Εμπόριο

Αποζημιώσεις 2,36 δις δολαρίων στους Αμερικανούς αγρότες

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Γεωργίας των ΗΠΑ, Σόνι Περντιού, το υπουργείο θα καταβάλει αποζημιώσεις ύψους 2,36 δισ. δολαρίων σε αγρότες που απώλεσαν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες σε περιοχές της αμερικανικής επικράτειας όπου σημειώθηκαν ζημιές πέρσι λόγω τυφώνων ή πυρκαγιών.
18-04-2018

ΕΕ: Fast track έγκριση της CETA με την Ιαπωνία

Στην προσπάθεια να αποφύγει τις έντονες αντιδράσεις, που καθυστέρησαν την εμπορική συμφωνία με τον Kαναδά (CETA), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζεται να προωθήσει διαδικασία fast-track για την άμεση έγκριση της συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου με την Ιαπωνία.

Αγροτικά Νέα: μια ματιά στην Ευρώπη

Βραζιλία: Αντίθετοι στην αποψίλωση του Αμαζονίου οι παραγωγοί βιοκαυσίμων Η Γερουσία της Βραζιλίας εξετάζει την προοπτική άρσης της απαγόρευσης της παραγωγής ζαχαροκαλάμου για καύσιμο αιθανόλης στον Αμαζόνιο. Το σχέδιο, το οποίο υποστηρίζει ο Πρόεδρος της χώρας, προκάλεσε διαμαρτυρίες από τους...

Ανησυχία για τη βιομηχανική παραγωγή Ιταλίας-Γαλλίας

Ξαφνική πτώση στη βιομηχανική παραγωγή της είχε τον Φεβρουάριο η Ιταλία, αυξάνοντας έτσι τις ενδείξεις ότι η άνοδος της ευρωζώνης μπορεί να έχει περάσει το σημείο της κορυφής. Η παραγωγή μειώθηκε 0,5% από τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία...

Αγροτικά Νέα: μια ματιά στην Ευρώπη

«Κλειδί» για την προσέλκυση επενδύσεων η απλούστευση και η ψηφιοποίηση της ΚΑΠ Μια ανανεωμένη ευρωπαϊκή Κοινή Γεωργική Πολιτική (ΚΑΠ) με λιγότερη γραφειοκρατία και επικεντρωμένη στη ψηφιοποίηση θα προσελκύσει περισσότερες επενδύσεις και νέους ανθρώπους στον τομέα, υποστηρίζουν οι Ευρωπαίοι αγρότες. «Η...
05-04-2018

Τραμπ: Δεν είμαστε σε εμπορικό πόλεμο με την Κίνα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε εμπορικό πόλεμο με την Κίνα, μερικές ώρες αφού το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει δασμούς σε μια σειρά εισαγωγών ως απάντηση σε αντίστοιχους δασμούς που ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
05-04-2018

Κομισιόν: Η ΕΕ δεν στηρίζει μέτρα που θα ήταν αντίθετα στη νομοθεσία του ΠΟΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υποστηρίζει μέτρα που θα ήταν αντίθετα στη νομοθεσία του ΠΟΕ, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Ντάνιελ Ροζάριο, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφορικά με την προτεινόμενη λίστα της Ουάσινγκτον με κινεζικά προϊόντα στα οποία θα επιβληθούν δασμοί 25%.
03-04-2018

Κίνα: Επιβολή δασμών σε 128 προϊόντα από τις ΗΠΑ

Σε αντίποινα κατά των ΗΠΑ προχώρησε η Κίνα, με την επιβολή δασμών από 15% έως 25% στις εισαγωγές 128 αμερικανικών προϊόντων, συνολικής αξίας 3 δις δολαρίων, επιβεβαιώνοντας τα σχέδια που είχε ανακοινώσει το Πεκίνο πριν από δύο εβδομάδες.
Διεθνή 30-03-2018

O Tραμπ κλιμακώνει την επίθεση κατά της Amazon

Η Amazon πληρώνει λίγους ή καθόλου φόρους και οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες εμπόρους, έγραψε στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ.
28-03-2018

Διαφωνία Γαλλίας-Γερμανίας για την αντιμετώπιση δασμών Τραμπ

Η γερμανική κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της υιοθέτησης μιας πιο ευέλικτης πολιτικής στην αντιμετώπιση της απειλής των κυρώσεων από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Bloomberg.
28-03-2018

ΕΕ-ΗΠΑ: Η Ευρώπη αισιοδοξεί αλλά προετοιμάζει και αντίποινα

Ένας εμπορικός πόλεμος θα οδηγούσε σε απώλεια 24.000 θέσεων στον αγροτικό κλάδο των ΗΠΑ.

10 χρόνια απλούστευσης της ΚΑΠ

Λήψη PDF  

Μετά από δέκα χρόνια προσπαθειών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη μέλη εξακολουθούν να αναζητούν τρόπους, για να καταστήσουν απλούστερο και πιο αποτελεσματικό το περίπλοκο πλαίσιο της ευρωπαϊκής Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.
X