Εσωτερικές Υποθέσεις

23-05-2022

Σχεδόν οι μισοί «νοικάρηδες» στην Ισπανία κινδυνεύουν από φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό

Σχεδόν οι μισοί από όλους τους Ισπανούς που ζουν σε ενοικιαζόμενα σπίτια το 2020 κινδύνευσαν από τη φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό, ενώ η κατάσταση αναμένεται τώρα να είναι ακόμη χειρότερη.
23-05-2022

Πρωθυπουργός: Δεν θα πω ψέματα στους Γάλλους για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Journal du dimanche (JDD) την Κυριακή 22 Μαΐου, η πρωθυπουργός της Γαλλίας θέλησε να υπερασπιστεί τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος που επιθυμεί να εφαρμόσει ο Εμανουέλ Μακρόν.
20-05-2022

Ο πρώην Ισπανός βασιλιάς επέστρεψε μετά από δύο χρόνια αυτοεξορίας

Ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος Α’ επέστρεψε στην Ισπανία το απόγευμα της Πέμπτης σχεδόν δύο χρόνια μετά την αναχώρησή του από τη χώρα εν μέσω ενός σκανδάλου φορολογικής απάτης.
20-05-2022

Η αντιπολίτευση στη Φινλανδία «ανταμείβεται» για την υποστήριξή της στο ΝΑΤΟ

Το φιλελεύθερο-συντηρητικό Κόμμα Εθνικού Συνασπισμού (NCP) που βρίσκεται σήμερα στην αντιπολίτευση διατήρησε και μάλιστα αύξησε το προβάδισμά του ως το δημοφιλέστερο κόμμα στη Φινλανδία.
20-05-2022

Ο Σολτς δεν «διασκεδάζει» με τις απειλές της Ευρωβουλής κατά Σρέντερ

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς αντιτίθεται στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ζητά να μπει ο πρώην καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών στον κατάλογο των κυρώσεων της ΕΕ λόγω των σχέσεών του με το Κρεμλίνο.
20-05-2022

Προσπάθεια Ντράγκι να παραμείνει ενωμένος ο εύθραυστος κυβερνητικός συνασπισμός

Την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι συγκάλεσε έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο για να παροτρύνει την κυβέρνησή του να εγκρίνει τις μεταρρυθμίσεις που συνδέονται με το σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας.
19-05-2022

Η Βουλγαρία υιοθετεί μέτρα μεγάλης κλίμακας για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού ρεκόρ

Η αύξηση των συντάξεων κατά σχεδόν 20%, η σημαντική αύξηση των φορολογικών εκπτώσεων για τις οικογένειες με παιδιά και η εφαρμογή τεράστιων εκπτώσεων στα καύσιμα είναι όλα μέρος των μέτρων που ανακοίνωσε η βουλγαρική κυβέρνηση.
19-05-2022

Οι νέοι υπουργοί του Όρμπαν χαράζουν την πολιτική με επίκεντρο τα κονδύλια της ΕΕ

Οι νέοι υπουργοί που αναλαμβάνουν καθήκοντα στο υπουργικό συμβούλιο του επανεκλεγέντος Ούγγρου πρωθυπουργού πρόκειται να επικεντρωθούν στα κονδύλια της ΕΕ στη σχέση τους με τις Βρυξέλλες.
19-05-2022

Ο καγκελάριος της Αυστρίας παρουσιάζει τη νέα κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ παρουσίασε στο κοινοβούλιο τα νέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και ορκίστηκε ο νέος υπουργός Γεωργίας Νόρμπερτ Τότσνιγκ, μετά την παραίτηση δύο υπουργών την περασμένη εβδομάδα.
19-05-2022

Το ΕΚ απειλεί τον Σρέντερ με κυρώσεις για τις σχέσεις του με τη Ρωσία

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αυξάνει τις πιέσεις του προς τον πρώην καγκελάριο της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, απειλώντας τον με κυρώσεις εάν αρνηθεί να παραιτηθεί από τις θέσεις του σε ρωσικές εταιρείες.
18-05-2022

«Λουκέτο» στο γερμανικό ίδρυμα που χρηματοδοτείται από τον Nord Stream

Το αμφιλεγόμενο με την ονομασία «ίδρυμα για το κλίμα», το οποίο η γερμανική περιοχή που φιλοξενεί τον Nord Stream 2 φέρεται να χρησιμοποίησε για να παρακάμψει τις κυρώσεις των ΗΠΑ, διαλύεται τώρα.
18-05-2022

Το κοινοβούλιο της Λιθουανίας ενέκρινε τη στρατηγική της «πολιτικής αντίστασης»

Την Τρίτη το κοινοβούλιο ενέκρινε τη στρατηγική προετοιμασίας των πολιτών της Λιθουανίας για την πολιτική αντίσταση, η οποία συντάχθηκε από το υπουργείο Άμυνας.
17-05-2022

Κόστα: Όχι στην συνταγματική αναθεώρηση για το νέο νόμο για τα μεταδεδομένα

Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα απέκλεισε τη Δευτέρα τη συνταγματική αναθεώρηση για ένα νέο νομικό πλαίσιο στην Πορτογαλία σχετικά με την πρόσβαση των δυνάμεων ασφαλείας στα μεταδεδομένα.
17-05-2022

Ο νέος σλοβενικός συνασπισμός αλλάζει την εξωτερική πολιτική

Η επερχόμενη αριστερή κυβέρνηση της Σλοβενίας σχεδιάζει ρήξη με την εξωτερική πολιτική που ακολουθεί η σημερινή συντηρητική κυβέρνηση.
17-05-2022

Ιρλανδός Πρωθυπουργός: «Απαράδεκτη» η παρεμπόδιση σχηματισμού κυβέρνησης της Β. Ιρλανδίας

Είναι «απαράδεκτο» να εμποδίζεται ο σχηματισμός μιας εκτελεστικής εξουσίας στη Βόρεια Ιρλανδία, δήλωσε τη Δευτέρα ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Μιχόλ Μάρτιν.
17-05-2022

Ο Εμανουέλ Μακρόν διόρισε την Ελιζαμπέτ Μπορν ως πρωθυπουργό

Το Μέγαρο των Ηλυσίων ανακοίνωσε τη Δευτέρα (16 Μαΐου) τον διορισμό της Ελίζαμπεθ Μπορν ως πρωθυπουργού, μετά την παραίτηση της κυβέρνησης του Ζαν Καστέξ λίγες ώρες νωρίτερα.
16-05-2022

Kαινοτόμες τεχνολογίες και καθολική υγειονομική κάλυψη στην αντιμετώπιση της COVID-19

Καθώς τα έθνη συνεχίζουν να μάχονται κατά της πανδημίας, τα επιτεύγματα της Ταϊβάν έχουν αναγνωριστεί ευρέως.
16-05-2022

Αριθμός ρεκόρ των γυναικών στο σλοβενικό κοινοβούλιο

Η Σλοβενία θα έχει ένα πιο ποικιλόμορφο κοινοβούλιο από ποτέ, καθώς 36 από τους 90 βουλευτές που ξεκίνησαν τη θητεία τους στις 13 Μαΐου είναι γυναίκες, όπως και η νέα πρόεδρος.
16-05-2022

Το κυβερνών Σουηδικό Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα τάχθηκε υπέρ του ΝΑΤΟ, αλλά με επιφυλάξεις

Σε μια ιστορική κίνηση, το κομματικό συμβούλιο των Σοσιαλδημοκρατών είπε ναι σε μια σουηδική αίτηση για το ΝΑΤΟ με κάποιες επιφυλάξεις, έγραψε το κόμμα σε δελτίο τύπου την Κυριακή.
16-05-2022

Ιρλανδός ΥΠΕΞ: Η δράση του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσε να απειλήσει την ειρηνευτική διαδικασία στη Β.Ι.

Η δράση της βρετανικής κυβέρνησης για την κατάργηση τμημάτων του Πρωτοκόλλου της Βόρειας Ιρλανδίας θα μπορούσε να «υπονομεύσει θεμελιωδώς τη λειτουργία των θεσμών της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Βόρεια Ιρλανδία».
16-05-2022

Ομόφωνη έγκριση για την προεδρία του ÖVP έλαβε ο Νεχάμερ

Όλοι οι αντιπρόσωποι του συντηρητικού κόμματος ÖVP της Αυστρίας ενέκριναν το Σάββατο τον καγκελάριο Καρλ Νεχάμερ ως επικεφαλής του κόμματος, παρά την τρέχουσα αναταραχή στην κυβέρνηση και τα χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις.
16-05-2022

Οι Ολλανδοί δημοσιεύουν την τελική έκθεση για τις ρωσικές κυρώσεις

Έκθεση σχετικά με την εφαρμογή και τη συμμόρφωση των Ολλανδών με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας παρουσίασε την Παρασκευή στον υπουργό Εξωτερικών Wopke Hoekstra, o  Stef Blok, Εθνικός Συντονιστής Συμμόρφωσης και Επιβολής Κυρώσεων.
13-05-2022

Αθώωσαν τον Ζεμούρ τα γαλλικά δικαστήρια για τα αμφιλεγόμενα σχόλιά για τους Εβραίους

Την Πέμπτη, το Εφετείο του Παρισιού επικύρωσε την αθώωση του πρώην υποψηφίου προέδρου Ερίκ Ζεμούρ, ο οποίος διώχθηκε για «αμφισβήτηση ενός εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας».
13-05-2022

Λιγότεροι από τους μισούς Φινλανδούς πιστεύουν ότι η χώρα μπορεί να αμυνθεί μόνη της

Μια νέα έρευνα της δεξαμενής σκέψης Finnish Business and Policy Forum (EVA) αποκαλύπτει το σκεπτικό πίσω από το οποίο το 76% των Φινλανδών στηρίζει την απόφαση να υποβληθεί αίτημα για ένταξη στο ΝΑΤΟ.