Λονδίνο: Τρομοκρατική επίθεση έξω από το κοινοβούλιο – 2 νεκροί

Από τις επιθέσεις, τουλάχιστον δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Sky News. Ένοπλος επιτέθηκε με μαχαίρι κατά αστυνομικού, έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο, με τον δράστη να πυροβολείται από άλλον αστυνομικό. Η επίθεση εκτυλίχθηκε στο πλαίσιο ενός διπλού περιστατικού με ισάριθμα οχήματα να πέφτουν πάνω σε περαστικούς, έξω από το κοινοβούλιο και στη γέφυρα του Γουεστμίνστερ. Οι αρχές δήλωσαν πως αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως τρομοκρατική επίθεση μέχρι «αποδείξεως του εναντίου».

Τουλάχιστον δύο νεκροί και έντεκα τραυματίες, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του «διπλού περιστατικού» που σημειώθηκε, το απόγευμα έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο, στο Λονδίνο και στην γέφυρα του Γουεστμίνστερ, σύμφωνα με το πρακτορείο Sky News που επικαλείται νοσοκομειακές πηγές. Αρκετοί από τους τραυματίες είναι πολύ βαριά τραυματισμένοι.

Αυτόπτης μάρτυρας έκανε λόγο και για άτομα «με το πρόσωπο μέσα στο νερό», στον Τάμεση, αλλά οι πληροφορίες παραμένουν ανεπιβεβαίωτες, για την ώρα.

Ένοπλος επιτέθηκε με μαχαίρι κατά αστυνομικού έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο,το απόγευμα της Τετάρτης στο πλαίσιο δύο συμβάντων, με ισάριθμα οχήματα να πέφτουν πάνω σε περαστικούς.

Ο οδηγός του πρώτου οχήματος επιτέθηκε στον αστυνομικό με μαχαίρι, έξω από το κοινοβούλιο, τραυματίζοντας τον, πριν τραυματιστεί, με τη σειρά του, από τα πυρά άλλου αστυνομικού που βρισκόταν στο σημείο.

Λίγα μέτρα πιο κάτω, δεύτερο όχημα χτύπησε περαστικούς στη γέφυρα του Γουεστμίνστερ, τραυματίζοντας τους. Για την ώρα, δεν υπάρχουν πληροφορίες από την μητροπολιτική αστυνομία για το κατά πόσο συνδέονται τα δύο περιστατικά.

Όπως εξηγούν πάντως οι αρχές ασφαλείας, αντιμετωπίζουν την κατάσταση ως τρομοκρατική επίθεση μέχρι «αποδείξεως του εναντίου».

Κλειστό το κοινοβούλιο και η γέφυρα.

Η λειτουργία του κοινοβουλίου έχει ανασταλεί ενώ η Βουλή θα παραμείνει αποκλεισμένη έως ότου ξεκαθαριστεί τι έχει συμβεί και τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η κατάσταση, ανακοίνωσε η αστυνομία. Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι φυγαδεύτηκε από την αστυνομία και είναι ασφαλής, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών.

Κλειστή παραμένει και η γέφυρα του Γουεστμίνστερ. Μέσα στο κοινοβούλιο βρίσκονται ακόμα αρκετοί βουλευτές, ενώ ειδική ομάδα πυροτεχνουργών να διενεργεί ελέγχους σε όλους τους χώρους.

Ο σταθμός του μετρό έκλεισε μετά από οδηγία των αστυνομικών αρχών, ενώ πλήθος ασθενοφόρων έχουν σπεύσει στην περιοχή, με γιατρούς και νοσοκόμους να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες.

Η αστυνομία ζητά από τους πολίτες να μην πλησιάζουν την ζώνη των επιθέσεων και οι νοσοκομειακές αρχές κάνουν έκκληση να μην γίνονται κλήσεις για ασθενοφόρα από τους πολίτες, παρά μόνο στις περιπτώσεις που είναι «απόλυτη ανάγκη».

Σημειώνεται πως σήμερα, συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη διπλή βομβιστική επίθεση στις Βρυξέλλες, στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ και τον σταθμό του μετρό στο Μολενμπέκ.

X