Γεωργία και Τρόφιμα

20-04-2018

Αποζημιώσεις 2,36 δις δολαρίων στους Αμερικανούς αγρότες

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Γεωργίας των ΗΠΑ, Σόνι Περντιού, το υπουργείο θα καταβάλει αποζημιώσεις ύψους 2,36 δισ. δολαρίων σε αγρότες που απώλεσαν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες σε περιοχές της αμερικανικής επικράτειας όπου σημειώθηκαν ζημιές πέρσι λόγω τυφώνων ή πυρκαγιών.
19-04-2018

Χέντρικς: Οι μικρές κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις ωθούνται στα όρια της οικονομικής επιβίωσης

Οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις της Γερμανίδας υπουργού Περιβάλλοντος.
18-04-2018

Η μεταναστευτική πολιτική του Τραμπ θα μειώσει τις θέσεις εργασίας τη γεωργία

Η μελέτη αντλεί στοιχεία από την Υπηρεσία Οικονομικών Ερευνών του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ.
17-04-2018

Αγροτικά Νέα: μια ματιά στην Ευρώπη

Βραζιλία: Αντίθετοι στην αποψίλωση του Αμαζονίου οι παραγωγοί βιοκαυσίμων Η Γερουσία της Βραζιλίας εξετάζει την προοπτική άρσης της απαγόρευσης της παραγωγής ζαχαροκαλάμου για καύσιμο αιθανόλης στον Αμαζόνιο. Το σχέδιο, το οποίο υποστηρίζει ο Πρόεδρος της χώρας, προκάλεσε διαμαρτυρίες από τους...
13-04-2018

Κομισιόν: Μέτρα για απαγόρευση αθέμιτων πρακτικών στον εφοδιασμό τροφίμων

Η Επιτροπή στοχεύει στις πλέον επιβλαβείς αθέμιτες εμπορικές πρακτικές ώστε να προσφέρει στους γεωργούς και στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μεγαλύτερη ασφάλεια και μικρότερη ανάγκη να διαχειρίζονται κινδύνους επί των οποίων έχουν ελάχιστο ή μηδενικό έλεγχο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
11-04-2018

Φόρουμ για το μέλλον της Γεωργίας: Αγροδιατροφικός τομέας με επίκεντρο τον άνθρωπο και όχι την παραγωγή

Την ανάγκη στροφής από το σημερινό παραγωγικό μοντέλο του παγκόσμιου συστήματος τροφίμων σε μια προσέγγιση κατά την οποία τα ανθρώπινα δικαιώματα και ο εκδημοκρατισμός θα βρίσκονται στο επίκεντρο των δομών του, υπογράμμισε από τις Βρυξέλλες η ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για το δικαίωμα στην τροφή, Hilal Elver.
10-04-2018

Ενίσχυση από τους θεσμικούς φορείς ζητούν οι επιχειρήσεις αστικής γεωργίας

«Χρειαζόμαστε περισσότερο κοινό όραμα, επιχειρησιακές συνεργασίες, νομικό, οικονομικό και θεσμικό πλαίσιο για την ανάτυξη της αστικής γεωργίας».
06-04-2018

Αγροτικά Νέα: μια ματιά στην Ευρώπη

«Κλειδί» για την προσέλκυση επενδύσεων η απλούστευση και η ψηφιοποίηση της ΚΑΠ Μια ανανεωμένη ευρωπαϊκή Κοινή Γεωργική Πολιτική (ΚΑΠ) με λιγότερη γραφειοκρατία και επικεντρωμένη στη ψηφιοποίηση θα προσελκύσει περισσότερες επενδύσεις και νέους ανθρώπους στον τομέα, υποστηρίζουν οι Ευρωπαίοι αγρότες. «Η...
05-04-2018

Βέλγιο: Ριζική επανεθνικοποίηση της ΚΑΠ ζητούν Φλαμανδοί αυτονομιστές

Δυναμίτη στα θεμέλια ενότητας του ευρωπαϊκού οικοδομήματος επιχειρεί να βάλει το αυτονομιστικό κόμμα των Φλαμανδών (N-VA), το οποίο συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό του Βελγίου, με τις νέες ριζοσπαστικές προτάσεις του.
03-04-2018

Εντείνεται η παγκόσμια επισιτιστική ανασφάλεια

Περίπου 124 εκατομμύρια άνθρωποι σε 51 χώρες επηρεάστηκαν από την οξεία επισιτιστική ανασφάλεια μέσα στο 2017, σύμφωνα με την έκδοση της «Παγκόσμιας Έκθεσης για τις Επισιτιστικές Κρίσεις» που εκπονήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον FAO και το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης.
30-03-2018

Μεγαλύτερη ωφελημένη η Πολωνία από την άρση των ποσοστώσεων γάλακτος στην ΕΕ

Τρία χρόνια μετά την κατάργηση των ποσοστώσεων στο γάλα, η Πολωνία έχει αποκομίσει τα περισσότερα κέρδη μεταξύ των χωρών που εντάχθηκαν το 2004, στο πλαίσιο της μεγάλης διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
28-03-2018

Συνέντευξη Χόγκαν στη Euractiv: Ανταγωνισμός και νέα ΚΑΠ

Οι Ευρωπαίοι αγρότες δεν πρέπει να φοβούνται το σενάριο «επανεθνικοποίησης» της ΚΑΠ μετά το 2020, καθώς η Επιτροπή πρόκειται να παράσχει στα κράτη μέλη περισσότερες εξουσίες, με στόχο να εφαρμόσουν τα δικά τους εθνικά σχέδια, δήλωσε στη EURACTIV ο Επίτροπος για τη γεωργία, Φιλ Χόγκαν.
X