Εμπόριο

Επιτροπή: Συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών με κορυφαίους ηγέτες του επιχειρείν

Η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει ενωμένη ενόψει των πιο κρίσιμων Ευρωεκλογών, δήλωσαν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι σε κορυφαίους διευθύνοντες σύμβουλους σε μια κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα.

Οι Ισπανοί επιμένουν στην απαγόρευση χρήσης ζάχαρης για τον εμπλουτισμό των οίνων

Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης υπεβλήθη προς την Επιτροπή, από τον Ισπανό ευρωβουλευτή José Ignacio Salafranca Sánchez-Neyra με θέμα την χρήση σακχαρόζης για την αύξηση του φυσικού αλκοολικού τίτλου του οίνου.
04-12-2018

Κόσοβο: Αμετάβλητοι οι δασμοί σε βάρος της Σερβίας παρά τις πιέσεις της ΕΕ

Το Κόσοβο σκοπεύει να διατηρήσει τους δασμούς προς τα σερβικά προϊόντα κατά 100% μέχρις ότου το Βελιγράδι αναγνωρίσει την Πρίστινα, δήλωσε τη Δευτέρα (4 Δεκεμβρίου) ο πρωθυπουργός Ραμούς Χαραντινάι, αψηφώντας την έκκληση της ΕΕ και των ΗΠΑ για κατάργηση των δασμών.
Πολιτικά 04-12-2018

Έκθεση: Η κλιματική αλλαγή θα μειώσει τις αποδόσεις σε σιτάρι, βαμβάκι και ηλίανθο

Tην ώρα που η διοίκηση Τραμπ κατηγορείται ότι εκμεταλλεύεται τα γεγονότα των φονικών δασικών πυρκαγιών στην Καλιφόρνια για την προώθηση αντιπεριβαλλοντικών πολιτικών, το ανησυχητικό πόρισμα ομοσπονδιακής έκθεσης προβλέπει χαμηλότερες αποδόσεις στην αγροτική παραγωγή των ΗΠΑ λόγω της κλιματικής αλλαγής.
Πολιτικά 03-12-2018

Άμεση ενίσχυση της αγροτικής καινοτομίας μέσω της συνεργασίας

Λήψη PDF  

Η Ευρωπαϊκή Εταιρική Σχέση Καινοτομίας για τη Γεωργία (EIP-AGRI) δημιουργεί γέφυρες μεταξύ επιστήμης και πρακτικής με τη σύνδεση γεωργών, ερευνητών, συμβουλευτικών επιχειρήσεων και περιβαλλοντικών ομάδων.

ΚΑΠ: Έμφαση στην αγροοικολογία δίνει η Γαλλία

Έμφαση στα περιβαλλοντικά μέτρα στο πλαίσιο της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής επιθυμεί να δώσει η Γαλλία, προκειμένου να υποστηριχθεί η μετάβαση στην αγροοικολογία. Η EURACTIV Γαλλίας μεταδίδει.

Απόσυρση χιλιάδων εσπεριδοειδών ζητούν οι Ισπανοί

Με στόχο να δοθεί νέα ώθηση στη φετινή καμπάνια, όπως ισχυρίζεται, η Κοινοπολιτεία της Ribera Alta ενέκρινε πρόσφατα ψήφισμα με το οποίο ζητείται από το Συμβούλιο Γεωργίας η απόσυρση 200.000-250.000 τόνων μικρόκαρπων εσπεριδοειδών από την αγορά. 

ΚΑΠ: Περισσότερο αποτελεσματικές οι γεωργικές δαπάνες με ειδικούς όρους

Ο νέος προϋπολογισμός της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής κινείται προς μια προσέγγιση με βάση επιστημονικές μεθόδους, με περισσότερους στόχους διεπιστημονικής φύσης, απαιτώντας από τα κράτη μέλη να υιοθετήσουν συγκεκριμένες εθνικές προσεγγίσεις, ανέφερε Ευρωπαίος αξιωματούχος στη EURACTIV.

ΚΑΠ: Νέο μοντέλο παράδοσης, κλίμα και δαπάνες

Η νέα πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) μετά το 2020 παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία στα κράτη μέλη όσον αφορά την εφαρμογή και προωθεί μια προσέγγιση προσαρμοσμένη στις διαφορετικές γεωργικές ανάγκες και συνθήκες των χωρών της ΕΕ.
Agro24

Οι αποσυνδεδεμένες ενισχύσεις οδηγούν σε υποβάθμιση των εδαφών

Κατά τις τελευταίες δεκαετίες, η έκταση των αγροτικών γαιών έχει παρουσιάσει συνεχή μείωση σε όλες χώρες μέλη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
28-11-2018

Επιτροπή: To εμπόριο στηρίζει πάνω από 36 εκατ. θέσεις εργασίας στην ΕΕ

Ταυτόχρονα, οι ενωσιακές εξαγωγές προς τον υπόλοιπο κόσμο δημιουργούν 2,3 τρισεκατομμύρια ευρώ προστιθέμενης αξίας στην ΕΕ.
28-11-2018

ΕΚΤ: Ο εμπορικός πόλεμος θα χτυπήσει περισσότερο την Ευρώπη

Η αντίδραση των αγορών σε έναν πλήρη εμπορικό πόλεμο, όπου κάθε χώρα επιβάλλει στην άλλη 25% δασμούς. Το χτύπημα στις αναδυόμενες οικονομίες, τα spreads των εταιρικών ομολόγων και πώς θα κινηθούν οι μετοχές.
28-11-2018

Eurostat: 18 λεπτά ανά ημέρα αφιερώνουν οι Έλληνες στα ψώνια

Περίπου 18 λεπτά ανά ημέρα αφιερώνει ο μέσος Έλληνας σε ψώνια και σε προσωπικές υπηρεσίες, όπως επίσκεψη στο κομμωτήριο ή σε ιατρείο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat με αφορμή τις εκπτώσεις της Black Friday.
26-11-2018

Εμπορικό πόλεμο με τη Σερβία ξεκίνησε το Κόσοβο

Το Κοσσυφοπέδιο ξεκίνησε εμπορικό πόλεμο με τη Σερβία, αφού απέτυχε να εξασφαλίσει αρκετές ψήφους για να γίνει μέλος της Interpol, θέτοντας υπό απειλή προσπάθειες χρόνων για συμφιλίωση με τις γειτονικές χώρες των Βαλκανίων, μεταδίδει το Πρακτορείο Bloomberg.

Αγροτικά Νέα: μια ματιά στην Ευρώπη

Επικαιροποίηση της νομοθεσίας για τους ΓΤΟ ζητά συμβουλευτικό όργανο της Επιτροπής Ο Μηχανισμός Επιστημονικών Συμβουλών (SAM) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέδωσε δήλωση στην οποία αναφέρει ότι η Οδηγία για τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς θα πρέπει να αναθεωρηθεί, προκειμένου να προσαρμοστεί στις...

Από τι κινδυνεύει η Ευφυής Γεωργία;

Πολλή κουβέντα έχει ανοίξει και στη χώρα μας γύρω από έννοιες όπως Ευφυής Γεωργία, συστήματα πληροφοριών διαχείρισης, Γεωργία Ακριβείας, γεωργικός αυτοματισμός και ρομποτική.

Πολιτική Συνοχής: Πιο ασφαλής και οικονομικά προσιτός ενεργειακός εφοδιασμός στην Ελλάδα

Η Επιτροπή χαιρετίζει τα εγκαίνια του αναβαθμισμένου τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα Αττικής. αξίας 40 εκατ. ευρώ από τα κονδύλια της πολιτικής συνοχής που συνέβαλαν στην έναρξη της υλοποίησης του σημαντικού αυτού έργου.

Τρεις start-ups δείχνουν τις τάσεις στην κτηνοτροφία ακριβείας

Μείωση του κόστους εκτροφής, αύξηση της ευημερίας των ζώων με παράλληλη αύξηση της ποιότητας και της ποσότητας της παραγωγής προσφέρουν τρεις startups, προκαλώντας το ενδιαφέρον των επενδυτών παγκοσμίως.

Σέφκοβιτς: Η Ευρώπη στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Με τη δέσμη μέτρων για την καθαρή ενέργεια, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στοχεύει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την περαιτέρω ανάπτυξη της εσωτερικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και την προώθηση ενός μέλλοντος ουδέτερου από άνθρακα, τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μάρος Σέφκοβιτς.

Κατακόρυφη αύξηση της προενταξιακής βοήθειας για τη γεωργία – Tο 60% στην Τουρκία

Αλματώδης είναι η άνοδος της προενταξιακής βοήθειας της ΕΕ για τον αγροτικό τομέα των υποψήφιων προς ένταξη χωρών.

Tο σχέδιο συμφωνίας της Βρετανίας με την ΕΕ για το Brexit

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξαν σε μια συμφωνία, που θα δίνει στο οικονομικό κέντρο του Λονδίνου ένα βασικό επίπεδο πρόσβασης στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές, μετά το Brexit.
15-11-2018

Μάλμστρομ: Η ΕΕ πρέπει να εξαιρεθεί από τους δασμούς ΗΠΑ στα αυτοκίνητα

Η επίτροπος Εμπορίου θα έχει σήμερα συνάντηση με τον αμερικανό αντιπρόσωπο σε θέματα εμπορίου.

Αγροτικά Νέα: μια ματιά στην Ευρώπη

Τι έχει απομείνει για την Ευρώπη στη Λατινική Αμερική; «Η εξωτερική πολιτική της Βραζιλίας υπό τον νέο πρόεδρο, Jair Bolsonaro, δεν θα επικεντρωθεί στη συνεργασία με τη Λατινική Αμερική. Επομένως, η ΕΕ πρέπει να αναθεωρήσει την ευέλικτη προσέγγισή της στην...
X