Τεχνολογία

Οικονομία 07-12-2018

Instagram: Το ταχύτερα αναπτυσσόμενο μέσο κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ των παγκόσμιων ηγετών

Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα «World Leaders on Instagram» της εταιρείας BCW (Burson Cohn & Wolfe) o πρωθυπουργός της Ινδίας Narendra Modi είναι ο ηγέτης κράτους με τους περισσότερους followers στο Instagram οι οποίοι ανέρχονται στους 14,8 εκατομμύρια. Τον ακολουθεί...
Οικονομία 06-12-2018

Eurogroup: Άκαρπη η συζήτηση για τη θέσπιση ευρωπαϊκού ψηφιακού φόρου

Η έκβαση των συναντήσεων των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα απογοήτευσε το Παρίσι, καθώς ανέμενε πρόοδο ως προς τη θέσπιση ευρωπαϊκών φόρων για χρηματοπιστωτικές και ψηφιακές συναλλαγές.

Επιτροπή: Συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών με κορυφαίους ηγέτες του επιχειρείν

Η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει ενωμένη ενόψει των πιο κρίσιμων Ευρωεκλογών, δήλωσαν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι σε κορυφαίους διευθύνοντες σύμβουλους σε μια κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα.
Οικονομία 05-12-2018

Μοσκοβισί: Συμφωνία για τον ψηφιακό φόρο τον Μάρτιο

Μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες για εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης τους προηγούμενους μήνες, ο αρμόδιος Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων σημείωσε ότι υπάρχει ακόμη περιθώριο για συμβιβασμό.
Πολιτικά 04-12-2018

Έκθεση: Η κλιματική αλλαγή θα μειώσει τις αποδόσεις σε σιτάρι, βαμβάκι και ηλίανθο

Tην ώρα που η διοίκηση Τραμπ κατηγορείται ότι εκμεταλλεύεται τα γεγονότα των φονικών δασικών πυρκαγιών στην Καλιφόρνια για την προώθηση αντιπεριβαλλοντικών πολιτικών, το ανησυχητικό πόρισμα ομοσπονδιακής έκθεσης προβλέπει χαμηλότερες αποδόσεις στην αγροτική παραγωγή των ΗΠΑ λόγω της κλιματικής αλλαγής.
Agro24

Οι αποσυνδεδεμένες ενισχύσεις οδηγούν σε υποβάθμιση των εδαφών

Κατά τις τελευταίες δεκαετίες, η έκταση των αγροτικών γαιών έχει παρουσιάσει συνεχή μείωση σε όλες χώρες μέλη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Από τι κινδυνεύει η Ευφυής Γεωργία;

Πολλή κουβέντα έχει ανοίξει και στη χώρα μας γύρω από έννοιες όπως Ευφυής Γεωργία, συστήματα πληροφοριών διαχείρισης, Γεωργία Ακριβείας, γεωργικός αυτοματισμός και ρομποτική.
Διεθνή 22-11-2018

Αμερικανός πρέσβης: Οι ΗΠΑ επενδύουν στην Ελλάδα

Οι ενδείξεις που στέλνει η ελληνική κυβέρνηση στους ξένους επενδυτές θα καθορίσουν τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, πάντως αναμφισβήτητα η κατάσταση είναι καλύτερη από ό,τι πριν από δύο χρόνια τονίζει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ,
Οικονομία 21-11-2018

Γαλλία: Εγκρίθηκαν τα δύο αμφιλεγόμενα νομοσχέδια για τα fake news

Αφού η Γερουσία της Γαλλίας τα απέρριψε κατηγορηματικά δύο φορές και διαπιστώθηκε απόλυτη αδυναμία εξεύρεσης συμβιβασμού ανάμεσα στα δύο σώματα του γαλλικού κοινοβουλίου, εγκρίθηκαν εντέλει από τους βουλευτές οι δύο αμφιλεγόμενες προτάσεις νόμου

Μια Ευρώπη «δύο ή τριών ταχυτήτων» οραματίζεται ο Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, οραματίζεται μία Ευρώπη «δύο ή τριών ταχυτήτων», που μπορεί να υλοποιηθεί εντός των επόμενων, ανέφερε σε ομιλία του στο Βέλγιο.

Έναρξη διαπραγματεύσεων με το Συμβούλιο για τον επόμενο προϋπολογισμό ζητά το ΕΚ

Τους τομείς προτεραιότητας για τον επόμενο μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ καθόρισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τρίτη (13 Νοεμβρίου), καλώντας το Συμβούλιο να συμφωνήσει σε μια κοινή θέση, προκειμένου οι συνομιλίες να ολοκληρωθούν πριν από τον προσεχή Μάιο. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν διαφορές ως προς το επίπεδο των συνεισφορών των κρατών μελών.

Σολτς: Συμφωνία για τον φόρο στις διαδικτυακές εταιρείες τον Δεκέμβριο

Αν οι διαπραγματεύσεις συνεχίσουν με τον τρόπο που κινούνται, θα συνεχίσουμε να συζητάμε σε 100 χρόνια. Αυτός είναι ο λόγος που υποστηρίζω το γαλλικό μοντέλο και θέλω να προσφέρω τα έσοδα στην ΕΕ, δήλωσε o γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Παππάς: Το ελληνικό έργο της «Ευφυούς Γεωργίας» στον πυρήνα του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος

Η κυβέρνηση έχει θέσει ως κύριο στόχο τη μετάβαση του ελληνικού αγροτικού τομέα και της αγροτικής παραγωγής από την παραδοσιακή καλλιέργεια στις σύγχρονες μεθόδους, μέσα από την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, είπε σε συνέντευξή του στο EURACTIV.com oΥπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών...

Ο πλανήτης χρειάζεται περισσότερα φρούτα και λαχανικά

Επιβεβλημένη η ριζική αναμόρφωση της παγκόσμιας αγροδιατροφής
Οικονομία 07-11-2018

Μακρόν: Η Ευρώπη πρέπει να έχει πραγματικό ευρωπαϊκό στρατό

Ο γάλλος πρόεδρος ζητεί «να προστατευθούμε απέναντι στην Κίνα, την Ρωσία και ακόμη και απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής», αναφερόμενος στην απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ για την αποχώρηση από την INF.
Οικονομία 06-11-2018

WiFi4EU: Ξεκινούν οι αιτήσεις για δωρεάν WiFi σε δημόσιους χώρους

Στις 7 Νοεμβρίου 2018, στη 13:00 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης), η Επιτροπή θα δημοσιεύσει την πρόσκληση για το πρόγραμμα WiFi4EU.

Η ΕΕ χαιρετίζει το ελληνικό σχέδιο για τη ψηφιοποίηση της γεωργίας

Σε μια προσπάθεια να ξεπεράσει τις πολιτικές λιτότητας και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να παρουσιάσει την εθνική της στρατηγική για την ψηφιοποίηση του γεωργικού τομέα.

Το ΕΚ ζητά πλήρη έλεγχο στην Facebook από τα όργανα της ΕΕ

Σε συνέχεια του σκανδάλου Facebook-Cambridge Analytica, το ΕΚ ζητά πλήρη έλεγχο της Facebook και τη λήψη νέων μέτρων κατά της ανάμειξης σε εκλογές.

Πάνω από 2 δις ευρώ οι επενδύσεις Έρευνας & Ανάπτυξης το 2017

Στο 1,14% διαμορφώθηκε το 2017, το ποσοστό των δαπανών έρευνας και ανάπτυξης (Ε&Α) επί του ΑΕΠ, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσίευσε το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) και έχουν αποσταλεί στη Eurostat.

Κασίμης: Ευπρόσδεκτη η ευελιξία που παρέχει η πρόταση κανονισμού για την ΚΑΠ

Στις 15 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η τακτική σύνοδος του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας & Αλιείας στο Λουξεμβούργο. Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπος Κασίμης

Κατά της επιβολής κυρώσεων για τις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις η Ιταλία

Η Ιταλία αντιστέκεται στην προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλει κυρώσεις στα κράτη που πραγματοποιούν κυβερνοεπιθέσεις, μια κίνηση που φαίνεται να ευθυγραμμίζεται με την πρόθεση της Ρώμης να εξομαλύνει τις εντάσεις με τη Ρωσία

Αγροτικά Νέα: μια ματιά στην Ευρώπη

FarmEurope: Η μετάβαση στη ψηφιακή γεωργία χρειάζεται μεγαλύτερη στήριξη Η αλλαγή των γεωργικών πρακτικών είναι πάντοτε επικίνδυνη και εάν θέλουμε οι αγρότες της ΕΕ να εισέλθουν στη ψηφιακή εποχή, πρέπει να τους στηρίξουμε οικονομικά για μια συγκεκριμένη μεταβατική περίοδο, όπως...
Εμπόριο 04-10-2018

ΠΟΕ: Η τεχνολογία ωφελεί το παγκόσμιο εμπόριο

Η τεχνολογία και η καινοτομία θα αυξάνουν το παγκόσμιο εμπόριο κατά 1,8 έως 2 ποσοστιαίες μονάδες έως το 2030, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ).

Πόσο θα αντέξει ακόμη η παγκοσμιοποίηση;

Ξέρεις φίλε αναγνώστη την αδυναμία μου στο Sarajevo Magazine και τις γεωπολιτικές του αναλύσεις.
X