Επιχειρήσεις & Εργασία

Στην Ελλάδα 1 από τις 5 νέες δράσεις για τη χρηστή διακυβέρνηση στη Συνοχή

Πέντε εθνικές και περιφερειακές αρχές στην Ελλάδα, την Πολωνία, την Ισπανία, την Κροατία και τη Βουλγαρία επέλεξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να συμμετάσχουν σε μια νέα πιλοτική δράση με αντικείμενο τη χρηστή διακυβέρνηση και την οικοδόμηση διοικητικής ικανότητας.
Οικονομία 24-05-2018

Με 500 εκατ. ξεκινά το πρώτο πρόγραμμα για την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία

Σε άτυπη συμφωνία για το νέο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Βιομηχανικής Ανάπτυξης στον τομέα της Άμυνας (EDIDP), με προϋπολογισμό 500 εκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2019-2020, κατέληξαν οι Ευρωβουλευτές και το Συμβούλιο την Τρίτη (22 Μαΐου).

Χιλιάδες Βρετανοί σπεύδουν να γίνουν Γερμανοί ενόψει Brexit

Η προοπτική της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ το ερχόμενο έτος ώθησε πολλούς Βρετανούς να σπεύσουν να πάρουν γερμανική υπηκοότητα ανακοίνωσε το Ομοσπονδιακό Γραφείο Στατιστικών της Γερμανίας.

Χάνει και η Ευρώπη τα μυαλά της

Η Ευρώπη δεν αντιμετωπίζει μόνον προβλήματα νομισματικά και οικονομικά, στα οποία ήλθε να προστεθεί και ο ιταλικός πονοκέφαλος. Δυστυχώς γι’ αυτήν και το μέλλον της, έχει απέναντί της και ένα τεράστιο πρόβλημα διαρροής φαιάς ουσίας.

Μπούλμαν: Ο Μακρόν πρέπει να αποφασίσει αν είναι «πραγματικά προοδευτικός»

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν πρέπει να καταστήσει σαφή την πολιτική του ταυτότητα και να διευκρινίσει εάν είναι «πραγματικά προοδευτικός», επιθυμώντας να συνεισφέρει σε μια κοινωνική Ευρώπη, δήλωσε σε συνέντευξή του στη EURACTIV ο πρόεδρος της S&D, Ούντο Μπούλμαν.

Τεράστια ποσά για ερευνητικές δράσεις με στόχο τη μείωση των χημικών

Iδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση των βιολογικών προτύπων δίνουν οι ευρωπαϊκές πολιτικές.
Πολιτικά 21-05-2018

Αγροτικά Νέα: μια ματιά στην Ευρώπη

Ανούσια η σήμανση προϊόντων από νέες τεχνικές αναπαραγωγής φυτών Η σήμανση προϊόντων που προκύπτουν από τις νέες τεχνικές αναπαραγωγής φυτών δεν θα παρέχει αρκετές πληροφορίες και συνεπώς δεν θα είχε νόημα για τους καταναλωτές, δήλωσε στη EURACTIV ο γενικός γραμματέας...
Οικονομία 18-05-2018

Πώς θα επηρεάσει το GDPR τις διατλαντικές σχέσεις;

Στις 25 Μαΐου 2018 πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων (GDPR).
18-05-2018

Βρετανία: Στα ύψη τα αγροτικά εισοδήματα το 2017

Στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και πάνω από μια 20ετία βρέθηκαν τα αγροτικά εισοδήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2017. Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή διαδραμάτισε η εκτίναξη των τιμών του γάλακτος και η πτώση της λίρας έναντι του ευρώ.
Εμπόριο 16-05-2018

Νέο χρήμα και αγορές στην Ευρωζώνη: μια δύσκολη σχέση

Στα τέλη του 2010 τόσο στο Bloomberg όσο και στο Reuters κυκλοφορούσε μια ριζοσπαστική πρόταση περί υποτίμησης του ευρώ μέσω έκδοσης νέου χρήματος που θα κατανέμονταν ανάλογα με το ΑΕΠ κάθε χώρας.
Οικονομία 10-05-2018

Καλπάζει η παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο

Οι νέες τεχνολογίες πληροφόρησης έχουν μπει για τα καλά στις ζωές των πολιτών. Μέσω του διαδικτύου, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν συνεχή ενημέρωση, αλλά και να έχουν πρόσβαση σε τεράστιο όγκο πληροφοριών.

Π.Ε.Ν.Α.: Όχι στη μείωση των κονδυλίων της ΚΑΠ

Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.) σε ανακοίνωση της εκφράζει τη «ρητή αντίρρησή της στις μεθοδεύσεις της Ε.Ε. για τη μείωση των κονδυλίων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) που αφορά όλη την ευρωπαϊκή κοινωνία και την ευρωπαϊκή Ύπαιθρο.
09-05-2018

Βολές Τζόνσον κατά Μέι: Παρανοϊκό το σχέδιο της τελωνειακής ένωσης

Η διάσταση απόψεων στην βρετανική κυβέρνηση όσον αφορά τις σχέσεις με την Ε.Ε. μετά το Brexit αποτυπώνεται στην αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών.

Γερμανία: Οι αμερικανικοί δασμοί επηρεάζουν την ευρωπαϊκή αγορά

Οι αμερικανικοί δασμοί στον χάλυβα έχουν οδηγήσει σε αύξηση των όγκων στην ευρωπαϊκή αγορά χάλυβα καθώς κάποιες εταιρίες κατευθύνουν τα προϊόντα τους προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σε εφημερίδα ο επικεφαλής της γερμανικής ένωσης χάλυβα.

Συμμαχία για τον προϋπολογισμό της ΚΑΠ προτείνει η Γαλλία

Την πρόθεσή του να δημιουργήσει συμμαχία κρατών προκειμένου να αποφευχθούν οι περικοπές κατά 5% της χρηματοδότησης στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) που προβλέπεται στην πρόταση προϋπολογισμού της ΕΕ για την περίοδο 2021-2027, εξέφρασε ο Γάλλος υπουργός Γεωργίας.

Αγροτικά Νέα: μια ματιά στην Ευρώπη

Η ΕΕ προωθεί την επισιτιστική ασφάλεια στην Αφρική Μία από τις κύριες αιτίες της επισιτιστικής ανασφάλειας για τους αγρότες είναι η περιορισμένη πρόσβαση στις γεωργικές εισροές. Στην προσπάθεια καταπολέμησης του συγκεκριμένου προβλήματος, ο FAO έχει διενεργήσει εμπορικές εκθέσεις εισροών και...

Ουγγαρία: Στα χέρια των κερδοσκόπων περνάει η αγροτική γη

Τουλάχιστον 350 εκατομμύρια στρέμματα γης, σε 66 χώρες, έχουν περάσει σε ξένη ιδιοκτησία τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με έκθεση της οργάνωσης Grain, που εδρεύει στη Βαρκελώνη.

Η Επιτροπή ρίχνει το μπαλάκι στα κράτη μέλη για την ΚΑΠ

Μείωση του προϋπολογισμού για την Κοινή Αγροτική Πολιτική μετά το 2020 κατά περίπου 5%, πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δίνοντας, ωστόσο, προτεραιότητα στον πυλώνα των άμεσων ενισχύσεων, προκειμένου να διασφαλιστεί το εισόδημα των αγροτών και να αφήσει ανεπηρέαστους τους μικροκαλλιεργητές.
Οικονομία 03-05-2018

Επιτροπή: Ανάπτυξη 1,9% στην Ελλάδα για το 2018

Οι ρυθμοί ανάπτυξης στην ΕΕ ξεπέρασαν τις προσδοκίες του 2017 και ανήλθαν σε 2,4%, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 ετών. Η ανάπτυξη αναμένεται να παραμείνει ισχυρή το 2018 και να επιβραδυνθεί ελαφρώς το 2019, με ρυθμούς 2,3% και 2,0%...

Αγροτικά Νέα: μια ματιά στην Ευρώπη

Τον Μάιο οι προτάσεις για το μέλλον της ΚΑΠ Στα τέλη Μαΐου αναμένεται να δημοσιευθούν οι νέες νομοθετικές προτάσεις για το μέλλον της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Γεωργίας και Τροφίμων της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ποροζάνοφ. Είναι...
Οικονομία 03-05-2018

ΕΤΕπ: 336 εκατομμύρια ευρώ απορρόφησε η Κύπρος κατά το 2017

Επενδύσεις δανείων ύψους 333 εκατ. Ευρώ, απορρόφησε η Κύπρος κατά το 2017 μέσα από χρηματοδοτήσεις έργων που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Οικονομία 03-05-2018

Χρηματοδοτήσεις 2,5 δισ. ευρώ από την ΕΤΕπ απορρόφησε η Ελλάδα κατά το 2017

Χρηματοδοτήσεις ύψους 2,5 δισ. ευρώ απορροφήθηκαν κατά το 2017 από 2.750 ελληνικές επιχειρήσεις στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των μεταφορών και των τηλεπικοινωνιών και του εξωτερικού εμπορίου από επενδύσεις του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Η...
26-04-2018

Nέους κανόνες για τη διασυνοριακή μετακίνηση εταιρειών προτείνει η Επιτροπή

Νέους κανόνες για το εταιρικό δίκαιο, με σκοπό να καταστεί ευκολότερη η συγχώνευση, η διάσπαση ή η μετακίνηση εταιρειών εντός της ενιαίας αγοράς πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Τετάρτη (25 Απριλίου).
26-04-2018

Ποιο το DNA της καινοτομίας

Όλοι οι οργανισμοί επιθυμούν οι ηγέτες και τα στελέχη τους να διαθέτουν δημιουργικό και καινοτόμο τρόπο σκέψης. Ποια είναι τα συστατικά της πολυπόθητης αυτής ιδιότητας;
X