Περιφερειακή Πολιτική

24-09-2021

Eπενδύσεις 20 δισ. ευρώ αναμένεται να κινητοποιήσει την επόμενη 10ετία ο Μηχανισμός Εγγυήσεων Δυτικών Βαλκανίων

Δυνητικές επενδύσεις ύψους 20 δισ. ευρώ αναμένεται να κινητοποιήσει την επόμενη δεκαετία ο Μηχανισμός Εγγυήσεων για τα Δυτικά Βαλκάνια.
10-09-2021

Συζητήσεις στη Σλοβενία για κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας της Ε.Ε.

Σε διακοινοβουλευτική διάσκεψη για την κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας της Ε.Ε., που έλαβε χώρα την Πέμπτη (9 Σεπτεμβρίου) στα πλαίσια της προεδρίας της Σλοβενίας στην Ε.Ε., εκφράστηκε από πολλούς το αίτημα για μια κοινή προσέγγιση από πλευράς της ένωσης απέναντι σε παγκόσμιες προκλήσεις.
08-09-2021

Το όνειρο κάθε Φιλο-ευρωπαίου: ένας κοινός Ευρωπαϊκός στρατός

Ενδέχεται η «ταπεινωτική αποχώρηση» από την Καμπούλ να οδηγήσει στη δημιουργία ενός κοινού ευρωπαϊκού στρατού;

Η πρόταση της Επιτροπής για οικονομικές κυρώσεις προκαλεί πολιτική αναταραχή στη Βαρσοβία

Οι σύμμαχοι του κυβερνώντος κόμματος στην Πολωνία «Νόμος και Δικαιοσύνη» (PiS) και πολιτικοί της αντιπολίτευσης, αντέδρασαν έντονα στο αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που προβλέπει την επιβολή χρηματικών προστίμων στη Βαρσοβία.
08-09-2021

Η Σλοβενία «ποντάρει» στις διαπεριφερειακές συνεργασίες για την καταπολέμηση της διακίνησης πυροβόλων όπλων

Ο υπουργός Εσωτερικών Aleš Hojs δήλωσε ότι οι συνεργασίες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης πυροβόλων όπλων στη ΝΑ Ευρώπη, στα πλαίσια σχετικής διάσκεψης εκ μέρους της Σλοβενικής Προεδρίας.
31-08-2021

Επαναχρησιμοποίηση λυμάτων για ένα πιο υγιές περιβάλλον στην Αττική

Τον Οκτώβριο του 2015, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο 10 εκατομμυρίων ευρώ και 3.640,000ευρώ επιπλέον για κάθε έξι μήνες καθυστέρησης της συμμόρφωσης με την οδηγία 91/271/ΕΟΚ.
31-08-2021

ΕΡΜΗΣ II: Η Κύπρος καθιστά τις παραλίες προσβάσιμες σε ανθρώπους με αναπηρίες

Η Κύπρος είναι γνωστή για τις όμορφες παραλίες και τις ακτές της, μια ομορφιά που μπορούν να απολαύσουν τόσο οι πολίτες όσο και οι τουρίστες.
31-08-2021

Ένα καινοτόμο σύστημα τηλεπαρακολούθησης και ελέγχου του δικτύου υδροδότησης στο Αίγιο προσφέρει αειφορία στην περιοχή.

Με την υποστήριξη της χρηματοδότησης της ΕΕ, η αρχή υδροδότησης και αποχέτευσης Αιγίου έχει θέσει σε λειτουργία ένα σύστημα τηλεπαρακολούθησης και τηλεελέγχου για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου υδροδότησης.
31-08-2021

Λίμνη Κάρλα: Η αναγέννηση μιας λίμνης και η επαναδημιουργία του φυσικού περιβάλλοντος στην Θεσσαλία

Μία λίμνη ξαναγεννιέται με το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο στα Βαλκάνια, που υλοποιείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στη Λίμνη Κάρλα.
31-08-2021

Δίκτυο νέων ποδηλατικών, πεζοπορικών και ορειβατικών διαδρομών αναδεικνύει την Ορεινή Ναυπακτία

Το έργο «Δημιουργία ποδηλατικών, πεζοπορικών και ορειβατικών διαδρομών στη Ναυπακτία» επιχειρεί να αναδείξει την Ναύπακτο σε έναν προορισμό για ψυχαγωγικές εξωτερικές δραστηριότητες με τη δημιουργία ενός δικτύου νέων ποδηλατικών, πεζοπορικών και ορειβατικών μονοπατιών.
Πολιτικά 30-08-2021

Έρευνα CohesionGR: Το διαδίκτυο επιλέγουν οι Έλληνες για την ενημέρωσή τους

Οι προτιμήσεις στην ενημέρωση - Σημαντικό το ενημερωτικό περιεχόμενο - υπάρχει ανάγκη για εξειδίκευση; Σημαντικά ευρήματα για τη στάση των πολιτών προς τα ΜΜΕ σε έρευνα κοινής γνώμης για την Πολιτική Συνοχής
30-08-2021

AIGIS: Η ασπίδα των Περιφερειών για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών

Κύριος στόχος του AIGIS είναι η βελτίωση της διαχείρισης των κινδύνων από φυσικές, τεχνολογικές και ανθρωπογενείς καταστροφές.
29-08-2021

«ENPOL-EE»: Ενώνοντας δυνάμεις σε Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία για εξοικονόμηση ενέργειας

Το έργο πραγματοποιεί διάφορες δράσεις στον δήμο Πέλλας και στον δήμο Νεγκότινο, στη Βόρεια Μακεδονία, στην άλλη πλευρά των συνόρων.
28-08-2021

«e-SOHECA»: Τηλεϊατρική φροντίδα σε απομακρυσμένες περιοχές

Η ανάγκη να διασφαλιστεί η υγεία των κατοίκων ακόμα και των πιο απομακρυσμένων περιοχών σε Ελλάδα και Βουλγαρία, οδήγησε το 2017 τις δύο χώρες στην ανάπτυξη ενός πρωτοποριακού συστήματος τηλεϊατρικής φροντίδας.
27-08-2021

GRaBS: Ο βελτιωμένος πολεοδομικός σχεδιασμός βοηθά στην προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή

Με τα σημερινά πολύ ψηλά επίπεδα αερίων του θερμοκηπίου, οι αστικές περιοχές είναι ιδιαίτερα ευπαθείς στις επιπτώσεις από την αύξηση της θερμοκρασίας και την ενίσχυση των πλημμυρών.
26-08-2021

Πώς το ναυάγιο της Περιστέρας άλλαξε τη ζωή της Αλοννήσου

Το εμβληματικό έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας έγινε με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση μέσω της Πολιτικής Συνοχής και του προγράμματος Interreg Blue Med
26-08-2021

Η Μαρία Σαρίδη εντείνει τις προσπάθειες της για την απορρόφηση πόρων – Μέσω ΕΣΠΑ η αναβάθμιση των δύο Νοσοκομείων στην Αργολίδα

Η αρχή έγινε με την προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2007-2013 και συνεχίσθηκε με προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020.
26-08-2021

ΕΣΠΑ: 17 δράσεις, προϋπολογισμού 11,7 εκ. ευρώ για την πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων και έκτακτων αναγκών στη Δυτική Μακεδονία

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχοντας στόχο την πρόληψη, αντιμετώπιση αλλά και τη διαχείριση των πλημμυρικών φαινομένων, ενέταξε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Μακεδονίας του ΕΣΠΑ 2014-2020 17 σχετικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 11.728.255,20 ευρώ.
26-08-2021

ECONET – Δημιουργώντας καινοτόμες συσκευές προστασίας νεαρών ψαριών

Βασικός στόχος του έργου είναι να ανταποκριθεί στη ζήτηση της αγοράς για καινοτόμα προϊόντα που θα μπορέσουν να βοηθήσουν τον αλιευτικό κλάδο να εφαρμόσει μεγάλης κλίμακας προγράμματα προστασίας των ψαριών με φθηνά υλικά.
25-08-2021

HERMES: Ένα Διακρατικό Δίκτυο Προστασίας από την Παράκτια διάβρωση

Το έργο HERMES χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Βαλκανική Μεσόγειος 2014-2020 με εμπλεκόμενες χώρες την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αλβανία και τη Βουλγαρία.
24-08-2021

Δράσεις βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης των φωτισμών δημόσιων χώρων στους Δήμους Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών – Με χρηματοδότηση από το ΕΤΠΑ

Δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης θα προχωρήσουν σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Δυτικής Μακεδονίας.
24-08-2021

Δυτ. Μακεδονία : 6 εκ. ευρώ για την βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των φωτισμών των δημόσιων χώρων, μέσω της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε.

Καθοριστική συμβολή για την βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης των φωτισμών των δημόσιων διαδραμάτισε η Πολιτική Συνοχή της Ε.Ε., μέσω των πόρων και των δυνατοτήτων που παρέχει.
24-08-2021

INNOVAGRO: Ανάπτυξη ενός καινοτόμου δικτύου προώθησης της εξωστρέφειας των αγροδιατροφικών επιχειρήσεων στην περιοχή της Αδριατικής – Ιονίου

Το έργο INNOVAGRO εστιάζει στην ανάπτυξη δεσμών και συνεργιών μεταξύ αγροτών, αγροδιατροφικών επιχειρήσεων, ερευνητικών ινστιτούτων και δημόσιων αρχών
23-08-2021

OIS-AIR: Οικοδόμηση ενός διακρατικού δικτύου καινοτομίας στην περιοχή Αδριατικής και Ιονίου

Το έργο συνδέει τα κέντρα καινοτομίας με ΜΜΕ, ερευνητικά ινστιτούτα και άλλους φορείς της περιοχής.
X