Αλλάζει η όψη των εμπορικών καταστημάτων της Αλεξάνδρειας με κονδύλια της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε.

Εμπορικά Καταστήματα Αλεξάνδρειας [opolitis.gr]

Θα αλλάξει η όψη του Εμπορικού κέντρου της Αλεξάνδρειας μετά τις παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν μέσα από το έργο του Ανοικτού κέντρου εμπορίου, το οποίο χρηματοδοτείται από την Πολιτική Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει προϋπολογισμό 1.800.000 ευρώ.

Σε προηγούμενα φύλλα του ΠΟΛΙΤΗ κάναμε εκτενείς αναφορές σε υποέργα του OPEN MALL, όπως η ανάπλαση της Πλατείας ΟΣΕ, τα έξυπνα συστήματα στάθμευσης, την προμήθεια Ηλεκτρικού Λεωφορείου.

Σήμερα θα αναφερθούμε στη δράση που γίνεται με τη συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας και αφορά σε παρεμβάσεις στα εμπορικά καταστήματα της πόλης μέσα στην περιοχή παρέμβασης που είναι το μεγάλο τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Βετσοπούλου, Εθνικής αντίστασης, Ν. Πλαστήρα και Μεγάλου Αλεξάνδρεια.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας κ. Δημητριάδης Γιώργος μίλησε στον ΠΟΛΙΤΗ για το πολύ σημαντικό αυτό έργο και μας είπε ότι στο έργο συμμετέχουν περίπου 170 καταστήματα. Στα καταστήματα αυτά θα γίνουν εκτενείς παρεμβάσεις στις προσόψεις τους με στόχο να δημιουργηθεί μια ενιαία και ομοιόμορφη εικόνα στο εμπορικό κέντρο της πολης, η οποία θα τέρπει τους επισκέπτες.

139275115 427170618701302 8189799902378685107 n

Ανάμεσα στις παρεμβάσεις που προβλέπονται είναι η τοποθέτηση ομοιόμορφων πινακίδων έξω από το κάθε κατάστημα, η τοποθέτηση σκιάστρων και τεντών, ενιαίοι χρωματισμοί στα περιτοίχια, ο φωτισμός καθώς και τοποθέτηση παρτεριών με λουλούδια και πράσινο.
Επίσης ο κ. Δημητριάδης δήλωσε ότι θα δημιουργηθεί μια ψηφιακή πλατφόρμα όπου όσα καταστήματα συμμετέχουν θα μπορούν να “ανεβάσουν” τα προϊόντα τους, τις προσφορές τους καθώς και όποια άλλη πληροφορία επιθυμούν.

Η Αλεξάνδρεια έχει μείνει πίσω και το έργο του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να προχωρήσουμε μπροστά, λέει ο κ. Δημητριάδης. Πρέπει να γίνουμε εξωστρεφείς, να προσελκύσουμε επισκέπτες στον τόπο μας αλλά και να δημιουργήσουμε μια πόλη ομορφότερη για τους ίδιους τους πολίτες της. Ο Εμπορικός κόσμος οφείλει να πρωτοστατήσει σ’αυτή την πορεία”, τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου. Οφείλουμε να αλλάξουμε, να αφήσουμε πίσω νοοτροπίες του παρελθόντος και να κοιτάξουμε πώς θα ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του μέλλοντος.

Η καταστηματάρχης κα Αλίκη Σταμπουλή που συμμετέχει στο πρόγραμμα μιλώντας στον ΠΟΛΙΤΗ είπε: «Δεν κρύβω ότι ανυπομονώ για την υλοποίηση του open mall προγράμματος! Θα βοηθήσει στην βελτίωση – ανακαίνιση της πρόσοψης του καταστήματός μου και των συναδέλφων μου! Άρα και στο σύνολο της αγοράς της πόλης μας. Μας δίνει τη δυνατότητα να γίνουν αλλαγές και βελτιώσεις με επιδοτούμενα χρήματα και αυτό μέσα στην οικονομική δυσπραγία των τελευταίων ετών είναι μία ανάσα για τον επαγγελματία».

140034112 226810892258671 7383143263948888300 n

Το συγκεκριμένα υποέργο έχει προϋπολογισμό περίπου 300.000 ευρώ και θα επιδοτήσει 100% τις παρεμβάσεις στις προσόψεις των καταστημάτων με μηδενική συμμετοχή από την πλευρά των καταστηματαρχών. Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη το επόμενο διάστημα πρόκειται να γίνει επιλογή ενός Μηχανικού, ο οποίος θα σχεδιάσει το είδος των παρεμβάσεων και ένας Διαχειριστής, ο οποίος θα οργανώσει όλες τις εργασίες που θα γίνουν.

[το άρθρο δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα Ο Πολίτης και το opolitis.gr και αναδημοσιεύεται στην EURACTIV.gr στο πλαίσιο του έργου «Η Συνοχή Δίπλα μας»]