Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για αθλητισμό ευπαθών ομάδων ζητά η Ελλάδα από την ΕΕ

Αίτημα από πλευράς ελληνικής αθλητικής ηγεσίας κατέθεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης στη Σύνοδο Υπουργών αρμόδιων για τον αθλητισμό των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για οικονομική ενίσχυση προς τα κράτη-μέλη με στόχο το σχεδιασμό αθλητικών προγραμμάτων που θα...
23-05-2019

6 εκατ. ευρώ για τις επενδύσεις στην αειφόρο ενέργεια

Δράσεις για την ενίσχυση των επενδύσεων στηνα ειφόρο ενέργεια προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο Mainstreaming energy efficiency finance.
22-05-2019

4 εκατ. ευρώ για τον σχεδιασμό έργων ενεργειακής απόδοσης

Δράσεις για την ενίσχυση των χρηματοδοτήσεων και των επενδύσεων σε έργα ενεργειακής απόδοσης προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο Innovative financing for energy efficiency investments. Το πρόγραμμα αυτό, που εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020», έχει συνολικό προϋπολογισμό 4 εκατομμύρια ευρώ και...
21-05-2019

8 εκατ. ευρώ για την τεχνολογία στην ενεργειακή απόδοση

Δράσεις για τις νέες τεχνολογίες ενεργειακής απόδοσης στην ευρωπαϊκή βιομηχανία προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο Enabling next-generation of smart energy services valorising energy efficiency and demand-side flexibility

Το Erasmus+ βοηθά τη ζωή των φοιτητών και κάνει καλύτερα τα πανεπιστήμια

Δύο νέες ανεξάρτητες μελέτες που δημοσίευσε σήμερα Δευτέρα 20/5 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δείχνουν ότι το «Erasmus+», αφενός, εξασφαλίζει στους φοιτητές μεγαλύτερη επιτυχία στην προσωπική και την επαγγελματική τους ζωή και, αφετέρου, καθιστά τα πανεπιστήμια περισσότερο καινοτόμα.
16-05-2019

4 εκατ. ευρώ για την καταπολέμηση των κοινωνικών διακρίσεων

Δράσεις για την καταπολέμηση κάθε μορφής κοινωνικής διάκρισης προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο Promote the effective implementation of the principle of non-discrimination. Το πρόγραμμα αυτό, που εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα «Δικαιώματα, Ισότητα και Ιθαγένεια», έχει συνολικό προϋπολογισμό 4 εκατομμύρια ευρώ και...
15-05-2019

1 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των Ρομά

Δράσεις για την στήριξη και την κοινωνική ένταξη των Ρομά προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο Support National Roma platforms.
Οικονομία 14-05-2019

Ο Μάουρο Φεράρι επόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας

Ποιος είναι ο Ιταλός καθηγητής Μάουρο Φεράρι που έχει διαπρέπει στις ΗΠΑ αλλά και παγκοσμίως στον τομέα της νανοϊατρικής και στα θέματα καρκίνου. Πως ορίστηκε στη θέση, στα χνάρια του Έλληνα Φώτη Καφάτου, και τί θα κάνει στο ΕΣΕ
10-05-2019

92.000 ευρώ για Διμερείς Πρωτοβουλίες Συνεργασίας

Δράσεις για την διαμόρφωση διμερών πρωτοβουλιών συνεργασίας προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο Bilateral Cooperation Initiatives. Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα «Active Citizens Fund», έχει συνολικό προϋπολογισμό 92.000 ευρώ και προσφέρει έως και 6.000 ευρώ χρηματοδότηση ανά έργο...

Smart City Guidance Package: ένα βήμα πιο κοντά στις έξυπνες πόλεις

Πακέτο καθοδήγησης για την έξυπνες πόλεις (Smart City Guidance Package - SCGP), παρουσιάστηκε την Τετάρτη (8 Μαίου) σε εκδήλωση στην Επιτροπή των Περιφερειών στις Βρυξέλλες.
09-05-2019

2.9 εκατ. ευρώ για την κοινωνική ένταξη των ευάλωτων ομάδων

Δράσεις για την ενδυνάμωση των ευάλωτων ομάδων και την κοινωνική τους ένταξη προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο Vulnerable groups empowered.
07-05-2019

2 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της ελληνικής κοινωνίας των πολιτών

Δράσεις για την προώθηση της διαφάνειας και της συνεργασίας μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών (ΟΚΠ) στην Ελλάδα, προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο Strengthened civil society advocacy and watchdog role.
03-05-2019

4 εκατ. ευρώ για τη στήριξη ανηλίκων σε δικαστικές διαδικασίες

Δράσεις για την υποστήριξη ανηλίκων σε ποινικές, αστικές ή διοικητικές δικαστικές διαδικασίες προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο Capacity-building in the area of rights of the child and child-friendly justice.
02-05-2019

3 εκατ. ευρώ για την ισότητα στην εργασία

Δράσεις για την ισότητα στην εργασία και το εργασιακό περιβάλλον προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο Closing gender gaps over the life cycle – work-life balance for women and men – a better sharing of care.
24-04-2019

11,7 εκατ. ευρώ για την πρόληψη της βίας κατά των νέων και των γυναικών

Δράσεις για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των παιδιών, των νέων και των γυναικών προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο Prevent and combat all forms of violence against children, young people and women.
23-04-2019

7 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας

Δράσεις για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας στο Διαδίκτυο προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο Prevent and combat racism, xenophobia, homophobia and other forms of intolerance and monitor, prevent and counter hate speech online.
17-04-2019

5.3 εκατ. ευρώ για την δικαστική εκπαίδευση στο αστικό και το ποινικό δίκαιο

Δράσεις για την εκπαίδευση και την κατάρτιση των δικαστών στο αστικό δίκαιο, το ποινικό δίκαιο και τα θεμελιώδη δικαιώματα προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο Τransnational projects on judicial training covering civil law, criminal law or fundamental rights.
15-04-2019

2.2 εκατ. ευρώ για την ηλεκτρονική δικαιοσύνη

Δράσεις για την βελτίωση της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο Νational or transnational e-Justice project.
15-03-2019

65 εκατ ευρώ για τις χερσαίες και θαλάσσιες αρτηρίες

Δράσεις για την ενίσχυση των υποδομών χερσαίων και θαλάσσιων υποδομών προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο Projects on the Comprehensive Network.
14-03-2019

4 εκατ. ευρώ για την πρόληψη και την πολιτική προστασία

Δράσεις για προγράμματα ετοιμότητας και πρόληψης για την Πολιτική Προστασία προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο Union Civil Protection Mechanism Full Scale Exercises.
08-03-2019

Χρηματοδότηση 21,5 εκατ. ευρώ σε επιχειρήσεις μέσω των EAA & Norway Grants για πράσινη και γαλάζια οικονομία

Ανοικτή πρόσκληση σε ελληνικές επιχειρήσεις που θέλουν να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους, να αναπτύξουν νέες καινοτομίες ή να προσαρμόσουν την τεχνολογία τους προκειμένου για να κάνουν την επιχείρησή τους περισσότερο φιλική προς το περιβάλλον να ταξιδέψουν στη Νορβηγία με τα...
07-03-2019

3.6 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της δικαστικής υπεράσπισης

Δράσεις για την βελτίωση του τρόπου υπεράσπισης κατηγορουμένων και θυμάτων εγκλημάτων χρηματοδοτεί το πρόγραμμα δικαστικής εκπαίδευσης, με τίτλο Τransnational projects to enhance the rights of persons suspected or accused of crime and the rights of victims of crime.
06-03-2019

Ανοιχτές οι αιτήσεις για τα RegioStars Awards 2019

Εάν θα περιγράφατε το έργο σας ως πρωτότυπο, καινοτόμο και εμπνευσμένο και θεωρείτε ότι αξίζει να αναγνωριστεί ως ορθή πρακτική στην περιφερειακή ανάπτυξη, τότε τα Regio Stars Awards σας περιμένουν!
04-03-2019

Ανοιχτή στους events partners η πλατφόρμα της European Week of Regions and Cities

Ανοιχτεί έως τις 29 Μαρτίου θα παραμείνει η ευρωπαϊκή πλατφόρμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας των Πόλεων και των Περιφερειών για όσους ενδιαφέρονται να υποβάλουν αίτηση ως event partners.
X