Σλοβάκος ΥΠΟΙΚ: Βρείτε δουλειά στο διαδίκτυο, να κλείσει ο «ΟΑΕΔ»

Το Κόμμα Ελευθερίας και Αλληλεγγύης του Sulík είναι ένα από τα δύο δεξιά κόμματα στον συνασπισμό των τεσσάρων. Επιπλέον, τα άλλα δύο κόμματα είναι τα ισχυρότερα σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών. [EPA-EFE / Martin Divisek]

Ο υπουργός Οικονομίας Richard Sulík (SaS/ECR) πρότεινε την Τετάρτη το κλείσιμο των γραφείων απασχόλησης. Στόχος είναι η μείωση των κρατικών δαπανών.

Ο Sulík πρόσθεσε ότι το κράτος δεν πρέπει να βρίσκει δουλειά στους πολίτες και τους προέτρεψε να ψάξουν στο διαδίκτυο. Στην περίπτωση περιθωριοποιημένων κοινοτήτων χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο, πρότεινε να ανοίξουν αίθουσες όπου αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούσαν να συνδεθούν στο διαδίκτυο.

«Ο καθένας πρέπει να είναι σε θέση να πληκτρολογήσει μερικές λέξεις στον υπολογιστή μόνος του. Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι έχουμε υποχρεωτική φοίτηση στο δημοτικό σχολείο, οπότε είναι λογικό να περιμένουμε ότι όλοι μπορούν να διαβάζουν και να γράφουν», υποστήριξε ο Σούλακ.

Παρά τη θέση του Sulík στην κυβέρνηση, μια τέτοια πρόταση θα είναι δύσκολο να προχωρήσει.

Το Κόμμα Ελευθερίας και Αλληλεγγύης του Sulík είναι ένα από τα δύο δεξιά κόμματα στον συνασπισμό των τεσσάρων. Επιπλέον, τα άλλα δύο κόμματα είναι τα ισχυρότερα σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών.

Η EURACTIV Σλοβακίας εκτιμά ότι τα άλλα κόμματα θα απορρίψουν την πρόταση.

(Michal Hudec | EURACTIV.sk)