Μετανάστευση

Κουρτς: H ανάπτυξη της οικονομίας δείκτης θετικής εξέλιξης για την Ελλάδα

«Η Ελλάδα έχει σημειώσει προόδους τα τελευταία χρόνια σε μια σειρά διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας αποτελεί ένα δείκτη αυτής της θετικής εξέλιξης», τονίζει ο Αυστριακός Καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κούρτς

Σαλβίνι: Ντροπή για τη Γαλλία να παρατήσει μετανάστες εντός της ιταλικής επικράτειας

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματτέο Σαλβίνι αποκάλεσε σήμερα «διεθνής ντροπή» την ενέργεια της Γαλλίας, έπειτα από το περιστατικό της περασμένης Παρασκευής όταν Γάλλοι αστυνομικοί οδήγησαν δύο μετανάστες πέρα από τα σύνορα, αφήνοντάς τους στην Ιταλία.

Ευρύς ανασχηματισμός στη Γαλλία – Τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης

Νέους υπουργούς Γεωργίας, Πολιτισμού και Εσωτερικών έχει πλέον η Γαλλία μετά από ευρύ ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Στα χαρτοφυλάκιά τους περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι μεταρρυθμίσεις της ΚΑΠ, ο νόμος περί πνευματικής ιδιοκτησίας και το ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου.

«Πυρά» κατά Κουρτς για τις δηλώσεις περί συνεργασίας διασωστών και διακινητών

Για κατηγορίες που κατά κανέναν τρόπο δεν ανταποκρίνονται σε πραγματικά στοιχεία και παρουσιάζουν διαστρεβλωμένη την πραγματική κατάσταση στην Μεσόγειο, επικρίνει τον καγκελάριο σε ανακοίνωσή της η διεθνής οργάνωση «Γιατροί χωρίς σύνορα».

Tέλος στους συνοριακούς ελέγχους ζητά η Επιτροπή

«Δεν μπορώ να φαντασθώ την Ευρώπη με εσωτερικά σύνορα κλειστά. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ στην Ευρώπη να επιστρέψει στο παρελθόν», δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

ΕΕ: Στα 1,69 δις η συνολική βοήθεια για το προσφυγικό στην Ελλάδα

Στα 1,69 δισ. ευρώ ανήλθε η συνολική βοήθεια της Ε.Ε. για τη διαχείριση του προσφυγικού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Γιούνκερ: Η Συνοχή παραμένει προτεραιότητα για την Επιτροπή

Έκκληση για ευρωπαϊκή ενότητα με στόχο την αντιμετώπιση της ακροδεξιάς απηύθυνε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην έναρξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας των Περιφερειών και των Πόλεων τη Δευτέρα (8 Σεπτεμβρίου).

Σαλβίνι: Δεν θα δεχτούμε μετανάστες από τη Γερμανία και θα κλείσουμε τα αεροδρόμια

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, απείλησε να κλείσει τα αεροδρόμια της χώρας, ύστερα από δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου που αναφέρουν ότι η Γερμανία ετοιμάζεται να στείλει πίσω στην Ιταλία μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι είχαν εισέλθει στην ΕΕ περνώντας από το ιταλικό έδαφος.

ΟΗΕ: Έλεγχοι πλοίων για πιθανή διακίνηση προσφύγων στη Μεσόγειο

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ανανέωσε για έναν χρόνο την εξουσιοδότηση προς τα μέλη του οργανισμού να ελέγχουν στα ανοικτά της Λιβύης τα πλοία που υπάρχουν υποψίες ότι διακινούν μετανάστες από την Αφρική στην Ευρώπη

Αβραμόπουλος: Οι προσπάθειες διαχείρισης της μετανάστευσης καρποφορούν

«Οι προσπάθειές μας για την αποτελεσματικότερη διαχείριση της μετανάστευσης έχουν ήδη αρχίσει να καρποφορούν», δήλωσε ο ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας από το βήμα της 73ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών

Επιτροπή: 1,5 δις η συνολική χρηματοδότηση στην Ελλάδα για το προσφυγικό

Την αναλυτική κατανομή της χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Ελλάδα για προγράμματα που σχετίζονται με τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού παρουσίασε, με επεξηγηματικό σημείωμά του, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Αγροτικά Νέα: μια ματιά στην Ευρώπη

Παράδειγμα προς μίμηση η Ισπανία στην αντιμετώπιση αθέμιτων εμπορικών πρακτικών Καθώς οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων στις Βρυξέλλες ξεκινούν τις τελικές συζητήσεις σχετικά με την ευρωπαϊκή Οδηγία για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, θα έπρεπε να εξετάσουν ενδελεχώς ορισμένες από τις επιτυχημένες...

Μακρόν κατά Σαλβίνι και Όρμπαν: Η Ευρώπη δεν είναι α λα καρτ

Στον «πάγο» έθεσαν τα σχέδια της Τερέζα Μέι για το Brexit οι Ευρωπαίοι ηγέτες στη διάρκεια της άτυπης Συνόδου κορυφής στο Σάλτσμπουργκ την Πέμπτη (20 Σεπτεμβρίου), ενώ εξακολουθούν να διχάζονται ως προς το μεταναστευτικό.
Πολιτικά 21-09-2018

ΕΕ: Ενίσχυση συνεργασίας με χώρες της Αφρικής για το μεταναστευτικό

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με την Αίγυπτο και άλλες χώρες της Βόρειας Αφρικής προκειμένου να εμποδίζουν την αναχώρηση από εκεί παράτυπων μεταναστών που επιθυμούν να φτάσουν στην Ευρώπη, ανακοίνωσε ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς
Διεθνή 21-09-2018

Τραμπ: Ένα τείχος στη Σαχάρα θα σταματούσε τους μετανάστες

«Το να κλείσεις τα λιμάνια δεν είναι λύση, ούτε είναι λύση να χτίσουμε τείχος στη Σαχάρα, όπως μου πρότεινε πρόσφατα ο Πρόεδρος Τραμπ», σημείωσε ο ισπανός υπουργός.

Γιούνκερ: Χρειαζόμαστε περισσότερη αλληλεγγύη στην Ευρώπη

Ελάχιστη πρόοδος σημειώθηκε στις προσπάθειες να γεφυρωθούν οι διαφορές των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ ως προς το μεταναστευτικό ζήτημα στις συνομιλίες τους το βράδυ της Τετάρτης στο Σάλτσμπουργκ

Ανοικτό διάλογο με τους προοδευτικούς πολίτες στην Ευρώπη προτείνει ο Μπούλμαν

Ο πρόεδρος της σοσιαλδημοκρατικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ούντο Μπούλμαν, ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που διοργάνωσε στην Αθήνα το Ίδρυμα Φρίντριχ Έμπερτ, με θέμα «Ένα μέλλον για όλους, μια Ευρώπη που θα το διασφαλίσει, ένα προοδευτικό κίνημα που θα το οικοδομήσει».

Η ενίσχυση της Frontex στο «τραπέζι» Μέρκελ – Κουρτς

Την ενίσχυση της Frontex και την διεύρυνση της εντολής της, τη συνεργασία με τις αφρικανικές χώρες προέλευσης προσφύγων, αλλά και την αποτροπή του «σκληρού» Brexit έθεσε ως κεντρικά σημεία της συνάντησης με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ο Σεμπάστιαν Κουρτς

Πρωθυπουργός Μάλτας: Δεν θα γίνουμε ποτέ κέντρο υποδοχής και κράτησης μεταναστών

Η Μάλτα δεν θα μετατραπεί ποτέ σε «κέντρο μεταναστών» στη Μεσόγειο, τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας Τζόζεφ Μουσκάτ.

Συνοχή – o μεγάλος «απών» από την ομιλία του Juncker

Με την απορία έμειναν τα δίκτυα περιφερειών και πόλεων ως προς τους λόγους της αισθητής απουσίας της Πολιτικής Συνοχής στην ομιλία του Jean-Claude Juncker σττην «Κατάσταση της Ένωσης» (State of the Union) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τετάρτη (12 Σεπτεμβρίου).

Αβραμόπουλος: Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε την Ελλάδα στο προσφυγικό

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει την επόμενη εβδομάδα ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος προκειμένου να συναντηθεί με τους νέους αρμόδιους υπουργούς και το πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα

Συμφωνία με Ιταλία για το μεταναστευτικό ανακοίνωσε ο Ζεεχόφερ

Ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ ανακοίνωσε σήμερα πως η Γερμανία κατέληξε σε συμφωνία με την Ιταλία για την επιστροφή μεταναστών που είχαν ήδη ζητήσει άσυλο στη χώρα αυτή και πρόσθεσε πως περιμένει ότι θα υπογραφεί σύντομα.

Κόντε: Στην υπόθεση Diciotti η Ευρώπη δεν έδειξε αλληλεγγύη

Στο μεταναστευτικό, στις σχέσεις με την Ευρώπη και στην υπόθεση του πλοίου Diciotti αναφέρθηκε ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, κατά την διάρκεια ομιλίας του στην Γερουσία της Ρώμης

Μέρκελ: Αλληλεγγύη για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης

Πρέπει να ενδυναμώσουμε την προστασία των εξωτερικών συνόρων και να διασφαλιστεί ότι η Frontex έχει επαρκείς δυνάμεις για να είναι αποτελεσματική, τόνισε στο κοινοβούλιο.
X