Σκληρή επίθεση Ουγγαρίας σε Κομισιόν για το Brexit: Ακούστε τους λαούς

[flickr]

Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε την Παρασκευή (24 Ιουνίου) ότι οι Βρετανοί ψηφοφόροι που επέλεξαν να εγκαταλείψουν την ΕΕ ήταν δυσαρεστημένοι με τις πολιτικές της Ένωσης αναφορικά με την προσφυγική κρίση.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Ούγγρος πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι χώρες του Βίσεγκραντ στην Κεντρική Ευρώπη θα διεξάγουν σύντομα συζητήσεις για την επόμενη μέρα του βρετανικού δημοψηφίσματος. Η ομάδα Βίσεγκραντ περιλαμβάνει επίσης την Πολωνία, την Τσεχία και τη Σλοβακία.

Ο Ούγγρος επεσήμανε ότι η μετανάστευση έπαιξε βασικό ρόλο στο βρετανικό ντιμπέιτ.

Φάνηκε επίσης αισιόδοξος για το μέλλον των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών από την Ανατολική Ευρώπη – συμπεριλαμβανομένων των Ούγγρων – που εργάζονται στη Βρετανία. Είπε ότι η πιο πιθανή λύση για αυτούς θα είναι ότι η Βρετανία θα υπογράψει συμφωνία με την ΕΕ, στην οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν τέτοια ζητήματα.

«Οι Βρυξέλλες πρέπει να ακούσουν τη φωνή των λαών. Αυτό είναι το μεγαλύτερο μάθημα από αυτή την απόφαση», δήλωσε ο Όρμπαν.

«Γιατί είναι η Ουγγαρία στην ΕΕ; Η Ουγγαρία είναι στην ΕΕ, γιατί πιστεύουμε σε μια ισχυρή Ευρώπη», πρόσθεσε.

«Αλλά η Ευρώπη είναι ισχυρή μόνο εάν μπορεί να δώσει απαντήσεις σε σημαντικά ζητήματα όπως η μετανάστευση, που θα ενισχύσει την ίδια την Ευρώπη και όχι να την αποδυναμώσει. Η ΕΕ απέτυχε να δώσει αυτές τις απαντήσεις».