Ευρωπαϊκά Προγράμματα

05-08-2019

66.5 εκατ. ευρώ για την υψηλή τεχνολογία στην άμυνα

Δράσεις για την ενίσχυση της υψηλής τεχνολογίας στον τομέα της άμυνας, προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο Upgrade of current and development of next generation ground-based precision strike capabilities / European Beyond Line Of Sight (BLOS) anti-tank capabilities.
01-08-2019

44.1 εκατ. ευρώ για την επικοινωνία στην άμυνα

Δράσεις για την ενίσχυση της επικοινωνίας στον τομέα της άμυνας, προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο Positioning, Navigation and Timing (PNT) and satellite communication capabilities.
31-07-2019

17.7 εκατ. ευρώ για την κυβερνοασφάλεια

Δράσεις για την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας, προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο Cyber situational awareness and defence capabilities, military networks and technologies for secure communication and information sharing.
30-07-2019

20 εκατ. ευρώ για την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης

Δράσεις για την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης, προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο Capabilities and equipment needed for establishing C2 system from strategic to tactical level, complementing existing EEAS systems.
26-07-2019

20 εκατ. ευρώ για τη ναυτική άμυνα

Δράσεις για την ανάπτυξη και ενίσχυση της ναυτικής άμυνας, προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο Future naval platforms and related technologies.
24-07-2019

12 εκατ. ευρώ για την εναέρια άμυνα

Δράσεις για την ανάπτυξη και ενίσχυση της εναέριας άμυνας, προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο Airborne electronic attack capability.
22-07-2019

30.6 εκατ. ευρώ για τα επανδρωμένα και μη επανδρωμένα συστήματα στην άμυνα

Δράσεις για την ανάπτυξη επανδρωμένων και μη επανδρωμένων συστημάτων στον τομέα της άμυνας, προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο Multipurpose unmanned ground system.

URBACT: Τα 23 νέα δίκτυα για τις πόλεις του μέλλοντος (αναλυτική λίστα) – 14 ελληνικές πόλεις συμμετέχουν

Όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Σημείο Επαφής του Προγράμματος URBACT, 23 νέα δίκτυα Σχεδιασμού Δράσεων (Action Planning Networks) οριστικοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα. Κάθε ένα από αυτά τα δίκτυα συγκεντρώνει μέχρι και 10 εταίρους από διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες. Από τις 157 μεμονωμένες πόλεις που...

Ευκαιρία μάθησης και δικτύωσης για νεοκλεγμένους στην αυτοδιοίκηση

Νέοι πολιτικοί, που έχουν εκλεγεί σε τοπικό ή περιφερειακό επίπεδο, έχουν την ευκαιρία να πάρουν ενεργό μέρος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων στις Βρυξέλλες στις 7-10 Οκτωβρίου 2019
26-06-2019

3.7 εκατ. ευρώ για την μελλοντική τεχνολογία στην άμυνα

Δράσεις για την ανάπτυξη τεχνολογιών και εφαρμογών στον τομέα της άμυνας, προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο Future Disruptive Defence Technologies / Challenging the future.
19-06-2019

600.000 ευρώ για τη στήριξη του ΗΕΝ και των web platforms

Δράσεις για την ανάπτυξη τεχνολογιών και εφαρμογών για τη στήριξη του ΗΕΝ, προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο Application of web accessibility requirements in web-authoring tools and platforms by default (web access by default).
19-06-2019

7.5 εκατ. ευρώ για την αμυντική τεχνολογία

Δράσεις για την ανάπτυξη τεχνολογιών και εφαρμογών στον τομέα της άμυνας, προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο Future Disruptive Defence Technologies / Emerging Game-changers.
18-06-2019

10 εκατ. ευρώ για την καταπολέμηση της τεχνολογικής ή οικονομικής συμφόρησης

Δράσεις για τον εντοπισμό σημαντικών υλικών, συστατικών στοιχείων ή τεχνολογιών στον τομέα της άμυνας, προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο Electromagnetic Spectrum Dominance.
14-06-2019

10 εκατ. ευρώ για τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες ανακαίνισης

Δράσεις για ολοκληρωμένες υπηρεσίες ανακαίνισης στα σπίτια προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο Integrated home renovation services.
10-06-2019

4 εκατ. ευρώ για την τεχνική, οικονομική και νομική στήριξη έργων ενεργειακής απόδοσης

Δράσεις για την ενίσχυση της τεχνικής, οικονομικής και νομικής εμπειρογνωμοσύνης σε έργα ενεργειακής απόδοσης (PDA) προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο Aggregation – Project Development Assistance.

Νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για αθλητισμό ευπαθών ομάδων ζητά η Ελλάδα από την ΕΕ

Αίτημα από πλευράς ελληνικής αθλητικής ηγεσίας κατέθεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης στη Σύνοδο Υπουργών αρμόδιων για τον αθλητισμό των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για οικονομική ενίσχυση προς τα κράτη-μέλη με στόχο το σχεδιασμό αθλητικών προγραμμάτων που θα...
23-05-2019

6 εκατ. ευρώ για τις επενδύσεις στην αειφόρο ενέργεια

Δράσεις για την ενίσχυση των επενδύσεων στηνα ειφόρο ενέργεια προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο Mainstreaming energy efficiency finance.
22-05-2019

4 εκατ. ευρώ για τον σχεδιασμό έργων ενεργειακής απόδοσης

Δράσεις για την ενίσχυση των χρηματοδοτήσεων και των επενδύσεων σε έργα ενεργειακής απόδοσης προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο Innovative financing for energy efficiency investments. Το πρόγραμμα αυτό, που εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020», έχει συνολικό προϋπολογισμό 4 εκατομμύρια ευρώ και...
21-05-2019

8 εκατ. ευρώ για την τεχνολογία στην ενεργειακή απόδοση

Δράσεις για τις νέες τεχνολογίες ενεργειακής απόδοσης στην ευρωπαϊκή βιομηχανία προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο Enabling next-generation of smart energy services valorising energy efficiency and demand-side flexibility

Το Erasmus+ βοηθά τη ζωή των φοιτητών και κάνει καλύτερα τα πανεπιστήμια

Δύο νέες ανεξάρτητες μελέτες που δημοσίευσε σήμερα Δευτέρα 20/5 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δείχνουν ότι το «Erasmus+», αφενός, εξασφαλίζει στους φοιτητές μεγαλύτερη επιτυχία στην προσωπική και την επαγγελματική τους ζωή και, αφετέρου, καθιστά τα πανεπιστήμια περισσότερο καινοτόμα.
16-05-2019

4 εκατ. ευρώ για την καταπολέμηση των κοινωνικών διακρίσεων

Δράσεις για την καταπολέμηση κάθε μορφής κοινωνικής διάκρισης προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο Promote the effective implementation of the principle of non-discrimination. Το πρόγραμμα αυτό, που εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα «Δικαιώματα, Ισότητα και Ιθαγένεια», έχει συνολικό προϋπολογισμό 4 εκατομμύρια ευρώ και...
15-05-2019

1 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των Ρομά

Δράσεις για την στήριξη και την κοινωνική ένταξη των Ρομά προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο Support National Roma platforms.
Οικονομία 14-05-2019

Ο Μάουρο Φεράρι επόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας

Ποιος είναι ο Ιταλός καθηγητής Μάουρο Φεράρι που έχει διαπρέπει στις ΗΠΑ αλλά και παγκοσμίως στον τομέα της νανοϊατρικής και στα θέματα καρκίνου. Πως ορίστηκε στη θέση, στα χνάρια του Έλληνα Φώτη Καφάτου, και τί θα κάνει στο ΕΣΕ
10-05-2019

92.000 ευρώ για Διμερείς Πρωτοβουλίες Συνεργασίας

Δράσεις για την διαμόρφωση διμερών πρωτοβουλιών συνεργασίας προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο Bilateral Cooperation Initiatives. Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα «Active Citizens Fund», έχει συνολικό προϋπολογισμό 92.000 ευρώ και προσφέρει έως και 6.000 ευρώ χρηματοδότηση ανά έργο...
X