Χάμοντ: Ερχεται νέα ψηφοφορία στη βρετανική βουλή για το Brexit

Μέσα στις επόμενες μέρες βλέπει να γίνεται η επόμενη ψηφοφορία για την τελική συμφωνία του Brexit στο βρετανικό κοινοβούλιο, ο υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Φίλιπ Χάμοντ τόνισε στο BBC, ότι η Βουλή των Κοινοτήτων αναμένεται να έχει την ευκαιρία για μία «ουσιαστική ψηφοφορία» όσον αφορά τη Συμφωνία Αποχώρησης ακόμη και την επόμενη εβδομάδα.

«Αυτό θα εξαρτηθεί από την πρόοδο που θα επιτευχθεί τις επόμενες ημέρες», σημείωσε. Μία έξοδος από την ΕΕ χωρίς συμφωνία ωστόσο θα ήταν «ένα ιδιαίτερα κακό αποτέλεσμα και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να το αποφύγουμε».

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εσωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας Σάτζιντ Τζάβιντ δήλωσε χθες, ότι ο κίνδυνος το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία έχει μεγεθυνθεί και πρόσθεσε πως αυτή η επιλογή δεν μπορεί να αφαιρεθεί από το τραπέζι.

«Δεν είναι δυνατόν» να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να γίνει πραγματικότητα το λεγόμενο no-deal Brexit, είπε ο Τζάβιντ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε εκπομπή του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου ITV.

X