Το ελληνικό ΥΠΕΝ στην διάσκεψη της UNESCO για νερά και κυκλική οικονομία

Ο Γενικός Γραμματέας Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ και καθηγητής του ΕΜΠ κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης σε δηλώσεις του στην EURACTIV.gr μετά την εκδήλωση

O Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, καθηγητής Κωνσταντίνος Αραβώσης, συμμετείχε την προηγούμενη εβδομάδα στην 40η Σύνοδο της Γενικής Διάσκεψης της UNESCO στο Παρίσι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, στα πλαίσια της Διάσκεψης έλαβε μέρος στην επιτροπή φυσικών επιστημών για την αναθεώρηση του καταστατικού του Διεθνούς Υδρολογικού προγράμματος, το οποίο σχετίζεται άμεσα με  την χώρα μας, ενώ πραγματοποίησε συναντήσεις με  διευθυντικά στελέχη της UNESCO.

Μεταξύ άλλων συζήτησε τις δυνατότητες διεύρυνσης της συνεργασίας με την UNESCO σε θέματα υδάτων και κυκλικής οικονομίας. Αναφέρθηκε, ειδικά, στις διασυνοριακές συνθήκες που έχει υπογράψει η Ελλάδα με γειτονικές χώρες για το Πάρκο των Πρεσπών, τον Έβρο και τον Δρίνο, στα προγράμματα για την διασυνοριακή πρόβλεψη και διαχείριση πλημμυρών και στο ενδεχόμενο υποστήριξης από την UNESCO όπου κριθεί απαραίτητο.

Ο κ. Αραβώσης εκπροσωπεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην Εθνική Επιτροπή της UNESCO. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δίνει έμφαση στην ενεργό παρέμβαση σε διεθνή θέματα περιβάλλοντος, στα οποία η UNESCO  διαδραματίζει σημαντικό ρόλο. Το Υπουργείο  μας θα επιδιώξει στενότερη συνεργασία στα πλαίσια της υλοποίησης των πολιτικών μας για  την κυκλική οικονομία και την βιώσιμη ανάπτυξη, καταλήγει η ανακοίνωση.

X