Υγεία

Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στη Δανία

Ένας άνδρας βρέθηκε τη Δευτέρα θετικός στον ιό, ο οποίος έχει εξαπλωθεί σε αρκετές χώρες της Ευρώπης καθώς και στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με το Danmarks Radio.

Ευρωπαία Διαμεσολαβητής: Αρκετά ζητήματα διαφάνειας κατά τη διάρκεια του COVID θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί

Η ανταπόκριση της ΕΕ απέναντι στον COVID-19 ήταν μια πράξη ισορροπίας μεταξύ ταχύτητας και διαφάνειας.

Οι νοσηλευτές ογκολογίας χρειάζονται μια φιλόδοξη Ευρωπαϊκή Στρατηγική Περίθαλψης

Πρέπει να αναρωτηθούμε ποιες συγκεκριμένες δράσεις μπορούμε να αναλάβουμε για να υποστηρίξουμε και να προστατεύσουμε τους επαγγελματίες υγείας.

Σχεδόν ένα δισεκατομμύριο άτομα με αναπηρία δεν έχουν πρόσβαση στην υποστηρικτική τεχνολογία

Σχεδόν ένα δισεκατομμύριο παιδιά και ενήλικες με αναπηρία, καθώς και ηλικιωμένοι, δεν έχουν πρόσβαση στην υποστηρικτική τεχνολογία που χρειάζονται.

Η Ισπανία θα γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα με άδεια εμμήνου ρύσεως

Η Ισπανία θα μπορούσε να γίνει η πρώτη χώρα της Ευρώπης που θα εισάγει ιατρική άδεια για τις γυναίκες που υποφέρουν από συμπτώματα περιόδου.

Η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής COVID του ΕΚ αποκαλύπτει το ευρύ φάσμα των θεμάτων που πρόκειται να συζητηθούν

Η πρώτη συνεδρίαση της νέας επιτροπής για τον COVID-19 (COVI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Πέμπτη δεν έφερε συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Διαμαρτύρονται οι Κροάτες μετά το σκάνδαλο της απαγόρευσης των αμβλώσεων

Χιλιάδες Κροάτες διαδήλωσαν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε εννέα πόλεις της Κροατίας την Πέμπτη, απαιτώντας «να μπει τέλος στην καταστροφή της δημόσιας υγείας και στην παραμέληση της υγείας των γυναικών».

Με ένα απροσδόκητο ποσό, 1 δισ. ευρώ η Αυστρία προωθεί τη μεταρρύθμιση της περίθαλψης

Μετά από χρόνια αναβλητικότητας, η αυστριακή κυβέρνηση παρουσίασε επιτέλους ένα συγκεκριμένο σύνολο πάνω από 20 μέτρων για τον τομέα της περίθαλψης, με την ευκαιρία της ημέρας περίθαλψης.

Κομισιόν: Τα αμφισβητούμενα αντιμικροβιακά πρέπει να περιορισθούν και να μην προορίζονται για ανθρώπινη χρήση

Οι ευρωβουλευτές δεν αντέδρασαν ιδιαίτερα απέναντι στην ισχυρή υπεράσπιση της θέσης της Κομισιόν σχετικά με το αμφισβητούμενο αντιμικροβιακό κολιστίνη.

Δικαίωμα δημόσιας υγείας η άμβλωση στην Ισπανία για άτομα άνω των 16 ετών

Η Ισπανία οριστικοποιεί τις λεπτομέρειες ενός σχεδίου νόμου που θα εγγυάται το δικαίωμα αναζήτησης άμβλωσης στο δωρεάν δημόσιο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της χώρας και θα καταργεί την απαίτηση των 16 και 17 ετών να λαμβάνουν γονική συναίνεση.

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε το τέλος της χρήσης μάσκας στις μεταφορές

«Από τη Δευτέρα 16 Μαΐου, η χρήση μάσκας δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς».

Οι φωνές των πολιτών, η εμπιστοσύνη και η σταθερή νομική βάση απαιτούνται για την αποτελεσματική χρήση των δεδομένων υγείας

Οι ενδιαφερόμενοι φορείς στον τομέα της υγείας χαιρετίζουν τον Ευρωπαϊκό Χώρο Δεδομένων για την Υγεία (ΕΧΔΥ) ως μια φιλόδοξη πρωτοβουλία.

ΠΟΥ: Πάνω από 200 ρωσικές επιθέσεις στο σύστημα υγείας της Ουκρανίας

Πάνω από 200 επιθέσεις κατά εγκαταστάσεων και προσωπικού υγειονομικής περίθαλψης στην Ουκρανία έχουν εξακριβωθεί μέχρι στιγμής από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) μετά την εισβολή της Ρωσίας.

Νομικά ζητήματα και όχι υποδομές παρεμποδίζουν την έρευνα στην επανάσταση των δεδομένων υγείας

Ένας Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας (EHDS) θα μπορούσε να έχει τεράστιο αντίκτυπο στην έρευνα στον τομέα της υγείας.

Οι Αλβανοί υγειονομικοί φεύγουν μαζικά χωρίς η κυβέρνηση να θορυβείται

Μια πρόσφατη έκθεση περιγράφει λεπτομερώς πώς χιλιάδες εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας έφυγαν στη Γερμανία το 2020, ενώ ο πρωθυπουργός Edi Rama απέρριψε τις ανησυχίες για την απώλεια εξειδικευμένων εργαζομένων.

Μάσκες ακόμη σε εσωτερικούς χώρους στην Ιταλία, εκτός από το χώρο εργασίας

Η χρήση μάσκας στην Ιταλία θα παραμείνει υποχρεωτική στα σχολεία, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στις εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους, αλλά υπάρχει μόνο «ισχυρή σύσταση» για όλους τους χώρους εργασίας.

Δεν έχει μέλλον ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στην Αυστρία

Το εμβόλιο για τον COVID-19 δεν θα γίνει ποτέ υποχρεωτικό στην Αυστρία, σύμφωνα με την ηγέτη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Pamela Rendi-Wagner.

Ανησυχητική παγκόσμια αύξηση κρουσμάτων ηπατίτιδας – τι ισχύει στην Ελλάδα

Μετά τις αναφορές κρουσμάτων οξείας ηπατίτιδας άγνωστης προέλευσης από την Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, αναφέρθηκαν επιπλέον κρούσματα σε παιδιά στη Δανία, την Ιρλανδία, την Ολλανδία και την Ισπανία. Ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Εξάπλωση νέου στελέχους COVID-19 στην Ιρλανδία

Ιρλανδός ανοσιολόγος προειδοποίησε ότι μια νέα, πιο μολυσματική παραλλαγή του COVID-19 είναι πιθανό να εξαπλωθεί στην Ιρλανδία.

Το εμβόλιο απέτρεψε 150 χιλ θανάτους COVID-19 στην Ιταλία

Η Ιταλία με την  χρήση του εμβολίου απέτρεψε 150.000 θανάτους  COVID-19.

Δραματική μείωση των γεννήσεων στην Ουγγαρία

Ο αριθμός των γεννήσεων μειώθηκε σημαντικά στην Ουγγαρία τους δύο πρώτους μήνες του 2022, σύμφωνα με το 24.hu μέσω της Népszava.

Βέλγιο: Το εργοστάσιο της Ferrero αναστέλλει την λειτουργία του

Μια επιδημία σαλμονέλας, η οποία συνδέεται με πολλά προϊόντα Kinder που παρασκευάζονται σε εργοστάσιο της Ferrero στο Βέλγιο, συνεχίζει να εξαπλώνεται στην Ευρώπη.

Πτώση θετικότητας COVID-19 στην Ολλανδία

Ο μέσος αριθμός των καθημερινών μολύνσεων COVID-19 στην Ολλανδία έπεσε κάτω από τις 10.000 για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο, αποκάλυψαν οι υγειονομικές αρχές σε νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Δανία: Μπλόκο Βρυξελλών στα σχέδια απαγόρευσης πώλησης νικοτίνης

Η επιθυμία οι μελλοντικές γενιές να είναι απαλλαγμένες από νικοτίνη προβλήθηκε για πρώτη φορά φέτος από τη δανική κυβέρνηση στο πλαίσιο της δέσμης για τη μεταρρύθμιση της υγείας που παρουσιάστηκε στις 15 Μαρτίου.