Εσωτερικές Υποθέσεις

30-06-2022

Κοινοβουλευτική αβλεψία καθυστερεί τις αλλαγές σε αυστριακές κυβερνητικές υπηρεσίες

Επειδή το Εθνικό Συμβούλιο δεν είχε εκ παραδρομής ψηφίσει το πιο ενημερωμένο κείμενο του νόμου στα μέσα Ιουνίου, ο νέος νόμος περί ομοσπονδιακών υπουργείων για την αναδιάρθρωση των αρμοδιοτήτων δεν μπόρεσε να ψηφιστεί την Τετάρτη.
30-06-2022

Επιπλέον μέτρα στην Ολλανδία για την προστασία της ελευθερίας του Τύπου

Η ελευθερία του Τύπου στην Ολλανδία δέχεται πιέσεις και πρέπει να εφαρμοστούν πρόσθετα μέτρα για την προστασία της, έγραψαν δύο υπουργοί σε επιστολή τους προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων την Τετάρτη.
29-06-2022

Το γαλλικό κράτος κρίθηκε υπεύθυνο για «αρκετά σφάλματα» στο απόθεμα των μασκών

Τα γαλλικά δικαστήρια έκριναν ότι το γαλλικό κράτος ήταν «υπαίτιο» στη «διαχείριση του αποθέματος των μασκών» στην αρχή της πανδημίας.
28-06-2022

Η Γαλλία θα εκλέξει την πρώτη γυναίκα πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης

Σε ψηφοφορία που θα διεξαχθεί την Τρίτη (28 Ιουνίου), η Γιαέλ Μπράουν-Πιβέ η υποψήφια που προτάθηκε από την ομάδα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αναμένεται να εκλεγεί πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης.
28-06-2022

Ο υποψήφιος για την προεδρία θα «αποπέμψει αμέσως» την αυστριακή κυβέρνηση

Ο Μίκαελ Μπρουνέρ, επικεφαλής του κόμματος MFG (Λαός, Ελευθερία, Θεμελιώδη Δικαιώματα) που τάσσεται κατά του εμβολίου, στοχεύει να νικήσει τον νυν πρόεδρο Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν και θα ανατρέψει όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί κατά της πανδημίας.
28-06-2022

Ξεκάθαρα η πλειοψηφία των Φινλανδών τάσσεται κατά των απαιτήσεων της Τουρκίας

Η υποστήριξη για την ένταξη στο ΝΑΤΟ αυξάνεται σε επίπεδα ρεκόρ, αλλά η ένταξη δεν πρέπει να επιτευχθεί με οποιοδήποτε τίμημα, δείχνει η νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα (27 Ιουνίου).
28-06-2022

«Ευρώπη Τώρα»: το νέο κίνημα που δημιουργήθηκε από πρώην υπουργούς του Μαυροβουνίου, για να κατέβει στις εκλογές

Οι πρώην υπουργοί Οικονομικών και Οικονομικής Ανάπτυξης του Μαυροβουνίου, Milojko Spajić και Jakov Milatović, ίδρυσαν στις 27 Ιουνίου ένα νέο κίνημα με την ονομασία «Ευρώπη Τώρα».
28-06-2022

Η πλειοψηφία των Βουλγάρων δεν θέλει νέες γενικές εκλογές

Σχεδόν το 58% των Βουλγάρων προτιμά να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση εντός του τρέχοντος κοινοβουλίου, αντί η φτωχότερη χώρα της ΕΕ να οδηγηθεί στις τέταρτες γενικές εκλογές στον τελευταίο 1,5 χρόνο.
27-06-2022

Ντόντικ: Απλά αναμένει την κατάλληλη στιγμή για την απόσχιση από τη Βοσνία

Ο ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας Μίλοραντ Ντόντικ δεν έχει εγκαταλείψει τα σχέδιά του να αποσπάσει το σερβικό μισό της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, τη Σερβική Δημοκρατία, από τη χώρα, αλλά απλώς περιμένει την κατάλληλη στιγμή.
24-06-2022

Η γαλλική δεξιά διχασμένη ως προς τη στρατηγική της αντιπολίτευσης

Το γαλλικό δεξιό κόμμα Les Républicains είναι διχασμένο ως προς τη στρατηγική της αντιπολίτευσης, καθώς ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε τις πολιτικές ομάδες να «κυβερνήσουν και να νομοθετήσουν διαφορετικά».
24-06-2022

Δανία: Πρώην φιλελεύθερη υπουργός ιδρύει νέο δεξιό κόμμα

Η αμφιλεγόμενη πρώην υπουργός Ενσωμάτωσης Inger Støjberg δημιούργησε το δικό της νέο πολιτικό κόμμα την Πέμπτη, περισσότερο από ένα χρόνο μετά την αποχώρησή της από το κόμμα των Φιλελευθέρων.
24-06-2022

Οι κατηγορίες για παρενόχληση κροταλίζουν το φινλανδικό κοινοβούλιο και τα μέσα ενημέρωσης

Τι είναι δημόσιος χώρος και τι όχι, και ποια είναι η αποδεκτή συμπεριφορά; Πέρα από την πολιτική, τα ζητήματα της ιδιωτικής ζωής και της σεξουαλικής παρενόχλησης κυριάρχησαν στη συζήτηση γύρω από τα μέσα ενημέρωσης.
23-06-2022

Βουλευτής «χάλασε» την τελετή ορκωμοσίας του προέδρου της Εθνικής Τράπεζας της Πολωνίας στο Κοινοβούλιο

Η αμφιλεγόμενη βουλευτής, που εκπροσωπεί το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης της Πολωνίας, τη φιλελεύθερη Πλατφόρμα Πολιτών, Klaudia Jachira, σκόρπισε κομμένα χαρτονομίσματα στην αίθουσα του κοινοβουλίου.
23-06-2022

Το Κίνημα των 5 Αστέρων συνεχίζει την στήριξη στην κυβέρνηση Ντράγκι

Το Κίνημα των 5 Αστέρων θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι παρά την εσωτερική διάσπαση και τη διαφωνία με την πλειοψηφία σχετικά με τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία.
23-06-2022

Ανατράπηκε η κυβέρνηση Πετκόφ

Το βουλγαρικό κοινοβούλιο ανέτρεψε την κυβέρνηση του Κίριλ Πετκόφ, η οποία είχε εκλεγεί μόλις πριν από έξι μήνες.
22-06-2022

Ο Μακρόν διαβουλεύεται με τα κόμματα για να αποφύγει τη θεσμική κρίση

Αφού έχασε την πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση και αρνήθηκε την παραίτηση της πρωθυπουργού, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν άρχισε την Τρίτη διαβουλεύσεις με τα κόμματα.
22-06-2022

Ο Ντράγκι παίρνει το πράσινο φως της Γερουσίας για την πολιτική προς την Ουκρανία

Μιλώντας στη Γερουσία, την Τρίτη (21 Ιουνίου), ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι επιβεβαίωσε την υποστήριξη της Ιταλίας προς την Ουκρανία, αποσιωπώντας τους ισχυρισμούς του Κινήματος 5 Αστέρων, που ήθελε η κυβέρνηση να σταματήσει να στέλνει όπλα στο Κίεβο.
21-06-2022

Τα γαλλικά κόμματα απορρίπτουν την πρόταση για ενιαία αριστερή κοινοβουλευτική ομάδα

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS), η Europe Ecologie-Les Verts (EELV) και το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα (PCF) απέρριψαν τη Δευτέρα την πρόταση του Jean-Luc Mélenchon για τη δημιουργία κοινής κοινοβουλευτικής ομάδας.
21-06-2022

Οι Βέλγοι απεργούν κατά της αύξησης του κόστους ζωής

Τα τρία μεγαλύτερα συνδικάτα διοργάνωσαν εθνική απεργία στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα για να διαμαρτυρηθούν κατά της μισθολογικής νομοθεσίας και να απαιτήσουν περισσότερη αγοραστική δύναμη για τους εργαζόμενους.
21-06-2022

Συνεχίζεται η απεργία στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Σλοβενίας εν μέσω κλιμάκωσης των εντάσεων

Οι δημοσιογράφοι του ραδιοτηλεοπτικού φορέα RTV Slovenija συνέχισαν χθες (20 Ιουνίου) την απεργία εν μέσω κλιμάκωσης των εντάσεων με την ηγεσία την οποία κατηγορούν ότι καταστρέφει το μεγαλύτερο δημόσιο μέσο ενημέρωσης της Σλοβενίας.
20-06-2022

Μαραθώνιος διαδηλώσεων λόγω της πολιτικής κρίσης ξεκίνησε στη Σόφια

Η πολιτική κρίση στη Βουλγαρία έβγαλε τον κόσμο στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί. Η κρίση ξεκίνησε από το λαϊκιστικό κόμμα «Υπάρχει Τέτοιος Λαός» (ITN), του οποίου ηγείται ο πρώην σόουμαν Σλάβι Τριφόνοφ.
20-06-2022

Η τσεχική κυβέρνηση λυγίζει κάτω από το σκάνδαλο διαφθοράς της Πράγας

Ο Τσέχος υπουργός Παιδείας Petr Gazdík ανακοίνωσε την Κυριακή την παραίτησή του μετά από ένα σκάνδαλο διαφθοράς που αποκαλύφθηκε πρόσφατα, παρόλο που δεν εμπλέκεται άμεσα στη διαφθορά.
17-06-2022

Ο Πολωνός πρόεδρος έπαυσε υπουργό μετά από σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται

Ο υπουργός Μίχαλ Τσέσλακ παύθηκε από τη θέση του από τον Πολωνό πρόεδρο Αντρέι Ντούντα κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού Ματέους Μοραβιέτσκι.
16-06-2022

Η βουλγαρική κυβέρνηση είναι πιθανό να πέσει

120 βουλευτές της αντιπολίτευσης από το βουλγαρικό κοινοβούλιο υπέγραψαν υπέρ της πρότασης να αποπεμφθεί ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Νίκολα Μίντσεφ.