Εμπόριο

Ενέργεια 19-07-2018

Πλήρη έλεγχο του ηλεκτρικού δικτύου της Πορτογαλίας επιδιώκει η Κίνα

Η Κίνα πρόκειται να αναπτύξει περαιτέρω τις ευρωπαϊκές υποδομές, καθώς η δημόσια επιχείρηση CTG προσπαθεί να αποκτήσει πλήρη έλεγχο του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας της Πορτογαλίας.

Ανησυχίες ΔΝΤ για κλιμάκωση της εμπορικής έντασης

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβλέπει παγκόσμια ανάπτυξη στο 3,9% για το 2018, αλλά η αύξηση των εμπορικών εντάσεων εξακολουθεί να εγείρει έντονες ανησυχίες.

Γιούνκερ για ΗΠΑ: Η ΕΕ θα ανταποκριθεί σε κάθε πρόκληση

Η ΕΕ είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε πρόκληση προέρχεται από τις ΗΠΑ, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, την Τετάρτη (18 Ιουλίου).
19-07-2018

Τα οφέλη της Ελλάδας από την εμπορική συμφωνία ΕΕ – Ιαπωνίας

Μεγάλη ώθηση στην ήδη στενή εμπορική σχέση Ελλάδας-Ιαπωνίας, ιδιαίτερα στις ελληνικές εξαγωγές και την απασχόληση στη χώρα μας, θα δώσει η εμπορική συμφωνία ΕΕ-Ιαπωνίας, εκτιμά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Δύσκολα θα ανταποκριθούν οι Κύπριοι αγρότες στη νέα ΚΑΠ

Συνεχίζεται η άνιση μάχη, με την ξηρασία να ελαχιστοποιεί τα διαθέσιμα αποθέματα νερού

Οι επενδύσεις και η ανάπτυξη από το σχέδιο Γιούνκερ

Ξεπεράσαμε τον αρχικό επενδυτικό στόχο των 315 δισ. ευρώ και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων αναμένεται να δημιουργήσει 1,4 εκατ. θέσεις εργασίας, το δε ΑΕΠ της ΕΕ αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,3% έως το 2020, δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής.
18-07-2018

Βρετανία: Η Μέι απείλησε με πρόωρες εκλογές τους αντάρτες των Τόρις

Σύμφωνα με τους Times, τα στελέχη της κοινοβουλευτικής ομάδας που είναι αρμόδια για την τήρηση της κομματικής πειθαρχίας απηύθυναν αυτή την προειδοποίηση σε φιλοευρωπαίους πολιτικούς, μερικά λεπτά πριν από μια κρίσιμη ψηφοφορία για την τελωνειακή σχέση με την ΕΕ.
18-07-2018

ΕΕ: Εδραιώνεται η συνεργασία με την Ιαπωνία για το εμπόριο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ιαπωνία υπέγραψαν την πολυαναμενόμενη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου την Τρίτη (17 Ιουλίου), στέλνοντας ηχηρό μήνυμα εναντίωσης στον προστατευτισμό του προέδρου Τραμπ.

Γαλλία και Γερμανία αντίθετες στις περικοπές της ΚΑΠ

Την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μείωση του προϋπολογισμού στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) μετά το 2020 απέρριψαν οι υπουργοί Γεωργίας της Γαλλίας και της Γερμανίας, επιμένοντας ότι θα πρέπει να παραμείνει στο τρέχον επίπεδο.

Στις 25 Ιουλίου η συνάντηση Γιούνκερ-Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αναμένεται να πραγματοποιήσει στις 25 Ιουλίου ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε μια προσπάθεια να εξομαλύνει τις τεταμένες διατλαντικές σχέσεις.
18-07-2018

Brexit: Νέες προκλήσεις Mει στο κοινοβούλιο όσον αφορά το εμπόριο

Μια νέα μάχη ετοιμάζεται να δώσει στο κοινοβούλιο η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, όσον αφορά το εμπόριο
Ενέργεια 18-07-2018

Η ευρωπαϊκή αγορά παραμένει εξαρτημένη από το ρωσικό φυσικό αέριο

Με στόχο την αποφυγή νέων πολέμων για το φυσικό αέριο, η Ευρωπαϊκή Ενωση συγκαλεί σήμερα στο Βερολίνο Ρώσους και Ουκρανούς για συνομιλίες σχετικά με την διέλευση του φυσικού αερίου μέσω του ουκρανικού εδάφους με προορισμό την ευρωπαϊκή αγορά.
Διεθνή 18-07-2018

Γιούνκερ: Η Κίνα θα μπορούσε να ανοίξει την οικονομία της αν ήθελε

Η Κίνα θα μπορούσε να ανοίξει την οικονομία της εάν ήθελε, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να καλεί τις χώρες να αποφύγουν έναν εμπορικό πόλεμο παρόλο που αυξάνεται η πίεση στο Πεκίνο αναφορικά με τις πολιτικές του στη βιομηχανία.
17-07-2018

Συμφωνία-ορόσημο για το ελεύθερο εμπόριο υπογράφουν ΕΕ- Ιαπωνία

Στην Ιαπωνία μεταβαίνουν σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προκειμένου να υπογράψουν την μεγαλύτερη εμπορική συμφωνία της ενιαίας αγοράς, στέλνοντας ένα μήνυμα εναντίωσης στον προστατευτισμό του προέδρου Τραμπ. «Αποτελεί...

Μειώθηκε το εμπορικό πλεόνασμα της Ευρωζώνης τον Μάιο

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σε πορεία για ακόμη μία χρονιά αυξημένων πλεονασμάτων με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το γεγονός πυροδοτεί εντάσεις με την αμερικανική κυβέρνηση, η οποία θεωρεί ότι δεν είναι δίκαιο.

To σχέδιο του Brexit για τα αγροτικά προϊόντα

H ζώνη ελεύθερου εμπορίου, με το ενιαίο βιβλίο κανόνων, που προτείνει η Βρετανία αφορά και τα αγροτικά προϊόντα, σε μία προσπάθεια να μην υπάρχει η ανάγκη για φυσικούς ελέγχους στα σύνορα Βόρειας Ιρλανδίας- Ιρλανδίας, αλλά και σε μία αναγνώριση ότι τα όποια εμπόδια θα μπορούσαν να πλήξουν σημαντικά τους Βρετανούς αγρότες.
17-07-2018

Κομισιόν: Η Airbnb παραβιάζει τους κανόνες της ΕΕ

Ορισμένοι από τους όρους που θέτει η Airbnb και ο τρόπος με τον οποίον παρουσιάζει τις τιμές της, παραβιάζει την ευρωπαϊκή οδηγία για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές.
Ενέργεια 17-07-2018

Εκτός ατζέντας ο αγωγός από το Ισραήλ προς την Τουρκία

Η κατασκευή ενός αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου προς την Τουρκία χρησιμοποιήθηκε περισσότερο για πολιτικούς λόγους παρά για οτιδήποτε άλλο, καθώς στην πορεία έχει διαφανεί πως το εν λόγω έργο δεν αποτελούσε πραγματικό στόχο των...
Διεθνή 16-07-2018

Η εμπορική πολιτική Τραμπ στο επίκεντρο της Συνόδου κορυφής ΕΕ-Κίνας

Εναλλακτικές λύσεις στη χάραξη πολιτικής του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, επιθυμούν να προσφέρουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στο Πεκίνο σήμερα (16 Ιουλίου), ύστερα από τις τελευταίες δηλώσεις του στις οποίες αποκαλεί «εχθρούς» την ΕΕ και την Κίνα.

Αγροτικά Νέα: μια ματιά στην Ευρώπη

Στροφή προς την αμπελουργία πραγματοποιεί το Βέλγιο Η κλιματική αλλαγή έχει τεράστιο αντίκτυπο στους οινοπαραγωγούς της Ευρώπης, αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι πάντα αρνητικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η βιομηχανία του Βελγίου, χάρη στα μεταβαλλόμενα πρότυπα θερμοκρασίας. «Πριν από είκοσι χρόνια...
16-07-2018

Λε Μερ: Δεν θα διχαστεί η ΕΕ για τους αμερικανικούς δασμούς

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι απόλυτα ενωμένες στο θέμα του εμπορίου και δεν θα διχαστούν εξαιτίας της απειλής περαιτέρω αμερικανικών δασμών στις εισαγωγές, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λε Μερ.

Βόμβες Τραμπ για Brexit: Τα βάζει με Μέι, εκθειάζει Τζόνσον

Νέες φωτιές ανάβει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος φέρεται να είπε σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα The Sun πως ο πρώην υπουργός των Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον «θα ήταν σπουδαίος πρωθυπουργός», ενώ πρόσθεσε ότι οι προτάσεις της Μέι για το Brexit θα έχουν αρνητική επίδραση στις εμπορικές σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με τις ΗΠΑ.

Τα οικολογικά σήματα έχουν απωλέσει την αξιοπιστία τους

Την αναποτελεσματικότητα των περιβαλλοντικών σημάνσεων, ιδίως όσον αφορά τα θαλασσινά, τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και το φοινικέλαιο, αποκάλυψε πρόσφατη έκθεση του ολλανδικού ιδρύματος Changing Markets Foundation.

Υπουργός Brexit: Το σχέδιό μας θα καθησυχάσει όσους ανησυχούν

«Αυτό που έχουμε στη Λευκή Βίβλο είναι λεπτομερείς προτάσεις, τις οποίες ο Μισέλ Μπαρνιέ δεν έχει δει ακόμη, αλλά ελπίζω ότι θα καθησυχάσει όλους αυτούς που ανησυχούν», δήλωσε ο Ντόμινικ Ράαμπ.
X