Κοινωνική Ευρώπη

23-03-2018

Αβραμόπουλος: «Η κοινωνική ενσωμάτωση δεν είναι τσιρότο σε πληγή»

Στόχος της Επιτροπής είναι να εξισορροπηθεί το σύστημα αίτησης ασύλου και ο ίσος διαμοιρασμός του βάρους της μετανάστευσης μεταξύ των κρατών-μελών. Στα πλαίσια του καινούριου πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου, η Επιτροπή σκοπεύει να βελτιώσει τη δυνατότητα πρόσβασης στις χρηματοδοτήσεις, η οποία ακόμη φαίνεται πως είναι προβληματική για την τοπική αυτοδιοίκηση.

ΕΚ: Υπέρ της φορολόγησης ψηφιακών επιχειρήσεων

Την ικανοποίηση τους για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να προτείνει νέα μέτρα που αφορούν στη δίκαιη φορολόγηση των τεχνολογικών κολοσσών, εξέφρασαν μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Τετάρτη (21 Μαρτίου).
23-03-2018

Η ΕΕ καταδικάζει τις «παράνομες ενέργειες» της Τουρκίας στη Μεσόγειο

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα καταδικάσουν αυστηρά τις «παράνομες ενέργειες» της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με τη Ελλάδα και την Κύπρο, αναφέρεται στο σχέδιο δήλωσης που συντάχθηκε για τη σύνοδο κορυφής τους και του οποίου αντίγραφο έλαβε το Γαλλικό Πρακτορείο.
Οικονομία 23-03-2018

Ζούκερμπεργκ: Το Facebook έκανε λάθη με την Cambridge Analytica

Ο διευθύνων σύμβουλος της Facebook Inc Μαρκ Ζούκερμπεργκ δήλωσε ότι η εταιρεία-κολοσσός των social media υπέπεσε σε σφάλματα που επέτρεψαν δεδομένα χρηστών να καταλήξουν στην εταιρεία αναλύσεων Cambridge Analytica, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές.

Oettinger: 5% με 10% οι περικοπές στην περιφερειακή πολιτική

Δεν υπάρχουν εγγυήσεις για το γεγονός ότι τα κονδύλια του Ταμείου Συνοχής της ΕΕ δεν θα περικοπούν στον επόμενο επταετή προϋπολογισμό. Ωστόσο, οι περικοπές θα είναι «κάτω από 10%, πιθανόν κοντά στο 5%», δήλωσε την Πέμπτη (22 Μαρτίου) ο Επίτροπος Προϋπολογισμού της ΕΕ.

«Λευκός καπνός» στο ΕΚ για την απόσπαση εργαζομένων στην ΕΕ

Ισότιμη αμοιβή για ίση εργασία στον ίδιο τόπο προβλέπεται ότι θα λαμβάνουν εργαζόμενοι που αποστέλλονται προσωρινά σε άλλη χώρα της ΕΕ. Οι νέοι κανόνες για την καλύτερη προστασία των εργαζομένων που αποστέλλονται σε άλλο κράτος μέλος συμφωνήθηκαν ανεπίσημα από τους διαπραγματευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου.
Ενέργεια 21-03-2018

ΕΚ: Διαφωνία Ευρωβουλευτών για τα έργα φυσικού αερίου

Κατά της πρότασης που υπέβαλε η Ομάδα των Πρασίνων αναφορικά με «έργα κοινού ενδιαφέροντος» που βασίζονται σε ορυκτά καύσιμα ψήφισαν κατά πλειοψηφία οι Ευρωβουλευτές την περασμένη εβδομάδα.
20-03-2018

200 εκατομμύρια από την Επιτροπή στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς

200 εκατομμύρια ευρώ για έργα καινοτομίας θα επενδύσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω των προγραμμάτων Ορίζοντας 2020 και Δημιουργική Ευρώπη στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς για την επόμενη τριετία. Κεντρικός στόχος του προϋπολογισμού μετά το 2020 είναι να αξιοποιηθούν πιο αποτελεσματικές συνεργασίες σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Περισσότερη συνεργασία για την καταπολέμηση του κυβερνοεγκλήματος ζητά το ΕΚ

Την ανάγκη καταπολέμησης του κυβερνοεγκλήματος ενόψει των επικείμενων ευρωπαϊκών εκλογών του 2019 τόνισαν μέλη των πολιτικών ομάδων στη διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Δημόσια ακρόαση για τον διορισμό Σελμάιερ ζητά το ΕΚ

Εξηγήσεις από αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τoν αιφνίδιο διορισμό του επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Κομισιόν, Μάρτιν Σελμάιερ, ζήτησε η Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπογραμμίζοντας τις ανησυχίες των νομοθετών σχετικά με αυτή την κίνηση.

5 ελληνικές υποψηφιότητες για το Βραβείο Natura 2000

Πέντε ελληνικές υποψηφιότητες βρίσκονται μεταξύ 25 τελικών φιναλίστ για το Ευρωπαϊκό Βραβείο 2000 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις περιοχές Natura 2000. Στόχος του βραβείου είναι η ευαισθητοποίηση σχετικά με το δίκτυο Natura 2000 και τον ρόλο που διαδραματίζει ως προς...

Επίδειξη δύναμης από τη Λέγκα στο ΕΚ

«Εάν θέλετε κάτι να γίνει σωστά, τότε καλύτερα να αναλάβετε δράση μόνοι σας», ανέφερε ο ηγέτης της Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα (15 Μαρτίου), με εκπροσώπους του κόμματος να ξεσπούν σε χειροκροτήματα.
X