Τεχνολογία

Οικονομία 20-04-2018

Συνεργασία ΕΕ-ΗΠΑ για την κυβερνοασφάλεια προτείνει ο Ansip

Την ενίσχυση της διατλαντικής συνεργασίας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στον απόηχο του σκανδάλου με το Facebook.
Οικονομία 19-04-2018

Οι ρωσικές αρχές στρέφονται κατά του Facebook

Αφού μπλόκαρε εκατομμύρια διευθύνσεις IP που χρησιμοποιούνται για την παράκαμψη του αποκλεισμού της εφαρμογής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας Telegram, η ρωσική ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών Roskomnadzor ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ελέγξει το Facebook μέχρι το τέλος του έτους.
Οικονομία 17-04-2018

Μη καθολική ωφέλεια και ασυνείδητη απόσπαση υπεραξίας στο διαδίκτυο

Η σκηνή ήταν ιστορική: ο ιδιοκτήτης του facebook απολογείται σε επιτροπή του Κογκρέσου στις ΗΠΑ. Είναι η στιγμή που ο σύγχρονος καπιταλισμός της υπερδικτύωσης αναγκάζεται να δώσει αναφορά για τις στρεβλώσεις του.
Οικονομία 16-04-2018

Κοινή Διακήρυξη 25 ευρωπαϊκών χωρών για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Η συνένωση των ευρωπαϊκών δυνάμεων για την τεχνητή νοημοσύνη στηρίζεται στην άποψη ότι η ΑΙ μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη στην κοινωνία και την οικονομία, όπως καλύτερη υγειονομική περίθαλψη, ασφαλέστερες μεταφορές και πιο ανταγωνιστική βιομηχανία.
Διεθνή 06-04-2018

Τα κράτη δεν έχουν φίλους αλλά συμφέροντα

Η προσέγγιση Ρωσίας και Τουρκίας μπορεί να θεωρείται από πολλούς πρόσκαιρη, χωρίς στέρεη βάση και χωρίς συνέχεια. Ωστόσο, εκείνο που έχει σημασία είναι πως σε αυτή τη φάση είναι υπαρκτή και διαμορφώνει νέα δεδομένα στην περιοχή μας.
Οικονομία 06-04-2018

Γερμανία: Το Facebook στερείται διαφάνειας

Το Facebook είναι ένα δίκτυο που στερείται διαφάνειας, δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Προστασίας Καταναλωτών Καταρίνα Μπάρλεϊ, η οποία ζήτησε να ληφθούν μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο μετά το σκάνδαλο με τη διαρροή δεδομένων χρηστών από το μέσο αυτό κοινωνικής δικτύωσης.
Οικονομία 05-04-2018

Internet: Το μεγαλύτερο εργοστάσιο της Ιστορίας

Φανταστείτε τον εαυτό σας σε μια βιομηχανική μονάδα παραγωγής προιόντων. Είστε ένας απο τους δεκάδες εργαζόμενους που εκτελούν μια πολύ συγκεκριμένη εργασία στην αλυσίδα παραγωγής.

Μεγαλύτερη προστασία από τις ΗΠΑ έναντι της Ρωσίας ζητούν οι Βαλτικές χώρες

Την αποστολή περισσότερων στρατευμάτων και την ενίσχυση της αεροπορικής άμυνας στην ανατολική Ευρώπη έναντι της Ρωσίας πρόκειται να ζητήσουν από τις ΗΠΑ οι ηγέτες των κρατών της Βαλτικής, σύμφωνα με αξιωματούχους.
Οικονομία 03-04-2018

FT: Προτάσεις του Βρετανού επιτρόπου κατά των fake news

Όπως γράφουν οι «Financial Times», η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φοβάται ότι οι ευρωεκλογές του Μαΐου του 2019 θα μπορούσαν να επηρεαστούν από μεγάλη εκστρατεία «παραπληροφόρησης» προς όφελος των ευρω-σκεπτικιστών.
Οικονομία 30-03-2018

Γαλλία: Σχέδια Μακρόν για ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης

«Για να μην χάσει η Γαλλία το τρένο της Τεχνητής Νοημοσύνης», ο Εμανουέλ Μακρόν παρουσιάζει φιλόδοξο σχέδιο για την ανάπτυξη της νέας αυτής τεχνολογίας που θα φέρει επανάσταση στην οικονομία.
Οικονομία 27-03-2018

Η ΕΕ βάζει τέλος στους γεωγραφικούς περιορισμούς για τις ψηφιακές συνδρομές

Άμεση πρόσβαση σε ψηφιακές συνδρομές, όπως κινηματογραφικές ταινίες, αναμεταδόσεις αθλητικών αγώνων, μουσική, ηλεκτρονικά βιβλία και παιχνίδια, θα έχουν πλέον οι Ευρωπαίοι πολίτες, όταν επισκέπτονται ή μένουν προσωρινά σε άλλη χώρα της ΕΕ, σύμφωνα με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της ΕΕ που δημοσιεύτηκε σήμερα (27 Μαρτίου).
Οικονομία 27-03-2018

Οι Βρυξέλλες ζητούν απαντήσεις από την Facebook

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από την Facebook  να δώσει απαντήσεις «τις δύο προσεχείς εβδομάδες» στα ερωτήματα που προκύπτουν από το σκάνδαλο της  Cambridge Analytica και ειδικότερα σχετικά με το αν εθίγησαν προσωπικά δεδομένα Ευρωπαίων.
X