Εσωτερικές Υποθέσεις

23-03-2018

Στήριξη από ΕΕ για Σκριπάλ, επιφυλακτικός ο Μπορίσοφ

Την πλήρη υποστήριξή τους στη Βρετανία για την υπόθεση Σκριπάλ εξέφρασαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στη Σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, υποστηρίζοντας ότι η Ρωσία ενδέχεται να είναι υπεύθυνη για τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην κατασκόπου και της κόρης του.
Εμπόριο 23-03-2018

Στάση αναμονής από τους Ευρωπαίους ηγέτες για τους δασμούς των ΗΠΑ

Την προσωρινή αναστολή της επιβολής πρόσθετων δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την ΕΕ ενέκρινε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, με το συγκεκριμένο ζήτημα να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας στη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που ολοκληρώνονται σήμερα.
23-03-2018

ΕΚ: Υπέρ της φορολόγησης ψηφιακών επιχειρήσεων

Την ικανοποίηση τους για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να προτείνει νέα μέτρα που αφορούν στη δίκαιη φορολόγηση των τεχνολογικών κολοσσών, εξέφρασαν μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Τετάρτη (21 Μαρτίου).

Η ΕΕ καταδικάζει τις «παράνομες ενέργειες» της Τουρκίας στη Μεσόγειο

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα καταδικάσουν αυστηρά τις «παράνομες ενέργειες» της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με τη Ελλάδα και την Κύπρο, αναφέρεται στο σχέδιο δήλωσης που συντάχθηκε για τη σύνοδο κορυφής τους και του οποίου αντίγραφο έλαβε το Γαλλικό Πρακτορείο.
Ενέργεια 23-03-2018

Τις τουρκικές κινήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ συζήτησαν Αναστασιάδης-Τουσκ

Οι τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ συζητήθηκαν μεταξύ του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. Πληροφορίες του ΡΙΚ από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι, μετά τη συνάντηση, επικρατεί κλίμα ικανοποίησης στην κυπριακή αποστολή για το προσχέδιο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής.
23-03-2018

Μπετέλ: Κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση για το Brexit

Κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση σε ό,τι αφορά το Brexit και οι θέσεις της Βρετανίας γίνονται πιο κατανοητές για εμάς, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ, προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες.
23-03-2018

Ανδριάντας για τον Μιλόσεβιτς στη Σερβία;

Οι περισσότεροι Σέρβοι συνδέουν το όνομα Μιλόσεβτις με πόλεμο, κυρώσεις και νατοϊκούς βομβαρδισμούς. Μια νέα πρωτοβουλία τάσσεται τώρα υπέρ ενός ανδριάντα στη μνήμη του αμφιλεγόμενου πρώην πρόεδρου.
23-03-2018

Κύπρος: Επιστολή στην Κομισιόν για την ελευθερία του Τύπου

Με κοινή επιστολή τους προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι έξι Κύπριοι ευρωβουλευτές θέτουν το θέμα των ανακρίσεων δημοσιογράφων από την Αστυνομία, σε σχέση με τα e-mails της τελούσας σε διαθεσιμότητα εισαγγελέως, Ελένης Λοϊζίδου.
23-03-2018

Το Κόσοβο επικύρωσε τη συμφωνία με το Μαυροβούνιο παρά τα δακρυγόνα

Η εθνικιστική αντιπολίτευση προσπάθησε να εμποδίσει την ψηφοφορία, πετώντας δακρυγόνα μέσα στην Ολομέλεια.

Oettinger: 5% με 10% οι περικοπές στην περιφερειακή πολιτική

Δεν υπάρχουν εγγυήσεις για το γεγονός ότι τα κονδύλια του Ταμείου Συνοχής της ΕΕ δεν θα περικοπούν στον επόμενο επταετή προϋπολογισμό. Ωστόσο, οι περικοπές θα είναι «κάτω από 10%, πιθανόν κοντά στο 5%», δήλωσε την Πέμπτη (22 Μαρτίου) ο Επίτροπος Προϋπολογισμού της ΕΕ.
22-03-2018

Πολωνός ΥΠΕΞ: Οι δικαστικές μεταρρυθμίσεις δεν παραβιάζουν το κράτος δικαίου

Ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών, Γιάσεκ Τσαπούτοβιτς, περιέγραψε τους στόχους εξωτερικής πολιτικής της χώρας για το 2018, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα ασφάλειας και επικρίνοντας τα θεσμικά όργανα της ΕΕ για τη χρήση «διπλών προτύπων».
Οικονομία 22-03-2018

Υψηλά πρόστιμα στις ψηφιακές εταιρείες προτείνει η Κομισιόν

Οι ψηφιακές υπηρεσίες που συλλέγουν τα δεδομένα των χρηστών, όπως το Facebook και το Gmail, θα υπαχθούν στους κανόνες της ΕΕ για την προστασία των καταναλωτών στο πλαίσιο της αναθεώρησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον επόμενο μήνα. Οι πιθανές κυρώσεις θα...
X