Μεταφορές

Μητσοτάκης: Η ηλεκτροκίνηση «κλειδί» για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, χθες το απόγευμα, η Νέα Δημοκρατία παρουσίασε το «ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης», όπως το χαρακτήρισαν.

Σέφκοβιτς: Η Ευρώπη στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Με τη δέσμη μέτρων για την καθαρή ενέργεια, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στοχεύει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την περαιτέρω ανάπτυξη της εσωτερικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και την προώθηση ενός μέλλοντος ουδέτερου από άνθρακα, τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μάρος Σέφκοβιτς.

Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης: οι περιφέρειες να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στη διαχείριση των ευρωπαϊκών πόρων

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων της Κρήτης, Γεώργιος Αλεξάκης, μίλησε για το μέλλον της Ελλάδας στη Συνοχή μετά το 2020, τη συμβολή των ελληνικών περιφερειών στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και τις προτεραιότητες της Περιφέρειας Κρήτης στην τρέχουσα και μελλοντική προγραμματική περίοδο.

Θεσσαλονίκη: Τέσσερις φορές πιο γρήγορες οι μεταφορές με τον κόμβο Κ16

Σημαντικά οφέλη στις χερσαίες μεταφορές από τη Θεσσαλονίκη προς την υπόλοιπη χώρα και το εξωτερικό έχει φέρει η λειτουργία του ανισόπεδου κόμβου Κ16 στην περιοχή της Λαχαναγοράς, στη συμβολή της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης (ΠΑΘΕ) με την εσωτερική περιφερειακή οδό.

Αύξηση κοινοτικών κονδυλίων για την Ελλάδα προανήγγειλε η Κρέτσου

Αύξηση κοινοτικών κονδυλίων κατά την επόμενη προγραμματική περίοδο 2021 – 2027 προαναγγέλλει για την Ελλάδα, η επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου.
Διεθνή 22-08-2018

Σκληρό πόκερ στο «Αφροδίτη»

Ναι στη διαπραγμάτευση, χωρίς να σημαίνει ότι είναι δεδομένη θετική κατάληξη ή ότι γίνονται αποδεκτά τα αιτήματα των εταίρων του κοιτάσματος «Αφροδίτη», δηλαδή των Noble, Shell, Delek, φαίνεται να είναι η θέση του υπουργείου Ενέργειας.
Εμπόριο 26-07-2018

Τραμπ: Ανοίγει νέο κεφάλαιο στις εμπορικές σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ

Η δέσμευση της ΕΕ να εισαγάγει περισσότερη σόγια από Αμερικανούς αγρότες αποτέλεσε βασικό στοιχείο των διαπραγματεύσεων στη συμφωνία μεταξύ του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να σταματήσει η εμπορική διαμάχη.

Γερμανία: «Καμπανάκι» από την αυτοκινητοβιομηχανία για τους δασμούς των ΗΠΑ

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, ενόψει της επικείμενης συνάντησης του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα επιφέρουν στον κλάδο οι αμερικανικοί δασμοί.
18-07-2018

ΕΕ: Αύξηση 5,2% στις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Ιούνιο

Γαλλία και Ισπανία δημοσίευσαν την πιο ισχυρή άνοδο, με 9,2% και 8% αντίστοιχα περισσότερα αυτοκίνητα να έχουν εγγραφεί τον προηγούμενο μήνα. Στη Γερμανία, η ζήτηση αυξήθηκε 4,2%.
Ενέργεια 17-07-2018

Εκτός ατζέντας ο αγωγός από το Ισραήλ προς την Τουρκία

Η κατασκευή ενός αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου προς την Τουρκία χρησιμοποιήθηκε περισσότερο για πολιτικούς λόγους παρά για οτιδήποτε άλλο, καθώς στην πορεία έχει διαφανεί πως το εν λόγω έργο δεν αποτελούσε πραγματικό στόχο των...
10-07-2018

Χωρίς διαγωνισμό προχωρούν οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού

Με παράταση της υφιστάμενης σύμβασης παραχώρησης προωθείται η μελέτη αλλά και η κατασκευή των επεκτάσεων. Τα διδάγματα από τις αντίστοιχες διαδικασίες σε Ιταλία και Γαλλία και ο ρόλος της Κομισιόν.

Τετραμερής Σύνοδος Κορυφής: Ασφάλεια, προσφυγικό και μεταφορές στην ατζέντα

Οι περιφερειακές εξελίξεις αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της 4ης Τετραμερούς Συνόδου Ελλάδας-Βουλγαρίας-Σερβίας-Ρουμανίας που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη.
03-07-2018

EE προς ΗΠΑ: Οι δασμοί σε οχήματα είναι αδικαιολόγητοι

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι η επιβολή δασμών στις εισαγωγές οχημάτων και εξαρτημάτων αυτοκινήτων θα πλήξει και τη δική τους αυτοκινητοβιομηχανία.
Ενέργεια 02-07-2018

Οι ΗΠΑ διαβεβαίωσαν τη Γερμανία ότι δεν θα βάλουν δασμούς στον Nord Stream-2

Η Γερμανία έλαβε διαβεβαιώσεις από τις ΗΠΑ, για το ότι η Ουάσιγκτον, προς το παρόν δεν θα επιβάλλει κυρώσεις σε ξένες εταιρείες που σχετίζονται με έργα κατασκευής αγωγών.

H ευρωπαϊκή θαλάσσια οικονομία ως κινητήρια δύναμη

Η Επιτροπή δημοσίευσε σήμερα την πρώτη ετήσια έκθεση σχετικά με την κατάσταση της γαλάζιας οικονομίας της ΕΕ, που θα συμβάλει στον προσδιορισμό επενδυτικών δυνατοτήτων και θα δώσει κατευθύνσεις για μελλοντικές πολιτικές στον τομέα αυτόν.

Διαγωνισμός για τη σηματοδότηση του μετρό στη Θεσσαλονίκη

Η Αττικό Μετρό Α.Ε. προχωράει στο έργο της επέκτασης του Μετρό προς Καλαμαριά καθώς δημοσίευσε τη διακήρυξη του διαγωνισμού για τη  σηματοδότηση, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 22 εκατ. ευρώ προ ΦΠΑ.
Ενέργεια 13-06-2018

Ο πρόεδρος της Σερβίας στα εγκαίνια του αγωγού ΤΑΝΑP στην Τουρκία

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς μετέβη στην Τουρκία, για να παραστεί στα εγκαίνια του Trans Anatolian (TANAP), αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν.

Γκρος: Η επέκταση του μετρό Θεσσαλονίκης δυτικά μπορεί να χρηματοδοτηθεί από την ΕΕ

«Το έργο του μετρό Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα προς μίμηση για το πώς είναι δυνατή, μέσα από τη συνεργασία διαφορετικών φορέων, να συνδυαστούν η τεχνολογία ενός σύγχρονου συγκοινωνιακού έργου με τον πολιτισμό, την οικολογία και την προστασία του περιβάλλοντος».
01-06-2018

Κύπρος: 52 νέα πλοία στο κυπριακό νηολόγιο το 2018

Τους πρώτους μήνες του 2018 συνολικά 52 νέα πλοία έχουν εγγραφεί στο κυπριακό νηολόγιο, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.
Εμπόριο 25-05-2018

Επιτροπή: Φόβοι για επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ στα αυτοκίνητα

Την έντονη ανησυχία της για την απόφαση των ΗΠΑ να διεξάγουν έρευνα αναφορικά με τις εισαγωγές αυτοκινήτων και φορτηγών, εξέφρασε η Επίτροπος Εμπορίου, Cecilia Malmström, καθώς μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να οδηγήσει στην επιβολή νέων δασμών.
11-04-2018

Απόφαση κατά της Uber από το ευρωπαϊκό δικαστήριο

Η Γαλλία δικαιούται να κινηθεί νομικά κατά των τοπικών μάνατζερ της εφαρμογής Uber για διαχείριση παράνομης υπηρεσίας ταξί, σύμφωνα με σημερινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
20-03-2018

Έκθεση «κόλαφος» του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους ελληνικούς αυτοκινητοδρόμους

Κόστος ανά χιλιόμετρο που αυξήθηκε έως και κατά 69% σε σχέση με το αρχικά προϋπολογισθέν, μείωση του αντικειμένου έργων κατά 55%, ελλιπής προετοιμασία των έργων από τους εταίρους του δημόσιου τομέα και, πρωτίστως, η υπογραφή συμβάσεων με ιδιώτες παραχωρησιούχους πριν από την επίλυση σημαντικών προβλημάτων.
13-03-2018

Βρετανία: Απαγόρευση διαφήμισης για μετεγκατάσταση επιχειρήσεων στη Γαλλία

Το δίκτυο αστικών συγκοινωνιών του Λονδίνου αποφάσισε να απαγορεύσει διαφήμιση που είχε ως στόχο να δελεάσει τις επιχειρήσεις να εγκατασταθούν στη Γαλλία μετά το Brexit. Η EURACTIV Γαλλίας μεταδίδει.

Σε ποιους πληρώνουμε διόδια;

Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη σταδιακή κατάργηση του συστήματος διοδίων με χρονομέτρηση (βινιέτα) είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις ευρωπαϊκές συνθήκες και η Κομισιόν έχει κάθε δικαίωμα να υποβάλλει σχετική νομοθεσία για το σκοπό αυτό, υποστηρίζει ο Samuel Kenny....
X