Εκπαίδευση

11-05-2022

Οι Λιθουανοί μαθητές θα διδάσκονται δημόσιο πνεύμα και αμυντικές δεξιότητες

Τα λιθουανικά σχολεία θα διδάσκουν δεξιότητες εθνικής ασφάλειας και δημόσιο πνεύμα, όπως παρουσιάστηκε από το υπουργείο Παιδείας της Λιθουανίας μαζί με το υπουργείο Άμυνας.
28-04-2022

Τα παιδιά των προσφύγων διδάσκονται ουκρανικά στα σχολεία της Δανίας

Τα παιδιά Ουκρανών προσφύγων θα διδάσκονται στα αγγλικά και τα ουκρανικά στα σχολεία της Δανίας.

Πολιτισμός και εκπαίδευση «ανοίγουν τις πόρτες» τους σε Ουκρανούς πολίτες

Στην Ισπανία, η ισπανική εθνική χορευτική ομάδα καλωσορίζει έξι Ουκρανούς χορευτές.
17-02-2022

Η Ιταλία επενδύει 30 δις του Ταμείου Ανάκαμψης στην εκπαίδευση και την έρευνα

Η Ιταλία θα επενδύσει περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια ευρώ του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης στην εκπαίδευση και την έρευνα, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Εθνικό Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής (Infn) στο Gran Sasso.
11-02-2022

«Πισωγυρίσματα» στην ένταξη των Ρομά για πολλά κράτη μέλη της ΕΕ – Τι κάνει η Ελλάδα

Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες καθυστερούν στις στρατηγικές τους για την αντιμετώπιση των διακρίσεων και των ανισοτήτων που αντιμετωπίζουν οι Ρομά, δημιουργώντας αμφιβολίες για το αν θα μπορέσουν να επιτύχουν τους ήδη «μη φιλόδοξους» στόχους, προειδοποιούν οι ειδικοί.
08-02-2022

Διχασμός στην ΕΕ για το σχέδιο της παροχής διασυνοριακών δικαιωμάτων στους γονείς

Η Κομισιόν πιέζει ώστε η αναγνώριση της γονικής ιδιότητας σε μια χώρα να οδηγήσει σε αναγνώριση των οικογενειακών δεσμών σε όλο την ένωση. Ωστόσο η πρωτοβουλία αυτή θα μπορούσε να δημιουργήσει ρήγμα σε όλη την ένωση λόγω της συμπερίληψης των οικογενειών «ουράνιου τόξου».
18-01-2022

Ιταλία: Ένας στους τέσσερις νέους δεν εργάστηκε ή δεν σπούδασε το 2020, το υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ

Περισσότεροι από 2 εκατομμύρια Ιταλοί στην ηλικιακή ομάδα 15-29 δεν σπούδαζαν και δεν εργάζονταν το 2020, σύμφωνα με έκθεση της ISTAT του περασμένου Δεκεμβρίου.
14-01-2022

Γαλλία: Σε απεργία οι εκπαιδευτικοί για τα υγειονομικά μέτρα στα σχολεία

Τα συνδικάτα ανακοίνωσαν μια «ιστορική κινητοποίηση» με το 75% των εκπαιδευτικών να απεργούν για να διαμαρτυρηθούν για τη διαχείριση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα σχολεία.
13-10-2021

Επιτροπή εμπειρογνωμόνων για την παραπληροφόρηση και τον ψηφιακό εγγραμματισμό

Στον απόηχο των νέων καταγγελιών που απασχολούν την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ για επιβλαβή χρήση του facebook από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες , η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημιούργησε την Τρίτη (12 Οκτωβρίου) μια ομάδα εμπειρογνωμόνων.
Πολιτικά 02-09-2021

Επιστροφή στα θρανία: H EE στηρίζει τους μαθητές, τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς

Καθώς ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά για εκατομμύρια μαθητές και εκπαιδευτικούς στην Ευρώπη, η Επιτροπή συνεχίζει να τους συμπαραστέκεται και να τους στηρίζει.
25-08-2021

Με συμμετοχή του Μαργαρίτη Σχοινά το Θερινό Σχολείο για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη μετανάστευση

Το τριήμερο θερινό σχολείο θα λάβει χώρα στην αγγλική γλώσσα από την Παρασκευή 27 έως και την Κυριακή 29 Αυγούστου 2021 στη Σχολή του Αριστοτέλους (http://www.sxoliaristotelous.gr/el/index.htm) στην Νάουσα και μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Zoom.
12-08-2021

Στις 13 Αυγούστου τα προσωρινά αποτελέσματα των voucher βρεφονηπιακών σταθμών

Τα voucher για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς φέτος θα συμπεριλαμβάνουν και τις μητέρες που εργάζονται στο Δημόσιο, καθώς εντάχθηκαν 15.000 επιπλέον δικαιούχοι μέσα από την αύξηση του προϋπολογισμού με επιπλέον 30.000.000 ευρώ.
06-08-2021

Η Επιτροπή εντείνει τη δράση για πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση υψηλής ποιότητας και χωρίς αποκλεισμούς

Σήμερα η Επιτροπή δημοσίευσε πρόταση σύστασης του Συμβουλίου σχετικά με τη μικτή μάθηση για να στηρίξει μια υψηλής ποιότητας πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς.
31-07-2021

Παγκόσμια σύνοδος κορυφής για την εκπαίδευση: συνεισφορά της «Ομάδας Ευρώπη» στην Παγκόσμια Σύμπραξη για την Εκπαίδευση ύψους 1,7 δισ. ευρώ

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συνεισφορά προς την Παγκόσμια Σύμπραξη για την Εκπαίδευση. Τον Ιούνιο η ΕΕ είχε ήδη ανακοινώσει δέσμευση ύψους 700 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2021-2027.
28-07-2021

Η Unicef κάνει έκκληση να ξανανοίξουν τα σχολεία χωρίς να περιμένουμε τα εμβόλια

Τα σχολεία που έχουν κλείσει λόγω της πανδημίας πρέπει να ξανανοίξουν, έκανε σήμερα έκκληση η Unicef, ενώ 600 εκατ. παιδιά σχολικής ηλικίας επηρεάζονται αυτή τη στιγμή από τα περιοριστικά μέτρα κατά της Covid.

“Ενεργειακά” φιλικά δημοτικά κτίρια και σχολεία στην Περιφέρεια Αττικής με πόρους της Πολιτικής Συνοχής

Τα δημόσια κτίρια στεγάζουν πολλές και ζωτικές ανάγκες των πολιτών σε κάθε περιοχή καταναλώνοντας μεγάλα ποσά ενέργειας καθημερινά.

Προς παράδοση το 10ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας στην ΚΕΠΤΣΕ – Προγραμματίζεται λαμπρή τελετή εγκαινίων το Σεπτέμβρη

Εντός των χρονοδιαγραμμάτων και σίγουρα πριν την αρχή του νέου σχολικού έτους, θα παραδοθεί η νέα σχολική μονάδα που κατασκευάστηκε στην περιοχή ΚΕΠΤΣΕ στην Πτολεμαΐδα.

Με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες στην Πανεπιστημιούπολη Δυτικής Μακεδονίας

Ένα εμβληματικό έργο Εκπαίδευσης με την στήριξη της Ε.Ε. και της Πολιτικής Συνοχής, προϋπολογισμού 20 εκ. ευρώ

“Ενεργειακά” φιλικά δημοτικά κτίρια και σχολεία στην Περιφέρεια Αττικής με πόρους της Πολιτικής Συνοχής

Τα δημόσια κτίρια στεγάζουν πολλές και ζωτικές ανάγκες των πολιτών σε κάθε περιοχή καταναλώνοντας μεγάλα ποσά ενέργειας καθημερινά.

Βοηθητικό προσωπικό στα ειδικά σχολεία μέσω ΕΣΠΑ

Μια κίνηση που αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά τα ειδικά σχολεία στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδος έλαβε πρόσφατα η Περιφέρεια, δίνοντας μια σημαντική οικονομική βοήθεια σε ένα κομμάτι μαθητών που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες στη μάθησή.

Λυγουριό: Το δραστήριο δημοτικό σχολείο σε νέα στέγη

Στην τελική φάση της δημοπράτησης βρίσκεται η «Προσθήκη και επέκταση 12/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Ασκληπιείου», ενός ιδιαίτερα δραστήριου σχολείου, που βρίσκεται στην έδρα του δήμου Επιδαύρου στο Λυγουριό.
14-07-2021

Unicef και Unesco: Προειδοποίηση ότι το κλείσιμο των σχολείων μπορεί να προκαλέσει «την καταστροφή μίας γενιάς»

Το κλείσιμο των σχολείων εξαιτίας της επιδημίας Covid-19, που αφορά περισσότερα των 156 εκατομμυρίων μαθητών σε δεκαεννέα χώρες, δεν μπορεί να διαρκέσει, διότι θα προκαλέσει «την καταστροφή μίας γενιάς», προειδοποιούν δύο υπηρεσίες του ΟΗΕ.

Ενεργειακές αναβαθμίσεις Σχολείων της Νάουσας με τη στήριξη της Ε.Ε. και της Πολιτικής Συνοχής

Ο Δήμος Νάουσας με τη βοήθεια της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε. και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής ανάτπυξης προχωρά με γρήγορους ρυθμούς στην ενεργειακή αναβάθμιση μιας σειράς από σχολικά κτίρια.
Πολιτικά 09-07-2021

Erasmus+ και European Solidarity Corps 2021-2027: Νέα γενιά προγραμμάτων κινητικότητας νέων και αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Την τελετή χαιρέτησαν ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς και  η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως