Γερμανία: Παραιτήθηκαν οι Γερμανοί υπουργοί Άμυνας και Οικονομίας

Η Κραμπ-Καρενμπάουερ και ο Αλτμάιερ είναι άνω των 60 ετών, οι θέσεις τους θα πάνε τώρα σε δύο νεότερους συντηρητικούς, στα 38 και στα 42. [EPA-EFE/CLEMENS BILAN]

Οι υπουργοί Άμυνας, Annegret Kramp-Karrenbauer, και Οικονομίας, Peter Altmaier (μέλη του CDU/CSU) δεν πρόκειται να αποδεχθούν το αξίωμα του βουλευτή στη νέα γερμανική βουλή προκειμένου -όπως είπαν- να αναζωογονήσουν το κόμμα τους.

«Οι νεότεροι χρειάζονται την ευκαιρία τους τώρα!» τουίταρε ο Altmaier, ενώ η Kramp-Karrenbauer κάλεσε το κόμμα να «προετοιμαστεί καλά για το μέλλον».
Η Κραμπ-Καρενμπάουερ, φημολογούνταν ότι ήταν η διάδοχος της Άνγκελα Μέρκελ, ενώ ο υπουργός Οικονομίας, Άλτμαϊερ, ήταν στο πλευρό της Μέρκελ και ένας από τους πιο ένθερμους συμμάχους της.

Τόσο η Κραμπ-Καρενμπάουερ όσο και ο Αλτμάιερ θεωρούνταν «χλιαροί» υποστηρικτές του επικεφαλής του κόμματος Αρμίν Λάσετ, καθώς οι επιτροπές του CDU πρόκειται να συζητήσουν σήμερα Δευτέρα 11/10  για το μέλλον του Λάσετ και του κόμματος.
Η Κραμπ-Καρενμπάουερ και ο Αλτμάιερ είναι άνω των 60 ετών, οι θέσεις τους θα πάνε τώρα σε δύο νεότερους συντηρητικούς, στα 38 και στα 42.

Καθώς οι Γερμανοί συντηρητικοί είναι απασχολημένοι σε εσωτερικές συζητήσεις για το ποιους δρόμους θα χαράξουν μετά την εκλογική τους ήττα, αυτοί οι δύο επιδραστικοί πολιτικοί που κάνουν ένα βήμα πίσω στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα στους παλαιότερους πολιτικούς του κόμματος, όπως ο Φρίντριχ Μερτς, ο οποίος μπορεί να επανέλθει με υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος σε τέσσερα χρόνια.