Τον Σεπτέμβριο η Τρόικα στην Κύπρο για να δει αν τηρούνται οι δεσμεύσεις

Από το Yπουργείο Οικονομικών υπάρχει η εκτίμηση ότι είναι μακρύς ο δρόμος για να κλείσουν οι μεταρρυθμίσεις που ζήτησαν οι πιστωτές.

Λευκωσία: Επανέρχεται η τρόικα τον Σεπτέμβριο για να εξετάσει αν η κυβέρνηση έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε στον τομέα των μεταρρυθμίσεων. Τα τεχνικά κλιμάκια θα εξετάσουν που βρίσκεται ο τρόπος προσδιορισμού των αμοιβών των δημοσίων υπαλλήλων και η μεταρρύθμιση του δημοσίου τομέα. Πως προχωράει η αποκρατικοποίηση της Cyta, τι γίνεται με το ΓΕΣΥ και πως θα μειωθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Μέχρι τέλος του 2016 η Κεντρική πρέπει να λάβει μέτρα για την υποχώρηση των προβληματικών δανείων. Από το Yπουργείο Οικονομικών υπάρχει η εκτίμηση ότι είναι μακρύς ο δρόμος για να κλείσουν οι μεταρρυθμίσεις που ζήτησαν οι πιστωτές.

Η Κυπριακή Δημοκρατία σύμφωνα με το κοινοτικό κεκτημένο έχει τεθεί κάτω από τη λεγόμενη μεταπρογραμματική εποπτεία (Post Programme Surveillance), μέχρι να αποπληρωθεί τουλάχιστον το 75% του δανείου προς τον ΕΜΣ. Η εποπτεία θα διεξάγεται σε εξαμηνιαία βάση.

X