Ενέργεια

Μπιλ Γκέιτς και Κομισιόν επενδύουν 100 εκατ. ευρώ στην «καθαρή» ενέργεια

Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ομάδα «Breakthrough Energy» υπέγραψαν μνημόνιο συμφωνίας για τη δημιουργία του «Breakthrough Energy Europe (BEE)».
Διεθνή 17-10-2018

Τσαβούσογλου: Η Τουρκία θα συνεχίσει τις γεωτρήσεις στην Κύπρο

Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει μονομερείς δραστηριότητες (στην Ανατολική Μεσόγειο). Δεν θα αφήσουμε να παραβιάζονται τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, σε συμπόσιο στην Άγκυρα.

Κύπρος – Ελλάδα: Απαντούν σε Τουρκία μέσω συμμαχιών

Βήμα ισχυροποίησης και διεύρυνσης της μεταξύ τους συνεργασίας έκαναν  οι ηγέτες της Κύπρου, της Αιγύπτου και της Ελλάδας κατά την τριμερή σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στην Ελούντα της Κρήτης.
Διεθνή 10-10-2018

Αρχίζει γεωτρήσεις στη Μεσόγειο η Τουρκία

Στο τέλος αυτού του μήνα το γεωτρύπανο 'Πορθητής' της Τουρκίας θα ξεκινήσει την πρώτη του γεώτρηση στη Μεσόγειο, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ.
27-09-2018

Ερντογάν: Η Τουρκία θα αγοράζει φυσικό αέριο από το Ιράν

«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές… Πώς μπορώ να ζεστάνω τα σπίτια του κόσμου αν σταματήσω να αγοράζω το φυσικό αέριο του Ιράν;», αναρωτήθηκε ο Τούρκος Πρόεδρος.
21-09-2018

Τουρκία: Δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα στη Μεσόγειο

Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να δημιουργηθούν τετελεσμένα για οποιοδήποτε πρόγραμμα το οποίο δεν ενέκρινε, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ προσθέτοντας ότι δεν θα επιτρέψουν να περάσει ένα σύστημα στο οποίο δεν έχει μερίδιο.
20-09-2018

Κύπρος: «Έπεσαν» οι υπογραφές για τον υποθαλάσσιο αγωγό με Αίγυπτο

Ο Κύπριος Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης και ο Αιγύπτιος Υπουργός Πετρελαίου Τάρεκ Ελ Μόλα υπέγραψαν τη διακρατική συμφωνία για τη δημιουργία υποθαλάσσιου αγωγού για τη μεταφορά κυπριακού φυσικού αερίου στην Αίγυπτο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: 9,2 εκατ. ευρώ για ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων κτιρίων

Εκδόθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πρόσκληση ύψους 6.899.326 ευρώ για «Έργα αναβάθμισης της ενεργειακής απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας σε Δημόσια Κτίρια», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα» 2014-2020.
28-08-2018

Πούτιν: Η Ρωσία πρέπει να αυξήσει τις εξαγωγές άνθρακα

Η χώρα έχει τη δυνατότητα να αυξήσει το μερίδιο της στην παγκόσμια αγορά, αν και η βιομηχανία πρέπει να προσέξει να μην βλάψει το περιβάλλον κατά την επέκταση της, σημείωσε ο Ρώσος Πρόεδρος.
Διεθνή 22-08-2018

Σκληρό πόκερ στο «Αφροδίτη»

Ναι στη διαπραγμάτευση, χωρίς να σημαίνει ότι είναι δεδομένη θετική κατάληξη ή ότι γίνονται αποδεκτά τα αιτήματα των εταίρων του κοιτάσματος «Αφροδίτη», δηλαδή των Noble, Shell, Delek, φαίνεται να είναι η θέση του υπουργείου Ενέργειας.
09-08-2018

EE: Αυξημένες οι εισαγωγές αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου

Η ΕΕ έχει συγχρηματοδοτήσει ή δεσμεύτηκε να συγχρηματοδοτήσει έργα υποδομής υγροποιημένου φυσικού αερίου αξίας άνω των 638 εκατομμυρίων ευρώ. Στόχος να εξασφαλιστεί η ασφάλεια εφοδιασμού.
Διεθνή 07-08-2018

Ερντογάν: Θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε στη Μεσόγειο

«Η Τουρκία θα κάνει αυτό που ξέρει στη Μεσόγειο», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, επαναφέροντας στο προσκήνιο την πρόθεσή του για έναρξη γεωτρήσεων.
07-08-2018

Συμφωνία Κύπρου με Αίγυπτο για υποθαλάσσιο αγωγό φυσικού αερίου

Πλήρης συμφωνία επήλθε ανάμεσα σε Κάιρο και Λευκωσία, για τη δημιουργία αγωγού από το οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ προς την Αίγυπτο, σύμφωνα την κρατική τηλεόραση ΡΙΚ.
07-08-2018

Η ΕΕ δεσμεύεται να διατηρήσει οικονομικές σχέσεις με το Ιράν

Την συνέχιση των εξαγωγών αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου από το Ιράν δεσμεύεται να διατηρήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
01-08-2018

Τουρκία: Οι Ελληνοκύπριοι ενεργούν σαν να είναι οι μόνοι ιδιοκτήτες

Η Άγκυρα επιτέθηκε σε ξένους διπλωμάτες που εξέφρασαν τη στήριξή τους για τις έρευνες της Κύπρου για τους υδρογονάνθρακες σε πρόσφατο συνέδριο.
26-07-2018

Η ενέργεια στην ατζέντα του Μακρόν σε Ισπανία και Πορτογαλία

Την πρώτη επίσημη επίσκεψη σε Ισπανία και Πορτογαλία, πραγματοποιεί ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, την Πέμπτη (26 Ιουλίου), στην προσπάθεια να προωθήσει ζητήματα που άπτονται της ενεργειακής ατζέντας. Ειδικότερα, ο κ. Μακρόν πρόκειται να πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Ισπανό πρωθυπουργό,...
20-07-2018

Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για αξιοποίηση της γεωθερμίας

Αναρτήθηκε προς ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση, το νομοσχέδιο για την αξιοποίηση της γεωθερμίας στην Ελλάδα, με τίτλο «Έρευνα, εκμετάλλευση και διαχείριση του γεωθερμικού δυναμικού της χώρας και άλλες διατάξεις».
19-07-2018

Πλήρη έλεγχο του ηλεκτρικού δικτύου της Πορτογαλίας επιδιώκει η Κίνα

Η Κίνα πρόκειται να αναπτύξει περαιτέρω τις ευρωπαϊκές υποδομές, καθώς η δημόσια επιχείρηση CTG προσπαθεί να αποκτήσει πλήρη έλεγχο του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας της Πορτογαλίας.

ΕΤΕπ: 24 εκατ. ευρώ για κατασκευή δύο αιολικών πάρκων στη Βόρεια Ελλάδα

Χρηματοδοτική συμφωνία ύψους 24 εκατ. ευρώ με τον ελληνικό όμιλο ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ που θα συμβάλλει στη χρηματοδότηση της ανάπτυξης, της κατασκευής και της λειτουργίας δύο αιολικών πάρκων στο όρος Βέρμιο στη Βόρεια Ελλάδα υπέγραψε η ΕΤΕπ.
19-07-2018

Κύπρος: Δεν θα επιτραπεί παρέμβαση στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν πρόκειται να επιτρέψει παρέμβαση στα κυριαρχικά δικαιώματά της, δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, σχολιάζοντας δημοσίευμα του τουρκικού τύπου ότι η 'Αγκυρα είναι έτοιμη να ξεκινήσει γεωτρήσεις
18-07-2018

Η ευρωπαϊκή αγορά παραμένει εξαρτημένη από το ρωσικό φυσικό αέριο

Με στόχο την αποφυγή νέων πολέμων για το φυσικό αέριο, η Ευρωπαϊκή Ενωση συγκαλεί σήμερα στο Βερολίνο Ρώσους και Ουκρανούς για συνομιλίες σχετικά με την διέλευση του φυσικού αερίου μέσω του ουκρανικού εδάφους με προορισμό την ευρωπαϊκή αγορά.
18-07-2018

Στην 34η θέση η Ελλάδα στον Δείκτη ελκυστικότητας των ΑΠΕ

Η Ελλάδα έχασε μια θέση στον Δείκτη ελκυστικότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ οι ΗΠΑ ξεπέρασαν την Ινδία, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση, παρά την επιβολή δασμών.
18-07-2018

Σημαντικός γεωπολιτικός κόμβος η Ελλάδα

Οι καλές σχέσεις της χώρας με το Ισραήλ, την Αίγυπτο, τις ΗΠΑ και την Γαλλία ενισχύουν την παρουσία της στην ΝΑ Μεσόγειο και αναβαθμίζουν και τον ρόλο της Κύπρου.
17-07-2018

Εκτός ατζέντας ο αγωγός από το Ισραήλ προς την Τουρκία

Η κατασκευή ενός αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου προς την Τουρκία χρησιμοποιήθηκε περισσότερο για πολιτικούς λόγους παρά για οτιδήποτε άλλο, καθώς στην πορεία έχει διαφανεί πως το εν λόγω έργο δεν αποτελούσε πραγματικό στόχο των...
X