Μετανάστευση

Η ΕΕ καταδικάζει τις «παράνομες ενέργειες» της Τουρκίας στη Μεσόγειο

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα καταδικάσουν αυστηρά τις «παράνομες ενέργειες» της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με τη Ελλάδα και την Κύπρο, αναφέρεται στο σχέδιο δήλωσης που συντάχθηκε για τη σύνοδο κορυφής τους και του οποίου αντίγραφο έλαβε το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Λευκός καπνός» στο ΕΚ για την απόσπαση εργαζομένων στην ΕΕ

Ισότιμη αμοιβή για ίση εργασία στον ίδιο τόπο προβλέπεται ότι θα λαμβάνουν εργαζόμενοι που αποστέλλονται προσωρινά σε άλλη χώρα της ΕΕ. Οι νέοι κανόνες για την καλύτερη προστασία των εργαζομένων που αποστέλλονται σε άλλο κράτος μέλος συμφωνήθηκαν ανεπίσημα από τους διαπραγματευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου.

Ζεεχόφερ: Η Ε.Ε. πατρονάρει τις χώρες της Ανατ. Ευρώπης στο προσφυγικό

Κριτική στην Ε.Ε. για τη στάση της στις συνομιλίες με τα κράτη-μέλη της της ανατολικής Ευρώπης σε ό,τι αφορά το θέμα της κατανομής των μεταναστών άσκησε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζεεχόφερ.

Υπατη Αρμοστεία ΟΗΕ: οι αφίξεις προσφύγων στη Λιβύη παραμένουν σε υψηλά επίπεδα

Οι αφίξεις προσφύγων από τη Νιγηρία στη Λιβύη έχουν μειωθεί αλλά από τα δυτικά προς την Αλγερία και κατόπιν στη Λιβύη τα ρεύματα προσφύγων πολλαπλασιάζονται παρόλο που επίσημα τα σύνορα της χώρας είναι κλειστά, όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Γερμανία: Μειώθηκαν οι αιτήσεις για χορήγηση ασύλου

Ο αριθμός των αιτήσεων για χορήγηση ασύλου που υποβλήθηκαν για πρώτη φορά στις χώρες μέλη της ΕΕ το 2017 συρρικνώθηκε περίπου κατά το ήμισυ σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Die Welt: Αντίμετρα ΕΕ σε χώρες που δεν δέχονται επαναπατρισμό μεταναστών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταρτίζει οδηγία που προβλέπει ότι αν χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν δέχονται τους επαναπατρισμούς μεταναστών στους οποίους δεν παραχωρείται άσυλο, θα επιβάλλονται όρια στις βίζες που τους δίνονται, αρχικά στους αξιωματούχους τους και κατόπιν στον γενικό πληθυσμό τους, αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Γερμανία: «Ολοκληρωμένο σχέδιο» Ζεεχόφερ για την επιτάχυνση των απελάσεων μεταναστών

Ο Χορστ Ζεεχόφερ, που ετοιμάζεται να αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών στη νέα κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμού» στη Γερμανία, έχει «ολοκληρωμένο σχέδιο για την ταχύτερη ολοκλήρωση των διαδικασιών ασύλου και των απελάσεων»

Γερμανία: Βαριές ποινές για μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης που στόχευε πρόσφυγες

Σε ποινές φυλάκισης τεσσάρων έως δέκα ετών καταδικάστηκαν στη Γερμανία οκτώ μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης Freital Group, η οποία είχε πραγματοποιήσει σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον προσφύγων, πολιτικών και ακτιβιστών.
Διεθνή 08-03-2018

Το Facebook έκοψε αντιμεταναστευτικό βίντεο Ούγγρου υπουργού

To Facebook αφαίρεσε βίντεο που γυρίστηκε από υπουργό της Ουγγαρίας στη Βιέννη, στο οποίο προσπάθησε να παρουσιάσει τους «λευκούς» Αυστριακούς να ζουν υπό τον φόβο των μουσουλμάνων μεταναστών
Οικονομία 26-02-2018

Γιούνκερ: Κίνδυνοι περικοπών σε ΚΑΠ και Συνοχή

Την πρόθεσή τους ότι θα προσθέσουν περισσότερα κονδύλια στον προϋπολογισμό της ΕΕ μετά το 2020 εξέφρασαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, ενώ την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προειδοποίησε ότι τα κονδύλια για τους αγρότες και τη...
Πολιτικά 26-02-2018

Ευρωπαία Διαμεσολαβήτρια: Η Επιτροπή Γιούνκερ βελτίωσε τη διαφάνεια

Τον ρόλο και τη συμβολή του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή (European Ombudsman) στην προώθηση της δημοκρατικής λογοδοσίας και της διαφάνειας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς τόνισε η επικεφαλής του οργανισμού, Emily O’ Reilly σε αποκλειστική συνέντευξή της στη EURACTIV Ελλάδoς. Η κ. O’ Reilly...
Πολιτικά 22-02-2018

Γαλλία: Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για το άσυλο

Για «μια ελεγχόμενη μετανάστευση και ένα αποτελεσματικό δικαίωμα ασύλου» είναι ο τίτλος του αμφιλεγόμενου νομοσχέδιου της κυβέρνησης Μακρόν που παρουσιάζεται σήμερα στο γαλλικό υπουργικό συμβούλιο αλλά αναμένεται να συζητηθεί στη βουλή μέσα στον Απρίλιο. Με το νέο νομοσχέδιο προβλέπονται αλλαγές...
X