Περιβάλλον

Η Γερμανίδα υπουργός Ανάπτυξης εκφράζει την κατανόησή της για την απαγόρευση εξαγωγής σιταριού από την Ινδία

Ο περιορισμός των εξαγωγών σιταριού από την Ινδία εν μέσω της τεταμένης κατάστασης στην παγκόσμια αγορά είναι κατανοητός λόγω της ξηρασίας που επικρατεί στη χώρα, δήλωσε η ομοσπονδιακός υπουργός Ανάπτυξης.

Το ταξίδι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον κόσμο των δεδομένων του γεωργικού τομέα

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι λένε, και έτσι η ΕΕ έχει ξεκινήσει μια αποστολή για τη δημιουργία ενός κοινού χώρου γεωργικών δεδομένων για την καλύτερη συγκέντρωση και χρήση βασικών πληροφοριών.

Η Ευρωβουλή εγκρίνει την «προσωρινή» απελευθέρωση εμπορίου με την Ουκρανία

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αναστολή ενός έτους για όλους τους δασμούς και τις ποσοστώσεις στις εξαγωγές της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων των γεωργικών προϊόντων, των μεταποιημένων γεωργικών προϊόντων και των φρούτων και λαχανικών.

Ο γεωργικός τομέας επιφυλακτικός στη χρήση των κονδυλίων της ΚΑΠ για μείωση των ρωσικών ενεργειακών εισαγωγών

Την Τετάρτη (18 Μαΐου), η Επιτροπή παρουσίασε το νέο σχέδιό της ύψους 300 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο ονομάστηκε REPowerEU.

Έκθεση: Οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες δεν εκπληρώνουν τους κλιματικούς στόχους

Μόνο δύο από τις 12 κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου σχεδιάζουν να κατασκευάσουν αρκετά ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2030, ώστε να παραμείνουν σύμφωνοι με τους κλιματικούς στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού.

Οι ευρωβουλευτές ζητούν να ανασταλούν οι απαιτήσεις της ΚΑΠ για τη βιοποικιλότητα εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία

Οι επικεφαλής της Επιτροπής Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζήτησαν από την Επιτροπή να εξετάσει το ενδεχόμενο προσωρινών παρεκκλίσεων από την ήδη εγκριθείσα μεταρρύθμιση της ΕΕ.

Η βιομηχανία σιτηρών της Υεμένης ζητά άμεση διεθνή δράση για την αποτροπή μαζικού λιμού

Χρειάζεται επείγουσα διεθνής δράση για να αποτραπεί ένας μαζικός λιμός στην Υεμένη σε πρωτοφανή κλίμακα που προκλήθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την προσπάθεια του ΟΗΕ να επιστρέψουν τα σιτηρά της Ουκρανίας στην παγκόσμια αγορά

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες να επιστρέψει το ουκρανικό σιτάρι στη διεθνή αγορά εν μέσω πολέμου.

Η Αλβανία δεσμεύεται να επιτύχει τους στόχους της Πράσινης Συμφωνίας για τη βιολογική γεωργία έως το 2030

Η Αλβανία είναι πεπεισμένη ότι μπορεί να επιτύχει τον ευρωπαϊκό στόχο της Πράσινης Συμφωνίας για 25% των γεωργικών εκτάσεων υπό βιολογική γεωργία έως το 2030.

Η στήριξη της ΚAΠ προς τους αγρότες του «καναπέ» επηρεάζει αρνητικά τις αγροτικές κοινότητες

Η στήριξη της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής προς τους ιδιοκτήτες γης που δεν ασχολούνται ενεργά με τη γεωργία έχει επηρεάσει έμμεσα αρνητικά τις αγροτικές κοινότητες, σύμφωνα με νέα μελέτη της ΕΕ.
13-05-2022

Οι νέοι νόμοι της ΕΕ κινδυνεύουν να προωθήσουν την «υποβαθμιστική ανακύκλωση» των πλαστικών μπουκαλιών, προειδοποιεί η βιομηχανία

Στο πλαίσιο της προσπάθειας της ΕΕ να δημιουργήσει μια πιο βιώσιμη οικονομία στην Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει να προτείνει υποχρεωτικές απαιτήσεις για ανακυκλωμένο περιεχόμενο.

Η Επιτροπή καταδικάζει την πρόταση της Σλοβακίας για περιορισμό των εξαγωγών σιτηρών και δημητριακών

Η Σλοβακία κατέθεσε πρόταση που θα περιόριζε τις εξαγωγές γεωργικών προϊόντων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, μια κίνηση που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταδίκασε.

Η Επιτροπή ανοίγει «διαδρόμους αλληλεγγύης» για την ενίσχυση των εξαγωγών τροφίμων ΕΕ-Ουκρανίας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε νέους λεγόμενους «διαδρόμους αλληλεγγύης» για τη βελτίωση της συνδεσιμότητας ΕΕ-Ουκρανίας για την εξαγωγή σιτηρών, μεταξύ άλλων μέσω σιδηροδρόμων.

Η Γερμανία πιέζει την ΕΕ να αναστείλει τους κανόνες αμειψισποράς

Ο Γερμανός υπουργός Γεωργίας Τζεμ Οζντεμίρ πιέζει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναβάλει την έκδοση ενός νέου κανονισμού για την αμειψισπορά.
11-05-2022

Χρειάζεται μια ενωμένη παγκόσμια τάξη για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης

Το 2022 παρατηρήθηκε εμβάθυνση των διαιρέσεων μεταξύ των χωρών, εν μέρει λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά και της εκτίναξης των τιμών, καυσίμων και τροφίμων, στα ύψη.

Η ΕΕ μεταθέτει την αξιολόγηση της γλυφοσάτης στα μέσα του 2023

Λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης των ενδιαφερόμενων φορέων, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕ ανακοίνωσαν ότι η αξιολόγηση των κινδύνων για τη γλυφοσάτη θα γίνει μόλις στα μέσα του 2023.

Αλβανία: Ο πληθωρισμός πλήττει τους πολίτες και τις αγροτικές επιχειρήσεις

Οι τιμές συνέχισαν να αυξάνονται στην Αλβανία, πλήττοντας τα πορτοφόλια των πολιτών και φέρνοντας τις μικρές γεωργικές επιχειρήσεις σε δύσκολη θέση, καθώς τα τρόφιμα και οι μεταφορές καταγράφουν τις υψηλότερες αυξήσεις.

ΕΕ προς Τουρκία: Παίξτε με τους κανόνες μας εάν θέλετε ενίσχυση αγροτικών σχέσεων

Η Τουρκία πρέπει να παίξει σύμφωνα με τους κανόνες εάν ελπίζει να ενισχύσει τις αγροτικές της σχέσεις με την ΕΕ για να ενισχύσει την επισιτιστική της ασφάλεια υπό το πρίσμα του πολέμου στην Ουκρανία.

Τσεχία: Οι μεγαλογαιοκτήμονες μπλοκάρουν τα σχέδια επέκτασης της βιολογικής καλλιέργειας

Μεγάλες τσεχικές αγροτικές επιχειρήσεις δηλώνουν ότι αντιτίθενται στο σχέδιο της ΕΕ να επεκτείνει τη βιολογική γεωργία στο 25% της γης, προειδοποιώντας για πιθανή αύξηση των τιμών των τροφίμων.
09-05-2022

Η Σουηδία πρόκειται να μειώσει τον ελάχιστο αριθμό λύκων, αψηφώντας την ΕΕ

Οι περισσότεροι βουλευτές στο Κοινοβούλιο της Σουηδίας θέλουν να μειώσουν τον αριθμό των λύκων στη Σουηδία σχεδόν κατά το ήμισυ.

Η ΕΕ δεν βρίσκεται σε καλό δρόμο για τη μείωση των αντιβιοτικών στην κτηνοτροφία, σύμφωνα με ακτιβιστές

Οι πολιτικές της ΕΕ και των κρατών μελών δεν είναι αρκετά φιλόδοξες για την επίτευξη του στόχου της ένωσης για μείωση της χρήσης αντιβιοτικών στην κτηνοτροφία κατά το ήμισυ έως το 2030, σύμφωνα με ακτιβιστές.

Η Ευρώπη έχει περισσότερο ανάγκη τη φύση για να ξεπεράσει τη διαφαινόμενη επισιτιστική κρίση

Καθώς ο κόσμος προσπαθεί να αντικρούσει τις επιπτώσεις μιας ακόμη επισιτιστικής κρίσης, οι καιροσκοπικές προσπάθειες ομάδων πίεσης να καθυστερήσουν τους νόμους για την αποκατάσταση της φύσης είναι πιθανό να χειροτερέψουν τα πράγματα.

Η Πολωνία επικεντρώνεται στην ανακούφιση των αγροτών από την κρίση στον απόηχο του πολέμου στην Ουκρανία

Η Πολωνία προχωρά στην προσαρμογή του στρατηγικού σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) ώστε να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην επισιτιστική ασφάλεια και την ανακούφιση από τις κρίσεις.

Έλλειψη τροφίμων αντιμετωπίζουν οι Ολλανδοί εν μέσω ανοιξιάτικης ξηρασίας

Η ένωση αγροτών, ZLTO, φοβάται ότι η έλλειψη βροχής αυτή την άνοιξη θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποτυχία των καλλιεργειών και συνεπώς σε έλλειψη τροφίμων, αναφέρει ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας NOS.