Νέα πλατεία στον δήμο Θέρμου χάρη στην Πολιτική Συνοχής της Ε.Ε.

plateia-thermou-erga-1 [aixmi-news.gr]

Ένα πολύ σημαντικό έργο ξεκινάει στον Δήμο Θέρμου που θα απευθύνεται σε όλους τους δημότες, αλλά και τους επισκέπτες.

Πρόκειται για μια καινούργια πλατεία που θα διαμορφωθεί δίπλα από την παιδική χαρά. Ο χώρος είναι δημοτικός και ο Δήμαρχος Σπύρος Κωνσταντάρας αποφάσισε να τον αξιοποιήσει συντάσσοντας την σχετική μελέτη, η οποία υποβλήθηκε για χρηματοδότηση σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα αποκτήσει ζωή το σημείο, αφού θα διευκολύνει και τους γονείς που συνοδεύουν τα παιδιά τους στην παιδική χαρά, όπου θα μπορούν και εκείνοι να ξεκουράζονται και να τα φροντίζουν συγχρόνως. Φαίνεται ότι θα γίνει ένα έργο τέχνης, δεδομένου ότι, σύμφωνα με το σχέδιο, είναι ιδιαίτερα καλαίσθητη και θα αναβαθμίσει αισθητικά την γύρω περιοχή, σε συνδυασμό και με το Δημαρχείο που ήδη είναι ένα όμορφο και ιδιαίτερο κτήριο.

Να επισημανθεί ότι η κατασκευή της πλατείας εντάσσεται σε ένα συνολικό έργο που περιλαμβάνει και την ανάπλαση του οικισμού «Ταξιάρχη»  και έχει προϋπολογισμό 590.000 ευρώ, που ήταν ήδη εξασφαλισμένα από το 2018 όταν και είχε κατατεθεί η πρόταση.

Παρόλο που ως πιο αναγκαία θεωρούνται τα έργα υποδομής, δηλαδή ύδρευση, αποχέτευση και οδικά δίκτυα, και οι αναπλάσεις και κατασκευές κοινοχρήστων χώρων είναι εξίσου σημαντικά, διότι αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων μιας περιοχής. Εκτός αυτού συμβάλλουν και στην προσέλκυση επισκεπτών, καθώς πάντα η αναβάθμιση χώρων και σημείων, αποτελεί πόλο έλξης.

[το άρθρο δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα ΑΙΧΜΗ Αιτωλοακαρνανίας και το aixminews.gr και αναδημοσιεύεται στην EURACTIV.gr στο πλαίσιο του έργου «Η Συνοχή Δίπλα μας»]