Βόρεια Μακεδονία: Καθησυχαστική η ΡΑΕ για την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος

Ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Βόρειας Μακεδονίας, Μπράνκο Αζέσκι, στην ομιλία του προς τους επιχειρηματίες ενημέρωσε ότι έχει συμφωνηθεί εισαγωγή παρέμβασης με την κυβέρνηση 2 εκατομμυρίων τόνων άνθρακα υψηλής ποιότητας. [EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI]

Δεν υπάρχει λόγος πανικού μεταξύ των πολιτών της ΠΓΔΜ σχετικά με την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας τους επόμενους μήνες, δήλωσε η Ρυθμιστική Επιτροπή Ενέργειας της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, ανέφερε το meta.mk.

Ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Επιτροπής Ενέργειας και Υδάτινων Υπηρεσιών Μάρκο Μπισλιμόσκι δήλωσε ότι η τρέχουσα τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στη χώρα θα παραμείνει η ίδια τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους.
Η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στη Μακεδονία καθορίζεται τον Ιούνιο κάθε έτους και παραμένει η ίδια τουλάχιστον μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, όταν εκδίδεται νέα πρόσκληση για αγορά ηλεκτρικής ενέργειας για τις ανάγκες της ρυθμιζόμενης αγοράς.
Ακόμα, για να εξασφαλιστεί ένα σταθερό σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας, είναι απαραίτητο να παραχθεί πρόσθετη ηλεκτρική ενέργεια, η οποία θα απαιτήσει μια πρόσθετη εξόρυξη άνθρακα από το ορυχείο της Μπίτολα, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς άνθρακα.

Ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Βόρειας Μακεδονίας, Μπράνκο Αζέσκι, στην ομιλία του προς τους επιχειρηματίες ενημέρωσε ότι έχει συμφωνηθεί εισαγωγή παρέμβασης με την κυβέρνηση 2 εκατομμυρίων τόνων άνθρακα υψηλής ποιότητας.
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε στο Μπρντο της Σλοβενίας ότι τα Δυτικά Βαλκάνια πρέπει να απορρίψουν τον άνθρακα.