Η Κροατία είναι πλέον ο πιο δημοφιλής προορισμός εμβολιαστικού τουρισμού για τους Ρώσους

Στη Ρωσία μπορεί κανείς να κάνει μόνο το ρωσικό εμβόλιο, το οποίο πολλές χώρες της ΕΕ και άλλες σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να μην αναγνωρίζουν. [Shutterstock / Jc valenzuela]

Η Κροατία έχει γίνει ο πιο δημοφιλής προορισμός της ΕΕ για τους Ρώσους που πραγματοποιούν επισκέψεις εμβολιασμού κατά του COVID-19, με περίπου 60 να καταφθάνουν κάθε εβδομάδα, ανέφερε την Τρίτη η εφημερίδα Večernji List.

Πάντως οι Ρώσοι που έρχονται στην Κροατία δεν μπορούν να επιλέξουν την πόλη του εμβολιασμού τους, ανέφερε επίσης η εφημερίδα.

Ο λόγος των αφίξεων είναι απλός. Στη Ρωσία μπορεί κανείς να κάνει μόνο το ρωσικό εμβόλιο, το οποίο πολλές χώρες της ΕΕ και άλλες σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να μην αναγνωρίζουν.

Επίσης, ο εμβολιασμός στην Κροατία είναι δωρεάν και οι Ρώσοι τουρίστες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε όλα τα εμβόλια COVID που έχουν εγκριθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, συμπεριλαμβανομένου του Johnson & Johnson, το οποίο χορηγείται σε μία δόση, κάτι που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να επιστρέψουν για δεύτερη δόση.

Αφού εμβολιαστούν, λαμβάνουν πιστοποιητικό COVID που τους επιτρέπει να ταξιδέψουν σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο.