Με ευρωπαϊκούς πόρους νέο ασθενοφόρο και αξονικός τομογράφος στην Κάλυμνο

Κάλυμνος Νοσοκομείο [vimatisko.gr]

Στην Κάλυμνο έφθασε το νέο, πλήρως εξοπλισμένο, ασθενοφόρο, το οποίο αποκτήθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μέσω ευρωπαϊκών πόρων του ΕΣΠΑ, με στόχο να μπει και αυτό στη μάχη της δημόσιας υγείας και ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, όπου το νησί δοκιμάζεται καθημερινά.

Να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο Καλύμνου, προχώρησε και σε αναβάθμιση του εξοπλισμού του μέσω και των Ευρωπαϊκών πόρων, με σημαντικότερη αυτή την προμήθεια του αξονικού τομογράφου.

Ο Περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος δήλωσε σχετικά: «Έφτασε και στην Κάλυμνο το νέο ασθενοφόρο του νησιού. Πλήρως εξοπλισμένο και έτοιμο να μπεί και αυτό στην μάχη της δημόσιας υγείας. Στην διαρκή μάχη. Αυτή, που δίνουμε σταθερά και εμείς με ακόμα μεγαλύτερη ένταση στην διάρκεια της πανδημίας. Μέσω των Ευρωπαϊκών πόρων, του ΕΣΠΑ 2014-2020, της Περιφέρειας μας, η χρηματοδότηση και του νέου ασθενοφόρου της Καλύμνου, όπως και των νέων ασθενοφόρων όλων των νησιών μας”.

Εκτός απο το νέο ασθενοφόρο, παραδόθηκε στο Νοσοκομείο Καλύμνου και Αξονικός Τομογράφος. Η αναβάθμιση του εξοπλισμού των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας των νησιών μας, που χρηματοδοτήθηκε μέσα απο τους Ευρωπαϊκούς και Ιδιους Πόρους της Περιφέρειας μας, έγινε πολύ στοχευμένα, ώστε να οδηγεί σε ουσιαστική βελτίωση της ιατρικής υπηρεσίας, που απολαμβάνουν οι νησιώτες μας.

Ο Αξονικός Τομογράφος του Νοσοκομείου Καλύμνου χρηματοδοτήθηκε μέσα απο τους Ευρωπαϊκούς πόρους, του ΕΣΠΑ 2014-2020, της Περιφέρειας μας και είναι σημαντικό το γεγονός και της δωρεάς από τον ομογενή Γιάννη Χαλίκο του κτιρίου που κατασκευάστηκε, στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Καλύμνου για την τοποθέτηση του.

Αυτοί οι Ευρωπαϊκοί πόροι, δίνουν λύσεις και απαντήσεις σε πραγματικά ζητήματα της κοινωνίας. Αυτή η Περιφέρειας, στέκεται με αγάπη και αφοσίωση στο πλευρό όλων των νησιών μας, όλων των νησιωτών μας».

Ο Έπαρχος Καλύμνου κ. Μανώλης Μουσελλής, δήλωσε σχετικά:

«Το νέο “απόκτημα” της Καλύμνου, το ασθενοφόρο αυτού του τύπου, θα εξασφαλίσει καλύτερες συνθήκες στην μεταφορά ασθενών, καθώς το ΕΚΑΒ είχε μείνει εδώ και μήνες με ένα ασθενοφόρο ουσιαστικά, καθώς το δεύτερο εξυπηρετεί σχεδόν αποκλειστικά περιπτώσεις ασθενών με covid.

Από τα τέλη Αυγούστου, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας, ενέκρινε το σχέδιο σύμβασης και την διαδικασία ανάθεσης του έργου «Προμήθεια 9 ασθενοφόρων μικρού όγκου για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου», τα οποία είχαν παραδθεί και έπρεπε να ξεπεραστούν τα “γραφειοκρατικά θέματα”, ώστε το ένα εξ αυτών να έρθει Κάλυμνο. Να επισημανθεί πως η διαδικασία “προχώρησε” με πιο γρήγορους ρυθμούς, μετά την παρέμβαση του Διοικητή του ΕΚΑΒ, που βρέθηκε στην Κάλυμνο κατά την επίσκεψη του κλιμακίου υπό τον Ν. Χαρδαλιά.

Δεν είμαστε από αυτούς που λέμε μεγάλα λόγια, είμαστε άνθρωποι της πράξης. Πολλά πράγματα ετοιμάζουμε για την Κάλυμνο, όπως ο αξονικός τομογράφος που ήλθε. Αυτό που είχε υποσχεθεί η Περιφέρεια, ο Γιώργος Χατζημάρκος και το Επαρχείο, γίνεται πράξη χωρίς πολλά λόγια και τυμπανοκρουσίες».

[το άρθρο δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα Το ΒΗΜΑ της Κω και το vimatisko.gr και αναδημοσιεύεται στην EURACTIV.gr στο πλαίσιο του έργου «Η Συνοχή Δίπλα μας»]