Το 2022 η Πορτογαλία αναμένεται να επιστρέψει στα επίπεδα πλούτου προ πανδημίας

Σύμφωνα με τον Mendes, σε δύο χρόνια, η Πορτογαλία θα έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει στα επίπεδα πλούτου πριν από την πανδημία. [EPA-EFE/MARIO CRUZ]

Η Πορτογαλία αναμένεται να επιστρέψει στα προ-πανδημικά επίπεδα πλούτου το επόμενο έτος, δήλωσε η κυβέρνηση την Τετάρτη, προσθέτοντας ότι κάνει μια αναθεώρηση των προβλέψεων της ανάπτυξης μέχρι το 2022.

Αρκετά κόμματα ανέφεραν ότι αναμένεται ανάπτυξη 4,6% φέτος και 5,5% το 2022, αλλά ο υπουργός Εξωτερικών για φορολογικές υποθέσεις, Αντόνιο Μέντες, είπε ότι οι προβλέψεις ανάπτυξης για φέτος και το επόμενο έτος θα είναι σαφώς υψηλότερες από τα προβλεπόμενα στο πρόγραμμα σταθερότητας.

“Τα στοιχεία στα οποία εργαζόμαστε είναι σαφώς υψηλότερα από αυτά που προβλεπόταν στο πρόγραμμα σταθερότητας. Η κεντρική τράπεζα μίλησε για ανάπτυξη 4,8% για φέτος aλλά η ανάπτυξη θα είναι μεγαλύτερη. Θα είναι επίσης πάνω από την πρόβλεψη 5% για το 2022 “, είπε, μετά τη συνάντηση με τα κοινοβουλευτικά κόμματα για το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2022.
Σύμφωνα με τον Mendes, σε δύο χρόνια, η Πορτογαλία θα έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει στα επίπεδα πλούτου πριν από την πανδημία.