Κοινωνική Ευρώπη

23-09-2021

Σιγή ιχθύος από την Αθήνα για 20.000 προσφυγόπουλα εκτός εκπαίδευσης

Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται να σχολιάσει μια πρόσφατη έκθεση που αποκαλύπτει ότι περισσότερα από 20.000 προσφυγόπουλα στερούνται το δικαίωμα στην εκπαίδευση.
23-09-2021

Ενισχύθηκαν οι εγκληματικές συμμορίες στην Αλβανία διεισδύοντας και στο πολιτικό σύστημα

Μεταξύ των ζητημάτων που προκύπτουν από την έκθεση, υπάρχει ένας μετασχηματισμός με λιγότερη βία και μεγαλύτερη διείσδυση στο πολιτικό και επιχειρηματικό σύστημα.
23-09-2021

Ρουμανία: Η διασπορά του κορονοϊού φέρνει mini lockdown

 Οι μολύνσεις από τον COVID-19 εξαπλώνονται ραγδαία στη Ρουμανία και οι μεγάλες πόλεις ετοιμάζονται ήδη να ενισχύσουν τους περιορισμούς.
23-09-2021

Μη υποχρεωτική η μάσκα στα σχολεία της Γαλλίας, σε συναυλίες και νυχτερινά κέντρα

Η χρήση μάσκας δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική στα σχολεία από τις 4 Οκτωβρίου σε τμήματα όπου το ποσοστό διασποράς ήταν κάτω από 50 ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες πέντε ημέρες.
22-09-2021

Τελικά και… μονοκλωνικά θα προμηθευτεί η Κομισιόν

Η Επιτροπή υπέγραψε σύμβαση-πλαίσιο κοινής προμήθειας με τη φαρμακευτική εταιρεία Eli Lilly για την προμήθεια θεραπείας με μονοκλωνικά αντισώματα για ασθενείς με κορονοϊό.
22-09-2021

Στην Ελλάδα επτά γυναίκες βουλευτές από το Αφγανιστάν με τις οικογένειές τους

Οι βουλευτές και τα μέλη των οικογενειών τους θα φιλοξενηθούν στην Ελλάδα για ένα σύντομο χρονικό διάστημα μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη μετάβαση και εγκατάστασή τους στις ΗΠΑ.
22-09-2021

Σε ύφεση η πανδημία στη Γαλλία, προς χαλάρωση τα περιοριστικά μέτρα

Αν και η κυβέρνηση αναμένεται να χαλαρώσει τους περιορiσμούς γύρω από την κάρτα υγείας, θα ετοιμάσει επίσης ένα νομοσχέδιο για παράταση της χρήσης της κάρτας πέρα ​​από τα μέσα Νοεμβρίου.
22-09-2021

Εγκλωβισμένοι μετανάστες στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας πεθαίνουν κυριολεκτικά από το κρύο

Η Πολωνία κήρυξε πρόσφατα κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα σύνορά της με τη Λευκορωσία, δημιουργώντας μια «σκοτεινή ζώνη».
21-09-2021

Καμπανάκι Τζόνσον προς τη Διεθνή κοινότητα για την κλιματική κρίση

Σε περισσότερες δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης καλεί τη διεθνή κοινότητα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας.
21-09-2021

H Ιρλανδία πρωταθλήτρια των εμβολιασμών στην Ευρώπη

Η Ιρλανδία έχει εμβολιάσει τώρα το 90% των ατόμων άνω των 16 ετών, καθιστώντας την ως τη χώρα της ΕΕ με το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμών.
21-09-2021

Τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού σε όλους άνω των 60 ετών και τους υγειονομικούς

Τα άτομα που παίρνουν σειρά είναι τα άτομα σε μεγάλες ηλικίες, που ζουν σε δομές φροντίδας αλλά και τα άτομα άνω των 60 ετών.
20-09-2021

Εκτόξευση εμβολιασμών στην Ιταλία μετά την υποχρεωτικότητα του πιστοποιητικού COVID

Οι κρατήσεις για εμβόλια κατά του κορωνοϊού στην Ιταλία εκτοξεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Ιταλία, ύστερα από την απόφαση της κυβέρνησης να καταστήσει υποχρεωτική την επίδειξη πιστοποιητικού COVID για όλους τους εργαζομένους.
20-09-2021

Λουξεμβουργιανός ΥΠΕΞ: «Λάθος» να λύσει η Κεντρική Ασία το πρόβλημα του Αφγανιστάν

Είναι λάθος να ισχυριζόμαστε ότι εναπόκειται στις χώρες της Κεντρικής Ασίας να λύσουν την κρίση του Αφγανιστάν και να διαχειριστούν τις επακόλουθες μεταναστευτικές ροές, είπε σε συνέντευξη στο EURACTIV στη Βουδαπέστη ο ΥΠΕΞ του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν.
20-09-2021

Χιλιάδες εμβόλια «προς λήξη» στην Καταλονία λόγω χαμηλής ζήτησης

Χιλιάδες εμβόλια COVID-19 πρόκειται να λήξουν στην περιοχή της Καταλονίας της Ισπανίας λόγω του αργού ρυθμού εμβολιασμού και της χαμηλής ζήτησης, προειδοποίησαν οι τοπικές υγειονομικές αρχές, σύμφωνα με το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE. Οι τοπικές αρχές τόνισαν ότι η ζήτηση...
20-09-2021

Η Τσεχία ξεκινά εμβολιασμούς με τρίτη δόση στο γενικό πληθυσμό

Η Τσεχία ξεκινά σήμερα τους εμβολιασμούς με την τρίτη ενισχυτική δόση σε όλους όσουςολοκλήρωσαν τον αρχικό εμβολιασμό τους πριν από οκτώ μήνες.
17-09-2021

Αντιμέτωποι με μεταπανδημική διαταραχή στρες νέοι στο Βέλγιο

Οι νέοι (18-29) εξακολουθούν να υποφέρουν περισσότερο από άγχος (27%) και από συμπτώματα κατάθλιψης (24,5%), ενώ οι ηλικιωμένοι (65 ετών και άνω) επηρεάζονται λιγότερο (7% και 6% αντίστοιχα).
16-09-2021

#SOTEU: Τα Βασικά θέματα της καθιερωμένης ετήσιας ομιλίας της von der Leyen

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η καθιερωμένη ετήσια ομιλία της προέδρου της Κομισιόν «για την κατάσταση της Ένωσης».
15-09-2021

Μεγάλη άνοδος στον αριθμό κρουσμάτων COVID και στη Ρουμανία

Ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού παρουσίασε αύξηση την Τετάρτη, εμφανίζοντας τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό περιστατικών για περισσότερους από πέντε μήνες- σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.
14-09-2021

Το σχέδιο των ευρωβουλευτών για ένα βιώσιμο μέλλον για τη γεωργία πυροδοτεί αντιπαραθέσεις

Νομοθέτες των επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τη γεωργία και το περιβάλλον έχουν ήδη πάρει θέση σχετικά με τις φιλοδοξίες της Ε.Ε. για την πράσινη γεωργία, ψηφίζοντας υπέρ ενός σχεδίου που περιλαμβάνει μια σειρά αμφιλεγόμενων τροπολογιών.
13-09-2021

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας: Βραβεύθηκαν τρεις ταινίες που χρηματοδοτήθηκαν από την ΕΕ

Το Σάββατο ανακοινώθηκαν οι νικητές του 78ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.
13-09-2021

Ευρωβαρόμετρο: H αισιοδοξία για το μέλλον της ΕΕ στο υψηλότερο επίπεδο από το 2009

Η στάση των Ευρωπαίων απέναντι στην ΕΕ, σύμφωνα με μετρήσεις του Ιουνίου και του Ιουλίου, παραμένει σε γενικές γραμμές σταθερή και θετική.
Μεταφορές 13-09-2021

Αντιπρόεδρο EBRD: Τώρα η ώρα για επενδύσεις στους σιδηροδρόμους των Δυτικών Βαλκανίων

Οι σιδηρόδρομοι των Δυτικών Βαλκανίων βρίσκονται σε «καλό δρόμο» ως προς τη διαδικασία προσαρμογής βάσει της ευρωπαϊκής πολιτικής σιδηροδρομικών μεταφορών.
13-09-2021

«Στον αέρα» κοινοτικά κονδύλια – Η Κομισιόν ζητά από την Αθήνα διαφάνεια για τις επαναπροωθήσεις

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από την Ελλάδα να δημιουργήσει έναν «ανεξάρτητο» μηχανισμό για την παρακολούθηση και την αποφυγή επαναπροωθήσεων (pushbacks) μεταναστών στα σύνορά της, ως προϋπόθεση για να απελευθερώσει επιπλέον 15.83 εκ ευρώ κοινοτικά κονδύλια που έχει ζητήσει η Αθήνα,...

Σλοβενία, Γερμανία και Πορτογαλία υιοθετούν στρατηγικές για την ένταξη ασθενών σε κλινική έρευνα για τον καρκίνο

Η Σλοβενία, ως μέλος της τρέχουσας τριάδας των Προεδριών - μαζί με Γερμανία και Πορτογαλία, υιοθέτησε πρόσφατα έγγραφο σχετικά με στρατηγικές για την ενεργό συμμετοχή ασθενών σε κλινική έρευνα για τον καρκίνο.
X