Ευκαιρία μάθησης και δικτύωσης για νεοκλεγμένους στην αυτοδιοίκηση

Hot topics for better cities - URBACT

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ευκαιρία στους νέους μέχρι 40 ετών που εκλέχθηκαν στην αυτοδιοίκηση, σε δήμους και περιφέρειες, για να γνωρίσουν τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τις πολιτικές που αφορούν τις πόλεις και τις περιοχές τους, δίνεται με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Πόλεων και Περιφερειών.

Στην εβδομάδα αυτή, που έχει εξελιχθεί σε ετήσιο «ραντεβού» ή πολιτικό φεστιβάλ, αν προτιμάτε, της αυτοδιοίκησης από όλες τις χώρες της Ευρώπης, δίνονται πολύτιμες ευκαιρίες δικτύωσης αλλά και μάθησης σε χιλιάδες συμπολίτες μας που τους αναθέσαμε την εκπροσώπησή μας σε τοπικό επίπεδο.

Αλλά χρειάζεται γνώση και ενημέρωση για να είσαι αποτελεσματικός.

Για αυτόν τον λόγο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών θα προσφέρει σε νέους πολιτικούς, που έχουν εκλεγεί σε τοπικό ή περιφερειακό επίπεδο, την ευκαιρία να πάρουν ενεργό μέρος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων στις Βρυξέλλες στις 7-10 Οκτωβρίου 2019.

Ευκαιρίες – Πρόγραμμα
Οι νέοι πολιτικοί που θα επιλεχθούν θα μπορέσουν να δικτυωθούν με άλλους πολιτικούς σε Ευρωπαϊκό, εθνικό και τοπικό επίπεδο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Επιπλόεν θα λάβουν πολύ χρήσιμες πληροφορίες για Ευρωπαϊκά προγράμματα, ειδικά για τις πόλεις και τις περιφέρειες και θα λάβουν ενεργό μέρος στις συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν.

Το πρόγραμμα είναι πολύ ενδιαφέρον, με δεκάδες θεματικές και ειδικά σχεδιασμένο για τους εκλεγμένους στην αυτοδιοίκηση – μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Η συμβολή του URBACT

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο. το πρόγραμμα URBACT οργανώνει μία εκπαίδευση σχετικά με «Πώς να εμπλέξουν τοπικούς ενδιαφερόμενους στη λήψη αποφάσεων»  στην Επιτροπή Περιφερειών στις 10 Οκτωβρίου 2019 από τις 11:30 έως 13:00.

Η εκπαίδευση αυτή έχει ως σκοπό την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων των νέων Πολιτικών για τον πετυχημένο σχεδιασμό και την υλοποίηση των τοπικών πολιτικών ή στρατηγικών.

Θα εστιάσει στο πώς οι τοπικοί ηγέτες μπορούν να εμπλέξουν τους τοπικούς παίκτες και πολίτες ν’ αναπτύξουν μία ολοκληρωμένη στρατηγική για την περιοχή τους.

Μετά τη χρήση των δοκιμασμένων εργαλείων και μεθόδων του URBACT οι συμμετέχοντες μπορούν να νιώσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση εφαρμόζοντάς τα σε τοπικό επίπεδο.

Πώς μπορείτε να γραφτείτε;
Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα των νέων πολιτικών, απαιτούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις:
– Οι αιτούντες θα πρέπει να έχουν ένα πιστοποιητικό ως εκλεγμένοι πολιτικοί σε περιφερειακό ή τοπικό επίπεδο σε ένα Κράτος-Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης
– Δεν θα πρέπει να είναι πάνω από 40 χρονών την πρώτη ημέρα της εκδήλωσης (7 Οκτωβρίου 2019)
– Θα πρέπει να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα, και να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι τις 28 Ιουνίου 2019.

Το link για την εγγραφή είναι διαθέσιμο εδώ. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν έξοδα ταξιδιού και θα λάβουν μία σταθερή αποζημίωση διαμονής 269 Ευρώ.

X