Νέος γ.γ. Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ ο Ορέστης Καβαλάκης

Ο νέος γ.γ. Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, Ορέστης Καβαλάκης [ΑΠΕ-ΜΠΕ]

Νέος γ.γ. Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ ορκίστηκε ο Ορέστης Καβαλάκης.

Σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, αναφέρει ότι ενώπιον του ιδίου και παρουσία του αναπληρωτή υπουργού, Νίκου Παπαθανάση, ορκίστηκε σήμερα ο νέος γενικός γραμματέας «ο οποίος δέχτηκε τις ευχές της πολιτικής ηγεσίας για κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα».

Ο κ. Καβαλάκης αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας και τη Νομική Σχολή του Queen Mary and Westfield College, University of London. Από το 2013 μέχρι σήμερα, είναι διαχειριστής – εταίρος της «Δικηγορικής εταιρείας Καβαλάκης και Συνεργάτες». Το διάστημα μεταξύ Ιουλίου 2019 και Αυγούστου 2020, ανέλαβε χρέη Συμβούλου του Yφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιου για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο και σημερινού αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκου Παπαθανάση. Από αυτή τη θέση ασχολήθηκε με επενδύσεις, όπως το Ελληνικό, τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

Ο κ. Καβαλάκης αντικαθιστά στη θέση του Γενικού Γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ τον Νίκο Μαντζούφα, που – σε αντίθεση με κάθε προηγούμενο σε κυβερνητικές θέσεις στη χώρα μας – παρέμεινε στη θέση του αρμοδίου για τις ΣΔΙΤ γραμματέα για περίπου 11 χρόνια! Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Στο Ταμείο Ανάκαμψης μεταπηδά ο Νίκος Μαντζούφας – παραιτήθηκε από γενικός γραμματέας – τί λέει ο ίδιος

Στο Ταμείο Ανάκαμψης, όπως όλα δείχνουν, θα αναλάβει νέες ευθύνες ο Νίκος Μαντζούφας ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του γενικού γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ. Τί λέει ο ίδιος, ως ο μακροβιότερος σε τέτοια θέση

 

X