Κοινωνική Ευρώπη

24-05-2022

Η Τσεχία είναι η μόνη χώρα που ζήτησε από τον οργανισμό ασύλου της ΕΕ βοήθεια για τους Ουκρανούς πρόσφυγες

Η Τσεχία είναι η μόνη χώρα από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη που ζήτησε βοήθεια από τον Οργανισμό Ασύλου της ΕΕ (EUAA) για την αντιμετώπιση της μαζικής εισροής προσφύγων από την Ουκρανία, επιβεβαίωσε η EUAA.
24-05-2022

Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στη Δανία

Ένας άνδρας βρέθηκε τη Δευτέρα θετικός στον ιό, ο οποίος έχει εξαπλωθεί σε αρκετές χώρες της Ευρώπης καθώς και στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με το Danmarks Radio.
23-05-2022

Ευρωπαία Διαμεσολαβητής: Αρκετά ζητήματα διαφάνειας κατά τη διάρκεια του COVID θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί

Η ανταπόκριση της ΕΕ απέναντι στον COVID-19 ήταν μια πράξη ισορροπίας μεταξύ ταχύτητας και διαφάνειας.
20-05-2022

Η World Vision κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ενδυνάμωση γυναικών και παιδιών στην Αλβανία

Οι γυναίκες και τα παιδιά της Αλβανίας υποφέρουν από χαμηλά επίπεδα ενδυνάμωσης, έλλειψη ελευθερίας και ανησυχητικό επίπεδο έκθεσης στη βία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας η World Vision Albania.
20-05-2022

Υπέρ του ειδικού καθεστώτος για τους εκτοπισμένους Ουκρανούς ο Αυστριακός ΥΠΕΣ

Ο συντηρητικός υπουργός Εσωτερικών Γκέρχαρντ Κάρνερ εξακολουθεί να επιθυμεί την αύξηση του ορίου συμπληρωματικού εισοδήματος στο βασικό σύστημα κοινωνικής πρόνοιας μόνο για τους Ουκρανούς και επιχειρηματολογεί με πραγματογνωμοσύνη.
20-05-2022

Κατά της εισαγωγής μεταναστών εργατών η ολλανδική κυβέρνηση

Η ολλανδική κυβέρνηση αντιτίθεται στο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να φέρει περισσότερους μετανάστες εργάτες από τη Βόρεια Αφρική για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των ελλείψεων προσωπικού.
19-05-2022

Οι κυβερνήσεις του Βίζεγκραντ κάνουν πινγκ-πονγκ τους Ουκρανούς Ρομά πρόσφυγες

Πολλοί ουκρανοί Ρομά πρόσφυγες με διπλή ουγγρική υπηκοότητα πηγαινοέρχονται μεταξύ των πρωτευουσών του Βίζεγκραντ σε αναζήτηση της απαραίτητης υποστήριξης.
18-05-2022

Οι νοσηλευτές ογκολογίας χρειάζονται μια φιλόδοξη Ευρωπαϊκή Στρατηγική Περίθαλψης

Πρέπει να αναρωτηθούμε ποιες συγκεκριμένες δράσεις μπορούμε να αναλάβουμε για να υποστηρίξουμε και να προστατεύσουμε τους επαγγελματίες υγείας.
17-05-2022

Σχεδόν ένα δισεκατομμύριο άτομα με αναπηρία δεν έχουν πρόσβαση στην υποστηρικτική τεχνολογία

Σχεδόν ένα δισεκατομμύριο παιδιά και ενήλικες με αναπηρία, καθώς και ηλικιωμένοι, δεν έχουν πρόσβαση στην υποστηρικτική τεχνολογία που χρειάζονται.
16-05-2022

Η Ισπανία θα γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα με άδεια εμμήνου ρύσεως

Η Ισπανία θα μπορούσε να γίνει η πρώτη χώρα της Ευρώπης που θα εισάγει ιατρική άδεια για τις γυναίκες που υποφέρουν από συμπτώματα περιόδου.
16-05-2022

Η ιταλική αστυνομία απέτρεψε φιλορωσικές επιθέσεις χάκερ κατά τη διάρκεια της Eurovision

Οι ιταλικές αρχές απέτρεψαν αρκετές κυβερνοεπιθέσεις από φιλορωσικές ομάδες χάκερ, την Killnet και τη Legion, κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision στο Τορίνο.
13-05-2022

Η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής COVID του ΕΚ αποκαλύπτει το ευρύ φάσμα των θεμάτων που πρόκειται να συζητηθούν

Η πρώτη συνεδρίαση της νέας επιτροπής για τον COVID-19 (COVI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Πέμπτη δεν έφερε συγκεκριμένα αποτελέσματα.
13-05-2022

Διαμαρτύρονται οι Κροάτες μετά το σκάνδαλο της απαγόρευσης των αμβλώσεων

Χιλιάδες Κροάτες διαδήλωσαν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε εννέα πόλεις της Κροατίας την Πέμπτη, απαιτώντας «να μπει τέλος στην καταστροφή της δημόσιας υγείας και στην παραμέληση της υγείας των γυναικών».
13-05-2022

Με ένα απροσδόκητο ποσό, 1 δισ. ευρώ η Αυστρία προωθεί τη μεταρρύθμιση της περίθαλψης

Μετά από χρόνια αναβλητικότητας, η αυστριακή κυβέρνηση παρουσίασε επιτέλους ένα συγκεκριμένο σύνολο πάνω από 20 μέτρων για τον τομέα της περίθαλψης, με την ευκαιρία της ημέρας περίθαλψης.
13-05-2022

Γρήγορη πρόσβαση στην εργασία θα αποκτήσουν οι Ουκρανοί πρόσφυγες στην Σουηδία

Η σουηδική κυβέρνηση θέλει να διευκολύνει τους πρόσφυγες από την Ουκρανία να αρχίσουν να εργάζονται στη Σουηδία απλοποιώντας τις διοικητικές διαδικασίες, ανακοίνωσε ο υπουργός ένταξης και μετανάστευσης Άντερς Ίγκεμαν.
12-05-2022

Κομισιόν: Τα αμφισβητούμενα αντιμικροβιακά πρέπει να περιορισθούν και να μην προορίζονται για ανθρώπινη χρήση

Οι ευρωβουλευτές δεν αντέδρασαν ιδιαίτερα απέναντι στην ισχυρή υπεράσπιση της θέσης της Κομισιόν σχετικά με το αμφισβητούμενο αντιμικροβιακό κολιστίνη.
12-05-2022

UNHCR: Η Πολωνία δέχτηκε 10 φορές περισσότερους πρόσφυγες από ό,τι η Σερβία το 2015

Δέκα φορές περισσότερες αφίξεις Ουκρανών προσφύγων στην Πολωνία από ό,τι δέχθηκε το Βελιγράδι στην κορύφωση του προσφυγικού κύματος από τη Μέση Ανατολή το 2015.
12-05-2022

Παρατείνει τους ελέγχους η Αυστρία στα σύνορα με Ουγγαρία και Σλοβενία

Η αυστριακή κυβέρνηση αποφάσισε να παρατείνει τους ελέγχους στα σύνορα με την Ουγγαρία και τη Σλοβενία επικαλούμενη ως κύριο λόγο για την απόφασή της αυτή τον κίνδυνο ασφαλείας από τον πόλεμο στην Ουκρανία.
12-05-2022

Αυξάνεται η δυσαρέσκεια για τους Ουκρανούς πρόσφυγες σε κεντρική και ανατολική Ευρώπη

Η ένθερμη αρχικά αποδοχή από τους πολίτες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης προς τους Ουκρανούς πρόσφυγες σιγά σιγά φθίνει, ιδίως σε πιο φιλορωσικές χώρες όπως η Σλοβακία και η Βουλγαρία.
12-05-2022

Δικαίωμα δημόσιας υγείας η άμβλωση στην Ισπανία για άτομα άνω των 16 ετών

Η Ισπανία οριστικοποιεί τις λεπτομέρειες ενός σχεδίου νόμου που θα εγγυάται το δικαίωμα αναζήτησης άμβλωσης στο δωρεάν δημόσιο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της χώρας και θα καταργεί την απαίτηση των 16 και 17 ετών να λαμβάνουν γονική συναίνεση.
12-05-2022

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε το τέλος της χρήσης μάσκας στις μεταφορές

«Από τη Δευτέρα 16 Μαΐου, η χρήση μάσκας δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς».
11-05-2022

Σύνοδος των Ευρωπαϊκών Ενώσεων – 10 σύνοδοι συνεχούς εξέλιξης

Η Σύνοδος των Ευρωπαϊκών Ενώσεων γιόρτασε τη 10η χρονιά της.
11-05-2022

Οι φωνές των πολιτών, η εμπιστοσύνη και η σταθερή νομική βάση απαιτούνται για την αποτελεσματική χρήση των δεδομένων υγείας

Οι ενδιαφερόμενοι φορείς στον τομέα της υγείας χαιρετίζουν τον Ευρωπαϊκό Χώρο Δεδομένων για την Υγεία (ΕΧΔΥ) ως μια φιλόδοξη πρωτοβουλία.
11-05-2022

Οι ΜΚΟ του Κοσσυφοπεδίου ζητούν από τον Μακρόν απελευθέρωση της βίζας

Όλες οι μεγάλες μη κυβερνητικές οργανώσεις του Κοσσυφοπεδίου απηύθυναν επιστολή προς τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ζητώντας από την ΕΕ να άρει το καθεστώς θεωρήσεων για τους πολίτες του Κοσσυφοπεδίου.