Σήμερα οι Θεσμοί στην Αθήνα – στο τραπέζι η αξιολόγηση της πορείας της οικονομίας

[Worldbulletin]

Σήμερα Τρίτη, στις 5 το απόγευμα, θα ξεκινήσουν οι συναντήσεις του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, για την αξιολόγηση της πορείας της οικονομίας στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής παρακολούθησης.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στο κτίριο του υπουργείου Δικαιοσύνης και σήμερα (17.00) θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια συνάντηση, ενώ στις 18.00 προγραμματίζεται ότι θα ξεκινήσει η συζήτηση που αφορά στα χρηματοπιστωτικά («κόκκινα» δάνεια και νέο σχήμα που θα αντικαταστήσει τον «νόμο Κατσέλη»).

Τα θέματα αυτά, όπως και εκείνα της τοποθέτησης γενικών γραμματέων στο Δημόσιο και των αποκρατικοποιήσεων αποτελούν, σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες που επικαλείται και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα σοβαρότερα μεταξύ των 16 δράσεων που καλείται να υλοποιήσει η κυβέρνηση.

Θυμίζουμε ότι αυτά τα τρία ζητήματα έχουν βρεθεί στην αιχμή της επικαιρότητας επί μήνες και έχουν προκαλέσει και πολιτική αντιπαράθεση στην Αθήνα.

Τα κλιμάκια αναμένεται να παραμείνουν στην Αθήνα έως την Παρασκευή. Αμέσως μετά, το ΔΝΤ (εκπρόσωπος του οποίου μετέχει στην αποστολή) θα εκδώσει σχετική αναφορά. Από την άλλη πλευρά, η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με βάση την οποία το Eurogroup της 11ης Μαρτίου θα εγκρίνει την εκταμίευση των ANFAs και SNPs (τα κέρδη από ελληνικά ομόλογα που διακρατούν η ΕΚΤ και ευρωπαϊκές εθνικές τράπεζες), θα δημοσιοποιηθεί στις 27 Φεβρουαρίου.