Εμπόριο

20-06-2022

Σέρβος Υπουργός Γεωργίας: Εξαγωγές στη Ρωσία μέσω Τουρκίας, Βαλτικής

Ο Σέρβος Υπουργός Γεωργίας, Δασών και Διαχείρισης Υδάτων Μπράνισλαβ Νεντίμοβιτς δήλωσε στις 19 Ιουνίου ότι «βρέθηκε μια οδός για την εξαγωγή σερβικών προϊόντων στη Ρωσία» «μέσω της Τουρκίας και ορισμένων χωρών της Βαλτικής».
20-06-2022

Λιθουανία: Σε ισχύ οι κυρώσεις για τα εμπορεύματα προς το Καλίνινγκραντ

Οι λιθουανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι η απαγόρευση της διέλευσης των εμπορευμάτων που υπόκεινται σε κυρώσεις της ΕΕ μέσω του εδάφους τους προς το ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ θα ετίθεντο σε ισχύ από το Σάββατο (18 Ιουνίου).
07-06-2022

Προς αναζήτηση «τρίτου εγγυητή ασφαλείας» για την απεμπλοκή των εξαγωγών σιτηρών της Ουκρανίας

Ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους να ανοίξουν εκ νέου τους θαλάσσιους διαδρόμους για τη μεταφορά ουκρανικών σιτηρών, ενδεχομένως με τη βοήθεια ενός τρίτου εγγυητή ασφαλείας.
06-06-2022

Το Ρουμανικό Εμπορικό Επιμελητήριο ζητά «συνολική εδαφική αναδιοργάνωση» της χώρας

Η μη κυβερνητική οργάνωση δημοσίου συμφέροντος πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με διάφορες ρουμανικές εργοδοτικές και επαγγελματικές οργανώσεις στη Ρουμανία.
25-05-2022

Η Αλβανία προετοιμάζεται για την τουριστική περίοδο

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα δήλωσε ότι η Αλβανία βρίσκεται μπροστά σε μια εξαιρετική τουριστική περίοδο και ο στρατός έχει κληθεί να καθαρίσει τις ακτές από τα σκουπίδια στο πλαίσιο της προετοιμασίας.
23-05-2022

Ο Ούγγρος υπουργός γεωργίας στηρίζει την εξαγωγή σιτηρών της Ουκρανίας

Περιγράφοντας την αστάθεια των εξαγωγών σιτηρών της Ουκρανίας ως «κατάσταση έκτακτης ανάγκης», ο υπουργός Γεωργίας της Ουγγαρίας Ίστβαν Νάγκι δήλωσε ότι η κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για να βοηθήσει το Κίεβο να πουλήσει στο εξωτερικό.
19-05-2022

Οι λιθουανικές εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν πάνω από το ένα τρίτο

Οι εξαγωγές αγαθών λιθουανικής προέλευσης το πρώτο τρίμηνο του 2022 αυξήθηκαν κατά 30% και πλέον.
27-04-2022

LSE: Το Brexit προκαλεί μείωση κατά 25% στις εισαγωγές από την ΕΕ

Οι εισαγωγές του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ μειώθηκαν κατά 25% σε σύγκριση με τις εισαγωγές από αλλού το 2021.
13-04-2022

Η Airbus καλεί τους ηγέτες της ΕΕ να μην επιβάλουν κυρώσεις στο ρωσικό τιτάνιο

Η Airbus προέτρεψε την Τρίτη την Ευρώπη να μην εμποδίσει τις εισαγωγές τιτανίου από τη Ρωσία, λέγοντας ότι οι κυρώσεις για το στρατηγικό μέταλλο θα βλάψουν την αεροδιαστημική βιομηχανία, ενώ θα πλήξουν ελάχιστα τη ρωσική οικονομία.
06-04-2022

Άνθρακας, ναυτιλία και οδικές μεταφορές στο στόχαστρο των επόμενων κυρώσεων της ΕΕ

Ένα σύνολο νέων σαρωτικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης των εισαγωγών άνθρακα, προτάθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Τρίτη.
21-03-2022

ΥΠΟΙΚ Τσεχίας: Συνολική απαγόρευση του εμπορίου με τη Ρωσία δεν είναι ρεαλιστική

Η πλήρης απαγόρευση του εμπορίου με τη Ρωσία που πρότεινε ο Πολωνός πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki δεν είναι ρεαλιστική, καθώς τα τέσσερα πακέτα κυρώσεων της ΕΕ λειτουργούν καλά, δήλωσε ο Τσέχος υπουργός Οικονομικών Zbyněk Stanjura.
24-12-2021

‘Ερευνα BCC: Τα προβλήματα στο εμπόριο από το Brexit πλήττουν τις βρετανικές επιχειρήσεις

Οι βρετανικές εταιρείες δυσκολεύονται όλο και περισσότερο φέτος να πραγματοποιήσουν εμπορικές συναλλαγές με την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο της εμπορικής συμφωνίας για το Brexit που επετεύχθη με το μπλοκ, δείχνει έρευνα.
13-12-2021

Οργισμένοι Γάλλοι αλιείς απειλούν να διακόψουν τις βρετανικές εισαγωγές

Αλιείς στη βόρεια Γαλλία απείλησαν να διακόψουν τις βρετανικές εισαγωγές σε μια προσπάθεια να αυξήσουν την πίεση στο Λονδίνο να τους χορηγήσει περισσότερες άδειες για ψάρεμα στα βρετανικά ύδατα.
09-12-2021

Κομισιόν: Νέο εργαλείο αποτροπής εμπορικών πολέμων με γνώμονα τη γεωπολιτική

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την Τετάρτη (8 Δεκεμβρίου) ένα νέο ισχυρό εμπορικό μέσο που θα της δώσει μεγαλύτερη ευχέρεια να επιβάλλει κυρώσεις σε τρίτες χώρες.
08-12-2021

Ο φόρος άνθρακα της ΕΕ πλήττει την χαλυβουργία

Η βρετανική χαλυβουργία μπορεί να είναι ένα από τα μεγάλα θύματα του προτεινόμενου φόρου άνθρακα της ΕΕ, σύμφωνα με νέα έκθεση.
02-12-2021

Μια νέα «υπερταχεία» μειώνει το χρόνο του ταξιδιού Κίνας-Φινλανδίας

Με τη βοήθεια μιας βελτιωμένης σιδηροδρομικής σύνδεσης, τα εμπορεύματα μεταξύ Κίνας και Φινλανδίας θα παραδίδονται σε έξι ή επτά ημέρες αντί για δέκα που χρειάζονται σήμερα
13-10-2021

Απόψε τα μέτρα της Ε.Ε. για τις μεταφορές στη Βόρεια Ιρλανδία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υποβάλει την Τετάρτη (13 Οκτωβρίου) στη Βρετανία ένα πακέτο μέτρων για τη διευκόλυνση της μεταφοράς των εμπορευμάτων προς τη Βόρεια Ιρλανδία μετά το Brexit .
29-09-2021

ΕΕ-ΗΠΑ συζητούν για εμπόριο, τεχνολογία στην σκιά των υποβρυχίων

Η συνάντηση ΕΕ-ΗΠΑ με θέμα το εμπόριο και την τεχνολογία (TTC) ξεκινά σήμερα στο Πίτσμπουργκ στη σκιά της «διαμάχης των υποβρυχίων» μεταξύ Γαλλίας και Ουάσινγκτον, η οποία είχε θέσει σε δοκιμασία τη διατλαντική σχέση
24-09-2021

Κανονικά το συμβούλιο ΕΕ-ΗΠΑ για εμπόριο και τεχνολογία παρά την κρίση με τα υποβρύχια

Θα πραγματοποιηθούν τελικά οι συνομιλίες για το εμπόριο και την τεχνολογία που προβλέπεται να διεξαχθούν την ερχόμενη εβδομάδα με τις ΗΠΑ, παρά την διπλωματική κρίση που πυροδότησε η ακύρωση συμβολαίου πώλησης γαλλικών υποβρυχίων.
23-09-2021

Μειωμένες οι πιθανότητες εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Βρετανίας

Μια εμπορική συμφωνία ΗΠΑ -Ηνωμένου Βασιλείου φαίνεται να έχει τεθεί σε δεύτερη μοίρα αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μείωσε τις πιθανότητες συμφωνίας μετά από συνομιλίες με τον Μπόρις Τζόνσον.
21-09-2021

Κλεμάν Μπον: «Πρέπει να γίνουμε περισσότερο κυρίαρχοι, αυτόνομοι και ικανοί να υπερασπισθούμε τα συμφέροντά μας»

«Δεν πρόκειται για γαλλικό θέμα, πρόκειται για ευρωπαϊκό θέμα», είπε. «Δεν είμαστε σε έναν αβρό και εύκολο κόσμο και οι Ευρωπαίοι οφείλουν να είναι αποφασιστικοί και ενωμένοι»
09-09-2021

Οι πυρκαγιές «έκαψαν» και τον κλάδο του μελιού στην Ελλάδα

Αποδεκατίστηκε ο τομέας της μελισσοκομίας της Ελλάδας εξαιτίας των πυρκαγιών που σάρωσαν τη χώρα, αφήνοντάς τον κλάδο εκτεθειμένο σε εισαγωγές μελιού αμφιβόλου ποιότητας- όπως προειδοποιεί η Επιτροπή Επαγγελματικών Αγροτικών Οργανώσεων στην Ε.Ε. (Copa Cogeca).
02-09-2021

Στα $830 δισ. ο τζίρος του online εμπορίου στην Ευρώπη το 2021

Ηλεκτρονικές αγορές κάνουν έξι στους δέκα Ευρωπαίους, με το online εμπόριο στην Ευρώπη να κατακτά το ένα ορόσημο μετά το άλλο.
Διεθνή 30-08-2021

Εμπάργκο στους εμπόρους οπίου

Αν ο δυτικός κόσμος και ο πολιτισμός του θέλουν να σώσουν την τιμή τους, πρέπει να κηρύξουν γενικό εμπάργκο κατά της πρώτης κυβέρνησης δολοφόνων και εμπόρων ναρκωτικών στον κόσμο