Κοινωνική Ευρώπη

17-05-2022

Σχεδόν ένα δισεκατομμύριο άτομα με αναπηρία δεν έχουν πρόσβαση στην υποστηρικτική τεχνολογία

Σχεδόν ένα δισεκατομμύριο παιδιά και ενήλικες με αναπηρία, καθώς και ηλικιωμένοι, δεν έχουν πρόσβαση στην υποστηρικτική τεχνολογία που χρειάζονται.
16-05-2022

Η Ισπανία θα γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα με άδεια εμμήνου ρύσεως

Η Ισπανία θα μπορούσε να γίνει η πρώτη χώρα της Ευρώπης που θα εισάγει ιατρική άδεια για τις γυναίκες που υποφέρουν από συμπτώματα περιόδου.
16-05-2022

Η ιταλική αστυνομία απέτρεψε φιλορωσικές επιθέσεις χάκερ κατά τη διάρκεια της Eurovision

Οι ιταλικές αρχές απέτρεψαν αρκετές κυβερνοεπιθέσεις από φιλορωσικές ομάδες χάκερ, την Killnet και τη Legion, κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision στο Τορίνο.
13-05-2022

Η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής COVID του ΕΚ αποκαλύπτει το ευρύ φάσμα των θεμάτων που πρόκειται να συζητηθούν

Η πρώτη συνεδρίαση της νέας επιτροπής για τον COVID-19 (COVI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Πέμπτη δεν έφερε συγκεκριμένα αποτελέσματα.
13-05-2022

Διαμαρτύρονται οι Κροάτες μετά το σκάνδαλο της απαγόρευσης των αμβλώσεων

Χιλιάδες Κροάτες διαδήλωσαν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε εννέα πόλεις της Κροατίας την Πέμπτη, απαιτώντας «να μπει τέλος στην καταστροφή της δημόσιας υγείας και στην παραμέληση της υγείας των γυναικών».
13-05-2022

Με ένα απροσδόκητο ποσό, 1 δισ. ευρώ η Αυστρία προωθεί τη μεταρρύθμιση της περίθαλψης

Μετά από χρόνια αναβλητικότητας, η αυστριακή κυβέρνηση παρουσίασε επιτέλους ένα συγκεκριμένο σύνολο πάνω από 20 μέτρων για τον τομέα της περίθαλψης, με την ευκαιρία της ημέρας περίθαλψης.
13-05-2022

Γρήγορη πρόσβαση στην εργασία θα αποκτήσουν οι Ουκρανοί πρόσφυγες στην Σουηδία

Η σουηδική κυβέρνηση θέλει να διευκολύνει τους πρόσφυγες από την Ουκρανία να αρχίσουν να εργάζονται στη Σουηδία απλοποιώντας τις διοικητικές διαδικασίες, ανακοίνωσε ο υπουργός ένταξης και μετανάστευσης Άντερς Ίγκεμαν.
12-05-2022

Κομισιόν: Τα αμφισβητούμενα αντιμικροβιακά πρέπει να περιορισθούν και να μην προορίζονται για ανθρώπινη χρήση

Οι ευρωβουλευτές δεν αντέδρασαν ιδιαίτερα απέναντι στην ισχυρή υπεράσπιση της θέσης της Κομισιόν σχετικά με το αμφισβητούμενο αντιμικροβιακό κολιστίνη.
12-05-2022

UNHCR: Η Πολωνία δέχτηκε 10 φορές περισσότερους πρόσφυγες από ό,τι η Σερβία το 2015

Δέκα φορές περισσότερες αφίξεις Ουκρανών προσφύγων στην Πολωνία από ό,τι δέχθηκε το Βελιγράδι στην κορύφωση του προσφυγικού κύματος από τη Μέση Ανατολή το 2015.
12-05-2022

Παρατείνει τους ελέγχους η Αυστρία στα σύνορα με Ουγγαρία και Σλοβενία

Η αυστριακή κυβέρνηση αποφάσισε να παρατείνει τους ελέγχους στα σύνορα με την Ουγγαρία και τη Σλοβενία επικαλούμενη ως κύριο λόγο για την απόφασή της αυτή τον κίνδυνο ασφαλείας από τον πόλεμο στην Ουκρανία.
12-05-2022

Αυξάνεται η δυσαρέσκεια για τους Ουκρανούς πρόσφυγες σε κεντρική και ανατολική Ευρώπη

Η ένθερμη αρχικά αποδοχή από τους πολίτες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης προς τους Ουκρανούς πρόσφυγες σιγά σιγά φθίνει, ιδίως σε πιο φιλορωσικές χώρες όπως η Σλοβακία και η Βουλγαρία.
12-05-2022

Δικαίωμα δημόσιας υγείας η άμβλωση στην Ισπανία για άτομα άνω των 16 ετών

Η Ισπανία οριστικοποιεί τις λεπτομέρειες ενός σχεδίου νόμου που θα εγγυάται το δικαίωμα αναζήτησης άμβλωσης στο δωρεάν δημόσιο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της χώρας και θα καταργεί την απαίτηση των 16 και 17 ετών να λαμβάνουν γονική συναίνεση.
12-05-2022

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε το τέλος της χρήσης μάσκας στις μεταφορές

«Από τη Δευτέρα 16 Μαΐου, η χρήση μάσκας δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς».
11-05-2022

Οι φωνές των πολιτών, η εμπιστοσύνη και η σταθερή νομική βάση απαιτούνται για την αποτελεσματική χρήση των δεδομένων υγείας

Οι ενδιαφερόμενοι φορείς στον τομέα της υγείας χαιρετίζουν τον Ευρωπαϊκό Χώρο Δεδομένων για την Υγεία (ΕΧΔΥ) ως μια φιλόδοξη πρωτοβουλία.
11-05-2022

Οι ΜΚΟ του Κοσσυφοπεδίου ζητούν από τον Μακρόν απελευθέρωση της βίζας

Όλες οι μεγάλες μη κυβερνητικές οργανώσεις του Κοσσυφοπεδίου απηύθυναν επιστολή προς τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ζητώντας από την ΕΕ να άρει το καθεστώς θεωρήσεων για τους πολίτες του Κοσσυφοπεδίου.

Οι Λιθουανοί μαθητές θα διδάσκονται δημόσιο πνεύμα και αμυντικές δεξιότητες

Τα λιθουανικά σχολεία θα διδάσκουν δεξιότητες εθνικής ασφάλειας και δημόσιο πνεύμα, όπως παρουσιάστηκε από το υπουργείο Παιδείας της Λιθουανίας μαζί με το υπουργείο Άμυνας.
10-05-2022

ΠΟΥ: Πάνω από 200 ρωσικές επιθέσεις στο σύστημα υγείας της Ουκρανίας

Πάνω από 200 επιθέσεις κατά εγκαταστάσεων και προσωπικού υγειονομικής περίθαλψης στην Ουκρανία έχουν εξακριβωθεί μέχρι στιγμής από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) μετά την εισβολή της Ρωσίας.
09-05-2022

Νομικά ζητήματα και όχι υποδομές παρεμποδίζουν την έρευνα στην επανάσταση των δεδομένων υγείας

Ένας Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας (EHDS) θα μπορούσε να έχει τεράστιο αντίκτυπο στην έρευνα στον τομέα της υγείας.
06-05-2022

Άσυλο σε 255 Αλβανούς δόθηκε από την ΕΕ ενώ 2.000 στάλθηκαν πίσω

Καθώς η Αλβανία παλεύει με τη μαζική μετανάστευση, το ζήτημα της αναζήτησης ασύλου σε χώρες της ΕΕ εξακολουθεί να κυριαρχεί, καθώς χιλιάδες άτομα υπέβαλαν αίτηση ασύλου στην ΕΕ κατά τη διάρκεια του 2021.
05-05-2022

Οι Αλβανοί υγειονομικοί φεύγουν μαζικά χωρίς η κυβέρνηση να θορυβείται

Μια πρόσφατη έκθεση περιγράφει λεπτομερώς πώς χιλιάδες εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας έφυγαν στη Γερμανία το 2020, ενώ ο πρωθυπουργός Edi Rama απέρριψε τις ανησυχίες για την απώλεια εξειδικευμένων εργαζομένων.

Η Renew Europe καλωσορίζει τον πρώτο Έλληνα ευρωβουλευτή που εγκατέλειψε το ΕΛΚ

Ο Γιώργος Κύρτσος, ευρωβουλευτής του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), αποφάσισε την Τετάρτη να αποχωρήσει από το κόμμα και να ενταχθεί στην κεντρώα ομάδα Renew Europe του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
05-05-2022

Η Αυστρία υπερδιπλασιάζει την οικονομική στήριξη προς την Ουκρανία με δωρεές πολιτών

Η αυστριακή κυβέρνηση συγκέντρωσε 42 εκατ. ευρώ σε δωρεές πολιτών, υπερδιπλασιάζοντας την οικονομική της στήριξη προς την Ουκρανία.
04-05-2022

Η Επιτροπή θα υποχρεώσει τις διαδικτυακές πλατφόρμες να συμβάλουν στην ψηφιακή υποδομή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να παρουσιάσει νομοθετική πρωτοβουλία για να αναγκάσει τις πλατφόρμες με μεγάλο περιεχόμενο να συνεισφέρουν στο κόστος των τηλεπικοινωνιακών δικτύων πριν από το τέλος του έτους.
04-05-2022

Περισσότεροι από 100 χιλ. Ουκρανοί πρόσφυγες βρήκαν δουλειά στην Πολωνία

Περίπου 102.000 Ουκρανοί πρόσφυγες που κατέφυγαν στην Πολωνία μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία κατάφεραν να βρουν εργασία στη χώρα, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικογένειας, Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής.