Μ. Bloomberg: 50 εκατ. δολάρια για την «απανθρακοποίηση» της Ευρώπης

[lev radin / Shutterstock]

Συνολικά 50 εκατομμύρια δολάρια στη διεθνή προσπάθεια για την εξάλειψη του άνθρακα δεσμεύτηκε να προσφέρει ο Αμερικανός δημοσιογράφος Michael Bloomberg, ακολουθώντας μια παρόμοια εγχώρια εκστρατεία, η οποία έχει βάλει ”λουκέτο” στο 50% των αμερικανικών σταθμών άνθρακα ήδη από το 2011.

Σημειώνοντας την πρώτη του επένδυση σε προσπάθειες εκτός των ΗΠΑ με στόχο την απεξάρτηση από τον άνθρακα και την υιοθέτηση καθαρής και ανανεώσιμης ενέργειας, η χορηγία του πρώην δήμαρχου της Νέας Υόρκης θα χρησιμοποιηθεί για την τόνωση των συνεχιζόμενων έργων.

Ξεπέρασε τον στόχο εγκαταστάσεων ηλιακής ενέργειας για το 2020 η Κίνα

Τον στόχο εγκαταστάσεων ηλιακής ενέργειας για το 2020 ξεπέρασε η Κίνα, τρία χρόνια νωρίτερα από το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, με την Ευρώπη να επιδεικνύει παρόμοιες φιλοδοξίες.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Asia Europe Clean Energy (Solar) Advisory (AECEA), η Κίνα έχει …

Το European Climate Foundation θα αποτελεί τον κορυφαίο εταίρο της εκστρατείας στην Ευρώπη, η οποία εξακολουθεί να παράγει πάνω από το 21% της ενέργειάς της από τον άνθρακα, αν και πολλές χώρες έχουν θέσει αυστηρή προθεσμία για τη σταδιακή κατάργηση των ορυκτών καυσίμων, συμπεριλαμβανομένων της Ιταλίας και του Βερολίνου.

Ο κ. Bloomberg ανέφερε σε δήλωσή του ότι «Βοηθώντας την κοινωνία των πολιτών να αυξήσει την εργασία αυτή σε διεθνές επίπεδο, μπορούμε να βοηθήσουμε κι άλλες χώρες να επιτύχουν και να ξεπεράσουν τους στόχους για το κλίμα και να μειώσουν τον αριθμό των θανάτων και των ασθενειών που προκαλούν οι μονάδες με καύση άνθρακα».

Ο δισεκατομμυριούχος ακτιβιστής πρόσθεσε ότι η εκστρατεία “Beyond Coal” βοήθησε τις ΗΠΑ να καταστούν παγκόσμιος ηγέτης στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, ολοκληρώνοντας το 60% της πορείας προς το στόχο της Συμφωνίας του Παρισιού.

Προώθηση των στόχων για την κλιματική αλλαγή πριν από τη Σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ ζητά το ΕΚ

Την αύξηση των στόχων του 2030 για την κλιματική αλλαγή ζήτησε με σχετικό ψήφισμα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τετάρτη (3 Οκτωβρίου), καλώντας παράλληλα τα κράτη μέλη να προτείνουν μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τις μηδενικές εκπομπές πριν από τη Σύνοδο κορυφής …

Από το ξεκίνημά της το 2010, η Beyond Coal σημείωσε πολλές νίκες στον Ατλαντικό, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος 265 «σταθμών ηλεκτροπαραγωγής» και την εγκατάσταση πάνω από 85GWs καθαρής ενέργειας.

Πάντως, η αμερικανική κοινωνία των πολιτών, τα κράτη και οι πόλεις μπορούν να διαδραματίσουν το δικό τους ρόλο στην κλιματική δράση, αλλά σε επίπεδο ομοσπονδιακής κυβέρνησης, η Ουάσιγκτον βρίσκεται ακόμα σε τροχιά αποχώρησης από τη Συμφωνία του Παρισιού με απόφαση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.