Τεχνολογία

Οικονομία 26-11-2021

Η νέα γερμανική κυβέρνηση θα απαγορεύσει τη βιομετρική αναγνώριση προσώπου

Η κυβέρνηση συνασπισμού της Γερμανίας σχεδιάζει να απαγορεύσει τη βιομετρική αναγνώριση προσώπου και να περιορίσει τη χρήση εργαλείων μαζικής παρακολούθησης.
Οικονομία 25-11-2021

Απορρίφθηκε η εξαίρεση των μέσων ενημέρωσης από τις διαπραγματεύσεις για την DSA – έχει όμως πιθανότητες επιστροφής

Η προσπάθεια να εξαιρεθούν τα μέσα ενημέρωσης από τους νέους κανόνες για τον έλεγχο περιεχομένου απορρίφθηκε μετά την αντίθεση όλων των μεγάλων πολιτικών ομάδων.
Οικονομία 23-11-2021

DSA: Οι ευρωβουλευτές κοντά σε συμφωνία για τις στοχευμένες διαφημίσεις, το σύστημα συστάσεων και την ευθύνη της αγοράς

Τα κύρια πολιτικά κόμματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναμένεται σύντομα να συμφωνήσουν σε βασικά σημεία της πρότασης για τον κανονισμό των διαδικτυακών υπηρεσιών.
Οικονομία 18-11-2021

Digital Services Act: Σε συμφωνία για τις βασικές αρχές ρύθμισης της ψηφιακής αγοράς κατέληξαν οι 27

Οι εκπρόσωποι των χωρών της ΕΕ συμφώνησαν την Τετάρτη (17 Νοεμβρίου) πάνω σε ένα βασικό κομμάτι της ψηφιακής νομοθεσίας, της Πράξης για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (DSA).
Οικονομία 17-11-2021

Με διαφορετικές ταχύτητες κινούνται τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. προς την ψηφιακή μετάβαση

Ανομοιογενή τα δεδομένα σε όλη την Ένωση ως προς την ψηφιακή τους μετάβαση στο πλαίσιο της «Ψηφιακής Πυξίδας 2030». Χαμηλά στην κατάταξη η Ελλάδα
EPA-EFE / DANIEL KOPATSCH
Οικονομία 28-10-2021

Η Αυστρία τάσσεται υπέρ της προσπάθειας να επιστρέψει η παραγωγή μικροτσίπ στην Ευρώπη

Η Αυστρία υποστηρίζει το σχέδιο δράσης της ΕΕ για τα μικροτσιπ, το οποίο αποσκοπεί στην επιστροφή της παραγωγής στην Ευρώπη, ανακοίνωσε η υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομικών Υποθέσεων Μαργκαρέτε Σράμποκ
Οικονομία 12-10-2021

Η Σουηδία κατασκευάζει την πρώτη βάση εκτόξευσης δορυφόρων εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης

Το διαστημικό κέντρο Esrange θα είναι η πρώτη πλατφόρμα για την ανάπτυξη τεχνολογιών πυραύλων και την εκτόξευση δορυφόρων εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οικονομία 08-10-2021

Η Skoda Auto σταματά την παραγωγή λόγω έλλειψης τσιπ

Η αυτοκινητοβιομηχανία Škoda Auto θα περιορίσει ή θα σταματήσει εντελώς την παραγωγή αυτοκινήτων και στα τρία εργοστάσια της Τσεχίας από τις 18 Οκτωβρίου έως το τέλος του έτους. Η εταιρεία πήρε την απόφαση λόγω παγκόσμιων ελλείψεων τσιπ.
Οικονομία 27-09-2021

Σε αποκλεισμό οι Κινέζοι χρήστες από τα μεγάλα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων

Ένα-ένα τα μεγάλα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, αποκλείουν τους Κινέζους χρήστες μετά τις ανακοινώσεις του Πεκίνου περί κήρυξης ως παράνομων των συναλλαγών με κρυπτονομίσματα.
Εμπόριο 24-09-2021

Κανονικά το συμβούλιο ΕΕ-ΗΠΑ για εμπόριο και τεχνολογία παρά την κρίση με τα υποβρύχια

Θα πραγματοποιηθούν τελικά οι συνομιλίες για το εμπόριο και την τεχνολογία που προβλέπεται να διεξαχθούν την ερχόμενη εβδομάδα με τις ΗΠΑ, παρά την διπλωματική κρίση που πυροδότησε η ακύρωση συμβολαίου πώλησης γαλλικών υποβρυχίων.
Οικονομία 22-09-2021

Η Λιθουανία λέει στους πολίτες: «Πετάξτε τα κινεζικά τηλέφωνα»

Το Υπουργείο Άμυνας της Λιθουανίας συνέστησε στους καταναλωτές να αποφεύγουν να αγοράζουν κινεζικά κινητά τηλέφωνα και παρότρυνε τους ανθρώπους να πετάξουν αυτά που ήδη χρησιμοποιούν, αφού μια κυβερνητική έκθεση διαπίστωσε ότι οι συσκευές είχαν ενσωματωμένες δυνατότητες λογοκρισίας.
Οικονομία 30-08-2021

Η πανδημία εκτοξεύει τις πωλήσεις smartwatches στην παγκόσμια αγορά

Θετικό αντίκτυπο έχει η πανδημία στις πωλήσεις smartwatches στην παγκόσμια αγορά. Η επικέντρωση των καταναλωτών στον τομέα της υγείας και η ανάγκη για έλεγχο της φυσικής τους κατάστασης λειτουργεί ευεργετικά για την εν λόγω αγορά, που ακολουθεί σταθερά ανοδική πορεία.
Οικονομία 30-08-2021

Οι εταιρείες gaming στο στόχαστρο των εγκληματιών του κυβερνοχώρου

Στο στόχαστρο των εγκληματιών του κυβερνοχώρου μπαίνουν πλέον καθημερινά οι εταιρείες gaming, αλλά και οι ίδιοι οι gamers. Σύμφωνα με στοιχεία της Statista, το 2021 θα υπάρχουν περισσότεροι από 3,2 δισ. παίκτες βιντεοπαιχνιδιών παγκοσμίως.
Διεθνή 30-08-2021

Το Πεκίνο θα βελτιώσει τον έλεγχο των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας

Το Πεκίνο θα επιταχύνει τον έλεγχο των εφευρέσεων πατέντας που έχουν υψηλή αξία για δώσει ώθηση στην καινοτομία και να ενισχύσει την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων, σύμφωνα με την αρμόδια Εθνική Υπηρεσία Πνευματικών Δικαιωμάτων (NIPA).
Οικονομία 28-08-2021

Η Ελλάδα χτίζει το προφίλ της ως πόλος έλξης για ψηφιακούς νομάδες

Tη θέση της στον παγκόσμιο χάρτη των χωρών, που αποτελούν πόλο έλξης για τους ψηφιακούς νομάδες, επιχειρεί να βελτιώσει η Ελλάδα, εισάγοντας τον θεσμό της βίζας για τους digital nomads.
Οικονομία 28-08-2021

Ο εμβολιασμός επηρεάζει τη συμπεριφορά των Ελλήνων ως προς τις online αγορές

Σημαντικές διαφορές στις καταναλωτικές συνήθειες διαμορφώνονται ανάμεσα σε εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους Έλληνες πολίτες. Οι διαφορές αυτές αφορούν και την καταναλωτική συμπεριφορά των Ελλήνων ως προς τις online αγορές.
Οικονομία 27-08-2021

Η Ελλάδα στη δίνη των ψηφιακών επιθέσεων με “δόλωμα” την πανδημία

Σε έξαρση βρίσκονται, διεθνώς, οι προσπάθειες ψηφιακής απάτης, που σχετίζονται με την πανδημία, με τα κρούσματα να κορυφώνονται τόσο διεθνώς, όσο και στην Ευρώπη, με την Ελλάδα να μην μένει ανεπηρέαστη.
Οικονομία 27-08-2021

Εθνική στρατηγική για την τεχνητή νοημοσύνη αποκτά η Ελλάδα

Η Ελλάδα μέχρι και πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας δεν είχε σπουδαία επιτεύγματα να επιδείξει στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.
Οικονομία 26-08-2021

Το gaming, κερκόπορτα για 5,8 εκατ. ψηφιακές επιθέσεις

Ως κερκόπορτα για την πραγματοποίηση επιθέσεων κακόβουλου λογισμικού χρησιμοποιεί το ψηφιακό έγκλημα τα δημοφιλή παιχνίδια για ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Οικονομία 25-08-2021

Η Ευρώπη γίνεται υπερδύναμη σε εταιρείες – “μονόκερους”

Τη θέση της στον παγκόσμιο χάρτη των startups ενισχύει η Ευρώπη, η οποία εξελίσσεται σε παγκόσμια υπερδύναμη στην παραγωγή εταιρειών - “μονόκερων” (unicorns), δηλαδή νεοφυών εταιρειών με αξία άνω του $1 δισ.
Οικονομία 24-08-2021

Στα $830 δισ. ο τζίρος του online εμπορίου στην Ευρώπη το 2021

Ηλεκτρονικές αγορές κάνουν έξι στους δέκα Ευρωπαίους, με το online εμπόριο στην Ευρώπη να κατακτά το ένα ορόσημο μετά το άλλο.
Οικονομία 23-08-2021

Το 84% των Ευρωπαίων ανησυχεί ότι τα δεδομένα του θα πέσουν σε λάθος χέρια

Πρόθυμοι να ζητήσουν από τις εταιρείες να παρακολουθούν τη συμπεριφορά τους στο Διαδίκτυο με αντάλλαγμα εκπτώσεις (45%), μεγαλύτερη ευκολία στο Internet (43%) και “δωρεάν υπηρεσίες/αγαθά” (40%) είναι οι Ευρωπαίοι πολίτες.
Οικονομία 23-08-2021

To rebound της παγκόσμιας αγοράς smartphones συνεχίζεται

Ανέπαφη παραμένει η παγκόσμια αγορά smartphones από την παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών και μικροτσίπς, με τις πωλήσεις να τραβούν την ανιούσα και το 2ο τρίμηνο του 2021, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.
Οικονομία 21-08-2021

Η Ελβετία η πιο ανταγωνιστική χώρα στην προσέλκυση νέων ταλέντων

Το ταλέντο θεωρείται πλέον - και δικαίως - το “βαρύ πυροβολικό” κάθε χώρας και αποτελεί κρίσιμο δείκτη για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.