Πάρκο Γεωργιάδη: Μια αναβαθμισμένη όαση πρασίνου στην καρδιά του Ηρακλείου

Πάρκο Γεωργιάδη_ Ηράκλειο [apopsilive.gr]

Το Πάρκο Γεωργιάδη αποτελεί ένα αγαπημένο πάρκο όχι μόνο για τους Ηρακλειώτες αλλά και για τους πολυάριθμους καθημερινά επισκέπτες της πόλης που πραγματικά χάρηκαν για την αναγέννηση του, μετά από τις εργασίες που έγιναν για την περιβαλλοντική του Αναβάθμιση.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ, με πόρους της Πολιτικής Συνοχής της ΕΕ.

Η «Άποψη του νότου», κάνοντας τη βόλτα της στους χώρους του πιο όμορφου ίσως πλέον πάρκου του Νομού μας, διαπίστωσε πως δεν έχει αλλάξει ο χαρακτήρας του ως άλσος όπου δεσπόζει το πράσινο και τα ψηλά, σκιερά, δέντρα, αφού δεν θυσιάστηκε κανένα από αυτά στο πλαίσιο των εργασιών, αλλά μόνον τα ξερά που απομακρύνθηκαν με υπόδειξη του Δασαρχείου!


  • 16.940 νέα φυτά
  • 22 νέα δέντρα
  • 700m2 χλοοτάπητα
  • 32 νέα καθιστικά

 

 

Τα παρτέρια του πάρκου ξαναπήραν ζωή, ενώ εντυπωσιάζει ο αριθμός των φυτών που συμπληρώθηκαν και ξεπερνούν, όπως μάθαμε, τις 16 χιλιάδες! Εντυπωσιακό είναι το κεντρικό παρτέρι που δημιουργήθηκε με έναν βραχόκηπο, με ηλιακό ρολόι και χλοοτάπητα που αναβαθμίζει την όλη εικόνα.

Αναγεννημένο!

Το πάρκο-έκτασης γύρω  στα 14,42 στρέμματα-, με οριοθετημένες διαδρομές, αναγεννημένα παρτέρια και ανανεωμένο εξοπλισμό,  σε προσκαλεί πλέον να το χαρείς, όχι ως περαστικός αλλά για να περάσεις κάποιες ώρες εδώ, καθώς τα παγκάκια και οι πάγκοι του είναι ιδανικοί για πικ νικ, μια ιδανική πρόταση για οικογένειες με παιδιά και όχι μόνον βεβαίως! Φυσικά δεν λείπει –δεν θα μπορούσε να λείπει!- η (πιστοποιημένη) Παιδική Χαρά!

 

Το άκρως…οικολογικό πάρκο προβλέφθηκε να διαθέτει και κάδους κομποστοποίησης στους οποίους θα τοποθετούνται τα οργανικά υπολείμματα κατά την περιοδική διαχείρισή του. Από αυτά θα παράγεται κόμποστ το οποίο θα ενσωματώνεται σε χώρους του πάρκου ανάλογα με τις ανάγκες των φυτών.

Τόπος συνάντησης

Όπως έχει αναφέρει ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, «Η αναβάθμιση του πάρκου και η λειτουργική και αισθητική βελτίωση του έγινε με μέριμνα και για τους συμπολίτες με ειδικές ανάγκες», τονίζοντας ότι επιθυμία της δημοτικής αρχής είναι το πάρκο να λειτουργεί  και ως τόπος ανταλλαγής ιδεών και όχι μόνον αναψυχής των συμπολιτών. Ο ίδιος επισήμανε πως «Έγιναν νέες φυτεύσεις με 1500 πόες και δεν έχει επέλθει οποιαδήποτε μείωση δασικού χαρακτήρα τον οποίο εξακολουθεί να έχει».

 

Πραγματικά, αυτό που διαπιστώσαμε και μεις περπατώντας το, είναι πως το Πάρκο Γεωργιάδη είναι ένα πάρκο για όλους, υψηλών προδιαγραφών πλέον, με σεβασμό στους επισκέπτες που αξίζει να το σεβαστούν με τη σειρά τους, ώστε αυτός ο ανακαινισμένος πνεύμονας πρασίνου στην καρδιά της πρωτεύουσας του Νομού Ηρακλείου να μας χαρίζει όμορφες στιγμές χαλάρωσης μέσα σε ένα φυσικό, πανέμορφο τοπίο.

[το άρθρο δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα Άποψη του Νότου και το iapopsilive.gr και αναδημοσιεύεται στην EURACTIV.gr στο πλαίσιο του έργου «Η Συνοχή Δίπλα μας»]