Ακόμη ένα σημαντικό έργο στην Αντίπαρο με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης

H σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης [Myanmar Business Today]

Aκόμη ένα σημαντικό έργο δρομολογείται στην Αντίπαρο, δίνοντας σημαντικές λύσεις αλλά και προοπτικές ανάπτυξης σε πολλές περιοχές του Νησιού, όπου δεν υπήρχε δίκτυο ύδρευσης. Πρόκειται για το έργο «Κατασκευή δικτύου ύδρευσης οικισμού Αγίου Γεωργίου Αντιπάρου (Α’ Φάση)» συνολικού προϋπολογισμού 975.000,00 ευρώ. Το έργο εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ενίσχυση της περιφερειακής συνοχής» του Ε.Π. «Νότιο Αιγαίο» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Στις εργασίες του προς υλοποίηση έργου, το οποίο πρόκειται να καλύψει τις ανάγκες υδροδότησης του συγκεκριμένου οικισμού, στον οποίο έχει αναπτυχθεί σημαντική δόμηση, περιλαμβάνονται:

Κατασκευή νέου υπόγειου δικτύου κλειστών αγωγών ύδρευσης από αγωγούς HDPE 3ης γενιάς

Κατασκευή δεξαμενής χωρητικότητας 1.000 κυβικών μέτρων στο υψηλότερο βορειοανατολικό όριο του οικισμού για την τροφοδότηση του δικτύου

Ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, εξέφρασε την ικανοποίησή του, τονίζοντας: «Στην Αντίπαρο, η κατασκευή του Δικτύου Ύδρευσης Αγίου Γεωργίου, μελετήθηκε από τον Δήμο Αντιπάρου, που χρειάστηκε χρηματοδότηση και Τεχνικές Υπηρεσίες για την δημοπράτηση και υλοποίηση του.

Βρήκε και τα δύο στη συνεργασία με την Περιφέρεια μας. Η χρηματοδότηση ήρθε μέσα από τους Ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας μας, του ΕΣΠΑ 2014-2020, και η δημοπράτηση έγινε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες, επίσης της Περιφέρειας μας. Σε όλα τα νησιά μας, στεκόμαστε στο πλευρό τους θέτοντας, μαζί τους, σε προτεραιότητα τις ανάγκες και τα έργα και προωθώντας τις λύσεις που χρειάζονται. Συνεργάτες ουσίας, σύμμαχοι στην πράξη».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γιώργος Λεονταρίτης, σε σχετική δήλωσή του για το έργο, ανέφερε: «Ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό έργο για το συνεχώς αναπτυσσόμενο νησί της Αντιπάρου, που δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης και σε περιοχές του νησιού που δεν υπήρχε δίκτυο ύδρευσης. Ικανοποιούμε ένα πάγιο αίτημα του Δήμου Αντιπάρου και προχωράμε μαζί στην υλοποίησή του».

[το άρθρο δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα Το ΒΗΜΑ της Κω και το vimatisko.gr και αναδημοσιεύεται στην EURACTIV.gr στο πλαίσιο του έργου «Η Συνοχή Δίπλα μας»]