31,9 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ σε 129 επιχειρήσεις της ΠΑΜ-Θ για τον εξοπλισμό και την αναβάθμισή τους

Επιχειρήσεις ΠΑΜ-Θ [Εφημερίδα Φωνή του Νέστου]

129 επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στους τομείς της αγροδιατροφής, του τουρισμού, των πλαστικών, των μεταλλικών υλικών, του μαρμάρου, των υφασμάτων, των κατασκευών, του χονδρικού εμπορίου, της ξυλείας, του μηχανολογικού εξοπλισμού κ.ά., ενισχύονται με πόρους 31,9 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ, με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, προκειμένου να αναβαθμίσουν τις υποδομές τους.

Στόχος της Περιφέρειας και σε αυτήν την περίπτωση είναι να στηρίξει έμπρακτα τις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα στην παρούσα οικονομική συγκυρία.

Με τη χρηματοδότηση, η Περιφέρεια ενισχύει τις επιχειρήσεις στα σχέδιά τους να εκσυγχρονίσουν τις υποδομές τους και να επεκτείνουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες ώστε να γίνουν ακόμα πιο ανταγωνιστικές και να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τη θέση τους στην αγορά.

Οι επιχειρήσεις που θα χρηματοδοτηθούν δραστηριοποιούνται κατά κύριο λόγο σε τομείς τους οποίους η Περιφερειακή Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3) έχει κρίνει ότι θα πρέπει να ενισχυθούν σε προτεραιότητα.

Αν στους πόρους που διαθέτει η Περιφέρεια προστεθούν και τα ιδιωτικά κεφάλαια που θα επενδύσουν οι ίδιες οι ωφελούμενες επιχειρήσεις, το ύψος των συνολικών επενδύσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ξεπερνά τα 60,9 εκατομμύρια ευρώ.

Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης για τη χρηματοδότηση, ο κ. Μέτιος επισκέφθηκε το οινοποιείο Βιβλία Χώρα στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Κώστα Αντωνιάδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης κ. Κωστή Σιμιτσή και τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Αλέξη Πολίτη.

Εκεί ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για τα σχέδια αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του οινοποιείου από τον έναν εκ των δύο ιδρυτών της επιχείρησης κ. Βασίλη Τσακτσαρλή.

ΜΕ ΠΟΡΟΥΣ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟ Κ.Υ. ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης όπου συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Γεώργιο Δαλακούρα προκειμένου να ενημερωθεί, αφενός μεν για την πορεία των εμβολιασμών, αφετέρου δε να για τις ελλείψεις και τις ανάγκες σε ιατρικότεχνολογικό εξοπλισμό του εν λόγου Κέντρου. Μετά την συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης δήλωσε τα εξής Όπως γνωρίζετε η Περιφέρεια ΑΜ-Θ διαθέτει από το ΕΣΠΑ 676.500 ευρώ στα Κέντρα Υγείας για την προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, όπως καρδιολογικοί και γυναικολογικοί υπέρηχοι, μικροσκόπια, καρδιοτοκογράφοι, συσκευές αναρρόφησης, συσκευές φυσιοθεραπευτηρίου. Με τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης έχουμε μια άψογη συνεργασία και θα συμβάλλουμε ακόμη περισσότερο στην αναβάθμιση και στην κάλυψη των αναγκών του εν λόγω κέντρου υγείας τι στιγμή μάλιστα που για την Π. Ε. Καβάλας και Θάσου η Δημόσια υγεία βρίσκεται σε άμεση προτεραιότητα.

[το άρθρο δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα Φωνή του Νέστου και το thraki.com.gr και αναδημοσιεύεται στην EURACTIV.gr στο πλαίσιο του έργου «Η Συνοχή Δίπλα μας»]