Περιβάλλον

Απόρριψη της πρότασης σήμανσης στα οινοπνευματώδη ποτά ζητά το ΕΚ

Την απόρριψη της πρότασης της βιομηχανίας ποτών για σήμανση των αλκοολούχων προϊόντων ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
10-08-2018

Η κλιματική αλλαγή και το Doomsday Clock του Σικάγου

Τα φυσικά αίτια της κλιματική αλλαγής

O καύσωνας απειλή και για τις ζυθοποιίες

O καύσωνας απειλή και για τις ζυθοποιίες

Η Πολωνία επιστρατεύει δορυφορικά δεδομένα για τον έλεγχο των καλλιεργειών

Στην τεχνολογία δορυφορικής τηλεπισκόπησης στρέφεται η Πολωνία, ώστε να έχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα των καλλιεργειών της. 
08-08-2018

Έκθεση FAO: Γεωργία, η μεγαλύτερη πηγή ρύπανσης των υδάτων

Η νιτρορύπανση επιβαρύνει τους υδροφόρους ορίζοντες με τεράστιο οικονομικό κόστος

Καύσωνας και ξηρασία πλήττουν τον αγροτικό τομέα στην Ευρώπη

Η παρατεταμένη ξηρασία έχει προκαλέσει τα σοβαρότερα προβλήματα στον αγροτικό τομέα της ΕΕ τα τελευταία 40 χρόνια, σύμφωνα με την European Association of Fruit and Vegetable Processors (PROFEL).

Σήμα κινδύνου για τη ξηρασία εκπέμπουν οι αγρότες σε Γερμανία και Βρετανία

Στα όριά τους οδηγούνται ολοένα και περισσότεροι Ευρωπαίοι αγρότες, βλέποντας τη μακροχρόνια ξηρασία να πλήττει ανεπανόρθωτα τις καλλιέργειές τους και να τους φέρνει αντιμέτωπους με το φάσμα της ολοκληρωτικής καταστροφής. Στη Γερμανία και τη Μεγάλη Βρετανία, όπου οι βροχοπτώσεις των...

Επιτροπή: Προσωρινή ανακούφιση στους γεωργούς εν μέσω ακραίας ξηρασίας

Μεγαλύτερη ευελιξία στην εφαρμογή των οικολογικών απαιτήσεων αποφάσισε να παρέχει στους Ευρωπαίους γεωργούς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη ξηρασία που πλήττει ολόκληρη την Ευρώπη.

Αγροτικά Νέα: μια ματιά στην Ευρώπη

ΕΕ: Αναγκαία η δημιουργία ενεργειακής στρατηγικής για υλοποίηση της Συμφωνίας του Παρισιού Οι πολιτικοί της ομάδας Βίσεγκραντ προτιμούν τις παραδοσιακές πηγές ενέργειας, από τις ανανεώσιμες εναλλακτικές λύσεις που οδηγούν σε ενεργειακή αυτάρκεια. Από την πλευρά της, η ΕΕ τονίζει ότι...

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το Βέλγιο για τους εποχικούς εργάτες

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι προέρχονται από τον αγροτικό τομέα

Σε συνθήκες ασιτίας ζει το 8% του πληθυσμού της ΕΕ

Η Κομισιόν καταχώρισε πρωτοβουλία πολιτών για την εξάλειψη της πείνας

Η Ιταλία έτοιμη να σπάσει τη γραμμή της ΕΕ απέναντι στη Ρωσία

Σκέψεις να υποστηριχθεί η άρση των ευρωπαϊκών κυρώσεων που οδήγησαν στο ρωσικό εμπάργκο

Η γεωργία στο επίκεντρο των εμπορικών συνομιλιών ΕΕ – ΗΠΑ

«Η γεωργία θα αποτελέσει μέρος των διαπραγματεύσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είτε οι Βρυξέλλες θέλουν να το συζητήσουν, είτε όχι», δήλωσε τη Δευτέρα (30 Ιουλίου) ο υπουργός Γεωργίας των ΗΠΑ, Sonny Perdue.
Διεθνή 30-07-2018

Γερμανία: Θετική εξέλιξη η εξομάλυνση των εμπορικών σχέσεων ΕΕ- ΗΠΑ

Οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης βελτιώνονται, δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Γεωργίας, Julia Klöckner.

Αγροτικά Νέα: μια ματιά στην Ευρώπη

Προβληματισμένη η Επιτροπή για τις τεχνικές αναπαραγωγής φυτών Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αναμένεται να αποφασίσει, αν οι νέες τεχνικές αναπαραγωγής φυτών (NPBTs) εμπίπτουν στη νομοθεσία των GM. Αφενός, οι υποστηρικτές αυτών των τεχνικών δηλώνουν ότι θα αποτελέσουν καινοτομία για την γεωργία...

Μεσόγειος, η πιο υπεραλιευμένη θάλασσα παγκοσμίως

Το 1/3 των εμπορεύσιμων ιχθύων παγκοσμίως αλιεύεται σε μη βιώσιμα επίπεδα, με την υπεραλίευση να είναι πιο έντονη στις περιοχές της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με νέα έκθεση του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO).

Η Κοινή Αγροτική Πολιτική μετά το 2020

Τον Ιούνιο του 2018, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε τα πολυαναμενόμενα σχέδια για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) μετά το 2020.

Θετικές οι αντιδράσεις των Βρετανών αγροτών για τη «Λευκή Βίβλο» του Brexit

Από κοινού ανακοίνωση εξέδωσαν οι αγροτικές οργανώσεις της χώρας.

Αγροτικά Νέα: μια ματιά στην Ευρώπη

Το έδαφος «υποτιμάται» στη στρατηγική της ΕΕ για το κλίμα Παρόλο που η κλιματική αλλαγή οδηγεί σε φόρους στη γεωργία και η χρήση γης προκαλεί υπερθέρμανση του πλανήτη, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δεν προσδίδουν προσοχή στα εδάφη, καθώς δεν φαίνεται...
20-07-2018

ΕΕ και Ιαπωνία στηρίζουν τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα

Η μεγαλύτερη εμπορική συμφωνία παγκοσμίως μεταξύ ΕΕ-Ιαπωνίας αποτελεί και την πρώτη που έχει υπογράψει η Ευρώπη στο πλαίσιο στήριξης της Συμφωνίας του ΟΗΕ για το κλίμα.
Ενέργεια 20-07-2018

Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για αξιοποίηση της γεωθερμίας

Αναρτήθηκε προς ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση, το νομοσχέδιο για την αξιοποίηση της γεωθερμίας στην Ελλάδα, με τίτλο «Έρευνα, εκμετάλλευση και διαχείριση του γεωθερμικού δυναμικού της χώρας και άλλες διατάξεις».

Η μεγαλύτερη επιχείρηση γαλακτοπαραγωγής στην Ευρώπη

Τα 140.000 λίτρα γάλα αγγίζει η ημερήσια παραγωγή
Ενέργεια 19-07-2018

Πλήρη έλεγχο του ηλεκτρικού δικτύου της Πορτογαλίας επιδιώκει η Κίνα

Η Κίνα πρόκειται να αναπτύξει περαιτέρω τις ευρωπαϊκές υποδομές, καθώς η δημόσια επιχείρηση CTG προσπαθεί να αποκτήσει πλήρη έλεγχο του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας της Πορτογαλίας.
X