Οικονομικά

Oettinger: 5% με 10% οι περικοπές στην περιφερειακή πολιτική

Δεν υπάρχουν εγγυήσεις για το γεγονός ότι τα κονδύλια του Ταμείου Συνοχής της ΕΕ δεν θα περικοπούν στον επόμενο επταετή προϋπολογισμό. Ωστόσο, οι περικοπές θα είναι «κάτω από 10%, πιθανόν κοντά στο 5%», δήλωσε την Πέμπτη (22 Μαρτίου) ο Επίτροπος Προϋπολογισμού της ΕΕ.
Οικονομία 22-03-2018

«Πράσινο» από Κομισιόν για εξαγορά της Monsanto από την Bayer

Την προτεινόμενη εξαγορά της αμερικανικής Monsanto από τη γερμανική Bayer ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Τετάρτη (21 Μαρτίου).

Ισπανία: Απεργούν οι εργαζόμενοι στο μεγαλύτερο κέντρο διαλογής της Amazon στη χώρα

Οι εργαζόμενοι στο μεγαλύτερο κέντρο διαλογής της εταιρείας Amazon στην Ισπανία ξεκίνησαν απεργία, για πρώτη φορά από το 2012 οπότε ξεκίνησε η λειτουργία του, διαμαρτυρόμενοι για τις προτεινόμενες μειώσεις στις αποδοχές τους.
Ενέργεια 21-03-2018

ΕΚ: Διαφωνία Ευρωβουλευτών για τα έργα φυσικού αερίου

Κατά της πρότασης που υπέβαλε η Ομάδα των Πρασίνων αναφορικά με «έργα κοινού ενδιαφέροντος» που βασίζονται σε ορυκτά καύσιμα ψήφισαν κατά πλειοψηφία οι Ευρωβουλευτές την περασμένη εβδομάδα.
Πολιτικά 19-03-2018

Μακρόν και Μέρκελ αναζητούν κοινό έδαφος για τη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης

O πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δεσμεύτηκαν σήμερα να καταρτίσουν έναν οδικό χάρτη για τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης έως τον Ιούνιο.

«Όχι» της Σερβίας σε ΗΠΑ για δημιουργία στρατού από το Κόσοβο

Η επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στο Βελιγράδι κατέστησε σαφές ότι το ζήτημα του Κοσόβου παραμένει «αγκάθι» για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2025.
Οικονομία 16-03-2018

Με φόρο 3% στις εταιρείες τεχνολογίας απαντά στις ΗΠΑ η Κομισιόν

Οι μεγάλες ψηφιακές εταιρείες με σημαντικά έσοδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως η Google και το Facebook, θα μπορούσαν να επιβαρυνθούν με φόρο 3% επί του κύκλου εργασιών τους βάσει σχεδίου πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Οικονομία 15-03-2018

Η στρατηγική της Κομισιόν για μείωση των «κόκκινων δανείων»

Νέα μέτρα που ζητούν από τις τράπεζες να αντλήσουν περισσότερα κεφάλαια από τα δάνεια που απεδείχθησαν «τοξικά» πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Τετάρτη (14 Μαρτίου).

CPMR: ​Φιλόδοξο προϋπολογισμό και Πολιτική Συνοχή​ς​ για όλες τις περιφέρειες

Οι ευρωπαϊκές περιφέρειες υποστηρίζουν την ιδέα ενός φιλόδοξου προϋπολογισμού της ΕΕ με ιδίους πόρους και αύξηση των εθνικών συνεισφορών, ευθυγραμμισμένη με την πρόσφατη έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το μέλλον των οικονομικών της ΕΕ.
Οικονομία 15-03-2018

Αύξηση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού στο 1,3 του ΑΕΠ ζητά το Κοινοβούλιο

Αύξηση 1,3% του ΑΕΠ για τη χρηματοδότηση νέων προτεραιοτήτων με ταυτόχρονη μετατροπή της ΚΑΠ και της Πολιτικής Συνοχής, οι οποίες αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της κοινοτικής χρηματοδότησης, ζήτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τετάρτη (14 Μαρτίου).
Διεθνή 15-03-2018

Βούτσιτς: Συμβιβαστική και όχι ταπεινωτική για τη Σερβία λύση στο ζήτημα του Κοσόβου

Η λύση στο ζήτημα του Κοσόβου θα πρέπει να είναι συμβιβαστική και όχι ταπεινωτική, δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς μετά την συνάντηση που είχε στο Βελιγράδι με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Γουές Μίτσελ.
Οικονομία 14-03-2018

Μέτρα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ταχύτερη μείωση των NPL

Ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPL) πρότεινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
X