Γεωργία και Τρόφιμα

19-06-2018

Συμφωνία Ελλάδας-Σκοπίων: Θα υπάρξουν νέες δίοδοι για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα;

Ο δρόμος προς την οριστική συμφωνία της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ για την ονομασία «Σέβερνα Μακεντόνια» (Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας) δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.
18-06-2018

Αγροτικά Νέα: μια ματιά στην Ευρώπη

Προβληματισμένοι οι Ευρωπαίοι αγρότες για τη συμφωνία ΕΕ-Mercosur Η εμπορική συμφωνία που βρίσκεται επί του παρόντος υπό διαπραγμάτευση από την ΕΕ και τη Mercosur θα αυξήσει την αποψίλωση των δασών και θα υποβάλλει τους Ευρωπαίους αγρότες σε αθέμιτο ανταγωνισμό, υποστηρίζει...
Εμπόριο 15-06-2018

Απειλεί με βέτο η Ιταλία για τη CETA

Η Ιταλία δεν θα επικυρώσει τη συμφωνία CETA, καθώς δεν προστατεύει επαρκώς τα τρόφιμα της χώρας, δήλωσε σε συνέντευξή του την Πέμπτη (14 Ιουνίου) ο Ιταλός υπουργός Γεωργίας, Gian Marco Centinaio.
15-06-2018

Στα χέρια των ετεροεπαγγελματιών ιδιοκτητών γης το ένα τρίτο των άμεσων ενισχύσεων

Ένα μεγάλο κομμάτι των ευρωπαϊκών κονδυλίων που προορίζονται για τη στήριξη των αγροτών καταλήγουν στα χέρια ανθρώπων που ουδεμία σχέση έχουν με το συγκεκριμένο επάγγελμα.
14-06-2018

Μείωση 30% στην παραγωγή λαχανικών στη Νότια Ευρώπη προβλέπει μελέτη

Σημαντικές μειώσεις στις αποδόσεις των καλλιεργειών λαχανικών θα υπάρξουν διεθνώς έως τα μέσα του αιώνα, λόγω του συνδυασμού διαφόρων περιβαλλοντικών παραγόντων, όπως η κλιματική αλλαγή, η λειψυδρία και η μείωση της βιοποικιλότητας.
13-06-2018

Γαλλία: Ισχυρό ρεύμα υπέρ της υποχρεωτικής σήμανσης των γενετικά τροποποιημένων

Παραμένουν στο απυρόβλητο οι ανθυγιεινές παιδικές τροφές.
12-06-2018

Το σχέδιο της Κομισιόν για τη διαφύλαξη των πληθυσμών των επικονιαστών

Με τον αριθμό των μελισσών να μειώνεται συνεχώς, η πρώτη ευρωπαϊκή στρατηγική για την αναστροφή του φαινομένου είναι γεγονός.
11-06-2018

Αγροτικά Νέα: μια ματιά στην Ευρώπη

Επίσκεψη Πούτιν στην Αυστρία Το ενδιαφέρον των πολιτικών αναλυτών στρέφεται, αναμφίβολα, στη Βιέννη, καθώς ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, πρόκειται να διεξάγει σειρά συνομιλιών για την ΕΕ. Η επίσκεψη γίνεται με φόντο την απόφαση της Αυστρίας να μην προχωρήσει στην...
08-06-2018

Παρουσιάστηκαν οι νομοθετικές προτάσεις για την αναθεώρηση της ΚΑΠ

Ολοκληρώθηκε η ενημερωτική συνάντηση για την παρουσίαση των νομοθετικών προτάσεων σχετικά με τη μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής την περίοδο 2021-2027 στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης (DG AGRI), Τάσος...
08-06-2018

Προς απαγόρευση τα τρανς λιπαρά σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ΠΟΥ (World Health Organization) ανακοίνωσε προ ημερών ότι μέχρι το 2023 τα τρανς λιπαρά θα πρέπει να εξαλειφθούν από τα τρόφιμα διότι όπως υποστήριξε ευθύνονται για 500.000 θανάτους τον χρόνο από καρδιαγγειακές παθήσεις.
07-06-2018

Ιρλανδία: Νέες άδειες εργασίας για αγρεργάτες τρίτων χωρών

Τροφοδοτούνται επιχειρήσεις του κλάδου των κηπευτικών, της επεξεργασίας κρέατος και του γαλακτοκομικού τομέα.
06-06-2018

Η Σλοβακία προσπαθεί να συνέλθει από το σκάνδαλο με τις αγροτικές επιδοτήσεις

«Ο νόμος και η τάξη πρέπει να αποκατασταθούν στη γεωργία της Σλοβακίας», δήλωσε σε πρόσφατη ομιλία του ο πρόεδρος της χώρας, Αντρέι Κίσκα.
05-06-2018

Νόμο για τη σήμανση πρωταρχικών συστατικών θέσπισε η Κομισιόν

Νέοι κανόνες, οι οποίοι απαιτούν τη σήμανση προέλευσης του κύριου συστατικού των αγροδιατροφικών προϊόντων, όταν το πρώτο διαφέρει από τη χώρα ή την περιοχή που αναγράφεται στην ετικέτα του εκάστοτε προϊόντος, θα ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
04-06-2018

Εκσυγχρονισμό και απλούστευση της ΚΑΠ μετά το 2020 ζητά η Επιτροπή

Για τον επόμενο μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ για την περίοδο 2021-2027, η Επιτροπή προτείνει τον εκσυγχρονισμό και την απλούστευση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ).
04-06-2018

Αγροτικά Νέα: μια ματιά στην Ευρώπη

Ιταλία: Εφικτή η καλλιέργεια φυτών στον πλανήτη Άρη; Στη χρήση ευρωπαϊκών κονδυλίων για την καλλιέργεια σπόρων σε εξαιρετικά εχθρικές συνθήκες, όπως στον πλανήτη Άρη, προβαίνει νέο ιταλικό σχέδιο, σύμφωνα με τη EURACTIV Ιταλίας. Η τεχνολογία που δημιουργεί τα μικρο-οικοσυστήματα κατοχυρώθηκε...
31-05-2018

Παγκόσµια ηγέτιδα στα βιολογικά η Δανία

Στο 13% αυξήθηκε το µερίδιο των βιολογικών προϊόντων στη δανεζική αγορά τροφίµων το 2017, σύµφωνα µε την Organic Denmark.
30-05-2018

Ορατή απειλή για την κτηνοτροφία το συνθετικό κρέας

Η τιμή του προϊόντος έχει πέσει περίπου 30.000 φορές μέσα σε μια πενταετία.
28-05-2018

Αγροτικά Νέα: μια ματιά στην Ευρώπη

Η ΕΕ αντιμετωπίζει την παιδική φτώχεια μέσω της Εγγύησης για τα Παιδιά Σχεδόν το 26,4% των παιδιών σε ολόκληρη την ΕΕ βιώνουν ή κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωπα με συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό. Ωστόσο, η ΕΕ έχει αναπτύξει ορισμένες πολιτικές,...

Μπούλμαν: Ο Μακρόν πρέπει να αποφασίσει αν είναι «πραγματικά προοδευτικός»

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν πρέπει να καταστήσει σαφή την πολιτική του ταυτότητα και να διευκρινίσει εάν είναι «πραγματικά προοδευτικός», επιθυμώντας να συνεισφέρει σε μια κοινωνική Ευρώπη, δήλωσε σε συνέντευξή του στη EURACTIV ο πρόεδρος της S&D, Ούντο Μπούλμαν.
23-05-2018

Τεράστια ποσά για ερευνητικές δράσεις με στόχο τη μείωση των χημικών

Iδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση των βιολογικών προτύπων δίνουν οι ευρωπαϊκές πολιτικές.
22-05-2018

Στο έλεος της ξηρασίας η Κύπρος

Tο σκληρό της πρόσωπο δείχνει η κλιματική αλλαγή στην Κύπρο, καθώς η χώρα πλήττεται από ξηρασία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.
Πολιτικά 21-05-2018

Αγροτικά Νέα: μια ματιά στην Ευρώπη

Ανούσια η σήμανση προϊόντων από νέες τεχνικές αναπαραγωγής φυτών Η σήμανση προϊόντων που προκύπτουν από τις νέες τεχνικές αναπαραγωγής φυτών δεν θα παρέχει αρκετές πληροφορίες και συνεπώς δεν θα είχε νόημα για τους καταναλωτές, δήλωσε στη EURACTIV ο γενικός γραμματέας...

Βρετανία: Στα ύψη τα αγροτικά εισοδήματα το 2017

Στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και πάνω από μια 20ετία βρέθηκαν τα αγροτικά εισοδήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2017. Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή διαδραμάτισε η εκτίναξη των τιμών του γάλακτος και η πτώση της λίρας έναντι του ευρώ.
15-05-2018

Αγροτικά Νέα: μια ματιά στην Ευρώπη

Δημοσκόπηση: Πολιτικά επιζήμια η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση υποστηρίζουν οι Τσέχοι Αντίθετες προς τα συμφέροντα της Τσεχίας χαρακτηρίζει τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης η πλειονότητα των πολιτών της χώρας (63%), σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που διενήργησε το Κέντρο Ερευνών για την Κοινή...
X