Γερμανία: H selfie μιας νέας εποχής;

Το πρώτο αποτέλεσμα της συνάντησης Πρασίνων και Φιλελευθέρων στη Γερμανία ήταν μια selfie. [INSTAGRAM @volkerwissing /via REUTERS]

Η πρώτη διερευνητική επαφή Πρασίνων και Φιλελευθέρων στη Γερμανία ολοκληρώθηκε με τη δημοσίευση μιας selfie από τον γραμματέα του FDP Φόλκερ Βίσινγκ, στην οποία εκτός από τον ίδιο εικονίζονται ο Πρόεδρος του κόμματος Κρίστιαν Λίντνερ και το ηγετικό δίδυμο των Πρασίνων, Αναλένα Μπέρμποκ και Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Οι ηγεσίες των δύο κομμάτων είχαν την Τρίτη το βράδυ την πρώτη τους συνάντηση με στόχο την αναζήτηση κοινών σημείων, που θα καταστήσουν δυνατό το σχηματισμό τρικομματικής κυβέρνησης, πιθανότατα με τους σοσιαλδημοκράτες του Ολαφ Σολτς.

Αργότερα ανέβασαν και οι τέσσερεις μετεχόντες την ίδια φωτογραφία, κάνοντας λόγο για «συναρπαστικούς καιρούς» στην προσπάθεια αναζήτησης «γεφυρών» και κοινών απόψεων. Η πορεία των διαπραγματεύσεων πάντως αναμένεται να μην είναι ιδιαίτερα σύντομη, αφού τα δύο κόμματα έχουν σημαντικές διαφορές, κυρίως στα θέματα της οικονομίας, για παράδειγμα σε ότι αφορά τη φορολογία και τις αμοιβές της εργασίας.

Ο υποψήφιος καγκελάριος του SPD, Ολαφ Σολτς έχει επίσης ανακοινώσει ότι θέλει να έχει και με τα δύο κόμματα την πρώτη διερευνητική συνάντηση μέσα στην εβδομάδα.

Σε ότι αφορά την ιστορική (ίσως) φωτογραφία τα περισσότερα likes συγκέντρωσε μέσα στο πρώτο δίωρο ο Κρίστιαν Λίντνερ ακολουθούμενος από την Μπέρμποκ, σύμφωνα με τον ιστοχώρο του der Spiegel.