Επιχειρήσεις & Εργασία

Σέφκοβιτς: Η Ευρώπη στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Με τη δέσμη μέτρων για την καθαρή ενέργεια, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στοχεύει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την περαιτέρω ανάπτυξη της εσωτερικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και την προώθηση ενός μέλλοντος ουδέτερου από άνθρακα, τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μάρος Σέφκοβιτς.
20-11-2018

Γαλλία – Γερμανία: Κοινός προϋπολογισμός στην Ευρωζώνη μέχρι το 2021

Την πρότασή τους για τη δημιουργία κοινού προϋπολογισμού για την Ευρωζώνη μέχρι το 2021, παρουσίασαν οι υπουργοί Οικονομικών Γαλλίας και Γερμανίας τη Δευτέρα (19 Νοεμβρίου), κάνοντας λόγο για «σημαντική πολιτική πρόοδο»
20-11-2018

Πειθαρχικά μέτρα κατά της Ιταλίας ετοιμάζει η Κομισιόν

Πειθαρχικά μέτρα κατά της Ρώμης σχετικά με τον προϋπολογισμό του 2019 ετοιμάζεται να λάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ώρα που η ιταλική κυβέρνηση επιμένει ότι δεν πρόκειται να αναθεωρήσει τις βασικές παραμέτρους του προσχεδίου, όπως ζητούν οι Βρυξέλλες.

Κατακόρυφη αύξηση της προενταξιακής βοήθειας για τη γεωργία – Tο 60% στην Τουρκία

Αλματώδης είναι η άνοδος της προενταξιακής βοήθειας της ΕΕ για τον αγροτικό τομέα των υποψήφιων προς ένταξη χωρών.

ΕΕ: Η ίδρυση Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης περιπλέκει τον προϋπολογισμό

Οι ευρωπαϊκές περιφέρειες που εξαρτώνται από τα ορυκτά καύσιμα έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν από επιπλέον 5 δις ευρώ στον επόμενο προϋπολογισμό της ΕΕ, μετά από πρόταση που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Tο σχέδιο συμφωνίας της Βρετανίας με την ΕΕ για το Brexit

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξαν σε μια συμφωνία, που θα δίνει στο οικονομικό κέντρο του Λονδίνου ένα βασικό επίπεδο πρόσβασης στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές, μετά το Brexit.
15-11-2018

Έναρξη διαπραγματεύσεων με το Συμβούλιο για τον επόμενο προϋπολογισμό ζητά το ΕΚ

Τους τομείς προτεραιότητας για τον επόμενο μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ καθόρισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τρίτη (13 Νοεμβρίου), καλώντας το Συμβούλιο να συμφωνήσει σε μια κοινή θέση, προκειμένου οι συνομιλίες να ολοκληρωθούν πριν από τον προσεχή Μάιο. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν διαφορές ως προς το επίπεδο των συνεισφορών των κρατών μελών.
15-11-2018

Η Ιταλία αψηφά τις Βρυξέλλες: Αμετάβλητο το σχέδιο προϋπολογισμού

Συνεχίζεται η σύγκρουση μεταξύ Ιταλίας και Βρυξελλών, καθώς ο υπουργός Οικονομικών, Τζιοβάνι Τρία, παρουσίασε ένα ελαφρώς τροποποιημένο σχέδιο προϋπολογισμού, παρά την απόρριψη του προηγούμενου σχεδίου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Μειώνονται οι πωλήσεις αντιβιοτικών για χρήση σε ζώα εκτροφής

Η Ευρώπη προσανατολίζει τα κράτη-μέλη, ώστε να καταπολεμήσουν τη μικροβιακή αντοχή

Αγροτικά Νέα: μια ματιά στην Ευρώπη

Τι έχει απομείνει για την Ευρώπη στη Λατινική Αμερική; «Η εξωτερική πολιτική της Βραζιλίας υπό τον νέο πρόεδρο, Jair Bolsonaro, δεν θα επικεντρωθεί στη συνεργασία με τη Λατινική Αμερική. Επομένως, η ΕΕ πρέπει να αναθεωρήσει την ευέλικτη προσέγγισή της στην...

ΕΕ – Ταϊβάν: Στόχος η ενίσχυση της εμπορικής και επενδυτικής συνεργασίας

Τα πολλαπλά οικονομικά οφέλη που απορρέουν από την υλοποίηση της Διμερούς Επενδυτικής Συμφωνίας μεταξύ ΕΕ - Ταιβάν και τη συμβολή της στο ευρωπαϊκό επιχειρείν τέθηκαν επί τάπητος στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργάνωσε το διεθνές περιοδικό European Business Review σε συνεργασία με το Γραφείο της Αντιπροσωπείας της Ταϊπέι στην Ελλάδα

Σε άνοδο οι ελληνικές εξαγωγές στην Κίνα το 2018

Αύξηση 44% σε σχέση με πέρυσι αναμένεται να επιτύχουν φέτος οι εξαγωγές προς την Κίνα

Αγροτικά Νέα: μια ματιά στην Ευρώπη

Άμεση παράδοση προϊόντων: Βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο για τους αγρότες; Οι περισσότεροι αγρότες πωλούν τα προϊόντα τους σε μεγάλες εταιρείες τροφίμων, με αποτέλεσμα να χάνουν μεγάλα ποσοστά του εισοδήματός τους στις μεγάλες αλυσίδες εφοδιασμού. Ωστόσο, οι μεμονωμένοι αγρότες καταφέρνουν να πωλούν...

Νέοι κανόνες για την καταπολέμηση της μικροβιακής αντοχής

Για πρακτικές παρεμβατισμού στην κτηνοτροφία κάνουν λόγο τρίτες χώρες
08-11-2018

Επιτροπή: Επιβραδύνθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης στην Ευρωζώνη

Η ανάπτυξη στη ζώνη του ευρώ προβλέπεται να σημειώσει πτώση από 2,4% το 2017, το υψηλότερο επίπεδο της δεκαετίας, σε 2,1%, το 2018, και στη συνέχεια σε 1,9% το 2019 και 1,7% το 2020.

Ο πλανήτης χρειάζεται περισσότερα φρούτα και λαχανικά

Επιβεβλημένη η ριζική αναμόρφωση της παγκόσμιας αγροδιατροφής
07-11-2018

«Ανακάλυψε το ταλέντο σου» στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων

Η Όλγα Παπακυριακού, Μεταπτυχιακή Παιδιατρική Νοσηλεύτρια με εξειδίκευση στην Αιμοδοσία, επελέγη ως Πρέσβειρα για να αντιπροσωπεύσει  την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων 2018  που θα διεξαχθεί στη Βιέννη 5-9 Νοεμβρίου.
06-11-2018

Άμεση αναθεώρηση του ιταλικού προϋπολογισμού ζητά το Eurogroup

Να αναθεωρήσει το προσχέδιο του προϋπολογισμού της για το 2019 εντός της προθεσμίας που της έχει δοθεί ζήτησαν από την Ιταλία οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, λόγω φόβων για αναταραχή στην αγορά και επιστροφή της κρίσης χρέους.

Το Ηνωμένο Βασίλειο μετατρέπεται σε παγκόσμιο ηγέτη στην αγροτική τεχνολογία

Με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να δίνει έμφαση στην ανάπτυξη και την υιοθέτηση αγροτικών τεχνολογιών με σκοπό την αύξηση της παραγωγικότητας, η χώρα έχει αρχίσει να μετατρέπεται σε παγκόσμιο ηγέτη στη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών στον αγροτικό τομέα.

Η Κίνα ανοίγει τις αγορές της και αυξάνει τις εισαγωγές

Η Κίνα θα «εντείνει τις προσπάθειές της» με σκοπό να ανοίξει περαιτέρω τις αγορές της και να αυξήσει τις εισαγωγές της, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της χώρας Σι Τζινπίνγκ
06-11-2018

ΕΚΤ: Ανέκαμψε η δυνατότητα ανάπτυξης της ευρωζώνης

Οι εκτιμήσεις δείχνουν πως η δυνητική ανάπτυξη της ευρωζώνης έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, αν και παραμένει πιο αδύναμη απ’ ότι ήταν προ κρίσεως σύμφωνα με την ΕΚΤ
05-11-2018

Τι αναζητούν οι Έλληνες στο διαδίκτυο – Αυξάνονται οι online αγορές

Ανάγνωση εφημερίδων και περιοδικών, αναζήτησή πληροφοριών για προϊόντα/υπηρεσίες και συμμετοχή σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης προτιμούν να πραγματοποιούν, κατά κύριο λόγο, οι Έλληνες που ολοένα και περισσότερο διεισδύουν στον ‘μαγικό’ κόσμο του internet. Πλέον όπως προκύπτει από τα πιο πρόσφατα στοιχεία...

Τα νέο «success story» της αγροοικολογίας σε 7 περιοχές του κόσμου

Επτά περιοχές του κόσμου κατάφεραν να πραγματοποιήσουν την πολυπόθητη μετάβαση σε ένα βιώσιμο αγροδιατροφικό μοντέλο
02-11-2018

Παγκόσμια Τράπεζα: Στην 72η θέση η Ελλάδα στο επιχειρηματικό περιβάλλον

Περαιτέρω επιδείνωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα καταγράφει η Παγκόσμια Τράπεζα στην έκθεση Doing Business 2019.
X