Κοινωνική Ευρώπη

20-07-2018

Συντονισμό στις αφίξεις των προσφύγων ζητά από την Κομισιόν η Ιταλία

Τη σύσταση αρχής για την επίβλεψη της κατανομής των προσφύγων που διασώθηκαν στη Μεσόγειο ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η Ιταλία, σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού, Τζουζέπε Κόντε (19 Ιουλίου).
18-07-2018

Ταγιάνι: Ο Νίγηρας παράδειγμα επιτυχίας της ΕΕ για τη μετανάστευση

Μεγάλη επιχειρηματική και διπλωματική αποστολή για την ενίσχυση της εταιρικής σχέσης της ΕΕ με τον Νίγηρα πραγματοποιεί στις 17 και 18 Ιουλίου ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι.

Καλαφάτης στη EURACTIV: Οι εκλογές γίνονται τώρα πιο επιτακτικές από ποτέ

Ο Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, μίλησε στη EURACTIV για τη Συμφωνία των Πρεσπών, την τοπική και ευρωπαϊκή διάσταση του μεταναστευτικού ζητήματος, το ρόλο της Θεσσαλονίκης ως διπλωματικό και εμπορικό κέντρο των Βαλκανίων και το στίγμα του δήμου στο περιφερειακό και ευρωπαϊκό πανόραμα.
16-07-2018

Ιταλία: Ικανοποίηση από την ανταπόκριση της ΕΕ για ανακατανομή μεταναστών

Ιταλία είναι ικανοποιημένη από τη μέχρι τώρα ανταπόκριση των ευρωπαϊκών χωρών στο αίτημα της κυβέρνησης της Ρώμης να κατανεμηθούν οι 442 μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται σε δυο στρατιωτικά πλοία νότια της Σικελίας, σε πολλές χώρες μέλη της Ε.Ε.

Αγροτικά Νέα: μια ματιά στην Ευρώπη

Στροφή προς την αμπελουργία πραγματοποιεί το Βέλγιο Η κλιματική αλλαγή έχει τεράστιο αντίκτυπο στους οινοπαραγωγούς της Ευρώπης, αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι πάντα αρνητικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η βιομηχανία του Βελγίου, χάρη στα μεταβαλλόμενα πρότυπα θερμοκρασίας. «Πριν από είκοσι χρόνια...
16-07-2018

Ιταλία: Αντιπαράθεση Σαλβίνι-Ματαρέλα με φόντο το μεταναστευτικό

Ο πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα παρενέβη στην ιταλική πολιτική για να τερματίσει μια υποβόσκουσα διένεξη στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού σχετικά με ένα πλοίο που μεταφέρει μετανάστες, προκαλώντας τον θυμό του δεξιού υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.

Επικίνδυνη αφέλεια

Αναρωτιέμαι αν είναι αφέλεια η επικίνδυνη σκοπιμότητα. Έγκυρη απογευματινή εφημερίδα φιλοξενεί ρεπορτάζ για «ασυνόδευτα παιδιά» από υποσαχάρια Αφρική που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη.

Ντιμιτρόφ: Δεν μπορεί κανείς να χρησιμοποιεί τα Βαλκάνια για να σταματά τους πρόσφυγες

«Τα Βαλκάνια δεν μπορεί χρησιμοποιούνται για να σταματούν τους πρόσφυγες» υπογραμμίζει ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ, στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt».
12-07-2018

Μεταναστευτικό: Η σκληρή γραμμή Σαλβίνι προκαλεί αντιδράσεις στην κυβέρνηση

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι άρχισε να δέχεται σοβαρές κριτικές από τους συναδέλφους του, υπουργούς της κυβέρνησης Κόντε. Ο γραμματέας της Λέγκα, ως γνωστόν, έχει ζητήσει να μην μαπίνουν στα ιταλικά λιμάνια ούτε τα στρατιωτικά πλοία που σώζουν μετανάστες.
09-07-2018

Γερμανία: Νέο «Σχέδιο Μάρσαλ» για επενδύσεις στην Αφρική

Η Γερμανία σκοπεύει να στηρίξει εταιρείες που επενδύουν στην Αφρική, ως μέρος ενός νέου «σχεδίου Marshall» με το οποίο ελπίζει να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση που πλήττει την ευρωπαϊκή πολιτική ήδη από το 2015.

ΟΗΕ: Πολιτική η κρίση της ΕΕ και όχι μεταναστευτική

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αντιμετωπίζει μια μεταναστευτική κρίση, παρά το «τοξικό αφήγημα» και την πολιτική εκμετάλλευση, δήλωσαν εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ στο ζήτημα της μετανάστευσης.

Παπαδημούλης στη EURACTIV: Οι πολιτικές Συνοχής χρειάζονται αύξηση και όχι μείωση

Ενάμιση μήνα μετά την ανακοίνωση από την Επιτροπή του νέο νομοθετικού πακέτου για την Πολιτική Συνοχής για τη προγραμματική περίοδο 2021-2027, ο δρόμος των διαπραγματεύσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση προδιαγράφεται ήδη μακρύς. Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα και άλλα κράτη-μέλη του Ευρωπαϊκού Νότου, αναμένεται να λάβουν αυξημένη χρηματοδοτική στήριξη, ωστόσο ασαφές παραμένει το ζήτημα της ίδιας συνεισφοράς για τα κράτη που λάβουν αυξημένα κονδύλια στη νέα Συνοχή.

Η Θεσσαλονίκη πρωτοστατεί στη δημιουργία βυζαντινού brand

Τη δημιουργία ενός δικτύου βυζαντινών πόλεων οι οποίες μέσα από πολιτιστικές δράσεις στοχεύουν να αναδείξουν το βυζαντινό τους παρελθόν και να μετουσιώσουν την ιστορική τους κληρονομιά σε οικονομικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες αποφάσισαν οι φορείς που συμμετείχαν στη στρογγυλή τράπεζα που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 8ου Θερινού Πανεπιστημίου Βυζαντινών Σπουδών στις 6 Ιουλίου.

ΕΚ: Οι επιτροπές Περιβάλλοντος και Γεωργίας συναρμόδιες για τη νέα ΚΑΠ

Οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφάσισαν την Πέμπτη (5 Ιουλίου) να χορηγήσουν στην Επιτροπή Περιβάλλοντος «κοινές αρμοδιότητες» με την Επιτροπή Γεωργίας όσον αφορά στις περιβαλλοντικές πτυχές της ΚΑΠ μετά το 2020.
06-07-2018

Γερμανία: Συμφώνησαν στην πολιτική ασύλου οι κυβερνητικοί εταίροι

Σε συμφωνία κατέληξαν οι κυβερνητικοί εταίροι (Χριστιανοδημοκράτες, Χριστιανοκοινωνιστές, Σοσιαλδημοκράτες), οι οποίοι συνεδρίαζαν απόψε προκειμένου να αποφασίσουν για την πολιτική που θα εφαρμοστεί στα θέματα ασύλου.
06-07-2018

Όρμπαν: Στη Γερμανία ο πολέμιος της Μέρκελ στο προσφυγικό

Στο προσφυγικό ο Ούγγρος πρωθυπουργός δεν αφήνει κανένα απολύτως περιθώριο παρερμηνειών.

SPD: Σφοδρές επικρίσεις σε Ζεεχόφερ για το μεταναστευτικό

Σφοδρές επικρίσεις δέχεται από τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) ο ομοσπονδιακός υπουργός Χορστ Ζέεχοφερ εξαιτίας της σκληρής στάσης του στη διαμάχη με τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU), όσον αφορά την μεταναστευτική πολιτική
Οικονομία 06-07-2018

Το Ευρωκοινοβούλιο συγχαίρει την Ελλάδα για το τέλος των Μνημονίων

Ευρωβουλευτές από σχεδόν όλο το πολιτικό φάσμα υποδέχτηκαν με πολύ θετικές παρεμβάσεις την επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα και το τέλος του τρίτου προγράμματος προσαρμογής.

Πολωνία: Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις για τον εκδημοκρατισμό του δικαστικού συστήματος

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Mateusz Morawiecki, υπεραμύνθηκε της πρόσφατης αναθεώρησης της δικαστικής εξουσίας στη χώρα την Τετάρτη (4 Ιουλίου), παρουσιάζοντας το όραμά του για το μέλλον της Ευρώπης.
05-07-2018

Μέρκελ: Καθοριστική για την Ευρώπη η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού

«Πρέπει να οριστεί ένα σύστημα για κάθε είδους μετανάστευση, ώστε οι άνθρωποι να έχουν την εντύπωση ότι διατηρείται ο νόμος και η τάξη», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Συνάντηση Μέι-Ρούτε με συζήτηση για το Brexit

Στη Χάγη για συνάντηση με τον Ολλανδό ομόλογό της βρέθηκε η Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, στο πλαίσιο ταξιδιών της σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες το επόμενο διάστημα για συζητήσεις επί του Brexit.

Τετραμερής Σύνοδος Κορυφής: Ασφάλεια, προσφυγικό και μεταφορές στην ατζέντα

Οι περιφερειακές εξελίξεις αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της 4ης Τετραμερούς Συνόδου Ελλάδας-Βουλγαρίας-Σερβίας-Ρουμανίας που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη.

Οι αντιδράσεις από τη συμφωνία Μέρκελ – Ζεεχόφερ

«Γενικά θετικό» χαρακτήρισε το γεγονός ότι Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές κατάφεραν να συμφωνήσουν στην πολιτική για το άσυλο η αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Αντρέα Νάλες, τόνισε ωστόσο ότι υπάρχουν ακόμη πολλά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.
03-07-2018

Αυστρία: Έτοιμοι να λάβουμε μέτρα για την προστασία των συνόρων μας

Ετοιμη να λάβει μέτρα για την προστασία των συνόρων της- κυρίως στα νότια- δηλώνει η κυβέρνηση της Αυστρίας, στον απόηχο των ανακοινώσεων για περιορισμό της εισόδου μεταναστών στη Γερμανία
X