Εμπόριο

18-10-2018

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Ευρώπη για έλλειψη προόδου στις εμπορικές συνομιλίες

Τη δυσαρέσκειά τους για την έλλειψη προόδου στις εμπορικές συνομιλίες, εξέφρασαν ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ την Τετάρτη (17 Οκτωβρίου), με διαφαινόμενη πιθανότητα την επιβολή νέων δασμών στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα

Κασίμης: Ευπρόσδεκτη η ευελιξία που παρέχει η πρόταση κανονισμού για την ΚΑΠ

Στις 15 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η τακτική σύνοδος του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας & Αλιείας στο Λουξεμβούργο. Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπος Κασίμης

Πράσινο φως για το νέο αγροτικό νομοσχέδιο στην Γαλλία

Την έγκριση του γαλλικού Κοινοβουλίου πήρε πριν από μερικές ημέρες το νέο αγροτικό νομοσχέδιο της χώρας, το οποίο στοχεύει στη βελτίωση της θέσης και του εισοδήματος των αγροτών, ρυθμίζοντας τις ελάχιστες τιμές και περιορίζοντας το καθεστώς προσφορών των σούπερ μάρκετ.
16-10-2018

Μάλμστρομ: Η ρητορική του Τραμπ δεν βοηθά στις εμπορικές συνομιλίες

Η Ευρωπαία επίτροπος για το Εμπόριο δήλωσε σήμερα ότι κάποιες από τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δεν βοηθούν την ώρα που αυτή προσπαθεί να πετύχει πρόοδο στις εμπορικές συνομιλίες

Κατά της επιβολής κυρώσεων για τις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις η Ιταλία

Η Ιταλία αντιστέκεται στην προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλει κυρώσεις στα κράτη που πραγματοποιούν κυβερνοεπιθέσεις, μια κίνηση που φαίνεται να ευθυγραμμίζεται με την πρόθεση της Ρώμης να εξομαλύνει τις εντάσεις με τη Ρωσία

Αγροτικά Νέα: μια ματιά στην Ευρώπη

FarmEurope: Η μετάβαση στη ψηφιακή γεωργία χρειάζεται μεγαλύτερη στήριξη Η αλλαγή των γεωργικών πρακτικών είναι πάντοτε επικίνδυνη και εάν θέλουμε οι αγρότες της ΕΕ να εισέλθουν στη ψηφιακή εποχή, πρέπει να τους στηρίξουμε οικονομικά για μια συγκεκριμένη μεταβατική περίοδο, όπως...

Αγροτικά Νέα: μια ματιά στην Ευρώπη

ΗΠΑ και Καναδάς κατέληξαν σε νέα συμφωνία για το εμπόριο Οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς κατέληξαν σε συμφωνία που θα αντικαταστήσει τη Βορειοαμερικανική Συμφωνία Ελευθέρων Συναλλαγών, σύμφωνα με ανώτερους αξιωματούχους των ΗΠΑ. Ο πρόεδρος Τραμπ χαρακτήρισε τη συμφωνία ως...
05-10-2018

Αλτμάιερ: Να εφαρμοστεί γρήγορα η συμφωνία Γιούνκερ-Τραμπ για το εμπόριο

Η μείωση και όχι η αύξηση των δασμών και των εμπορικών περιορισμών πρέπει να είναι ο στόχος, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, τονίζοντας πως η ΕΕ πρέπει να υπερασπιστεί με αποφασιστικότητα τα εμπορικά της συμφέροντα.
04-10-2018

ΠΟΕ: Η τεχνολογία ωφελεί το παγκόσμιο εμπόριο

Η τεχνολογία και η καινοτομία θα αυξάνουν το παγκόσμιο εμπόριο κατά 1,8 έως 2 ποσοστιαίες μονάδες έως το 2030, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ).
Διεθνή 03-10-2018

Ο Ερντογάν καλεί τον λαό να αναφέρει ασυνήθιστες αυξήσεις τιμών

Ο Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τους Τούρκους να αναφέρουν τις ασυνήθιστες αυξήσεις τιμών στα καταστήματα, λέγοντας ότι είναι ευθύνη της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αιφνιδιαστικές έρευνες στα αποθέματα αυτών των καταστημάτων, εάν κριθεί απαραίτητο.

Μεταρρύθμιση ΚΑΠ: «Θα προχωρήσουμε, ή όχι;»

Αβεβαιότητα ως προς το χρονοδιάγραμμα... και το περιεχόμενο

Αγροτικά Νέα: μια ματιά στην Ευρώπη

Ταμείο Αλληλεγγύης: Οικονομική ενίσχυση στην Τσεχία για τις πλημμύρες Το Ταμείο Αλληλεγγύης βοηθά τις χώρες της ΕΕ που έχουν υποστεί πλημμύρες, ξηρασίες ή πυρκαγιές. Οι πλημμύρες στη Βουλγαρία και τη Λιθουανία, οι πυρκαγιές στην Ελλάδα και οι καταιγίδες στην Πολωνία...
28-09-2018

ΠΟΕ: Μειώνει τις προβλέψεις για το παγκόσμιο εμπόριο το 2018-2019

Προβλέπει ανάπτυξη του παγκοσμίου εμπορίου αγαθών κατά 3,9% φέτος, λιγότερο από την εκτίμηση του Απριλίου για 4,4%. Πτώση και στην εκτίμηση για την επόμενη χρονιά, αν και οι επιπτώσεις του εμπορικού πολέμου είναι μέτριες.
Ενέργεια 27-09-2018

Ερντογάν: Η Τουρκία θα αγοράζει φυσικό αέριο από το Ιράν

«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές… Πώς μπορώ να ζεστάνω τα σπίτια του κόσμου αν σταματήσω να αγοράζω το φυσικό αέριο του Ιράν;», αναρωτήθηκε ο Τούρκος Πρόεδρος.
26-09-2018

ΠΟΕ: Ένας ολοκληρωτικός εμπορικός πόλεμος θα έπληττε την ανάπτυξη

Μια συνεχιζόμενη κλιμάκωση των εντάσεων θα μπορούσε να δημιουργήσει αυξημένη απειλή στη σταθερότητα, στις θέσεις εργασίας και στο είδος της ανάπτυξης που βλέπουμε σήμερα, δήλωσε ο γ.γ. του ΠΟΕ.
25-09-2018

Μάλμστρομ: Σε διερευνητικό στάδιο οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ για το εμπόριο

Διερευνητικές συνομιλίες ως προς τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να επιδιώξουν μια περιορισμένη εμπορική συμφωνία, διεξάγουν ΕΕ και ΗΠΑ, χωρίς ωστόσο  να έχουν ξεκινήσει οι ουσιαστικές διαπραγματεύσεις, δήλωσε τη Δευτέρα (24 Σεπτεμβρίου) η Επίτροπος για το Εμπόριο, Cecilia Malmstrom.
25-09-2018

Το Πεκίνο καταγγέλλει τις ΗΠΑ για εμπορικό εκφοβισμό

Το Πεκίνο εξέδωσε «λευκή βίβλο», λίγες ώρες μετά την εκατέρωθεν επιβολή νέων δασμών, όπου περιγράφει «τα γεγονότα και τη θέση της Κίνας» για τις τριβές στις διμερείς σχέσεις με τις ΗΠΑ.

Το νέο αγροτικό νομοσχέδιο θέτει σε εφαρμογή το «πράσινο Brexit»

Ανάμεικτες οι αντιδράσεις, προβληματισμένοι οι Bρετανοί παραγωγοί οπωροκηπευτικών και γάλακτος.
25-09-2018

Σενάρια για πρόωρες εκλογές στη Βρετανία λόγω Brexit

Συνεργάτες της πρωθυπουργού της Βρετανίας καταρτίζουν σχεδιασμούς για το ενδεχόμενο να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές τον Νοέμβριο, προκειμένου να προχωρήσει το Brexit και η Τερέζα Μέι να παραμείνει στον θώκο της με ανανεωμένη λαϊκή εντολή, γράφει η εφημερίδα Sunday Times.

Αγροτικά Νέα: μια ματιά στην Ευρώπη

Παράδειγμα προς μίμηση η Ισπανία στην αντιμετώπιση αθέμιτων εμπορικών πρακτικών Καθώς οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων στις Βρυξέλλες ξεκινούν τις τελικές συζητήσεις σχετικά με την ευρωπαϊκή Οδηγία για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, θα έπρεπε να εξετάσουν ενδελεχώς ορισμένες από τις επιτυχημένες...

Μακρόν κατά Σαλβίνι και Όρμπαν: Η Ευρώπη δεν είναι α λα καρτ

Στον «πάγο» έθεσαν τα σχέδια της Τερέζα Μέι για το Brexit οι Ευρωπαίοι ηγέτες στη διάρκεια της άτυπης Συνόδου κορυφής στο Σάλτσμπουργκ την Πέμπτη (20 Σεπτεμβρίου), ενώ εξακολουθούν να διχάζονται ως προς το μεταναστευτικό.

Αυστρία: Βιωσιμότητα και ποιοτικά προϊόντα στην ατζέντα του συμβουλίου υπουργών Γεωργίας

Βιωσιμότητα, ανταγωνιστικότητα και ποιοτικά προϊόντα στην κορυφή της ατζέντας της αυστριακής προεδρίας
Διεθνή 19-09-2018

Τραμπ: «Σκληρό καρύδι» ο Γιούνκερ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επαίνεσε χθες τις διαπραγματευτικές ικανότητες του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, για να αναδείξει καλύτερα τις δικές του.
18-09-2018

Με «τρίτη φάση» δασμών σε κινεζικά προϊόντα απειλούν οι ΗΠΑ

Η Ουάσινγκτον ανήγγειλε δασμούς 10% σε κινεζικές εισαγωγές 200 δισ. που θα αυξηθούν στο 25% τον Γενάρη, ενώ προειδοποιεί με «τρίτη φάση» δασμών σε κινεζικές εισαγωγές 267 δισ., αν η Κίνα προχωρήσει σε αντίποινα.
X