Λαμπαδηδρόμοι της Ολυμπιακής φλόγας Μαργαρίτης Σχοινάς και Επίτροπος Γκάμπριελ – Επαφές με την κυβέρνηση

Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς κατά την ακρόαση στο Ευρωκοινοβούλιο

Στην Τελετή Υπογραφής της Διακήρυξης της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη στις 10.00 στο ξενοδοχείο Arty Grand Hotel, θα λάβει μέρος ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Κατόπιν, ο Αντιπρόεδρος θα παραβρεθεί στην τελετή απονομής του Χρυσού Μεταλλίου της Ολυμπιακής Αξίας στον ΠτΔ, Προκόπη Παυλόπουλο, που θα λάβει χώρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας, στις 10.40, από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. T. Μπαχ.

Την ίδια μέρα, ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς και η Επίτροπός Μαρία Γκάμπριελ θα παραστούν στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020» και θα συμμετάσχουν στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία ως τρίτος και τέταρτη λαμπαδηδρόμος αντίστοιχα.

Στη συνέχεια, ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς θα συναντηθεί με τον Υπουργό Τουρισμού, κ. Χ. Θεοχάρη, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθούν οι επιπτώσεις από τον κορωνοϊό στον Τουρισμό και γενικότερα στην πορεία της οικονομίας. Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα ενημερώσει για τις αποφάσεις της Τετάρτης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Κατόπιν, ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Γ. Γεωργιόπουλο.

Σημειώνεται ότι αύριο Παρασκευή ο κ. Σχοινάς θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο και με την Διευθύνουσα Σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας, κ.  Ρ. Αικατερινάρη στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι χθες η Επίτροπος αρμόδια για την Καινοτομία, Έρευνα, Πολιτισμό, Εκπαίδευση και Νεολαία Μαρία Γκάμπριελ συναντήθηκε με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως. Στη συνέχεια, η Επίτροπος είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκος Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνέχεια η Επίτροπς συνάντησε τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για την Έρευνα και Τεχνολογία, κ. Χρ. Δήμα καθώς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

X