Περιβάλλον

Πολιτικά 22-09-2021

Η Τσεχία ζητά από την Επιτροπή να επανεξετάσει τα νέα πρότυπα εκπομπών ρύπων Euro 7 για τα αυτοκίνητα

Tο πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 7 για όλα τα οχήματα βενζίνης και ντίζελ «φαίνεται να είναι σχεδόν αδύνατο να εφαρμοστεί».
21-09-2021

La Palma: Η λάβα «καταπίνει» μεγάλες εκτάσεις, συνεχείς οι εκκενώσεις οικισμών

Η ροή της λάβας κινείται κατά μέσο όρο τα 700 μέτρα την ώρα, καταβροχθίζοντας αργά δέντρα, σπίτια και γη καθώς βρίσκεται σε αραιοκατοικημένες πλαγιές.

Καμπανάκι Τζόνσον προς τη Διεθνή κοινότητα για την κλιματική κρίση

Σε περισσότερες δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης καλεί τη διεθνή κοινότητα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Κοινή δράση ΕΕ-ΗΠΑ ενάντια στις εκπομπές Μεθανίου

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου την «Παγκόσμια Δέσμευση για το Μεθάνιο, μια πρωτοβουλία για τη μείωση των εκπομπών μεθανίου σε παγκόσμιο επίπεδο.
20-09-2021

Η Ε.Ε. πρέπει να μείνει μακριά από τα δάση της Φινλανδίας

Η δασοκομία θα πρέπει να είναι τοπική υπόθεση και βάσει της ιδιαίτερης τεχνογνωσίας κάθε κράτους μέλους- όπως δήλωσε πρόσφατα η υπουργική επιτροπή της φινλανδικής κυβέρνησης για θέματα Ε.Ε.
20-09-2021

Κλιματική αλλαγή και κοινωνική ενεργοποίηση

Το 2021 και μάλιστα κατά την διάρκεια του καλοκαιριού αυτού του έτους αυξήθηκαν κάθετα τα ακραία καιρικά φαινόμενα.
17-09-2021

Το κλίμα δεν χρειάζεται άλλες συνόδους

Aυτό που ακούγεται σε τέτοιου είδους συναντήσεις για την κλιματική αλλαγή είναι συνήθως ότι «πρέπει να κάνουμε περισσότερα, να υλοποιήσουμε τις υποσχέσεις μας».

Το σχέδιο των ευρωβουλευτών για ένα βιώσιμο μέλλον για τη γεωργία πυροδοτεί αντιπαραθέσεις

Νομοθέτες των επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τη γεωργία και το περιβάλλον έχουν ήδη πάρει θέση σχετικά με τις φιλοδοξίες της Ε.Ε. για την πράσινη γεωργία, ψηφίζοντας υπέρ ενός σχεδίου που περιλαμβάνει μια σειρά αμφιλεγόμενων τροπολογιών.
13-09-2021

Οι ευρωπαϊκές πόλεις πρέπει να προσαρμοστούν στην κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ε.Ε. για το κλίμα

Οι ευρωπαϊκές πόλεις πρέπει να προσαρμοστούν στην κλιματική αλλαγή, καθώς η υπερθέρμανση του πλανήτη επιδεινώνεται με αποτέλεσμα περισσότερες πλημμύρες και πυρκαγιές- σύμφωνα με τον Επίτροπο Περιβάλλοντος της Ε.Ε.
10-09-2021

Εν αναμονή της COP26

Δικαιολογημένα η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή 2021 (COP26) συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο κρίσιμων για την ιστορία του πλανήτη.

Η ΕΕ ενισχύει την ηγετική της θέση στο παγκόσμιο εμπόριο αγροδιατροφικών προϊόντων

Το 2020 σημειώθηκε μία ακόμη βελτίωση στην ηγετική θέση της ΕΕ μεταξύ των μεγαλύτερων εξαγωγέων αγροδιατροφικών προϊόντων του κόσμου.

NextGenerationEU: Κινητοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την έκδοση πράσινων ομολόγων NextGenerationEU ύψους 250 δισ. ευρώ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα ένα ανεξάρτητα αξιολογούμενο πλαίσιο πράσινων ομολόγων.
03-09-2021

Η Σερβία ‘δεκαετίες πίσω’ σε σχέση με τα ευρωπαϊκά περιβαλλοντικά πρότυπα

Η Σερβία «βρίσκεται 30, 40 χρόνια πίσω σε σχέση με τα πρότυπα της Ε.Ε.» όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος- σύμφωνα με δηλώσεις του ευρωβουλευτή Thomas Waitz.

Πιο αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής θέλει το Παρίσι

Για να ανταποκριθούμε στις φιλοδοξίες της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα «οι προσπάθειες θα πρέπει να είναι πιο έντονες και τα μέτρα πιο αυστηρά».

Ανοιχτή η Κομισιόν για αναπροσαρμογή των εθνικών σχεδίων ανάκαμψης – Τι απαντά η Αθήνα

Τα κράτη μέλη της Ε.Ε. έχουν το δικαίωμα να αναπροσαρμόσουν τα εθνικά τους σχέδια, αξιοποιώντας τα κονδύλια της Ε.Ε. για την καλύτερη προστασία των δασών μετά τις πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού που συνέβαλαν σημαντικά στην κλιματική αλλαγή.
02-09-2021

Η νέα αστική πρόκληση

Η πόλη που χθες φαινόταν ελκυστική, εκλεπτυσμένη, τόπος όλων των δυνατοτήτων, έχει δώσει τη θέση της στη φαντασία μας στην απλωμένη πόλη, καταπιεστική, μολυσμένη, βρώμικη, ακόμη και επικίνδυνη για την εξάπλωση επιδημιών.

Η εποχή του άνθρακα δεν έχει τελειώσει

Εάν ο κόσμος θέλει να περιορίσει την υπερθέρμανση του πλανήτη, πρέπει να απαλλαγεί από τον γαιάνθρακα το συντομότερο δυνατόν, καθώς έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε άνθρακα.

Έκθεση: Οι εκπομπές θαλάσσιων μεταφορών πρέπει να μειωθούν δραστικά

Οι εκπομπές θαλάσσιων μεταφορών πρέπει να μειωθούν δραστικά εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση ελπίζει να γίνει ουδέτερη ως προς τον άνθρακα έως το 2050, προειδοποίησε την Τετάρτη (1 Σεπτεμβρίου) ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA).
26-08-2021

Δασικές πυρκαγιές: Ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων κ. Λέναρτσιτς επισκέπτεται την Ελλάδα

Μετά τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές στη Μεσόγειο και στα Δυτικά Βαλκάνια τις τελευταίες εβδομάδες, ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων κ. Γιάνες Λέναρτσιτς επισκέπτεται  περιοχές που επλήγησαν στην Ελλάδα.
25-08-2021

Κατά εννέα φορές πιθανότερη η εμφάνιση ακραίων καιρικών φαινομένων στη Δ. Ευρώπη εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη κατέστησε εννέα φορές πιθανότερη την εμφάνιση τέτοιων ακραίων καιρικών φαινομένων στη Δυτική Ευρώπη.
Οικονομία 25-08-2021

«Οι φόροι άνθρακα της ΕΕ μπορεί να πλήξουν τη Ρωσία περισσότερο από τις κυρώσεις»

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει παρουσιάσει σχέδια για την επιβολή δασμού CO2 στα ρυπογόνα προϊόντα από το 2026, που θα αναγκάσει ορισμένους εισαγωγείς να πληρώσουν το κόστος άνθρακα στα σύνορα για προϊόντα έντασης άνθρακα, όπως ο χάλυβας.
25-08-2021

Διεθνή συμμαχία για το κλίμα προωθεί η Γερμανία

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συμφώνησε σε βασικά σημεία για τη δημιουργία μιας διεθνούς συμμαχίας για το κλίμα. Αυτό προκύπτει από ένα έγγραφο το οποίο βρίσκεται στη διάθεση του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa).

Ν. Ανδρουλάκης: 3 φορές περισσότερες οι καμένες εκτάσεις στην Ιταλία, 8,5 στην Ελλάδα, συγκριτικά με πέρυσι

Χώρες με παρόμοιες κλιματικές συνθήκες, όπως η Ιταλία, είχαν αναλογικά μικρότερες καταστροφές από τη χώρα μας σε σχέση με πέρυσι, επεσήμανε ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης

Eurostat: Πάνω από το μέσο δείκτη τιμών στην ΕΕ, το 2020, η τιμή σιτηρών και ψωμιού στην Ελλάδα

Πάνω από τον μέσο δείκτη τιμών στην ΕΕ βρισκόταν το 2020 η τιμή του ψωμιού και των σιτηρών στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.
X