Περιβάλλον

ΕΚ: Ουραγός στην ανακύκλωση η Ελλάδα

"Πράσινο φως" στους φιλόδοξους στόχους για την ανακύκλωση έδωσαν οι Ευρωβουλευτές την Τετάρτη (18 Απριλίου), υπερψηφίζοντας τις νομοθετικές προτάσεις για τα απόβλητα και την κυκλική οικονομία που είχαν ήδη εγκριθεί από την Επιτροπή Περιβάλλοντος τον Φεβρουάριο.

Αποζημιώσεις 2,36 δις δολαρίων στους Αμερικανούς αγρότες

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Γεωργίας των ΗΠΑ, Σόνι Περντιού, το υπουργείο θα καταβάλει αποζημιώσεις ύψους 2,36 δισ. δολαρίων σε αγρότες που απώλεσαν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες σε περιοχές της αμερικανικής επικράτειας όπου σημειώθηκαν ζημιές πέρσι λόγω τυφώνων ή πυρκαγιών.

Χέντρικς: Οι μικρές κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις ωθούνται στα όρια της οικονομικής επιβίωσης

Οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις της Γερμανίδας υπουργού Περιβάλλοντος.

Η μεταναστευτική πολιτική του Τραμπ θα μειώσει τις θέσεις εργασίας τη γεωργία

Η μελέτη αντλεί στοιχεία από την Υπηρεσία Οικονομικών Ερευνών του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ.

Αγροτικά Νέα: μια ματιά στην Ευρώπη

Βραζιλία: Αντίθετοι στην αποψίλωση του Αμαζονίου οι παραγωγοί βιοκαυσίμων Η Γερουσία της Βραζιλίας εξετάζει την προοπτική άρσης της απαγόρευσης της παραγωγής ζαχαροκαλάμου για καύσιμο αιθανόλης στον Αμαζόνιο. Το σχέδιο, το οποίο υποστηρίζει ο Πρόεδρος της χώρας, προκάλεσε διαμαρτυρίες από τους...
16-04-2018

Γαλλία: 1,1 δισ. ευρώ σε διάστημα πέντε ετών για τη βιολογική γεωργία

Στις 5 Απριλίου, η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι μέσα στην επόμενη πενταετία θα παράσχει περίπου 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ ως εθνική συμμετοχή στις κοινοτικές δράσεις και τα προγράμματα ανάπτυξης της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας της χώρας.

Κομισιόν: Μέτρα για απαγόρευση αθέμιτων πρακτικών στον εφοδιασμό τροφίμων

Η Επιτροπή στοχεύει στις πλέον επιβλαβείς αθέμιτες εμπορικές πρακτικές ώστε να προσφέρει στους γεωργούς και στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μεγαλύτερη ασφάλεια και μικρότερη ανάγκη να διαχειρίζονται κινδύνους επί των οποίων έχουν ελάχιστο ή μηδενικό έλεγχο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
12-04-2018

Λευτέρης Ιωαννίδης: «Χρειαζόμαστε εθνική και ευρωπαϊκή στήριξη για την Δίκαιη Μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή»

«Εάν δεν πάρουμε έγκαιρα μέτρα, θα έχουμε μια καταστροφική μετάβαση στην μεταλιγνιτική εποχή. Έχουμε ανάγκη από πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό, εθνικό και τοπικό επίπεδο, ώστε να μην υπάρξουν στο μέλλον θέματα από τις εκτεθειμένες περιφέρειες».
12-04-2018

Κομισιόν σε Greenagenda: Σωστά η Ελλάδα επέκτεινε τις θαλάσσιες Natura

Συνεχίζεται τις τελευταίες εβδομάδες, και μάλιστα με αυξανόμενη ένταση, το θερμό κλίμα μεταξύ Ελλάδος – Τουρκίας στο Ανατολικό Αιγαίο, κυρίως λόγω των διεκδικήσεων της τουρκικής πλευράς, το οποίο όμως έχει λάβει και ένα πράσινο, περιβαλλοντικό χρώμα καθώς επισήμως το Υπουργείο...

Φόρουμ για το μέλλον της Γεωργίας: Αγροδιατροφικός τομέας με επίκεντρο τον άνθρωπο και όχι την παραγωγή

Την ανάγκη στροφής από το σημερινό παραγωγικό μοντέλο του παγκόσμιου συστήματος τροφίμων σε μια προσέγγιση κατά την οποία τα ανθρώπινα δικαιώματα και ο εκδημοκρατισμός θα βρίσκονται στο επίκεντρο των δομών του, υπογράμμισε από τις Βρυξέλλες η ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για το δικαίωμα στην τροφή, Hilal Elver.

Ενίσχυση από τους θεσμικούς φορείς ζητούν οι επιχειρήσεις αστικής γεωργίας

«Χρειαζόμαστε περισσότερο κοινό όραμα, επιχειρησιακές συνεργασίες, νομικό, οικονομικό και θεσμικό πλαίσιο για την ανάτυξη της αστικής γεωργίας».
10-04-2018

Σαουδική Αραβία: Υλοποιείται το μεγαλύτερο έργο ηλιακής ενέργειας στον κόσμο

Όπως ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα, η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να συνεργαστεί με την ιαπωνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών SoftBank για να κατασκευάσει μια τεράστια μονάδα ηλιακής ηλεκτρικής ενέργειας στην έρημο, το κόστος της οποίας ενδέχεται να αγγίξει τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια.
X