Ενέργεια

04-12-2018

Νέες απειλές Ερντογάν προς την Κύπρο

Νέες προειδοποιήσεις προς την Κύπρο απηύθυνε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αιχμή τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.
03-12-2018

Καρενμπάουερ: Πίεση στη Ρωσία – Να μειωθεί η ποσότητα αερίου από Nord Stream 2

Η κυβέρνηση της Γερμανίας πρέπει να δώσει απάντηση στις εντεινόμενες πολιτικές ανησυχίες γύρω από τον Nord Stream 2 μετά τη σύλληψη από τη Ρωσία τριών πολεμικών πλοίων της Ουκρανίας και των πληρωμάτων τους, έκρινε κορυφαίο στέλεχος του CDU
28-11-2018

Γαλλία: Σε ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα μέχρι το 2050 στοχεύει ο Μακρόν

Στην προσπάθεια να επιτύχει ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα μέχρι το 2050, η Γαλλία σκοπεύει να επιταχύνει την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, χωρίς να εγκαταλείψει την πυρηνική ενέργεια.

Πολιτική Συνοχής: Πιο ασφαλής και οικονομικά προσιτός ενεργειακός εφοδιασμός στην Ελλάδα

Η Επιτροπή χαιρετίζει τα εγκαίνια του αναβαθμισμένου τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα Αττικής. αξίας 40 εκατ. ευρώ από τα κονδύλια της πολιτικής συνοχής που συνέβαλαν στην έναρξη της υλοποίησης του σημαντικού αυτού έργου.
Διεθνή 21-11-2018

Έτοιμος για κρίση ο Ερντογάν

Η υπόθεση της αγοράς των ρωσικών S-400 από την Τουρκία και η όλo και πιο στενή σχέση και εξάρτηση του Ταγίπ Ερντογάν από τη Ρωσία, εκτροχιάζουν ξανά τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις

Σέφκοβιτς: Η Ευρώπη στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Με τη δέσμη μέτρων για την καθαρή ενέργεια, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στοχεύει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την περαιτέρω ανάπτυξη της εσωτερικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και την προώθηση ενός μέλλοντος ουδέτερου από άνθρακα, τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μάρος Σέφκοβιτς.

Στήριξη ΗΠΑ στην Κύπρο για ανάπτυξη φυσικών πόρων

Την πάγια θέση των ΗΠΑ για αναγνώριση του δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας να αναπτύσσει τον φυσικό της πλούτο, επαναβεβαίωσε από τη Λευκωσία ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιος για θέματα ενεργειακών πόρων, Φράνσις Φάνον
16-11-2018

Ξεκίνησε η γεώτρηση της ExxonMobil στην κυπριακή ΑΟΖ

Ξεκίνησε η γεώτρηση της ExxonMobil-Qatar Petroleum στο τεμάχιο 10 της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης.

ΕΕ: Η ίδρυση Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης περιπλέκει τον προϋπολογισμό

Οι ευρωπαϊκές περιφέρειες που εξαρτώνται από τα ορυκτά καύσιμα έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν από επιπλέον 5 δις ευρώ στον επόμενο προϋπολογισμό της ΕΕ, μετά από πρόταση που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
15-11-2018

Πλεονάζουσα παγκόσμια προσφορά πετρελαίου για το 2019 προβλέπει ο ΔΟΕ

Η παγκόσμια προσφορά πετρελαίου θα υπερβεί τη ζήτηση καθ' όλη τη διάρκεια του 2019, καθώς η συνεχής αύξηση της παραγωγής υπερκαλύπτει την κατανάλωση που κινδυνεύει από την επιβράδυνση της οικονομίας, ανέφερε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (International Energy Agency, IEA).
Διεθνή 13-11-2018

Νέες απειλές Ερντογάν προς Κύπρο και Ελλάδα: Mη μας ζορίζετε

Στην ένταση στην ανατολική Μεσόγειο αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους, κατά την επιστροφή του από το Παρίσι, σημειώνοντας ότι υπάρχουν συγκρουόμενα συμφέροντα.
Διεθνή 09-11-2018

Πρέσβης ΗΠΑ: Δυναμική Ελλάδας στον ευρωπαϊκό ενεργειακό τομέα

Η ανάδυση της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό ενεργειακό τομέα τα τελευταία δύο χρόνια έχει αποκτήσει πραγματική δυναμική, καθώς βασικά έργα προχωρούν από το στάδιο του οράματος, στην υλοποίηση, τόνισε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ.
08-11-2018

Κομισιόν: Εγκρίνεται η κρατική ενίσχυση για τον αγωγό φυσικού αερίου IBG

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε ότι τα βουλγαρικά και ελληνικά σχέδια στήριξης της κατασκευής και της λειτουργίας του διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου είναι σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ περί κρατικών ενισχύσεων.
02-11-2018

Πλώρη για Κύπρο έβαλε το γεωτρύπανο της ExxonMobil

Πλώρη για το λιμάνι Λεμεσού έβαλε από σήμερα τα ξημερώματα το υπερσύγχρονο γεωτρύπανο Stena IceMax, που θα ξεκινήσει από την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου την πρώτη από δύο γεωτρήσεις της κοινοπραξίας ExxonMobil – Qatar Petroleum στο τεμάχιο 10
01-11-2018

Από το 2019 οι γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο

Από το 2019 αρχίζουν γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο, στις περιοχές του Πατραϊκού κόλπου και στο Κατάκολο, ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), Γιάννης Μπασιάς, μιλώντας σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Μπιλ Γκέιτς και Κομισιόν επενδύουν 100 εκατ. ευρώ στην «καθαρή» ενέργεια

Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ομάδα «Breakthrough Energy» υπέγραψαν μνημόνιο συμφωνίας για τη δημιουργία του «Breakthrough Energy Europe (BEE)».
Διεθνή 17-10-2018

Τσαβούσογλου: Η Τουρκία θα συνεχίσει τις γεωτρήσεις στην Κύπρο

Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει μονομερείς δραστηριότητες (στην Ανατολική Μεσόγειο). Δεν θα αφήσουμε να παραβιάζονται τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, σε συμπόσιο στην Άγκυρα.

Κύπρος – Ελλάδα: Απαντούν σε Τουρκία μέσω συμμαχιών

Βήμα ισχυροποίησης και διεύρυνσης της μεταξύ τους συνεργασίας έκαναν  οι ηγέτες της Κύπρου, της Αιγύπτου και της Ελλάδας κατά την τριμερή σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στην Ελούντα της Κρήτης.
Διεθνή 10-10-2018

Αρχίζει γεωτρήσεις στη Μεσόγειο η Τουρκία

Στο τέλος αυτού του μήνα το γεωτρύπανο 'Πορθητής' της Τουρκίας θα ξεκινήσει την πρώτη του γεώτρηση στη Μεσόγειο, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ.
27-09-2018

Ερντογάν: Η Τουρκία θα αγοράζει φυσικό αέριο από το Ιράν

«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές… Πώς μπορώ να ζεστάνω τα σπίτια του κόσμου αν σταματήσω να αγοράζω το φυσικό αέριο του Ιράν;», αναρωτήθηκε ο Τούρκος Πρόεδρος.
21-09-2018

Τουρκία: Δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα στη Μεσόγειο

Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να δημιουργηθούν τετελεσμένα για οποιοδήποτε πρόγραμμα το οποίο δεν ενέκρινε, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ προσθέτοντας ότι δεν θα επιτρέψουν να περάσει ένα σύστημα στο οποίο δεν έχει μερίδιο.
20-09-2018

Κύπρος: «Έπεσαν» οι υπογραφές για τον υποθαλάσσιο αγωγό με Αίγυπτο

Ο Κύπριος Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης και ο Αιγύπτιος Υπουργός Πετρελαίου Τάρεκ Ελ Μόλα υπέγραψαν τη διακρατική συμφωνία για τη δημιουργία υποθαλάσσιου αγωγού για τη μεταφορά κυπριακού φυσικού αερίου στην Αίγυπτο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: 9,2 εκατ. ευρώ για ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων κτιρίων

Εκδόθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πρόσκληση ύψους 6.899.326 ευρώ για «Έργα αναβάθμισης της ενεργειακής απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας σε Δημόσια Κτίρια», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα» 2014-2020.
28-08-2018

Πούτιν: Η Ρωσία πρέπει να αυξήσει τις εξαγωγές άνθρακα

Η χώρα έχει τη δυνατότητα να αυξήσει το μερίδιο της στην παγκόσμια αγορά, αν και η βιομηχανία πρέπει να προσέξει να μην βλάψει το περιβάλλον κατά την επέκταση της, σημείωσε ο Ρώσος Πρόεδρος.
X