Επιχειρήσεις & Εργασία

Ενέργεια 19-07-2018

Πλήρη έλεγχο του ηλεκτρικού δικτύου της Πορτογαλίας επιδιώκει η Κίνα

Η Κίνα πρόκειται να αναπτύξει περαιτέρω τις ευρωπαϊκές υποδομές, καθώς η δημόσια επιχείρηση CTG προσπαθεί να αποκτήσει πλήρη έλεγχο του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας της Πορτογαλίας.

ΕΤΕπ: 24 εκατ. ευρώ για κατασκευή δύο αιολικών πάρκων στη Βόρεια Ελλάδα

Χρηματοδοτική συμφωνία ύψους 24 εκατ. ευρώ με τον ελληνικό όμιλο ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ που θα συμβάλλει στη χρηματοδότηση της ανάπτυξης, της κατασκευής και της λειτουργίας δύο αιολικών πάρκων στο όρος Βέρμιο στη Βόρεια Ελλάδα υπέγραψε η ΕΤΕπ.
Εμπόριο 19-07-2018

Τα οφέλη της Ελλάδας από την εμπορική συμφωνία ΕΕ – Ιαπωνίας

Μεγάλη ώθηση στην ήδη στενή εμπορική σχέση Ελλάδας-Ιαπωνίας, ιδιαίτερα στις ελληνικές εξαγωγές και την απασχόληση στη χώρα μας, θα δώσει η εμπορική συμφωνία ΕΕ-Ιαπωνίας, εκτιμά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
19-07-2018

Οι επενδύσεις και η ανάπτυξη από το σχέδιο Γιούνκερ

Ξεπεράσαμε τον αρχικό επενδυτικό στόχο των 315 δισ. ευρώ και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων αναμένεται να δημιουργήσει 1,4 εκατ. θέσεις εργασίας, το δε ΑΕΠ της ΕΕ αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,3% έως το 2020, δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής.
Εμπόριο 18-07-2018

ΕΕ: Εδραιώνεται η συνεργασία με την Ιαπωνία για το εμπόριο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ιαπωνία υπέγραψαν την πολυαναμενόμενη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου την Τρίτη (17 Ιουλίου), στέλνοντας ηχηρό μήνυμα εναντίωσης στον προστατευτισμό του προέδρου Τραμπ.

Γαλλία και Γερμανία αντίθετες στις περικοπές της ΚΑΠ

Την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μείωση του προϋπολογισμού στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) μετά το 2020 απέρριψαν οι υπουργοί Γεωργίας της Γαλλίας και της Γερμανίας, επιμένοντας ότι θα πρέπει να παραμείνει στο τρέχον επίπεδο.

Καλαφάτης στη EURACTIV: Οι εκλογές γίνονται τώρα πιο επιτακτικές από ποτέ

Ο Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, μίλησε στη EURACTIV για τη Συμφωνία των Πρεσπών, την τοπική και ευρωπαϊκή διάσταση του μεταναστευτικού ζητήματος, το ρόλο της Θεσσαλονίκης ως διπλωματικό και εμπορικό κέντρο των Βαλκανίων και το στίγμα του δήμου στο περιφερειακό και ευρωπαϊκό πανόραμα.

Μειώθηκε το εμπορικό πλεόνασμα της Ευρωζώνης τον Μάιο

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σε πορεία για ακόμη μία χρονιά αυξημένων πλεονασμάτων με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το γεγονός πυροδοτεί εντάσεις με την αμερικανική κυβέρνηση, η οποία θεωρεί ότι δεν είναι δίκαιο.

Σε χαμηλό πενταετίας η μετανάστευση Ευρωπαίων προς τη Βρετανία

Ο αριθμός των μεταναστών από την Ευρωπαϊκή Ένωση στη Βρετανία μειώθηκε σε χαμηλό πενταετίας πέρυσι, καθώς λιγότεροι άνθρωποι ήρθαν στη χώρα χωρίς σταθερή δουλειά κατά τη διάρκεια του πρώτου ημερολογιακού έτους μετά το δημοψήφισμα για το Brexit.

To σχέδιο του Brexit για τα αγροτικά προϊόντα

H ζώνη ελεύθερου εμπορίου, με το ενιαίο βιβλίο κανόνων, που προτείνει η Βρετανία αφορά και τα αγροτικά προϊόντα, σε μία προσπάθεια να μην υπάρχει η ανάγκη για φυσικούς ελέγχους στα σύνορα Βόρειας Ιρλανδίας- Ιρλανδίας, αλλά και σε μία αναγνώριση ότι τα όποια εμπόδια θα μπορούσαν να πλήξουν σημαντικά τους Βρετανούς αγρότες.
Εμπόριο 17-07-2018

Κομισιόν: Η Airbnb παραβιάζει τους κανόνες της ΕΕ

Ορισμένοι από τους όρους που θέτει η Airbnb και ο τρόπος με τον οποίον παρουσιάζει τις τιμές της, παραβιάζει την ευρωπαϊκή οδηγία για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές.
Ενέργεια 17-07-2018

Εκτός ατζέντας ο αγωγός από το Ισραήλ προς την Τουρκία

Η κατασκευή ενός αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου προς την Τουρκία χρησιμοποιήθηκε περισσότερο για πολιτικούς λόγους παρά για οτιδήποτε άλλο, καθώς στην πορεία έχει διαφανεί πως το εν λόγω έργο δεν αποτελούσε πραγματικό στόχο των...
Οικονομία 16-07-2018

Πρωτιά του ΔΕΔΔΗΕ στο πρόγραμμα Ορίζοντας 2020

Τις περισσότερες συμμετοχές σε έργα του θεματικού τομέα ενέργειας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 έχει ο ΔΕΔΔΗΕ, συγκριτικά με όλους τους Διαχειριστές Δικτύων Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα στοιχεία του EDSO, του πανευρωπαϊκού Συνδέσμου Διαχειριστών.

Αγροτικά Νέα: μια ματιά στην Ευρώπη

Στροφή προς την αμπελουργία πραγματοποιεί το Βέλγιο Η κλιματική αλλαγή έχει τεράστιο αντίκτυπο στους οινοπαραγωγούς της Ευρώπης, αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι πάντα αρνητικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η βιομηχανία του Βελγίου, χάρη στα μεταβαλλόμενα πρότυπα θερμοκρασίας. «Πριν από είκοσι χρόνια...

Η αγροτική βιομηχανία στρέφεται στη διαστημική τεχνολογία

Η πρόσβαση σε δεδομένα έχει καταστεί βασικό ζήτημα για τον αγροτικό τομέα, καθώς θα μπορούσε να επωφεληθεί από τα ευρωπαϊκά διαστημικά προγράμματα. Η EURACTIV Γαλλίας μεταδίδει.

Τα οικολογικά σήματα έχουν απωλέσει την αξιοπιστία τους

Την αναποτελεσματικότητα των περιβαλλοντικών σημάνσεων, ιδίως όσον αφορά τα θαλασσινά, τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και το φοινικέλαιο, αποκάλυψε πρόσφατη έκθεση του ολλανδικού ιδρύματος Changing Markets Foundation.

Χαρίτσης: Νεοφιλελευθερισμός και ακροδεξιά «οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος»

«Η Ευρώπη πρέπει να δημιουργήσει ένα ευρύ προοδευτικό μέτωπο, για να αντιμετωπίσει την άνοδο της ακροδεξιάς πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές το 2019», ανέφερε στη EURACTIV ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, προσθέτοντας ότι ο νεοφιλελευθερισμός και η ακροδεξιά είναι οι «δύο όψεις του ίδιου νομίσματος».

Οι ΗΠΑ αμφισβητούν την ΚΑΠ με δασμούς αντιντάμπινγκ στις ισπανικές ελιές

Σε περίπτωση που η έρευνα των ΗΠΑ αναφορικά με τις εισαγόμενες ισπανικές ελιές καταλήξει στην επιβολή δασμών αντιντάμπινγκ, θα μπορούσε ενδεχομένως να θέσει ένα επικίνδυνο νομικό προηγούμενο και να αμφισβητήσει τη λειτουργία της ΚΑΠ, προειδοποιούν εμπειρογνώμονες και αγρότες.
Οικονομία 10-07-2018

ΔΝΤ: Τα υψηλά πλεονάσματα περιορίζουν την ανάπτυξη

«Καμπανάκι» για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια κρούει ο επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα, Πίτερ Ντόλμαν.
Εμπόριο 10-07-2018

Customer Capitalism: Η νέα πρόκληση για τις επιχειρήσεις

Στην εποχή των ψηφιακών ανατροπών, οι πελάτες και όχι οι επιχειρήσεις είναι αυτοί που κερδίζουν έδαφος στον έλεγχο της αγοράς. Ποιος ο ρόλος των μαρκών και της ζήτησής τους.
10-07-2018

Ανέκαμψε το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο

Εάν ο Αμερικανός Πρόεδρος βάλει στόχο την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία, η εμπορική διαμάχη θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιβράδυνση του οικονομικού κλίματος, τονίζει η εταιρεία, προειδοποιώντας για το φάντασμα του εμπορικού πολέμου.
09-07-2018

Η Κίνα διευρύνει τους επιχειρηματικούς δεσμούς με τα Βαλκάνια

Η Κίνα θα παραμείνει στον δρόμο του ανοίγματος των αγορών της και των μεταρρυθμίσεων που ενίσχυσαν την ανάπτυξή της, δήλωσε ο Κινέζος πρωθυπουργός, Λι Κετσιάνγκ, μια ημέρα αφότου η Ουάσιγκτον και το Πεκίνο επέβαλαν εκατέρωθεν δασμούς σε εισαγωγές.

Αγροτικά Νέα: μια ματιά στην Ευρώπη

Η αμπελοοινική βιομηχανία ζητά σήμανση των προϊόντων της στην επόμενη ΚΑΠ Η αμπελοοινική βιομηχανία προωθεί τη συμπερίληψη των προτάσεων σήμανσης των προϊόντων της στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) μετά το 2020, προκειμένου η αυτορρύθμιση να αποκτήσει «νομική βάση και βεβαιότητα»....
09-07-2018

Αυξήθηκαν οι επενδύσεις ελληνικών επιχειρήσεων στην Τουρκία

Αυξήθηκαν οι επενδύσεις στην Τουρκία τον Δεκέμβριο του 2017, «παρόλα τα πολιτικά προβλήματα που υπάρχουν» μεταξύ των δύο χωρών, όπως ανακοίνωσε το Ελληνοτουρκικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.
X