Τεχνολογία

Οικονομία 16-06-2022

Η εμπιστοσύνη στα μέσα ενημέρωσης φτάνει σε χαμηλό επίπεδο ρεκόρ στη Σλοβακία

Μόνο το 26% των Σλοβάκων εμπιστεύεται τα μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με νέα έρευνα του Ινστιτούτου Δημοσιογραφίας του Reuters.
Οικονομία 16-06-2022

Η Ιρλανδία συνεργάζεται με τη Microsoft για την ενίσχυση της εθνικής ασφάλειας στον κυβερνοχώρο

Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας εντάχθηκε σε πρόγραμμα του τεχνολογικού κολοσσού Microsoft με στόχο την ενίσχυση της εθνικής ανθεκτικότητας έναντι κυβερνοεπιθέσεων.
Οικονομία 15-06-2022

Η Φινλανδία υποδέχεται τον ισχυρότερο υπερυπολογιστή της Ευρώπης

Ο LUMI, ο ισχυρότερος υπερυπολογιστής στην Ευρώπη και ο τρίτος ισχυρότερος στον κόσμο, εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα στο Kajaani, περίπου 500 χιλιόμετρα βόρεια του Ελσίνκι.
Οικονομία 03-06-2022

Η ολλανδική υπηρεσία πληροφοριών χρησιμοποιεί ισραηλινό λογισμικό hacking

Η ολλανδική Γενική Υπηρεσία Πληροφοριών και Ασφάλειας (AIVD) χρησιμοποιεί λογισμικό hacking από τον ισραηλινό προμηθευτή NSO Group.
Οικονομία 31-05-2022

Η νομοθεσία της ΕΕ για την τεχνητή νοημοσύνη δεν θα είναι ανθεκτική στο μέλλον αν δεν ρυθμίσει τις τεχνολογίες γενικού σκοπού

Ο αρχικός αποκλεισμός των συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης (ΤΝ) γενικού σκοπού από την προτεινόμενη πράξη της ΕΕ για την ΤΝ εγκυμονούσε κινδύνους για τα θεμελιώδη δικαιώματα και την ασφάλεια.
Οικονομία 30-05-2022

Τεχνητή Νοημοσύνη: Πρότυπα για κοινό σχεδιασμό από τους ευρωπαϊκούς οργανισμούς τυποποίησης

Τα τεχνικά πρότυπα που θα εφαρμόσουν τον νόμο της ΕΕ για την τεχνητή νοημοσύνη θα αναπτυχθούν από κοινού από τους τρεις ευρωπαϊκούς οργανισμούς τυποποίησης.
Οικονομία 26-05-2022

Η Καρινθία της Αυστρίας σταματά την έκδοση διαβατηρίων λόγω επίθεσης χάκερ

Το ομόσπονδο κρατίδιο της Καρινθίας δέχθηκε επίθεση από την εγκληματική ομάδα χάκερ «Black Cat» την Τρίτη (24 Μαΐου). Τώρα ζητούν λύτρα ως αντάλλαγμα για τη διατήρηση των υποτιθέμενων αποσπασμένων δεδομένων.
Οικονομία 24-05-2022

Το πρώτο Ευρωπαϊκό Σεμινάριο Κώδικα και Προγραμματισμού στην Κύπρο

Η Λευκωσία φιλοξένησε την Παρασκευή (20 Μαΐου) τον πρώτο Ευρωπαϊκό σεμινάριο κώδικα και προγραμματισμού (European Coding Challenge), όπου οι νέοι της Κύπρου έλαβαν εκπαίδευση και γνώσεις από ειδικούς της τεχνολογίας.
Οικονομία 20-05-2022

Καταδίκη 13 κρατών και της Ελλάδας για τα πνευματικά δικαιώματα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε επίσημες ειδοποιήσεις προς 13 χώρες, καλώντας τες να μεταφέρουν στο εθνικό τους δίκαιο την οδηγία της ΕΕ για τα πνευματικά δικαιώματα, σχεδόν ένα χρόνο μετά την εκπνοή της προθεσμίας.
Οικονομία 13-05-2022

«Περισσότερες ευκαιρίες χρηματοδότησης από ποτέ» για τα ειδησεογραφικά μέσα ενημέρωσης

Τα νέα και συνεργατικά μοντέλα χρηματοδότησης αποδεικνύονται ζωτικής σημασίας για την καινοτομία των μέσων ενημέρωσης και θα είναι απαραίτητα για τη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας.
Οικονομία 12-05-2022

Η Ρουμανία θέλει να απαγορεύσει στο δημόσιο να χρησιμοποιούν ρωσικό λογισμικό ασφαλείας

Οι δημόσιοι οργανισμοί και οι αρχές δεν θα χρησιμοποιούν πλέον λογισμικό και υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας που κατασκευάζονται από ρωσικές εταιρείες ή ελέγχονται από εταιρείες ή πρόσωπα από τη Ρωσία, αναφέρει ένα νέο σχέδιο νόμου.
Οικονομία 12-05-2022

Η Google εγκαινιάζει εργαλείο για την επέκταση των συμφωνιών αδειοδότησης σε περισσότερους εκδότες της ΕΕ

Η Google έχει συνάψει συμφωνίες αδειοδότησης με περισσότερες από 300 ειδησεογραφικές εκδόσεις της ΕΕ και εγκαινίασε ένα εργαλείο για την επέκταση των συμφωνιών και σε άλλα μέσα.
Οικονομία 12-05-2022

ΔΙΑΡΡΟΗ: Η Ρωσία στο επίκεντρο της επικείμενης διατλαντικής συνόδου κορυφής TTC

Η αντιπαράθεση με τη Ρωσία θα βρεθεί στο επίκεντρο της επόμενης συνόδου υψηλού επιπέδου του Συμβουλίου Εμπορίου και Τεχνολογίας (TTC) ΕΕ-ΗΠΑ.
Οικονομία 09-05-2022

Χωρίς ρεύμα η ρωσική μηχανή αναζήτησης Yandex στη Φινλανδία

Οι φινλανδικές εταιρείες ηλεκτρισμού αρνούνται να υπογράψουν συμβόλαια ηλεκτρικής ενέργειας με τη ρωσική μηχανή αναζήτησης Yandex λόγω υποψιών ότι μπορεί να διανέμει πολεμική προπαγάνδα.
Οικονομία 05-05-2022

Intel: H δέσμευση για μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου είναι το κλειδί για την πράσινη τεχνολογία

Οι μικροεπεξεργαστές αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ψηφιακής μας υποδομής και βασικό παράγοντα για μια πιο βιώσιμη οικονομία και ένα μέλλον με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα.
Οικονομία 03-05-2022

Αλλάζει τα δεδομένα η πρωτοβουλία της ΕΕ για την αντιμετώπιση των καταχρηστικών αγωγών κατά δημοσιογράφων

Οι δημοσιογράφοι και οι παρατηρητές αξίζουν καλύτερη προστασία από τις «νομικές επιθέσεις» ισχυρών πολιτικών ή επιχειρήσεων, καθώς η νέα πρωτοβουλία της ΕΕ κατά των καταγγελιών SLAPP θα μπορούσε να ανατρέψει την ανησυχητική τάση της χρησιμοποίησης των νόμων και των δικαστηρίων.
Οικονομία 26-04-2022

Ο Musk αποκτά το Twitter για $44 δισ. – φόβοι για την «ελευθερία του λόγου»

Ο Elon Musk έκλεισε συμφωνία για την αγορά της Twitter Inc. έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά τη Δευτέρα (25 Απριλίου).
Οικονομία 31-03-2022

Αναξιόπιστα τα ρωσικά anti-virus, προειδοποιούν Τσέχοι εμπειρογνώμονες

Μεταξύ των πιο δημοφιλών ρωσικών λογισμικών προστασίας από ιούς είναι το Kaspersky, ένα σύστημα που προστατεύει περισσότερους από 400 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως.
Οικονομία 17-03-2022

ΜΚΟ: Το Κρεμλίνο συνεχίζει την προπαγάνδα του μέσω TikTok

Η προπαγάνδα του Κρεμλίνου διαδίδεται στο TikTok από ένα «δίκτυο συντονισμένων λογαριασμών» παρά την απαγόρευση της πλατφόρμας για νέο ρωσικό περιεχόμενο, σύμφωνα με μελέτη.
Οικονομία 09-03-2022

Τα κράτη μέλη ζητούν ταμείο έκτακτης ανάγκης για την κυβερνοασφάλεια

Η κοινή έκκληση θα εγκριθεί την Τετάρτη (9 Μαρτίου) σε άτυπη συνεδρίαση των υπουργών τηλεπικοινωνιών στο Νεβέρ.
Οικονομία 09-03-2022

Τσέχος ειδικός: Απατεώνες του διαδικτύου εκμεταλλεύονται την προσφυγική κρίση στην Ουκρανία

Εκτός από τους ευρωπαίους πολίτες, η υποδομή ζωτικής σημασίας και τα επίσημα δίκτυα της Ουκρανίας είναι μεταξύ των βασικών στόχων της Ρωσίας για κυβερνοεπιθέσεις.
Οικονομία 01-03-2022

Μπλόκο ρωσικών «παπαγάλων» του διαδικτύου ζητούν όλα τα πολωνικά ΜΜΕ

Η έκκληση αφορά στους λογαριασμούς των μέσων ενημέρωσης που ελέγχονται από τη ρωσική κυβέρνηση, που απευθύνονται σε διεθνείς τηλεθεατές, όπως το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ή ο τηλεοπτικός σταθμός RT, παλαιότερα γνωστός ως Russia Today.
Οικονομία 09-02-2022

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Ευρώπη στη διάδοση παιδικής πορνογραφίας

Το 2020, το 86% όλου του γνωστού υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που ανακαλύφθηκε διαδικτυακά από την IWF φιλοξενήθηκε στην Ευρώπη.
Οικονομία 09-02-2022

Κυβερνοεπίθεση κατά της Vodafone «παραλύει» την Πορτογαλία

Οι υπηρεσίες της Πορτογαλίας παρέλυσαν κυριολεκτικά χθες ύστερα από μεγάλης έκτασης κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε η εταιρεία Vodafone, η οποία την χαρακτήρισε «τρομοκρατική ενέργεια». Ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Πορτογαλίας έκανε λόγο για «μια εγκληματική ενέργεια» που είχε «σαφώς» στόχο να...