περιφέρειες σε μετάβαση χρειάζονται επίσης τη Συνοχή

Να διατηρηθεί Πολιτική Συνοχής για όλες τις περιφέρειες και ειδικά για αυτές σε μετάβαση έτσι ώστε μακροπρόθεσμα αυτές να μην γίνουν φτωχότερες, ζητούν εκπρόσωποι περιφερειών.

Κοινωνική και εργασιακή ένταξη για τους μετανάστες ζητούν Κομισιόν και ΟΟΣΑ

Στην υγεία, τη στέγαση, την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής ασφάλισης, τις εργασιακές δεξιότητες και τη δημιουργία δεσμών μεταξύ των κοινοτήτων θα πρέπει να επικεντρωθούν στο εξής οι φορείς υλοποίησης προγραμμάτων ένταξης μεταναστών.
18-04-2018

Πολιτική Συνοχής για όλες τις περιφέρειες ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Να εξασφαλισθεί η πρόσβαση όλων των περιφερειών της ΕΕ στους ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους για τη συγχρηματοδότηση της περιφερειακής ανάπτυξης μετά το 2020 ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ψήφισμα του στις 17 Απριλίου.
16-04-2018

Επίτροπος Κρέτσου: Ενιαία νομοθεσία για διασυνοριακά έργα

Η Επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική, Κορίνα Κρέτσου, υποστηρίζει τη δυνατότητα δύο κρατών μελών που συνεργάζονται από κοινού σε προγράμματα διασυνοριακής συνεργασίας να επιλέγουν οικειοθελώς τη νομοθεσία μιας εκ των δύο εταίρων.
13-04-2018

Χαρίτσης στην EURACTIV: Η Πολιτική Συνοχής στήριξε την Ελλάδα στην εποχή της κρίσης

Η πολιτική συνοχής της ΕΕ στήριξε την Ελλάδα στην πιο σοβαρή κρίση της, αποδεικνύοντας την αξία του δεύτερου μεγαλύτερου προγράμματος χρηματοδότησης της ΕΕ, ανέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξή του στο EURACTIV.com. Ο Έλληνας Υπουργός...
Οικονομία 12-04-2018

Σκωτία: η ενιαία αγορά και η ελεύθερη μετακίνηση προτεραιότητα μετά το Βrexit

Να διατηρήσει πάσει θυσία την σχέση με την ενιαία αγορά και την τελωνειακή ένωση μετά το Brexit επιθυμεί η Σκωτία. Ωστόσο, αυτό που διακυβεύεται πραγματικά για τους πολίτες της ΕΕ που διαμένουν στη χώρα, είναι το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης.
04-04-2018

Υψηλή ενεργειακή απόδοση στη Φλώρινα χάρη στην Πολιτική Συνοχής

Η Φλώρινα θα λάβει περισσότερα από 30 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), ώστε να ολοκληρωθεί η κατασκευή αποδοτικού και οικονομικού συστήματος θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού για 2.500 κτίρια.
29-03-2018

Αλλάζει το INTERREG μετά το 2020

Σημαντικές αλλαγές στην αρχιτεκτονική των προγραμμάτων ευρωπαϊκής εδαφικής συνεργασίας (ETC), γνωστά ως προγράμματα INTERREG, προανήγγειλε η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέτσου, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από την ALDE και την πρόεδρο της Επιτροπής REGI, Iskra Mihaylova, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
22-03-2018

Oettinger: 5% με 10% οι περικοπές στην περιφερειακή πολιτική

Δεν υπάρχουν εγγυήσεις για το γεγονός ότι τα κονδύλια του Ταμείου Συνοχής της ΕΕ δεν θα περικοπούν στον επόμενο επταετή προϋπολογισμό. Ωστόσο, οι περικοπές θα είναι «κάτω από 10%, πιθανόν κοντά στο 5%», δήλωσε την Πέμπτη (22 Μαρτίου) ο Επίτροπος Προϋπολογισμού της ΕΕ.
Οικονομία 22-03-2018

Η Ισπανία ζητά περισσότερη Συνοχή χωρίς προϋποθέσεις

Περισσότερη επικουρικότητα, ευελιξία και απλούστευση αλλά χωρίς τη μείωση των διαρθρωτικών ταμείων ζήτησαν οι ισπανικές περιφέρειες για τη Συνοχή μετά το 2020, κατά τη παρουσίαση της θέσης τους στις 21 Μαρτίου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών. Μεταξύ των κορυφαίων προτεραιοτήτων...
X