Μετανάστευση

Χιλιάδες Βρετανοί σπεύδουν να γίνουν Γερμανοί ενόψει Brexit

Η προοπτική της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ το ερχόμενο έτος ώθησε πολλούς Βρετανούς να σπεύσουν να πάρουν γερμανική υπηκοότητα ανακοίνωσε το Ομοσπονδιακό Γραφείο Στατιστικών της Γερμανίας.

Βίκστρομ: Όλες οι χώρες πρέπει να δέχονται πρόσφυγες

Την ανάγκη να υπάρξει ένα "οργανωμένο σύστημα" στο ζήτημα της κατανομής προσφύγων και της χορήγησης ασύλου, καθώς "αυτό που έχουμε σήμερα, είναι χάος", τονίζει σε συνέντευξή της η εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον Κανονισμό του Δουβλίνου, Σεσίλια Βίκστρομ.

Χάνει και η Ευρώπη τα μυαλά της

Η Ευρώπη δεν αντιμετωπίζει μόνον προβλήματα νομισματικά και οικονομικά, στα οποία ήλθε να προστεθεί και ο ιταλικός πονοκέφαλος. Δυστυχώς γι’ αυτήν και το μέλλον της, έχει απέναντί της και ένα τεράστιο πρόβλημα διαρροής φαιάς ουσίας.

Μπούλμαν: Ο Μακρόν πρέπει να αποφασίσει αν είναι «πραγματικά προοδευτικός»

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν πρέπει να καταστήσει σαφή την πολιτική του ταυτότητα και να διευκρινίσει εάν είναι «πραγματικά προοδευτικός», επιθυμώντας να συνεισφέρει σε μια κοινωνική Ευρώπη, δήλωσε σε συνέντευξή του στη EURACTIV ο πρόεδρος της S&D, Ούντο Μπούλμαν.

Γερμανία: 78 δις ευρώ οι δαπάνες για τη μετανάστευση έως το 2022

Η κυβέρνηση της Γερμανίας προβλέπει ότι θα δαπανήσει περίπου 78 δισεκατομμύρια ευρώ για ζητήματα που συνδέονται με τη μετανάστευση μέχρι το 2022.

357.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι μέσα σε 10 χρόνια στην Ευρώπη

Περισσότεροι από 357.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι εισήλθαν στην ΕΕ και τη Νορβηγία μέσα σε 10 μόλις χρόνια, σύμφωνα με την έκθεση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Μετανάστευσης (ΕΜΝ). Μεταξύ του 2008 και του 2017, ο αριθμός των αιτήσεων ασύλου αυξήθηκε κατακόρυφα, ξεπερνώντας για...

Το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο δημοσίευσε τις προκλήσεις για τους μετανάστες στην ΕΕ

Το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο εντόπισε μια σειρά προκλήσεων για την ενσωμάτωση των μεταναστών από τρίτες χώρες στην ευρωπαϊκή κοινωνία, σε σχέση με τις οποίες απαιτείται η ανάληψη περαιτέρω δράσης από πλευράς της ΕΕ.

Σαλβίνι: Το μεταναστευτικό κύρια προτεραιότητά μας

«Το μεταναστευτικό θα αποτελέσει κύρια προτεραιότητα της κυβέρνησής μας», δήλωσε ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι.
Διεθνή 17-05-2018

Γάζα και ανθρώπινα δικαιώματα στη συνέντευξη Τύπου Μέι – Ερντογάν

Οι εξελίξεις στη Γάζα κυριάρχησαν στις αναφορές της Τερέζα Μέι και του Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μετά από τη διάρκειας άνω της μιάμισης ώρας συνάντησής τους στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Η Επιτροπή αναβαθμίζει το Σύστημα Πληροφοριών για τις Θεωρήσεις

Η Επιτροπή προτείνει σήμερα την αναβάθμιση του Συστήματος Πληροφοριών για τις Θεωρήσεις (VIS), δηλαδή της βάσης δεδομένων που περιέχει πληροφορίες σχετικές με τα πρόσωπα που υποβάλλουν αίτηση για θεώρηση Σένγκεν.

Κουρτς: Αποτυχημένη η μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ

«Συμβίωση, ένταξη, μπορεί μόνον να πετύχει όταν εμείς ελέγχουμε ποιος επιτρέπεται να έλθει σε εμάς και ποιος όχι», είπε ο καγκελάριος της Αυστρίας.

Γερμανία: Αντιδράσεις στο FDP για τις δηλώσεις Λίντνερ

Αντιδράσεις μεταξύ των ίδιων των στελεχών του Κόμματος των Φιλελευθέρων (FDP) προκάλεσε η δήλωση του Προέδρου τους Κρίστιαν Λίντνερ ότι πρέπει κανείς να είναι βέβαιος ότι αυτός που στέκεται δίπλα του στον φούρνο βρίσκεται νόμιμα στη χώρα.

Οι εντάσεις με την Τουρκία αυξάνουν τις μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα

Πονοκέφαλο για την ΕΕ αποτελεί η εκρηκτική κατάσταση στην Ελλάδα με τη συσσώρευση προσφύγων στα camps και την συντριπτική αύξηση των προσφυγικών ροών μέσω των χερσαίων περασμάτων του Έβρου, στα οποία προσανατολίζονται πλέον πρόσφυγες και διακινητές

Η ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή έτοιμη να ενισχύσει τα χερσαία σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας

Η ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή και ακτοφυλακή είναι έτοιμη να ενισχύσει τη στήριξή της στα χερσαία σύνορα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, λόγω της αύξησης των μεταναστευτικών ροών, ανέφερε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για θέματα μετανάστευσης, Νατάσα Μπερτό.

ΕΚ και προσφυγικό: Επιδερμική προσέγγιση ή ουσιαστική αντιμετώπιση;

Η διαφαινόμενη έλλειψη μίας κοινής, συνεκτικής μεταναστευτικής πολιτικής, η ανεπάρκεια δράσης των ευρωπαϊκών θεσμών και η αναποφασιστικότητα των Ευρωπαίων ηγετών στην αντιμετώπιση της πολύπλευρης προσφυγικής κρίσης αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα που κλυδωνίζει συθέμελα τη συνοχή της Ευρώπης.

ΕΕ: Συνεργασία με χώρες της Αφρικής για τη μετανάστευση

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος εκπροσώπησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην 5η Ευρωαφρικανική Υπουργική Διάσκεψη για τη Μετανάστευση και την Αναπτυξιακή Συνεργασία που πραγματοποιήθηκε στο Μαρόκο.

Γιούνκερ: Ρεαλιστικός και δίκαιος ο προϋπολογισμός – Μεγάλος χαμένος η συνοχή

Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μέτρια αύξηση των κονδυλίων της ΕΕ για την επόμενη δημοσιονομική περίοδο (2021-2027) απορρίφθηκε άμεσα από αρκετά κράτη μέλη.
Διεθνή 26-04-2018

Διάσκεψη για τη Συρία: 4,4 δις για ανθρωπιστική βοήθεια

Συνολικά 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανακούφιση των εκτοπισμένων εξαιτίας του πολέμου στη Συρία συγκέντρωσαν οι δωρητές την Τετάρτη (25 Απριλίου).

Αντιμέτωπη με νέο κύμα προσφύγων η Τουρκία

Σχεδόν 30.000 Αφγανοί έχουν καταφθάσει στην Τουρκία τους τελευταίους τρεις μήνες, ανέφερε σε δήλωσή της η τουρκική κυβέρνηση την Τετάρτη (25 Απριλίου).

Πρόσβαση στο AMIF ζητούν οι περιφέρειες για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού

Πρόσβαση στους ευρωπαϊκούς χρηματοδοτικούς πόρους, απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και επέκταση της διαχείρισης του μεταναστευτικού σε τοπικό επίπεδο ζητούν οι ευρωπαϊκές περιφέρειες.

Γαλλία: Ψηφίστηκε ο νόμος περί ασύλου και μετανάστευσης

Ψηφίστηκε εν τέλει από την Εθνοσυνέλευση της Γαλλίας ο νόμος περί ασύλου και μετανάστευσης, έπειτα από μια εβδομάδα έντονων αντιθέσεων που εκφράστηκαν ακόμη και από το κεντρώο κόμμα του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Σόιμπλε: Να θεσπιστεί ευρωπαϊκός νόμος για το άσυλο

Ο Β. Σοιμπλε. υποστήριξε επίσης τη στενή συνεργασία μεταξύ της Ομοσπονδιακής Βουλής και της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, ιδίως στον τομέα της αμυντικής πολιτικής.

Ελέγχους στα σύνορα με τη Γερμανία εξετάζει η Αυστρία

Η Αυστρία εξετάζει την επιβολή ελέγχων στα σύνορα με τη Γερμανία στο πλαίσιο της ενίσχυσης των συνοριακών ελέγχων κατά το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς αυτής όταν θα έχει την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ, δήλωσε ο ακροδεξιός υπουργός Εσωτερικών της χώρας.

Κοινωνική και εργασιακή ένταξη για τους μετανάστες ζητούν Κομισιόν και ΟΟΣΑ

Στην υγεία, τη στέγαση, την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής ασφάλισης, τις εργασιακές δεξιότητες και τη δημιουργία δεσμών μεταξύ των κοινοτήτων θα πρέπει να επικεντρωθούν στο εξής οι φορείς υλοποίησης προγραμμάτων ένταξης μεταναστών.
X