Επεκτείνεται το δίκτυο αποχέτευσης στα Λιβάδια Αστυπάλαιας

Astipalea [Wikimedia]

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Φώτη Χατζημιχάλη, εντάχθηκε και υλοποιήθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013, το έργο «Επέκταση υφιστάμενου δικτύου αποχέτευσης στον οικισμό Λιβάδια ν. Αστυπάλαιας» με προϋπολογισμό 336 χιλ. ευρώ. Στη συγκεκριμένη περιοχή των Λιβαδίων, λόγω της έλλειψης δικτύου η αποχέτευση γινόταν σε απορροφητικούς βόθρους με συνέπεια να δημιουργούνται σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα, που γίνονται ακόμη πιο έντονα κατά την τουριστική περίοδο.

Το έργο, όπως επισημαίνεται, ήρθε και έδωσε λύση στα προβλήματα αυτά με την κατασκευή δικτύου μήκους 2 χλμ., το οποίο συμπλήρωσε το αποχετευτικό δίκτυο που είχε κατασκευαστεί στα Λιβάδια με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου 2000-2006.

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο.

Πρόκειται για μία εξαιρετικά θετική εξέλιξη στο νησί της Αστυπάλαιας καθώς η δημιουργία του αποχετευτικού δικτύου θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών, σε περιοχές που μέχρι σήμερα δεν υπήρχε η απαραίτητη υποδομή. Ένα σοβαρό αίτημα των δημοτών, πήρε “σάρκα και οστά” μετά από πάρα πολλά έτη. Η περιοχή που λόγω του βραχώδους εδάφους είχε σοβαρό αποχετευτικό πρόβλημα, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, αφού μεταξύ των κατοικιών διαθέτει και πολλά ενοικιαζόμενα διαμερίσματα δήλωσε ο δήμαρχος Αστυπάλαιας.

[το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Το ΒΗΜΑ της Δωδεκανήσου και το 12vima.gr και αναδημοσιεύεται στην EURACTIV.gr στο πλαίσιο του έργου «Η Συνοχή Δίπλα μας»]

X