Ευρωπαϊκά Προγράμματα

EPA / OLIVIER HOSLET
25-10-2021

Αποκλεισμένη η Βρετανία από το «Horizon Europe» 

Το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει αποκλεισμένο από έργα που σχετίζονται με το πρόγραμμα «Horizon Europe» της ΕΕ για την έρευνα και την καινοτομία.
20-10-2021

Προς μια Ευρωπαϊκή Αρχή εποπτείας του Κυβερνοχώρου;

Τα κράτη μέλη της ΕΕ βλέπουν θετικά την πρόταση της Επιτροπής για μια Κοινή Μονάδα Κυβερνοχώρου, ενώ παραμένουν επιφυλακτικά απέναντι σε ορισμένες πτυχές της πρότασης.
18-10-2021

Η απερχόμενη κυβέρνηση της Τσεχίας θα ενισχύσει το Επενδυτικό Ταμείο της πρωτοβουλίας «Three Seas»

Η απερχόμενη κυβέρνηση του Τσέχου πρωθυπουργού Αντρέι Μπάμπιτς θα αποφασίσει τη Δευτέρα (18 Οκτωβρίου) για μια στρατηγική επένδυση ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ.
15-10-2021

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Παράταση της περιαγωγής στην ΕΕ έως το 2032 και μειώσεις στις χρεώσεις κινητής τηλεφωνίας

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υποστηρίζει την παράταση των υπηρεσιών περιαγωγής στην ΕΕ έως το 2032 καθώς και χαμηλότερες τιμές από ό, τι είχε αρχικά προταθεί.
13-10-2021

Οι χώρες της Ε.Ε. απορρίπτουν την αυστηρή προθεσμία για τις DSA και DMA

Η πλειοψηφία των χωρών της Ε.Ε. απέρριψε το αυστηρό χρονοδιάγραμμα για τη συμφωνία σχετικά με τις Digital Services Act (DSA) και Digital Markets Act (DMA).
12-10-2021

Η Europol θα μπορεί να επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα

Η Europol, βρίσκεται πολύ κοντά στο να πάρει το πράσινο φως, που της επιτρέπει να εφαρμόσει πρακτικές επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων.
27-09-2021

Η συγκέντρωση στα ΜΜΕ στο μικροσκόπιο της ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε την Δευτέρα το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ πρόγραμμα «Euromedia Ownership Monitor», το οποίο θα παρέχει μια βάση δεδομένων με πληροφορίες σχετικά με την ιδιοκτησία των μέσων ενημέρωσης ανά χώρα.
21-09-2021

Erasmus+ με ενσωματωμένη ευρωπαϊκή φοιτητική κάρτα

Η νέα εφαρμογή, διαθέσιμη σε όλες τις γλώσσες της ΕΕ, θα προσφέρει σε κάθε φοιτητή και σε κάθε φοιτήτρια την ψηφιακή ευρωπαϊκή φοιτητική κάρτα, η οποία θα ισχύει σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
09-09-2021

NextGenerationEU: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκταμιεύει προχρηματοδότηση ύψους 157 εκατ. ευρώ για την Κύπρο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκταμίευσε σήμερα 157 εκατ. ευρώ με τη μορφή προχρηματοδότησης για την Κύπρο.
09-09-2021

Σλοβενία, Γερμανία και Πορτογαλία υιοθετούν στρατηγικές για την ένταξη ασθενών σε κλινική έρευνα για τον καρκίνο

Η Σλοβενία, ως μέλος της τρέχουσας τριάδας των Προεδριών - μαζί με Γερμανία και Πορτογαλία, υιοθέτησε πρόσφατα έγγραφο σχετικά με στρατηγικές για την ενεργό συμμετοχή ασθενών σε κλινική έρευνα για τον καρκίνο.
08-09-2021

Η ΕΕ ενισχύει την ηγετική της θέση στο παγκόσμιο εμπόριο αγροδιατροφικών προϊόντων

Το 2020 σημειώθηκε μία ακόμη βελτίωση στην ηγετική θέση της ΕΕ μεταξύ των μεγαλύτερων εξαγωγέων αγροδιατροφικών προϊόντων του κόσμου.
07-09-2021

NextGenerationEU: Κινητοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την έκδοση πράσινων ομολόγων NextGenerationEU ύψους 250 δισ. ευρώ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα ένα ανεξάρτητα αξιολογούμενο πλαίσιο πράσινων ομολόγων.
03-09-2021

Πιο αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής θέλει το Παρίσι

Για να ανταποκριθούμε στις φιλοδοξίες της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα «οι προσπάθειες θα πρέπει να είναι πιο έντονες και τα μέτρα πιο αυστηρά».
03-09-2021

Ανοιχτή η Κομισιόν για αναπροσαρμογή των εθνικών σχεδίων ανάκαμψης – Τι απαντά η Αθήνα

Τα κράτη μέλη της Ε.Ε. έχουν το δικαίωμα να αναπροσαρμόσουν τα εθνικά τους σχέδια, αξιοποιώντας τα κονδύλια της Ε.Ε. για την καλύτερη προστασία των δασών μετά τις πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού που συνέβαλαν σημαντικά στην κλιματική αλλαγή.
Ενέργεια 29-06-2021

Green Deal Greece – Γιάννης Τσακίρης: Η Ελλάδα έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση μέχρι το 2027 για να υλοποιήσει τα έργα και τους στόχους του ΕΣΕΚ

Για να επιτευχθούν οι στόχοι του 2030, απαιτούνται επιπρόσθετα κεφάλαια 260 δισ. ευρώ ετησίως, σημείωσε ο κ. Τσακίρης.

Το Ευρωπαϊκό Κοινβούλιο ενέκρινε 251 δισ. € για την ενίσχυση της οικονομικής, κοινωνικής και εδαφικής συνοχής

Οι ευρωπαϊκές περιφέρειες, σε μία χώρα ή πολλές, δεν έχουν αναπτυχθεί με τον ίδιο ρυθμό. Γι' αυτό το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υποστηρίζει προγράμματα για τις ευρωπαϊκές περιφέρειες, όπως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Interreg.

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Εγκρίθηκαν νέα ταμεία για περιφερειακή ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον

Τρία μέσα χρηματοδότησης της ΕΕ με συνολικό προϋπολογισμό 251 δισ. ευρώ ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τετάρτη, με στόχο να ενισχυθεί η οικονομική, κοινωνική και εδαφική συνοχή.
Οικονομία 18-02-2021

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αλλάζει το σχέδιο για το Ελληνικό Ταμείο Ανάκαμψης

Tο ελληνικό σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αλλάζει! Αποκλειστικό ρεπορτάζ. Επιτελικός σχεδιασμός και ερωτηματικά. Επιβεβαίωση για αλλαγές και νέα δράση για ΑΠΕ από το ΥΠΕΝ
10-02-2021

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τα βραβεία REGIOSTARS 2021

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινιάζει τον 14ο διαγωνισμό των βραβείων REGIOSTARS, με τα οποία κάθε χρόνο τιμώνται τα καλύτερα έργα που χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο της πολιτικής συνοχής.
Οικονομία 10-02-2021

Ιστορικό βήμα: Tο Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε το «πράσινο» Ταμείο Ανάκαμψης

Η Ευρωβουλή με 582 ψήφους υπέρ, 40 κατά και 69 αποχές - επιβεβαιώνει την πολιτική συμφωνία των ηγετών της ΕΕ τον Δεκέμβριο. Ανοίγει ο δρόμος για επιχορηγήσεις και δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης. Αλλά υπάρχει δουλειά ακόμη
05-02-2021

Το πρόγραμμα Marie Skłodowska-Curie στηρίζει την κατάρτιση περίπου 1.200 ερευνητών με 100 εκατ. ευρώ

H Επιτροπή ανακοίνωσε ότι οι δράσεις Marie Skłodowska-Curie θα στηρίξουν —με ποσό έως 100 εκατ. ευρώ σε ορίζοντα πενταετίας— 19 διδακτορικά και 24 μεταδιδακτορικά προγράμματα κατάρτισης ερευνητών εξαιρετικής ποιότητας από 11 κράτη μέλη της ΕΕ και 3 συνδεδεμένες χώρες.
22-01-2021

SMART4ALL: 1η Ανοιχτή Πρόσκληση για Διασυνοριακά Πειράματα Μεταφοράς Τεχνολογίας (CTTE)

Τα βραβεία αποτελούν μέρος του προγράμματος SMART4ALL που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος «Ορίζοντας 2020».

Ξεκίνησε το πρόγραμμα LIFE-IP CEI-Greece για την Κυκλική Οικονομία στην Ελλάδα, με πόρους 16 εκατ. €

Το ολοκληρωμένο έργο LIFE-IP CEI-Greece «Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα» που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Πράσινο Ταμείο, αποτελεί ένα από τα πλέον σημαντικά έργα για την ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας στην χώρα μας.

Ταμείο Υποδομών: Τί πραγματικά συμβαίνει σε ένα μεγάλο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που λίμναζε

Νέα αρχή χρηματοδότησης, με ευελιξία δανεισμού και σε κεφάλαιο κίνησης, για μεγάλες επενδύσεις και εταιρείες στους τομείς τουρισμού, μεταφορών, ενέργειας και κατασκευών από το Ταμείο Υποδομών που «τρέχουν» ΕΤΕπ-τράπεζες, με χρήματα της Πολιτικής Συνοχής και της Ελλάδας