Κέρδος, πλανήτης και άνθρωποι: Η προσέγγιση του σταδίου του Δουβλίνου στην αειφορία

Το Στάδιο Aviva [Aidan Crawley/EPA]

Ο έλεγχος των κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο της διαχείρισης ενός αθλητικού κέντρου, δήλωσαν οι μάνατζερ του σταδίου Aviva στο Δουβλίνο σε συνέντευξή τους στη EURACTIV. Το στάδιο εργάζεται για τη μεγιστοποίηση του οικονομικού και κοινωνικού του αντίκτυπου στην κοινότητα, μειώνοντας παράλληλα το οικολογικό αποτύπωμα του.

«Από τότε που ανοίξαμε το 2010, υπάρχει μια ισχυρή στρατηγική βιωσιμότητας», υπογράμμισε ο Daniel Wynne, συντονιστής εργασιών.

Το έργο φτάνει από τη στήριξη της κοινότητας έως τη διοργάνωση γεγονότων με σεβασμό στο περιβάλλον.

Καθώς το στάδιο κατασκευάστηκε πρόσφατα, τμήματα των υλικών που προέκυψαν από την κατεδάφιση της παλιάς έδρας ανακυκλώθηκαν. Οι εγκαταστάσεις βασίζονται σε ένα ενεργειακά αποδοτικό σύστημα που έχει συμβάλει στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα των επιχειρήσεων.

Προς το παρόν, το στάδιο τροφοδοτείται 100% με καθαρή ενέργεια.

Μικρές αποφάσεις, όπως το κλείσιμο τμημάτων του σταδίου όταν αυτά δεν χρησιμοποιούνται, συμβάλλουν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.

Επιπλέον, ο χώρος διαθέτει ένα σύστημα για τη μείωση της χρήσης νερού συλλέγοντας βροχή από την οροφή, η οποία στη συνέχεια εκτρέπεται και χρησιμοποιείται για τους ψεκαστήρες στο γήπεδο, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση της κατανάλωσης νερού.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στη Euractiv.com