Ενέργεια

23-03-2018

Τις τουρκικές κινήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ συζήτησαν Αναστασιάδης-Τουσκ

Οι τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ συζητήθηκαν μεταξύ του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. Πληροφορίες του ΡΙΚ από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι, μετά τη συνάντηση, επικρατεί κλίμα ικανοποίησης στην κυπριακή αποστολή για το προσχέδιο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής.
22-03-2018

Κύπρος: Σε προχωρημένο στάδιο οι διαπραγματεύσεις για πώληση φυσικού αερίου στην Αίγυπτο

Η κυπριακή κυβέρνηση έχει επαναβεβαιώσει τη δέσμευσή της να συνεχίσει τη στρατηγική της στα ενεργειακά θέματα, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης και πρόσθεσε ότι αυτή η απόφαση περιλαμβάνει και το θέμα της αξιοποίησης των κοιτασμάτων, είτε πρόκειται για τα κοιτάσματα «Αφροδίτη» και «Καλυψώ», είτε για μελλοντικές ανακαλύψεις.
21-03-2018

ΕΚ: Οι ευρωπαϊκοί κανόνες για τους αγωγούς ισχύουν και για τις τρίτες χώρες

«Πράσινο φως» στην υιοθέτηση νέου κανονισμού που αφορά στην επιβολή κοινών κανόνων για την εσωτερική αγορά φυσικού αερίου, έδωσε σήμερα (21 Μαρτίου) η Επιτροπή Ενέργειας και Βιομηχανίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
21-03-2018

ΕΚ: Διαφωνία Ευρωβουλευτών για τα έργα φυσικού αερίου

Κατά της πρότασης που υπέβαλε η Ομάδα των Πρασίνων αναφορικά με «έργα κοινού ενδιαφέροντος» που βασίζονται σε ορυκτά καύσιμα ψήφισαν κατά πλειοψηφία οι Ευρωβουλευτές την περασμένη εβδομάδα.
19-03-2018

Γερμανία: Παραβίαση αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας ερευνά η Κομισιόν

Οι αντιμονοπωλιακές αρχές της ΕΕ διερευνούν εάν τα όρια που έχει θέσει ο γερμανικός φορέας εκμετάλλευσης ηλεκτρικού δικτύου TenneT παραβιάζουν τους κανόνες ευρωπαϊκής νομοθεσίας στις διασυνοριακές μεταφορές ηλεκτρικής ενέργειας με τη Δανία.

Αναστασιάδης: Εναπόκειται στις ΗΠΑ να προστατεύσουν τις έρευνες της Exxon

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέφρασε την ελπίδα η Τουρκία να απόσχει από οποιαδήποτε εχθρική πράξη κατά τις έρευνες της αμερικανικής εταιρείας στην κυπριακή ΑΟΖ.
13-03-2018

Μεσολάβηση της ΕΕ για αποκλιμάκωση μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας

Έκκληση προς τη ρωσική Gazprom απηύθυνε χθες (12 Μαρτίου) η ΕΕ, προκειμένου ο ενεργειακός κολοσσός να εκπληρώσει τις συμβατικές υποχρεώσεις του και να συνεχίσει τις αποστολές φυσικού αερίου στην Ουκρανία.
12-03-2018

Με δική της NAVTEX απαντά στην Άγκυρα η Λευκωσία

Η Τουρκία με τη δική της NAVTEX δεσμεύει περιοχές για την περίοδο 11 με 18 Μαρτίου και 22 με 29 Μαρτίου.
05-03-2018

Τέλος στη συμφωνία Ρωσίας και Ουκρανίας για το φυσικό αέριο

Το υπουργείο Ενέργειας της Ρωσίας διαβεβαίωσε ότι η πρόθεση της Gazprom να τερματίσει τη συμφωνία με την Ουκρανία δεν αποτελεί άμεση απειλή για την προμήθεια φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας. Το θέμα της διαμετακόμισης φυσικού αερίου έχει ενταθεί, αφού...
05-03-2018

Το Συμβούλιο μπλοκάρει την επέκταση του Nord Stream 2

Την επέκταση των εσωτερικών κανόνων της ΕΕ για την αγορά ενέργειας με στόχο την κάλυψη των υπεράκτιων αγωγών φυσικού αερίου πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με το Συμβούλιο να αντιτίθεται στη νομοθετική πρόταση.

Toυρκία: «Ψαρεύει» κρίση διαρκείας για Κυπριακό και αέριο

Συνταγή παρατεταμένης κρίσης επιλέγει η Άγκυρα στην ανατολική Μεσόγειο, σε μια προσπάθεια να επιβάλλει πλήρως τους σχεδιασμούς της, που είναι ο πλήρης έλεγχος της περιοχής.

Αγροτικά Νέα: μια ματιά στην Ευρώπη

Στην πρώτη γραμμή της ψηφιακής γεωργίας η Γαλλία Τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει η ψηφιακή γεωργία στη Γαλλία τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης La Ferme digitalale, Paolin Pascot, σε συνέντευξή του στη Euractiv. «Η Ένωσή μας διερευνά όλες τις σημαντικές...
X