ΕΣΠΑ: Ένα σημαντικό έργο 7.000.000 για το δίκτυο του Συνδέσμου Ύδρευσης Δήμου Γρεβενών

erga-idreusis3 [grevenamedia.gr]

Ένα μεγάλο και σημαντικό έργο που αφορά τον Σύνδεσμο ύδρευσης Δήμου Γρεβενών και Κοινοτήτων, ήδη δημοπρατήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2020 και ο ανάδοχος θα αρχίσει εντός του έτους τις εργασίες.

Αφορά τον Α’ και Β΄ κλάδο ύδρευσης από την περιοχή της Βασιλίτσας προς την πόλη και τα 30 χωριά των Γρεβενών μήκους περίπου εκατόν τριάντα χιλιομέτρων.

Το έργο του ΕΣΠΑ αφορά αντικατάσταση του παλαιού δικτύου καθ΄όλο το μήκος του δικτύου, προϋπολογισμού 7.000.000 ευρώ μαζί με τον Φ.Π.Α.

Ως γνωστό το πρώτο δίκτυο ύδρευσης δημιουργήθηκε το έτος 1970 και στην συνέχεια υπήρξαν βελτιώσεις.

Τώρα, με το νέο έργο του ΕΣΠΑ υπολογίζεται πως στον Α κλάδο από τα 2000 κυβικά νερού το 24ωρο θα αυξηθούν στις 3000 ενώ στον Β κλάδο από τα 1000 κυβικά νερού το 24ωρο ( για τους θερινούς μήνες) θα διπλασιαστούν.

Έτσι, τα τριάντα περίπου χωριά του Συνδέσμου Γρεβενών και Βοίου Κοζάνης όσο και η πόλη των Γρεβενών θα δουν σε ένα – δύο χρόνια να διπλασιάζεται ( περίπου ) το νερό στα δίκτυα ύδρευσης.

[το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Φωνή των Γρεβενών και grevenamedia.gr και αναδημοσιεύεται στην EURACTIV.gr στο πλαίσιο του έργου «Η Συνοχή Δίπλα μας»]