Περιβάλλον

Συμφωνία Ελλάδας-Σκοπίων: Θα υπάρξουν νέες δίοδοι για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα;

Ο δρόμος προς την οριστική συμφωνία της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ για την ονομασία «Σέβερνα Μακεντόνια» (Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας) δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.

Αγροτικά Νέα: μια ματιά στην Ευρώπη

Προβληματισμένοι οι Ευρωπαίοι αγρότες για τη συμφωνία ΕΕ-Mercosur Η εμπορική συμφωνία που βρίσκεται επί του παρόντος υπό διαπραγμάτευση από την ΕΕ και τη Mercosur θα αυξήσει την αποψίλωση των δασών και θα υποβάλλει τους Ευρωπαίους αγρότες σε αθέμιτο ανταγωνισμό, υποστηρίζει...
Εμπόριο 15-06-2018

Απειλεί με βέτο η Ιταλία για τη CETA

Η Ιταλία δεν θα επικυρώσει τη συμφωνία CETA, καθώς δεν προστατεύει επαρκώς τα τρόφιμα της χώρας, δήλωσε σε συνέντευξή του την Πέμπτη (14 Ιουνίου) ο Ιταλός υπουργός Γεωργίας, Gian Marco Centinaio.

Στα χέρια των ετεροεπαγγελματιών ιδιοκτητών γης το ένα τρίτο των άμεσων ενισχύσεων

Ένα μεγάλο κομμάτι των ευρωπαϊκών κονδυλίων που προορίζονται για τη στήριξη των αγροτών καταλήγουν στα χέρια ανθρώπων που ουδεμία σχέση έχουν με το συγκεκριμένο επάγγελμα.

ΕΤΕπ: 45 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ για τη αναβάθμιση του δικτύου της

Τη δεύτερη δανειακή σύμβαση ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά, υπέγραψαν η ΔΕΗ και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) στις 14 Ιουνίου.

Μείωση 30% στην παραγωγή λαχανικών στη Νότια Ευρώπη προβλέπει μελέτη

Σημαντικές μειώσεις στις αποδόσεις των καλλιεργειών λαχανικών θα υπάρξουν διεθνώς έως τα μέσα του αιώνα, λόγω του συνδυασμού διαφόρων περιβαλλοντικών παραγόντων, όπως η κλιματική αλλαγή, η λειψυδρία και η μείωση της βιοποικιλότητας.

Το σχέδιο της Κομισιόν για τη διαφύλαξη των πληθυσμών των επικονιαστών

Με τον αριθμό των μελισσών να μειώνεται συνεχώς, η πρώτη ευρωπαϊκή στρατηγική για την αναστροφή του φαινομένου είναι γεγονός.
11-06-2018

Νέοι κανόνες για τα απόβλητα των πλοίων, με «πράσινο» τέλος στα λιμάνια της ΕΕ

Νέους κανόνες για τα απόβλητα των πλοίων πρότεινε το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ. Βασική αρχή της νέας πολιτικής της ΕΕ είναι ότι τα πλοία δεν θα πρέπει να κερδίζουν κανένα οικονομικό πλεονέκτημα απορρίπτοντας απόβλητα στη θάλασσα. Για την καταπολέμηση αυτής...

Αγροτικά Νέα: μια ματιά στην Ευρώπη

Επίσκεψη Πούτιν στην Αυστρία Το ενδιαφέρον των πολιτικών αναλυτών στρέφεται, αναμφίβολα, στη Βιέννη, καθώς ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, πρόκειται να διεξάγει σειρά συνομιλιών για την ΕΕ. Η επίσκεψη γίνεται με φόντο την απόφαση της Αυστρίας να μην προχωρήσει στην...
Οικονομία 08-06-2018

Οι γυναίκες κυριάρχησαν στις ευρωπαϊκές πατέντες το 2018

Αριθμό ρεκόρ κατέγραψαν οι νικήτριες εφευρέτες στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Πατεντών, που απονεμήθηκαν την Πέμπτη (8 Ιουνίου) στο Παρίσι.
08-06-2018

WWF: Η Μεσόγειος κινδυνεύει να μετατραπεί σε «πλαστική θάλασσα»

Σε επικίνδυνη «πλαστική παγίδα» μετατρέπεται η Μεσόγειος Θάλασσα τα τελευταία χρόνια, καθώς παρουσιάζει ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα ρύπανσης, εξαιτίας των πλαστικών απορριμμάτων. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα, στο οποίο καταλήγει η νέα μελέτη του WWF με τίτλο «Σώζοντας τη Μεσόγειο από την...

Παρουσιάστηκαν οι νομοθετικές προτάσεις για την αναθεώρηση της ΚΑΠ

Ολοκληρώθηκε η ενημερωτική συνάντηση για την παρουσίαση των νομοθετικών προτάσεων σχετικά με τη μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής την περίοδο 2021-2027 στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης (DG AGRI), Τάσος...

Προς απαγόρευση τα τρανς λιπαρά σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ΠΟΥ (World Health Organization) ανακοίνωσε προ ημερών ότι μέχρι το 2023 τα τρανς λιπαρά θα πρέπει να εξαλειφθούν από τα τρόφιμα διότι όπως υποστήριξε ευθύνονται για 500.000 θανάτους τον χρόνο από καρδιαγγειακές παθήσεις.

Το 15% των αυτοκινήτων μέχρι το 2025 θα είναι ηλεκτροκίνητα

Έναν περίπου μήνα πριν από τις βασικές ψηφοφορίες που αφορούν την μείωση των ρύπων στο ΕK και πριν από τις συζητήσεις μεταξύ των υπουργών περιβάλλοντος της ΕΕ, τα μέλη της ACEA συμφωνούν με την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Ιρλανδία: Νέες άδειες εργασίας για αγρεργάτες τρίτων χωρών

Τροφοδοτούνται επιχειρήσεις του κλάδου των κηπευτικών, της επεξεργασίας κρέατος και του γαλακτοκομικού τομέα.

Η Σλοβακία προσπαθεί να συνέλθει από το σκάνδαλο με τις αγροτικές επιδοτήσεις

«Ο νόμος και η τάξη πρέπει να αποκατασταθούν στη γεωργία της Σλοβακίας», δήλωσε σε πρόσφατη ομιλία του ο πρόεδρος της χώρας, Αντρέι Κίσκα.

Νόμο για τη σήμανση πρωταρχικών συστατικών θέσπισε η Κομισιόν

Νέοι κανόνες, οι οποίοι απαιτούν τη σήμανση προέλευσης του κύριου συστατικού των αγροδιατροφικών προϊόντων, όταν το πρώτο διαφέρει από τη χώρα ή την περιοχή που αναγράφεται στην ετικέτα του εκάστοτε προϊόντος, θα ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εκσυγχρονισμό και απλούστευση της ΚΑΠ μετά το 2020 ζητά η Επιτροπή

Για τον επόμενο μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ για την περίοδο 2021-2027, η Επιτροπή προτείνει τον εκσυγχρονισμό και την απλούστευση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ).

Αγροτικά Νέα: μια ματιά στην Ευρώπη

Ιταλία: Εφικτή η καλλιέργεια φυτών στον πλανήτη Άρη; Στη χρήση ευρωπαϊκών κονδυλίων για την καλλιέργεια σπόρων σε εξαιρετικά εχθρικές συνθήκες, όπως στον πλανήτη Άρη, προβαίνει νέο ιταλικό σχέδιο, σύμφωνα με τη EURACTIV Ιταλίας. Η τεχνολογία που δημιουργεί τα μικρο-οικοσυστήματα κατοχυρώθηκε...

Παγκόσµια ηγέτιδα στα βιολογικά η Δανία

Στο 13% αυξήθηκε το µερίδιο των βιολογικών προϊόντων στη δανεζική αγορά τροφίµων το 2017, σύµφωνα µε την Organic Denmark.

Ορατή απειλή για την κτηνοτροφία το συνθετικό κρέας

Η τιμή του προϊόντος έχει πέσει περίπου 30.000 φορές μέσα σε μια πενταετία.
Ενέργεια 29-05-2018

Πρόεδρος EURELECTRIC: Ο άνθρακας τελειώνει για την Ελλάδα, είτε υπογράψει είτε όχι

Σε αντίθεση με πολλές χώρες της ΕΕ, η διαδικασία «απανθρακοποίησης» της Ελλάδας παρουσιάζει σημαντική καθυστέρηση.

Αγροτικά Νέα: μια ματιά στην Ευρώπη

Η ΕΕ αντιμετωπίζει την παιδική φτώχεια μέσω της Εγγύησης για τα Παιδιά Σχεδόν το 26,4% των παιδιών σε ολόκληρη την ΕΕ βιώνουν ή κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωπα με συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό. Ωστόσο, η ΕΕ έχει αναπτύξει ορισμένες πολιτικές,...
X